• 9.379.095 stemmen

Geregisseerd door: Sean S. Cunningham

Met onder meer: Betsy Palmer, Adrienne King en Harry Crosby

Releasedatum: 19 maart 1981

Plot Friday the 13th

"They were warned...They are doomed...And on Friday the 13th, nothing will save them."

Camp 'Crystal Lake' is al meer dan twintig jaar verlaten ten gevolge van een aantal afschuwelijke moorden die daar gepleegd zijn én die onopgelost gebleven zijn. Een jonge man heeft het land gekocht met de bedoeling het kamp te heropenen en huurt zeven jonge mensen in om hem met de voorbereidingen te helpen. De lokale dorpsgek Ralph waarschuwt hen dat er een 'doodsvloek' op het kamp rust.

avatar van Halcyon

Halcyon

martinovitch schreef:

Bij de free record shop in Lommel, Hasselt en Weert ben ik al geweest en daar lach alleen de 2de wand die hem ik direct gekocht.

Heb je Fnac al eens geprobeerd? Ik denk dat ik hem in Fnac Antwerpen regelmatig zie liggen, maar ben niet 100% zeker...

martinovitch

Aah nja ik kom nooit in antwerpen dus.

Aja weet jij iets van een remake van friday the 13th?

avatar van FredKrueger

FredKrueger

martinovitch schreef:

Aah nja ik kom nooit in antwerpen dus.

Aja weet jij iets van een remake van friday the 13th?

Ik weet er wat van: regisseur Marcus Nispel (Texas Chainsaw Massacre remake) is het aan het filmen en de film komt volgend jaar uit

FredKrueger schreef:

Oke bedankt.

avatar van Dragon

Dragon

martinovitch schreef:

Jammer genoeg vind ik deze nergens meer op dvd

Bij http://www.proxis.be verkrijgbaar en je hebt totaal geen creditcard nodig. Je kiest bij "verzendingsinformatie" voor levering in een Kiala-punt naar keuze. Kiala stuurt je een mailtje wanneer het pakket is aangekomen en je betaalt gewoon cash ter plaatse. Deze prima service kost geen cent meer dan de andere leverings- en betalingsmethodes.

horrorjp

Elke x als ik deze film kijk krijg ik weer de kriebels! Zag ook een leuke site over de film locatie hoe het er nu uitziet. Erg leuk om te kijken

avatar van AGE-411

AGE-411

Is dit die film waar op het einde bleek dat er een klein jongentje dood was door de nonchalentheid van die jong gasten die er op moesten letten of zoiets. En de moeder vermoorde de tieners die daar kwamen?

AGE-411 schreef:

jah dat is deze film

avatar van Infected_

Infected_

Ksnap het toch niet helemaal , dus in deze film is Jason nog altijd een jongetje die blijkbaar in dat meer woont ofso.. O_o . Ik ken jason altijd alleen maar als die gast met zen hockey masker..
En jason liet zijn moeder , die tieners doden of hoe zat dat allemaal in elkaar? ksnapte echt nix van die film

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Infected_ schreef:

je de moeder kookte voor die jongeren toen het ongeval gebeurde en ze heeft dit blijkbaar nooit kunnen verwerken en heeft altijd proberen te verhinderen om camp crystal lake te heropenen, maar nu ging het dan toch gebeuren en toen sloeg ze helemaal tilt

avatar van ramon12121

ramon12121

Net de film gekeken , kijkt lekker weg maar eerlijk gezegd valt die me een beetje tegen had er meer van verwacht en dat ook omdat ik in de gedachten zat met jason zelf haha en niet dat z'n moeder het zal zijn maar krijgt toch een 3,5 van me

avatar van ramon12121

ramon12121

Infected_ schreef:

dat ook haha zat ik ook mee

avatar van COBHC

COBHC

Leuke 80's horror! Wat ik vooral erg goed vind aan Friday The 13th is de bekende sfeer. Ook de muziek en het echo geluid geeft een aparte draai aan deze film. De moorden zijn erg origineel en Tom Savini heeft weer een realistische invloed gehad op deze film. Het moment dat Jason uit het water komt is duidelijk afgekeken van Carrie maar is desondanks erg goed gelukt. Beter dan de vervolgen maar slechter dan The Burning. Friday The 13th is vooral een film die het moet hebben van zijn sfeer.

Cijfer: 4,0

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik kan niet goed verwoorden waarom ik deze film toch vermakelijk vond. Het verhaal stelt niet al te veel voor, het acteerwerk is veelal slecht en de moorden zien er niet overtuigend uit (vaak komt het allemaal wat houterig over). Het zal wel een bepaalde sfeer zijn, wat al vaker genoemd is.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Deze film heb ik voor het eerst gezien in een bioscoop, zo'n 25 jaar geleden. Toen was het een zeer spannende enge film waarbij je duidelijk de mensen in de zaal hoorde.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Look what you did to him, look what you did to himm whaaaaaaaaaa (love it)

Die Hard,Willis

Net weer eens bekeken. Wat blijft het toch een geweldige film. Het begint al met de liedjes, kamphutjes het hele summercamp sfeertje..heerlijk! De film begint direct met goede moorden en de film blijft de geweldige sfeer vasthouden tot aan het eind. Dat hele 80's sfeertje spreekt me heel erg aan en dan ook nog de geweldige muziek. De moorden zijn best bruud en wat is het toch weer leuk als Kevin Bacon een speer door zijn keel krijgt en de klassieke bijl scene. Voor mij de beste moorden in de serie. De slotontknoping doet er nog een schepje bovenop. Dat alles maakt dit tot een geweldige jaren '80 slasher.

Die Hard,Willis schreef:

Heb je the making of ook al gezien? die zit bij de meeste op de dvd. daar zie je ook hoe geweldig Tom Savini alles doet. Erg leuk om naar te kijken zeker hoe ze het met Kevin Bacon hebben gedaan

horrorjp schreef:

Nee nog niet. Het staat inderdaad op mijn uncut dvd van Friday The 13th. Ik kan al niet meer wachten om het te zien.

Die Hard,Willis

Goede documentaire inderdaad. Interessant om te zien alleen had het iets langer mogen zijn.

martinovitch

Eindelijk heb ik deze op dvd en heb hem gisteren avond bekeken.

Ik vond het best een leuke film maar ik vond deel 2 net ietsje beter.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

alle friday the 13 or 14 or 15 or.... mogen de prullenbak in van mij

_dangerous_ schreef:

alle friday the 13 or 14 or 15 or.... mogen de prullenbak in van mij

Kun je dat wat meer uitleggen ?

avatar van Reinbo

Hij houdt niet van horrorfilms....

Wie niet van Friday houdt, houdt niet van horrorfilms Dacht het niet ...

Reinbo schreef:

Hij houdt niet van horrorfilms....

Dan snap ik ook niet waarom hij ze kijkt

Onderhond schreef:

Wie niet van Friday houdt, houdt niet van horrorfilms Dacht het niet ...

Ik denk dat hij meer zijn stemlijst bedoeld, alle horrorfilms krijgen een lage rating van hem.

Exact.

Uit de lijst blijkt nog niet veel. Veel cheesy 80s horror die laag scoort, wat mij betreft verre van onterecht. En wie The Evil Dead kan appreciëren moet ergens toch wel een horror soft spot hebben?

avatar van Reinbo

13 keer 0,5 tegen 1 keer 4. Misschien heeft hij een soft spot voor klei animaties.