• 9.373.642 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Synnøve Macody Lund

Gesproken taal: Engels, Portugees, Noors en Spaans

Releasedatum: 19 oktober 2023

Plot Saw X

"Witness the return of Jigsaw."

Een zieke en wanhopige John Kramer reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest. Al snel ontdekt hij dat deze hele operatie oplichterij is. Gewapend met een nieuw doel keert hij terug naar zijn werk: deze oplichters meedogenloos terugpakken door middel van krankzinnige, ingenieuze en verraderlijke valstrikken.

avatar van The Oceanic Six

'Saw X' onthult eerste blik op terugkeer van de beruchte Jigsaw | FilmTotaal filmnieuws

Releasedatum is een maand vervroegd!

En ik heb hier wel echt zin in, dit speelt zich af tussen Saw 1 en 2. Gewoon nog met een levende John Kramer die nasty dingen doet.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Maar even doen alsof we niet zien dat Tobin Bell en Shawnee Smith 20 jaar ouder zijn dan.

Hopelijk komt er in ieder geval weer iets van de echte Saw-sfeer terug. Die was de laatste delen ver te zoeken.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Kan iig alle kanten op met de regisseur van één van de betere delen uit de reeks en één van de mindere delen uit de reeks.

avatar van Film Pegasus

Te voorbarige stem verwijderd. Je stemt pas als je de film gezien hebt. Niet op basis van een trailer!

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 26 oktober 2023 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Neder0001

Neder0001

The Oceanic Six schreef:

Releasedatum is een maand vervroegd!

Het was dan ook echt helemaal niks zonder Tobin Bell. Die man hoort gewoon bij de SAW-reeks.

Mooi om te lezen dat deze zich afspeelt in de tijdlijn waarin het nog interessant was. De verwachtingen zijn weer eens hoog... hopelijk wordt het niet voor de derde keer op rij een tegenvaller.

avatar van The Oceanic Six

Wow, dit is zelfs een buitengewoon goede trailer. Ik had er best vertrouwen in omdat deze film terug naar zijn roots gaat, maar dit ziet er tof uit. Lekkere traps, goed plot en uiteraard de aanwezigheid van Tobin Bell. Die man blijft een creep, alleen zijn stem al.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1983 stemmen

Haha Billy de pop die op zijn driewieler met dat karretje komt aangereden.

Wel vreemd natuurlijk dat John Kramer in een film die zich afspeelt tussen deel 1 en 2, nu ineens 20 jaar ouder is geworden.

Jotil schreef:

Vanaf 26 oktober 2023 in de bioscoop (Independent Films)

EDIT: vanaf 19 oktober 2023 in de bioscoop

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Hier kijk ik ook zeker naar uit. SAW 1, 2 en ook 3 waren goed, de andere delen vielen tegen. Daarom fijn om te horen dat SAW X in de tijd afspeelt tussen SAW 1 en 2, waarin Tobin Bell ook weer mee doet. Hij is de echte Jigsaw.

avatar van Curry

Curry

De trailer ziet er zeer uitnodigend uit (de waarheid leert echter dat dit weinig zegt want het geschreeuw en hyperbeelden van bloed en vallen komt meestal indrukwekkender over dan wanneer je de film echt ziet)

Ben wel benieuwd hoe dit gaat uitpakken, want speelt alles zich in dat grote pakhuis af of krijgen we ook subplotjes?

Interessant dat het tussen 1 en 2 plaats vindt, we zullen Kerry en Donnie Wahlberg echter niet zien vermoed ik.

avatar van FilmFreak2223

FilmFreak2223

Eindelijk nog eens een trailer die je echt overtuigd

Zeer benieuwd naar deze film, veel goede hoop

avatar van Basxt

Basxt

Mooi, hoef ik alleen Saw (1) terug te kijken om weer up to date te zijn. Of zouden jullie Saw II ook kijken om vervolgens deze te zien?

avatar van De_Dorstige

De_Dorstige

Vindt plaats tussen deel een en twee... Hmm, toch benieuwd.

avatar van De_Dorstige

De_Dorstige

Basxt schreef:

Jazeker. Saw 2 is een prachtige film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Oftewel: hoe kun je een serie nog meer uitmelken.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Kijkwijzer bekend: 18+, geweld en grof taalgebruik. Ik ben benieuwd!

“18+” is dit nieuw voor commerciële films?

Kijkwijzer bekend: 18+, geweld en grof taalgebruik. Ik ben benieuwd!

Gezien deze clip snap ik dat wel haha.

'Saw X'-clip toont John Kramer's bloedige wraak met gruwelijke martelmachine | FilmTotaal filmnieuws

Dit lijkt wel echt een goede old school Saw te worden zoals deel 1-3.

avatar van The Oceanic Six

Eerste reacties 'Saw X': een van de beste delen in de 'Saw'-reeks? | FilmTotaal filmnieuws

Krijgt vooralsnog lovende reviews.

Wat is dat voor onzin dat wij nog 3 weken moeten wachten zeg.

Op deze manier maken bioscopen het er zelf naar dat mensen alternatieven gaan zoeken.

avatar van The Oceanic Six

Eerste recensies 'Saw X': waanzinnig onthaal voor ouderwetse 'Saw'-film | FilmTotaal filmnieuws

83 procent score op RT, heel netjes. De massa heeft dus een positieve mening.

Heb hier echt zin in. Schandalig dat we nog 3 weken moeten wachten.

avatar van Shinobi

Shinobi

The Oceanic Six schreef:

Heb hier echt zin in. Schandalig dat we nog 3 weken moeten wachten.

Dat is wel vaag inderdaad. Eén week kan ik nog begrijpen in verband met populaire releases, maar drie weken.

avatar van Fikret8

Fikret8

Ik kan me herinneren dat het bij de vorige delen ook een maand langer duurde voordat het in de Nederlandse bioscopen uit kwam. Verder is de film via alternatieve wegen al te pindakazen.

avatar van Neder0001

Neder0001

Shinobi schreef:

Welkom in Nederland. We zijn altijd als laatst aan de beurt wanneer het om films gaat. Zie 'm nu ook al op de "pindakaas" sites staan. Lekker bezig weer Nederland.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Neder0001 schreef:

We zijn altijd als laatst aan de beurt wanneer het om films gaat.

Beetje dramatisch; de afgelopen zomer hebben we de meeste, grote films gewoon synchroon ontvangen met de Amerikaanse release schema.

Sterker nog, vaak krijgen we ze zelfs een dag eerder omdat de officiële releasedag daar vrijdag is en bij ons donderdag.

avatar van Kondoro

Kondoro

Neder0001 schreef:

.. Hier heeft Nederland toch niks mee te maken???

avatar van Fikret8

Fikret8

Kondoro schreef:

.. Hier heeft Nederland toch niks mee te maken???

De film staat bovendien niet eens op de site van Calvé, AH of Jumbo. Helaas pindakaas.