• 9.378.314 stemmen

Met onder meer: Jim Caviezel, Bill Camp en Javier Godino

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 26 oktober 2023

Plot Sound of Freedom

"Fight for the light. Silence the darkness."

Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Vampiro om de kindersmokkelaars te stoppen.

avatar van Apster

Apster

Het dedain gehalte is weer hoog. Kijk eerst de film en trek dan conclusies.

avatar van Film Pegasus

Een reeks off topic berichten en persoonlijke aanvallen verwijderd. Graag terug over de film!

Het is FILM.

Met ACTEURS

Het is dus niet echt. Batman is ook niet echt. Turks Fruit was ook niet echt. Dat was verzonnen.

Goed onthouden he.

avatar van Film Pegasus

Ik herhaal het nog eens voor de mensen achterin de zaal: graag terug over de film en geen off topic discussies over pedofilie met persoonlijke aanvallen!

avatar van stormfox

stormfox

Sound of Freedom doet het momenteel ontzettend goed (#2) in de Amerikaanse bioscopen.

The Numbers - Weekend Box Office Chart for July 14, 2023 - the-numbers.com

Het is op dit moment triest gesteld met het aanbod in onze bioscopen, dus ik hoop dat deze niet lang

op zich laat wachten want zodra ik hem thuis kan kijken dan ga ik niet naar de bioscoop hiervoor.

avatar van Apster

Apster

stormfox schreef:

The Numbers - Weekend Box Office Chart for July 14, 2023 - the-numbers.com

Ben toch ook zeer benieuwd zeker gezien het onderwerp. Maar wat een ophef en gejank dat dit een QAnon film is. De film is vijf jaar geleden al gemaakt, nog voor die onzin begon.

avatar van Henegouw

Henegouw

Dan wordt het toch illegaal online kijken, ik vind het vreemd dat deze film niet wordt gedraaid in NL

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Massa's films worden niet gedraaid in Nederland. Daar is niks raars aan. Je kan een filmdistributeur benaderen, wellicht als ze veel verzoeken krijgen dat de titel wordt aangekocht.

avatar van saintinel

saintinel

Besef aan welke kant je staat en wie je een plezier doet, indien je dit onderwerp afdoet als onzin.

Het is een WAARGEBEURD verhaal, Tim Ballard bestaat echt en het verhaal is zeker geen incident!

Wie ook maar 5 minuten onderzoek doet, kan al enorm veel getuigenissen vinden, onderbouwd door echt bestaande agenten, die aan dit soort operaties hebben meegewerkt.

En de demonen, die zich schuldig maken aan dit soort horror, willen inderdaad dat je gelooft dat het niet waar is.

La plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu’il n’existe pas...

atropine schreef:

Het is FILM.

Met ACTEURS

Goed onthouden he.

Iets te snel gereageerd. In zekere zin klopt het wel, film is niet de realiteit. Maar, in dit geval doet deze film een poging de realiteit te verbeelden. Of de poging geslaagd is weet ik niet.

De vraag is wat is waar en wat is niet waar. In een interview met Jordan Peterson beweerde Tim Ballard onlangs een West-Afrikaanse "babyfabriek" te hebben overvallen waar kinderen worden verkocht voor orgaanoogst en "satanisch ritueel misbruik".

Ik heb de film nog niet gezien. Misschien komt dit "satanisch ritueel misbruik' niet in de film voor.

Volgens mij heeft nog nooit iemand bewijs geleverd voor het bestaan van" satanisch ritueel misbruik". Zolang Ballard niet met een spoortje van bewijs over de brug komt blijft de bewering hangen in de Qanon wolk waarin zich ook vele andere complottheorieën bevinden.

atropine

Voor diegene die zich wil informeren over het werk van Ballard adviseer ik het gesprek tussen Jordan Peterson, Ballard en Caviezel:

The Fight Against Worldwide Child Slavery & the Sex Trade | Jim Caviezel and Tim Ballard | EP 372 https://youtu.be/rTBGNEliczc

Het youtubekanaal van Operation Underground Railroad ( de organisatie van Tim Ballard)

WAARSCHUWING: De beelden en verhalen op dit kanaal kunnen confronterend zijn:

Voordat je verdergaat naar YouTube

avatar van tbouwh

tbouwh

eRCee schreef:

Massa's films worden niet gedraaid in Nederland. Daar is niks raars aan.

Als je je een beetje verdiept in dit specifieke geval (en ik zou eigenlijk denken dat je dat al hebt gedaan, want er wordt in dit topic verder actief gemodereerd er is veel om de film te doen) dan kom je er snel achter dat deze goedkope relativering hier niet op zijn plaats is. Hij komt ook kortzichtig op me over.

Natúúrlijk worden er talloze films niet aangekocht, maar als deze titel niet ter discussie zou staan vanwege QAnon, de persoon Jim Caviezel en het heftige thema (+ de speculaties daarrond) zouden de Nederlandse distributeurs in de rij staan. Welke distributeur is er nu niét geïnteresseerd in een titel die ook maar in de buurt komt van Indiana Jones? De enige valide hypothese lijkt mij dat niemand hier zijn vingers aan wil branden.

Zie artikelen als deze en deze voor wat algemene duiding.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Prima, dat is dan nog steeds een marktoverweging. Hier in het topic werd geopperd dat de Nederlandse staat erachter zit. Vandaar. Ik zou als ik filmdistributeur was mijn vingers er ook niet aan willen branden. Of dat nu commerciële redenen heeft of iets anders als overweging, bijvoorbeeld achteraf niet nat willen gaan, is in mijn ogen even valide.

avatar van tbouwh

tbouwh

Dat eerste heb ik niet gelezen (en met reden dan wellicht) en zat dus niet in mijn reactie inbegrepen. Mijn indruk is dat de angst voor gezichtsverlies het enige is dat vandaag de dag zwaarder weegt dan winstbejag. In die zin houdt de afweging van het al dan niet aankopen van Sound of Freedom geen gelijke tred met talloze andere titelafwegingen, omdat de angst voor gezichtsverlies daar niet speelt en er puur naar de centen wordt gekeken.

Welke reden(en) jij dan valide vindt, is w.m.b. wat anders. Moet je verder uiteraard zelf weten.

• 1986 stemmen

"God's children are not for sale."

Sound of Freedom snijdt een moeilijk en hard onderwerp aan als de handel in kinderen, een heel belangrijk onderwerp dat het verdient om in de schijnwerpers geplaatst te worden. Jim Caviezel speelt zijn rol als Tim Ballard ingetogen maar met de nodige gedrevenheid. Deze film zal niemand met een hart op de juiste plaats onberoerd laten.

Duke Nukem schreef:

"God's children are not for sale."

Heb jij de film al gezien?

atropine schreef:

Heb jij de film al gezien?

Ja, vandaar mijn review.

avatar van rep_robert

Duke Nukem schreef:

Ja, vandaar mijn review.

Hoe dan? Gezien je andere reviews vind ik deze veel minder gedetailleerd em kort. Of zat jij ook in die lege Amerikaanse bioscoopzalen terwijl de film stijf uitverkocht zou moeten zijn?

rep_robert schreef:

By the power of the internet.

Dat klopt, soms schrijf ik korte reviews of geef ik gewoon een score zonder review. Deze film greep mij zodanig aan (vanwege het onderwerp) dat ik geen zin had om er een uitgebreide review aan te wijden. Je moet hem gewoon gaan zien. Ook aan de controverse rondom de film wil ik niet teveel aandacht besteden: het feit dat de film al jaren geleden klaar was (2018), maar niemand (lees: Disney) hem wou uitgeven, de ondermijning van de accuraatheid van de film, de beschuldigingen van de QAnon complottheorie aan het adres van Jim Caviezel, enz. Dit alles leidt alleen maar af van de ernst van het onderwerp: het groeiende probleem van de kinderhandel. En dit onderwerp wordt in The Sound of Freedom op een ingetogen, ernstige manier gebracht. De echte Tim Ballard, die ontslag nam bij de CIA om zijn reddingswerk in Columbia op eigen houtje te kunnen blijven uitvoeren, was betrokken bij het maken van de film. Hij en zijn vrouw hebben zelfs twee kinderen geadopteerd die hij heeft gered van de kinderhandelaars.

avatar van Gamegek3636J

Gamegek3636J

komt dit meesterwerk in de bios ?

avatar van GrindBooster

GrindBooster

Ik heb veel goede verhalen hier over gehoord. Ik ben benieuwd wanneer die uitkomt

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Opnieuw off topic berichten verwijderd. Graag terug over de film zelf! Het onderwerp geeft geen excuus om beledigingen rond te strooien. Als er voortaan in berichten weer beledigingen staan of mensen of doelgroepen van pedoseksualiteit of andere zaken worden beticht dan wordt ook het hele bericht verwijderd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik dacht dat ik onlangs ergens iets gelezen had dat de film wel te koop is op dvd, maar ik kan nergens iets vinden. Of was dat ook weer een fabel? Ik weet wel dat de film te streamen is online, maar dan krijg je zo'n belabberde cam kwaliteit, en daar ga ik mijn tijd niet aan spenderen. Dan wacht ik liever nog een jaar of wat. Maar weet iemand of Sound of Freedom te koop is? Op Amazon is wel het boek te bestellen maar ik wil de dvd.

avatar van The Oceanic Six

Gewoon stompzinnig. Ik heb een hekel aan censuur, laat mensen lekker zelf bepalen of ze dit willen zien. En dan nog, er zijn zoveel acteurs geweest die een vreemd verleden hebben of zich hebben aangesloten bij gekke sektes (maar naar M:I met Tom Cruise gaan we allemaal!) dan de boel gewoon niet willen vertonen best wel kansloos is.

Zoals in dat stuk zelf al staat heeft het geen drol te maken met censuur maar met dat er simpelweg geen distributeur voor is.

atropine

Dit is een slecht artikel, er passeren veel aannames de revue die op zijn minst op waarheid onderzocht hadden kunnen worden.

1 ster

avatar van The Oceanic Six

kos schreef:

Heb een beetje lef en vertoon dit gewoon in NL.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

The Oceanic Six schreef:

Het heeft wel te maken met censuur, namelijk bij de distributeurs. Willen hun vingers er niet aan branden, media zal wel gaan zeuren bla bla..

Dit klinkt als gratis reclame en lijkt me een perfecte reden om de film juist wel aan te kopen voor een Nederlandse distributeur want, weet je, geld.

Overigens kan ik me nauwelijks een geval voor de geest halen wanneer een distributeur ooit in de problemen is geraakt omdat ze een bepaalde film probeerden te vertonen (wat overigens meer de verantwoordelijkheid is van de desbetreffende bioscoopketen, dus de "blaam" kan bij meerdere partijen liggen mbt wel/niet vertonen).

Denk dat het gewoon logistieke problemen zijn, volgens mij heeft het kersverse Angel Studios nauwelijks contacten gelegd buiten Amerika (dit is pas hun 2de film).