• 11.454 nieuwsartikelen
 • 163.675 films
 • 10.469 series
 • 30.450 seizoenen
 • 618.655 acteurs
 • 194.143 gebruikers
 • 9.038.619 stemmen
Avatar
 
banner banner

Sound of Freedom (2023)

Thriller / Drama | 135 minuten
3,45 317 stemmen

Genre: Thriller / Drama

Speelduur: 135 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alejandro Monteverde

Met onder meer: Jim Caviezel, Bill Camp en Javier Godino

IMDb beoordeling: 7,6 (116.551)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 26 oktober 2023

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Sound of Freedom

"Fight for the light. Silence the darkness."

Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Vampiro om de kindersmokkelaars te stoppen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Djek

Djek

 • 35 berichten
 • 0 stemmen

Indrukwekkende en confronterende film. Soms ook misselijkmakend. Tijdens de voorstelling liep er iemand weg die niet meer terugkwam. Ik denk dat ik weet waarom. Ik werd ook even naar. Ondanks dat keek hij redelijk vlot weg.


avatar van Flitskikker

Flitskikker

 • 458 berichten
 • 552 stemmen

Ook nog even meegepikt.

Echt een storm in een glas water, om deze film, zo achteraf bezien.

Ik vond het een dertien-in-een-dozijn "break out"-/reddingsfilm, alleen dan niet met "de dochter van de stoere protagonist" maar met kinderen.

Dat is natuurlijk zeer treurig, maar geen excuus om een verder dun en onorigineel verhaal over 135 minuten uit te smeren. Bij gebrek aan inhoud werd er om de zoveel tijd maar weer koorgezang ingestart met zielige beelden.

Het gedeelte met de rebellen deed me aan de film Plane denken. Daar was dat toch veel boeiender neergezet.

Qua acteerwerk viel vooral Bill Camp in positieve zin op.

Ondertiteling: DFW dus weer bol van de spatiefouten en uitroeptekens. Gelukkig wel een rustige spotting dit keer.

Tl;dr: hartverscheurende realiteit, maar als speelfilm niet echt geslaagd.


avatar van SaintNick

SaintNick

 • 175 berichten
 • 43 stemmen

Aardige film met een grote plot hole in de eerste minuten (die mij vrouw zag): waar zijn alle andere vaders en moeders om hun kind op te halen?


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8614 berichten
 • 4828 stemmen

Heftige film omdat het gaat om één van de meest verfoeilijke misdaden die je je maar kan bedenken. Kinderen zijn makkelijke en erg manipuleerbare slachtoffers waaruit erg veel geld en ander vertier kan geslagen worden door meedogenloze gangsters. Het is één netwerk van diverse schakels tussen ontvoerders en de laatste schakel van een oude (cliché) pedofiel die er zou kunnen uitzien als je opa of oom.

Griezelige gedachten spookten toch door mijn hoofd bij momenten. Het is iets waarvoor we onze ogen sluiten, maar het is bittere realiteit. Dat kwam ook tevoorschijn bij de aftiteling. Hallucinant om vast te stellen dat er momenteel meer (kind)slaven zijn dan toen de slavernij nog bestond.

Inhoudelijk vond ik de film in het begin het sterkst. Misschien hier en daar wel een plothole zoals hier al eens vermeld, maar er is in het begin meer aandacht op de emotionele aanpak en gevolgen van dit beladen thema. Ook wie mee in het netwerk zit - en dat kan evengoed je buurman zijn - komt beter tot uiting dan het tweede deel van de film waarbij meer gefocust wordt op survival in de jungle met machetes en kalashnikov's. Waarom net deze broer en zus gered (moesten) worden/werden is filmisch nogal makkelijk. Toch laat deze film een zekere indruk na. Wel eentje uit 2023 die niet onterecht in de top 20 staat.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 8077 berichten
 • 3616 stemmen

Ik moet eerlijk zeggen dat de ophef rond 'Sound of Freedom' (2023) me ietwat verbaast. Het is een enorme versimpeling van moeilijke onderwerpen als pedofilie, pedoseksualiteit en kinderprostitutie in een neoconservatief jasje. Maar in de kern is het een voorspelbare genrefilm waarin 'een goed mens' als Tim Ballard (Jim Caviezel) er alles aan doet om een meisje te redden van mensenhandelaren. Is het werkelijk anders dan soortgelijke films waarin Liam Neesson zijn dochter redt van maffiakartels of Keanu Reeves wraak neemt op zijn vermoordde hond? Of de talloze biopics waarin feiten worden verdraaid om de werkelijkheid luchtiger en lolliger over te brengen op het publiek? Het enige verschil is dat 'Sound of Freedom' (2023) iets pedanter probeert om een makkelijk behapbare preek over goed en kwaad te verkopen aan het publiek.


avatar van mrkos

mrkos

 • 879 berichten
 • 1665 stemmen

Sound of Freedom

Behoorlijk indrukwekkende film. Hij was een tikkeltje lang, maar hij laat mooi zien hoe Tim Ballard alles op alles zet om een broertje en zusje te bevrijden uit de handen van mensenhandelaren en kartels. De cast deed het ook prima. Nu las ik wel dat er erg getwijfeld werd aan het verhaal van de echte Tim Ballard, dus hoeveel is hiervan waar?

In de film gaat het hem ook wel makkelijk af allemaal. Eerst hoe hij die mensenhandelaren weet te overtuigen een club te beginnen waar alleen maar rijke mensen kunnen komen. Daarna hoe makkelijk hij kan infiltreren in een kamp vol rebellen en diezelfde nacht het meisje kan redden. Dat komt best ongeloofwaardig over, of zijn al die mensen op hun achterhoofd gevallen?

''Human trafficking is a 150 billion dollar-a-year business. The United States is one of the top destinations for human trafficking and is among the largest consumers of child sex''.

''There are more humans trapped in slavery today than any other time in history - including when slavery was legal.''


Dat waren de quotes die we te zien kregen na de film en daar schrik je toch behoorlijk van. Wat leven we toch in een zieke wereld. Terecht dat deze moeilijke onderwerpen in de schijnwerpers worden geplaatst.

3,5 sterren.


avatar van joolstein

joolstein

 • 9271 berichten
 • 7724 stemmen

“When god tells you what to do, you cannot hesitate.”

Euh... Amen. Nu was er enige controverse rond deze film. Vandaar dat ik deze ook wilde kijken Maar haal je het lawaai (van de makers, conservatieve politici en sociaal media publiek) eromheen weg en de film is niet veel meer dan een cliché actiethriller met een zwaar religieuze boodschap. Films als Gone Baby Gone en Taken benutten bv. ook de spanning van kinderen die worden gestolen en in onzeker gevaar worden gebracht. En doen dat ook nog eens veel beter!

Filmische gebruikt het niet veel anders dan de kwaliteit van de meeste geloof-boodschap gedreven films. Zeg maar zoals elke Hallmark of Lifetime -film. Het trekt zelfs de waargebeurde kaart, wat naar mij mening ook regelmatig een trucje is om de boodschap kracht bij te zetten! (er zijn bv. veel horrors die dit ook doen)

Het verhaal is eigenlijk behoorlijk simpel en toch denken de makers dat de filmkijkers het niet snappen. In de film wordt namelijk ook nog met voorspelbare editing en extra dialogen of zelfs Sms'jes van alles uitgelegd. Het gaat van het ene anticlimaxmoment na het andere.. Het werd allemaal teruggebracht tot het makkelijk te begrijpen bumpersticker-citaat; “God's children are not for sale.

Wat dus nog overblijf is een film die verdrinkt in zijn eigen mega-christelijke saus en bombastische kinderkoor-muziek om ’t drama extra aan te zetten. Een Amerikaanse blonde held die als een Messias (Jim Caviezel zal niet veel moeite gehad hebben met de rol want hij speelde ook al Jezus in The Passion of the Christ) rondloopt terwijl hij ook nog even de goede huisvader is voor zijn zes kinderen. Want ja natuurlijk laten wel even zien dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is en een goede christelijk vrouw achter haar man staat en vooral thuis voor diezelfde kotters zorg! Je hoort ook slechts een paar clichézinnen van haar...

Ja, uitbuiting en kinderuitbuiting in het bijzonder zijn gruwelijk en misschien had zelfs dit waargebeurde verhaal een film verdiend. Maar dan wel graag een betere dan deze religieuze boodschap rotzooi!


avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

 • 585 berichten
 • 433 stemmen

Veel buzz rondom deze film, maar helemaal begrijpen doe ik het niet. Die 99% Audience Score op Rotten Tomatoes zal ongetwijfeld door conservatief Amerika geupvote zijn, die lekker gaan op christelijke deugdzaamheid en het gezin als hoeksteen van de samenleving. Er is verder weinig aan te merken op Sound of Freedom, maar het laat in zijn geheel nergens een opvallend ander geluid horen. Degelijke thriller: nothing more, nothing less.


avatar van Rodger

Rodger

 • 1693 berichten
 • 1657 stemmen

Heel erge meeslepende film, waarbij je van begin tot einde mee wordt gesleurd in dit heftige drama.

4.0 ****


avatar van scorsese

scorsese

 • 11907 berichten
 • 10265 stemmen

Redelijke film over een agent die jacht maakt op pedofielen totdat hij het over een andere boeg gooit. Het hoofdpersonage op wie de film is gebaseerd, blijft wat oppervlakkig. Een film over een moeilijk en verschrikkelijk onderwerp waarbij sommige scenes niet echt passen binnen het geheel. Traag, maar het blijft wel onderhoudend. Een kleine 3.0 sterren


avatar van mirjo 2

mirjo 2

 • 288 berichten
 • 3651 stemmen

Een hartverscheurend onderwerp, maar als film niet geslaagd. Vrij traag, voorspelbaar en met enkele volstrekt ongeloofwaardige wendingen. "Based on a true story", maar ik denk dat Hollywood er een dikke saus overheen heeft gegoten. Verder vond ik de christelijke ondertoon behoorlijk storend en misplaatst. Als er al een raakvlak is tussen de christelijke wereld en pedofilie, dan uit zich die vooral in het vele misbruik door kerkelijke "leiders".

Met een 5 rijkelijk beloond.


avatar van WB

WB

 • 1484 berichten
 • 2432 stemmen

Prima film. Niets meer, niets minder. Als we het bestempelen als een gewone Hollywoodfilm, heb ik betere in zijn genre gezien en is het niet meer dan een doorsnee actiefilm. Liam Neeson had hier een Taken 4 van kunnen maken. Als we de film moeten zien als waarschuwing en boodschap, zoals de toegift op het einde doet bepalen, is de film wel geslaagd. Je krijgt een goed (en bijna schokkend) beeld van hoe de kindersmokkel er aan toe gaat in deze landen. Verschrikkelijk.

De boodschap van de film is in ieder geval duidelijk, maar eigenlijk de gehele film proberen ze dat ene traantje los te weken bij de kijker. Eventjes extra emotionele muziek en een betraand oog in close-up. Dat had wel één of twee keer minder gemogen. Begon me er zelfs een beetje aan te storen, maar ach. Het is dan ook een hartverscheurend onderwerp.

Wellicht een ietwat over het paard getilde film, maar ach, ik heb me uiteindelijk wel vermaakt. Prima film voor op een druilerige avond.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8634 berichten
 • 8410 stemmen

Als lid van een eenheid die internationale sekshandel bestrijdt, heeft Tim Ballard al 288 pedofielen opgepakt. Het is mentaal loodzwaar werk, vooral omdat de eenheid er maar niet in slaagt om de ontvoerde kinderen op de illegaal verhandelde beelden te bevrijden. Nu krijgt hij toestemming om zelf een poging te doen om in ieder geval een kind te bevrijden. Via de pas opgepakte Oshinsky [Kris Avedisian] komt hij steeds een stapje hoger in het netwerk en begeeft hij zich steeds verder in het hol van de leeuw. Monteverde slaagt er onvoldoende in om spanning op te bouwen en richt zich vooral op de emotionele reis die Ballard meemaakt. Die reis is echter behoorlijk voorspelbaar. De kinderen leveren uitstekend werk af, vooral Aparicio maakt indruk in een emotioneel complexe rol.


avatar van Number23

Number23

 • 8289 berichten
 • 5025 stemmen

Bij vlagen een indrukwekkende en meeslepende film met erg sterk acteerwerk, maar toch knelt er soms iets waar ik m'n vinger niet precies op kan leggen.

Caviezel staat constant met natte kijkers mensen te overtuigen van zijn 'cause' en ja, dat is goed geacteerd, maar soms zijn die scenes net iets te lang uitgesponnen. Zelfs Bill Camp krijgt flink wat minuten in de schijnwerpers waar hij mag laten zien iets meer te zijn dan een karakteracteur.

Het verhaal is soms een beetje rommelig verfilmd, de luchtige momenten komen af en toe wat geforceerd over en ik krijg het idee dat de regisseur op veel vlakken nog wat te leren heeft.

Na al mijn gezeik moet ik concluderen dat de film uiteindelijk toch fier overeind blijft, ik kijk ook gewoon dwars door de dikke religieuze ondertoon zolang ze het niet te obvious in m'n gezicht smijten.


avatar van Basto

Basto

 • 10258 berichten
 • 6850 stemmen

Wat een draak van een film. Tuurlijk, kinderhandel is een van de naarste misdaden, maar alles wordt er hier steeds zo dik opgelegd met continu aanzwellende muziek en serieuze stoere blikken. Alles ter meerdere glorie van de hoofdpersoon. Het wordt ook nergens spannend. Boeket Reeks cinema.

Het soort cinema dat ik verafschuw..

1*


avatar van teigertje

teigertje

 • 2067 berichten
 • 2756 stemmen

Basto schreef:

Wat een draak van een film. Tuurlijk, kinderhandel is een van de naarste misdaden, maar alles wordt er hier steeds zo dik opgelegd met aanzwelkende muziek en serieuze stoere blikken. Alles ter meerdere glorie van de hoofdpersoon. Het wordt ook nergens spannend. Boeket Reeks cinema.

Het soort cinema dat ik verafschuw..

1*

Uiteraard respecteer ik je mening Basto.

Maar ik sta echt perplex nu.

Juist.....is deze film zo gemaakt, dat het draaglijk is voor de kijkers.

De waarheid zou niet, om te zien zijn.

Zo afgrijselijk.

Deze man verdient alle eer, een man met een ondraaglijke roeping.

Met nul ego wordt deze neergezet en subliem gespeeld door Jim Caviezel.

Ook het jonge meisje die de hoofdrol speelt, is zo ijzersterk.

Ik snap het werkelijk waar niet.....nul komma nul.

Afijn.... weer door.

Ps. Ik zeg dit niet om jou te beledigen, hoop ook echt het niet zo overkomt. ✌️


avatar van Basto

Basto

 • 10258 berichten
 • 6850 stemmen

teigertje schreef:

(quote)

Uiteraard respecteer ik je mening Basto.

Maar ik sta echt perplex nu.

Juist.....is deze film zo gemaakt, dat het draaglijk is voor de kijkers.

Ik vond het ondragelijk.


avatar van teigertje

teigertje

 • 2067 berichten
 • 2756 stemmen

Basto schreef:

(quote)

Ik vond het ondragelijk.

Ok dan

Maar dat kan natuurlijk


avatar van schram101

schram101

 • 16480 berichten
 • 2057 stemmen

Filmisch een van de slechtste films die ik zag. Het gaat allemaal zo snel dat het allemaal voelt als een recap van een eerdere film ondanks dat het tempo helemaal niet zo hoog ligt. Zonder enige moeite houdt hij een of andere pedo voor de gek of infiltreert hij even later met bij wijze van een plaksnor op in de Colombiaanse mensenhandel. Of neem nou die scène van het eiland. Vijf minuten nadat het idee is ontstaan is het geregeld en nog eens 5 minuten later is iedereen voor de gek gehouden en de hele mikmak overmeesterd. En dat is dan 1 van de belangrijkste gebeurtenissen van de film..?!

En dan ligt er allemaal zó dik bovenop… waarom niet iets subtieler als het onderwerp al zwaar genoeg is. Aanzwellende muziek, slowmos en een Caviezel die kijkt als een haas in de koplampen van een auto.

En dan krijg je nog eens een toetje in een soort Rambo setting alleen dan zonder Rambo en actie. Tja..

1,5*


avatar van MrHorror

MrHorror

 • 263 berichten
 • 378 stemmen

Bespreking uit Sound of Freedom - ikruikversemosterd:

"Nog voor Sound of Freedom officieel in onze bioscopen draaide had hoofdrolspeler Jim Caviezel gezorgd voor enige ophef. Hij “kwam uit de kast” als steunbetuiger van QAnon en stond achter de complottheorieën die de anonieme samenzweerder rondpompt op het internet. Ook de film zelf zou voetjevrijen met QAnons beweringen over een wijdverspreid kwaadaardig netwerk van de elite. Regisseur Alejandro Monteverde probeerde de gemoederen nog te kalmeren.

Het verhaal van Sound of Freedom was nog voor QAnons doorbraak bedacht en bovendien geïnspireerd op nieuwsberichten over ontvoerde kinderen. Natuurlijk hadden die sussende woorden geen effect meer. Sound of Freedom was omgeven door het indringende gezoem van controverse en niemand kon daar nog wat aan doen.

Nou ben ik niet goed op de hoogte van wat QAnon rondbazuint (ik heb betere dingen te doen) en weet ik dus niet hoeveel “invloed” hij daadwerkelijk op het verhaal had, ik kan wel concluderen dat de negatieve hype een pak spannender en intrigerender is dan de film zelf.

Terwijl Caviezel zo intens mogelijk de agent vertolkt die kinderen redt uit de zweterige handen van pedofielen, blijft zijn karakter verstoken van ontwikkeling. Monteverde ziet in hem een afgodsbeeld, een heilige waarvoor iedereen op de knieën moet vallen. Dat is, misschien, voor heel even interessant om naar te kijken, maar ik verlang toch naar meer dan de heiligenverering van Caviezel.

Ook de hoge mate van dramatiek is bloedergerlijk. We moeten en zullen ervan doordrongen raken hoe gruwelijk kinderhandel is, hoe onverteerbaar slecht de wereld kan zijn en dat we echte helden nodig hebben om onze kinderen te redden. De beelden van kinderen die van de straten worden gegrist voelen vooral heel erg exploitatief. Goed is goed, slecht is slecht en geen denken aan dat er nog iets tussenin zit.

Ik geloof helemaal dat Monteverde goede intenties had met Sound of Freedom, maar de uitwerking is zo eendimensionaal en plat dat ik de film nog voor Caviezels “speciale boodschap” uit heb gezet."


avatar van Fortune

Fortune

 • 4108 berichten
 • 2553 stemmen

MrHorror schreef:

Bespreking uit Sound of Freedom - ikruikversemosterd:

Ook de hoge mate van dramatiek is bloedergerlijk. We moeten en zullen ervan doordrongen raken hoe gruwelijk kinderhandel is, hoe onverteerbaar slecht de wereld kan zijn en dat we echte helden nodig hebben om onze kinderen te redden. De beelden van kinderen die van de straten worden gegrist voelen vooral heel erg exploitatief. Goed is goed, slecht is slecht en geen denken aan dat er nog iets tussenin zit.

Ik snap deze kritiek niet. Jij wil meer nuance over kinderhandel? Ik vind dat een raar statement. Dus kinderhandel is niet noodzakelijk puur slecht, er zijn meerdere kanten van het verhaal? De meeste verhalen zijn goed vs slecht maar bij deze is daar een hoop kritiek op. Ik begrijp dat niet.


avatar van MrHorror

MrHorror

 • 263 berichten
 • 378 stemmen

Fortune schreef:

(quote)

Ik snap deze kritiek niet. Jij wil meer nuance over kinderhandel? Ik vind dat een raar statement. Dus kinderhandel is niet noodzakelijk puur slecht, er zijn meerdere kanten van het verhaal? De meeste verhalen zijn goed vs slecht maar bij deze is daar een hoop kritiek op. Ik begrijp dat niet.

Het gaat mij daarbij meer om de personages, en vooral hoe Tim Ballard wordt neergezet. Kinderhandel zelf is, uiteraard, verschrikkelijk.