Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
miepke
gewéldige film, ontzettend goed acteerwerk van alle spelers, geniaal einde.. helemaal goed! ik kan er niets anders over zeggen:)
guulbert
Hmm, de alomgeprezen fight club.
Ik weet echt niet waar ik hierover moet denken. Heb ongeveer drie jaar geleden eens het laatste van de film gezien dus was de climax in mijn ogen niet zo groot (jammer). Het begin vond ik sterk, maar in het midden begon hij me wat te vervelen.
De acteerprestaties waren goed en er zat de nodige humor in, waar ik mezelf dan toch op betrapte dat ik met een grijns zat te kijken.
Vond hem wel wat lang. Heeft me niet altijd kunnen boeien.
Maar zeker geen slechte film hoor, maar zal wel een tijdje duren voor ik hem nog eens zal bekijken.
*3.5
ps: Bij dat stuk dat hij zichzelf toetakelt in het kantoor van zijn baas, moest ik denken aan de toiletscène van liar liar
Demonfromhell
Dit vind ik dus een zalige film!
Als je hem voor het eerst ziet snap je er geen bal van ... tot op het eind ...
En na herbekijken komen er steeds meer dingen bovendrijven...
Echt mooi!
4.5 Sterren

Steez
Zeer goede film. Blijft boeien, sterk verhaal en goed acteerwerk! Topfilm. 4.5 voor mij
murtcelP
Hele goede film met een verrassend einde! Prima acteerwerk van Pitt en Norton. ****
Mescaline
Zeker een goede film en een einde dat je niet verwacht
Zeer goede acteurs en het verhaal wordt ook goed in beeld gebracht.
Nadeel vind ik dat de film op somige stukken een beetje lang dradig wordt maar voor de rest prima filmpje! 4 sterren
AddictedToMovies
leek me een erg leuke film maar ik had wel verwacht dat ze problemen kregen met Helena Bonham Carter maar...het bleef erg leuk en het werd heel erg boeiend aan het eind!! dat zag je helemaal niet aankomen, heel origineel!! ook erg overtuigend geacteerd door Norton & Pitt was wel grappig...
hinie
Dat de film de eerste keer niet te begrijpen zou zijn, vind ik ver gaan.
Toen duidelijk werd dat ze 1 en dezelfde persoon waren, viel alles meteen op zijn plaats.
Geweldige film, met een sterk acterende Pitt en Northon!
Bert1
Vrij vergezocht en geforceerd, desalniettemin entertainend.
2e Fincher, 2e keer overroepen.
Brechje
Geniale film met overtuigende acteurs!
Brakeburner
Heb hem net voor de eerste keer bekeken en inderdaad, het is een fantastische film!
Snel, flitsend, spannend, mysterieus én grappig: doe het meneer Fincher maar eens na!
Ook naar het einde toe zit ie erg mooi in mekaar:
Het is echter wel "jammer" dat deze "2-personen-zijn-eigenlijk-1-persoon-clue" de voorbije jaren in verschillende films opnieuw is gebruikt.
Hierdoor had ik bij deze film ongeveer in de helft door hoe de "vork in de steel zat".
Een 4,0* voor deze film!
Tribe
Door deze film is Edward Norton waarschijnlijk 1 van mijn favoriete acteurs geworden, prachtige, duistere film.
Brakeburner
Komedie / Drama??
drama is hier wel wat raar gekozen...
volgens mij is het eerder Komedie/Thriller
Knisper
Daar heb ik ook al veel discussie's over gehad. Imdb zegt weer Crime/Thriller. Het is een beetje moeilijk te definieren.
Santino Corleone
Ik heb hem gisteren opnieuw gekeken en snapte een paar dingen beter en daarom verhoog ik mn stem van 3,5* naar 4*..
The first rule of Fight Club is, you do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is, you DO NOT talk about Fight Club
Tribe
Hij blijft goed, heel erg goed zelfs, ook nadat ik hem voor de tweede keer bekeek.
Movie_fan#
Een van de beste films die ik weer in tijden heb gezien!
Vooral door de gevechten en de realistische beelden!
De personages waren uitstekend, en dan nog niet over het acteerwerk gesproken...... auchhh
Marcellus
geniaal script! heel orgineel, 1 van de weinige films met Pitt die ik goed vind.
is er een betere met Pitt? page me.
4,5
newG
Snatch vind ik anders ook wel goed, maar of die beter is dan deze...
Dead01
- 1977 stemmen
is er een betere met Pitt? page me.
4,5
seven? is een betere film ook met Pitt en nog 2 andere goede acteurs maar hier heet Pitt een aparte rol e kan je wel zeggen.
NKyou
Een beter niet imho
, maar kijk hier eens zou ik zeggen: http://imdb.com/name/nm0000093/
Kan je makkelijk alle films met hem afzoeken naar films die jou liggen.
J0HAN
Volgens mij is dit een film die je, of heel goed vind, of je vind er maar weinig aan.
Het acteren is zonder meer goed, maar het verhaal kan me echt niet boeien. 2,0 *
jayytjee
heb 'm net gekocht... MOET wel goed zijn als ik deze recensies lees
:D
MaartenM
De eerste keer was het plot een beetje langs me heen gegaan, maar na de tweede keer zie ik wat er aan de hand is
Prachtig acteerwerk, maar ik vind het idee van dubbele persoonlijkheden en schitzofrenie inmiddels een beetje uitgemolken. Maar goed, niet de fout van de makers, maar van mij omdat ik um recentelijk pas heb gezien.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix