• 9.384.855 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.226.456)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

neo

Tja ik heb al eens eerder gezegd wat de functie ervan is, heb er nou even geen zin.

Tha Flow

Ja, de sfeer doel je waarschijnlijk op. Maar die sfeer wou ik niet. Ik wilde een goed vervolg op deel 1.

neo

Dat van de sfeer, het gevoel, weet ik veel wat heb ik al zo vaak gehoord. Ik bedoelde de specifieke dansscene

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Die techno was allesbehalve fout ( de troms ...) maar paste juist erg bij het geheel. Welke muziek had je anders verwacht bij zo een dansscene ??? Andere muziek had pas echt verkeerd overgekomen.

Phoenix

Prachtig nummer van Fluke. Alleen de scène eromheen vond ik zelf ook iets minder.

neo

Oorspronkelijk had Don Davis een prescoring track gecomponeerd voor die scene, die het uiteraard niet haalde (begrijpelijk). Maar goed naast de dan misschien voor sommige foute muziek, het rave idee en de achter liggende gedachte...

Tha Flow

Ja voor mijn gevoel (kheb de film pas 1x gezien in de bios en nog niet in de verleiding gekomen om hem een tweede keer te kijken) was dat het moment in de film waar ik dacht; nee, dit is niet de Matrix die ik verwachtte te zien. Ik kreeg bij die specifieke scene een groot gevoel van onbehagen. De muziek als zodanig was misschien nog zo slecht niet maar het gevoel wat ik had tijdens die scene stemde mij treurig en is in mijn herinnering blijven hangen als fout filmmoment.

Welke muziek had je anders verwacht bij zo een dansscene ???

Techno, ipv zo'n popnummertje als dit ? Zelf dat industriële kantje had er wel mogen aanzitten, aangezien de Matrix toch krampachtig cyberpunk probeert te zijn.

Onderhond schreef:

Ik kan het nummer opzich me niet echt meer herinneren maar toch waag ik mij hierbij aan te sluiten.

neo

Het is indeed gewoon dance te noemen, maar dat maakt het niet minder.

3 - 2 - go

Voor wie?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Nog twee stemmen en het is zover, Neo!

Oh krijg nou wat, nog 1

Phoenix

Ik haal de mijne weg denk ik, het is al wel heel lang geleden .

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

En we zijn er! The Matrix is nu officieel de derde MM-film met 1000 stemmen. _o_

Fejeesteuh :d

neo

Niet meer dan verdient... (heel bescheiden )

Inderdaad, zo'n populistisch geldtrekkertje als dit hoorde al veel eerder 1000 stemmen te hebben

lachen!...

avatar van Diesel

Diesel

Precies blonde, begin die fuck jullie massa mensen opmerkingen van Onderhond ook een beetje zat te worden eerlijk gezegd. Je kan zeggen wat je wil, Avalon verbleekt naast The Matrix.

eerdekes

Hier hebben we het laatste nog niet van gehoord

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Elk z'n mening , aparte smaak moet daarom nog niet een " fuck jullie massa mensen " betekenen.

Is helemaan geen fuck jullie massa mensen opmerking, maar eerder een kritische vraag waarom het "positief" is dat een film veel stemmen krijgt. Heeft verder niks te maken met kwaliteit, enkel met hoe groot de hype was. En waarom daar nu een half blad met kwijlposts aan moet verspild worden ...

Onderhond schreef:

Bijvoorbeeld wanneer iemand een film wilt zien en een zo objectief mogelijk oordeel zoekt zodat hij meer zekerheid heeft en zijn tijd/geld niet verspeelt. Een film met VEEL stemmen beantwoord hier het beste aan lijkt me...

En waarom daar nu een half blad met kwijlposts aan moet verspild worden ...
Overdrijven is ook een vak. Zie ook niet in welk opzicht jouw post meer toevoegt dan die van de anderen (misschien 1 of 2 van Neo, maar dat zou je toch moeten accepteren ).

Denk trouwens dat het er meer om ging dat er een film in het algemeen over de duizend ging. Meer een mijlpaal voor MovieMeter dus dan een mijlpaal voor de film zelf.

mister blonde

mond-tot-mond reclame heeft er ook mee te maken. die 'kwijlposts' (lekker veel respect weer) zijn een reactie op wat veel mensen toch een goede film blijken te vinden. dus als veel mensen een film goed vinden heeft dat zeker met kwaliteit te maken (anders vinden 'ze' de film immers niet goed). de hype is wel aanwezig, maar volledig ondergeschikt aan de hoge waardering die de film nog steeds krijgt na 5 jaar door vele filmliefhebbers.

dat jij Avalon beter vindt, vind ik heel merkwaardig ( en lijkt mij een krampachtige poging om een soortgelijke film (die slim inhaakt op de film die jij verwerpt) stiekem toch goed te vinden, maar je toch kunnen distantiëren van de massa, want hoe heerlijk moet het zijn om anders te zijn dan de rest).

Zie ook niet in welk opzicht jouw post meer toevoegt dan die van de anderen

Die voegt ook helemaal niets toe, maar als er 6 inhoudsloze "yay" posts staan, moet er minstens een negatieve bijstaan om de score van de film te rechtvaardigen. Ik neem dan graag die nobele taak op me.

En allemaal gemaakt door mensen die eerder hun mening al gegeven hebben. Dus niks dat mij belet om voor wat tegengewicht te zorgen tussen al die euforie. De waardering is inderdaad een veel betere objectieve indicatie, maar daar wordt niks over gerept.

En Avalon is qua vorm en pacing totaal verschillend, dus zo vreemd is het helemaal niet. Maar daarvoor moet je natuurlijk eerst lezen wat een ander schrijft, en niet steeds het zo bekende psychology 101 lesje blijven opdreunen. Maar doe gerust verder. Ik lach er hartelijk om.

avatar van Jordy

Jordy

Kan dit verder in het forum, of bij de betreffende film?

mister blonde

meteen mijn vraag; waarom zou je die euforie verstoren? wat maakt jou dat nou uit? en trouwens ik zie meer 'kwijlposts' bij de laatste pagina's staan van newbies dan van mensen die reeds hun mening gaven (trouwens, ook bij die mensen valt het aantal ‘kwijlposts’ mee, hooguit een aantal speelse eerbetoningen). verder zie avalon.

avatar van sju

sju

niets op aan te merken. beste special effects die nooit meer kunnen worden overtroffen. mooi dat er zoveel op gereageerd wordt. reloaded was minder maar was wel leuk op een andere manier, revolutions viel tegen omdat die niks vernieuwends had; leek te veel op reloaded.