Genre: Thriller / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 26 oktober 2023
Bekijk via Prime Video
Plot Sound of Freedom
"Fight for the light. Silence the darkness."
Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Vampiro om de kindersmokkelaars te stoppen.
Tim Ballard
Pablo
Chris
Giselle / Katy
Earl Buchanan
Het heeft wel te maken met censuur, namelijk bij de distributeurs. Willen hun vingers er niet aan branden, media zal wel gaan zeuren bla bla.
Dat is dus geen censuur, maar een weloverwogen keuze.
mjk87 (moderator films)
Een reeks off topic berichten en persoonlijke aanvallen verwijderd. Graag terug over de film!
De inhoudelijke discussie over distributie hierboven laat ik (nog) wel staan, daarna echter ging de discussie al snel off-topic. Niet eens kwaad bedoeld meen ik, maar dat bericht leidde wel al snel tot een discussie, dus die berichten verwijderd.
atropine
Angel Studios heeft bevestigd dat Sound of Freedom op 1 september in de Britse en Ierse bioscopen zal worden uitgebracht.
Het maakt deel uit van een wereldwijde uitrol voor de film, die ook zal verschijnen in Zuid-Afrika op 18 augustus, Australië en Nieuw-Zeeland op 24 augustus, meerdere Midden- en Zuid-Amerikaanse gebieden op 31 augustus en Spanje op 11 oktober.
eRCee
- 1979 stemmen
In die link ook enige verheldering van wat eerder in het topic al als losse opmerking voorbij kwam, namelijk dat de box-office cijfers niet per se betekenen dat de bioscopen ook vol zitten:
Mimiyloro
Onzin dat die film wordt niet verkocht voor die grote bedrijven, heel raar vind ik, die film heeft zo veel waarheid over die arme kinderen en veel machtig mensen en bedrijven zijn zeker achter zijn . Dat is heel laag, Deze film moet iederen kennen omdat waar is. triest maar waar. Sound of Freedom
Lekker linkje met 6 berichten dat de site mij een melding wilt sturen haha.
De film krijgt in Nederland een bioscooprelease:
De wereldwijde elite heeft vast zomerreces, want het kostte precies één e-mail naar de studio die de rechten heeft, Angel Studios, voor ik bevestiging kreeg: de superverboden film komt naar Nederland, de verschijningsdatum volgt volgende week. Ik mocht de superverboden film zelfs zien. Hij is lang niet zo samenzweerderig als ik vreesde, en ook niet eens zo slecht.
Petina
Mevrouw de recessent zegt "foptegenstellingen".
Wij, als moveiemeterkijkers (wat een mooi woord) zouden eens gaan kijken op die link van boven.
driekes9
Net gekeken. Snap de controverse niet. Niets van QAnon komt aan bod, enige mbt het geloof is dat kinderen van god zijn en dat vind ik ook. Reacties hier zijn voornamelijk van mensen die de film niet hebben gezien, maar vinden dat ze hun mening moeten ventileren.
Mooie geschoten film met een pittig onderwerp, kinderhandel. Act 1, huiveringwekkend als kijker wordt je echt meegezogen in hoe deze kleine kinderen worden gekidnapt. 2 hiervan gaan we volgen. In de aantiteling zie je ook echte camera beelden hoe kinderen gewoon gestolen worden. Als kind opgroeien in midden- en zuid Amerika is niet best. Act 2, je maakt kennis met CIA agent Tim Ballard. Ballard is zeer gemotiveerd om pedofielen op te pakken en hij en zijn team zijn daar ook heel goed in. Maar pedofielen oppakken, betekend niet dat de kinderen ook vrij zijn. Als undercover weet Ballard 1 kind zijn vrijheid terug te geven. Deze jongen heeft een zus die nog in handen is van de bad guys. Act 3, rescue mission. Nu wordt het een typische heldendaad Hollywood film. Alle nuances worden overboord gegooid en niets gaat meer over van hoe naakt het verhaal ooit was, alles is nu aangekleed, gelukkig niet over-dressed, maar toch....jammer.
Wel een aanrader.
Thiver
Mevrouw de recessent zegt "foptegenstellingen".
Emma Curvers is geen recensent (met een n), maar columnist.
Op Filmdepot is overigens (nog) geen releasedatum te vinden, terwijl die 'volgende week' inmiddels achter ons ligt.
Petina
Emma Curvers is geen recensent (met een n), maar columnist.
Je hebt gelijk over die "n" en ik wacht op pindakaas maar dat zal wel een tijdje duren.
vegasa
Het is heel interessant wat er met deze film is gebeurd, vooral in Europa. Ik ben Nederlands maar ik kom uit Costa Rica. De film is geïnspireerd op echte gebeurtenissen, iets dat in mijn land dagelijks wordt beleefd en daarom is het niet onaardig om een film van dat kaliber te zien. In Nederland zijn het alleen maar excuses rondom de acteurs, de film spreekt voor zichzelf, en het soort mensen uit de hogere kringen die betrokken zijn bij deze kindersmokkel!! Daarom!!!
Komt deze nog in de bios?
Ja, draait vanaf oktober in de bioscoop.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 26 oktober 2023 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
zoutzak
Zozo, een brakke camera versie circuleert online en de film scoort al beter dan The Godfather. Dit belooft wat voor het grote scherm
john mcclane 2
Lekker linkje met 6 berichten dat de site mij een melding wilt sturen haha.
Ach, kerel toch,!
Simpel zoektochtje levert je meerdere resultaten op , zonder spam .
annahlara1
Wel een aanrader.
Qua inhoud sluit ik me hier bij aan. Al zou ik de critici die ook verstand van hebben (dat het ook zeker met armoede en geen supportnetwerk van familie en vrienden etc te maken heeft waardoor kinderen op straat belanden, en makkelijke prooien worden) niet weg wuiven.
Maar wel met de opmerking dat ik het blonde haar van Caviezel eerlijk gezegd gewoon niet ok vond en zelfs af vond doen aan de geloofwaardigheid, aangezien hij die Tim Ballard speelt. Ze vergeten dan vaak om de wenkbrauwen en in dit geval baard ea dingen vh uiterlijk te veranderen zodat het wel geloofwaadig uitziet. Desondanks goed dat deze film is gemaakt en nu ook in Nederland in de bioscoop te zien is. Al hoef je uiteraard niet daarop te wachten in de deze tijd van de wondere wereld van internet..
Number23
Ah ik zie dat er weer veel nieuwe users zijn die alleen deze film 5* geven om daarna nooit meer iets toe te voegen
john mcclane 2
Mark Kermode bespreekt de film Sound of Freedom, een onopvallende thriller over kinderhandel, waarbij de betrokkenheid van Donald Trump en Jim Caviezel aan bod komt, die beiden controversiële opvattingen hebben. De film zou geen aandacht hebben gekregen zonder de steun van rechtse aanhangers en wordt nu gebruikt als politiek instrument.
Caviezel is totaal de weg kwijt ,en vergelijkt Trump met mozes, heeft een zelf een jesus complex .
En dat kinderhandel echt afschuwelijk is , dat ontkent eigenlijk niemand .
Dus wat er dan overblijft is een B-film . Die omdat trump er wat aandacht heeft besteed , nu in de spotlight staat , maar eigenlijk gewoon bagger is .
Aldus Kermode ! Een zeer gerespecteerde film criticus .
Mysterie opgelost .
En ja , Caviezel is een groot aanhanger van de Qanon . LINK .
badfans69
MosquitoSmasher
Had niet verwacht dat hij hier nog ging draaien, maar dus toch. Trailer gezien gisteren in de bios. Allemaal hype en een gedoe rondom de film, en ik ga zelf wel wel zien of de film in orde is. Het betreft natuurlijk een verschrikkelijk onderwerp, maar ik heb hier en daar ook van men weer gehoord dat die Tim Ballard eigenlijk niet zo'n held is, niet zoals ie in de film wordt neergezet. Deze mensen beweren flink onderzoek te hebben gedaan en dat een boel zaken in de film echt niets te maken hebben met de ware gebeurtenissen.
Maar ja, zoek het maar uit. Ik ga hem gewoon kijken volgende maand.
zoutzak
Jim Caviezel doet z'n best maar het levert slechts een weinig memorabel stukje cinema op. Goedbedoeld allemaal maar ook overdramatisch. Daarbij helpt het niet dat acteerwerk regelmatig veel te wensen over laat. Met Liam Neeson heb je tenminste nog wat actie maar deze film is ook wat dat betreft heiliger dan de paus.
BBarbie
Matige actiefilm over een voormalige special agent, die in het oerwoud van Columbia op zoek gaat naar een jong meisje, dat slachtoffer is geworden van mensenhandelaren. Door de docudrama-achtige aanpak ontbeert de film de broodnodige emoties. Logica is soms ver te zoeken en het gebrekkige acteertalent van Jim Caviezel helpt ook al niet. Er zijn betere films gemaakt over dit dieptrieste onderwerp.
mcdaktari
Zo eindelijk Sound Of Freedom dan gezien. Ik vind het een prima film, maar je blijf toch houden dat er mensen zijn die het niet meer dan een B-film vinden. Dat zal wel weer met smaak te maken hebben zullen we maar zeggen. Ik heb me totaal nergens aan gestoord en heb me goed vermaakt bij deze film. Begrijp alleen niet zo goed waarom over deze film zo moeilijk gedaan werd en dat de film eerst niet hier zou draaien. Maar gelukkig is de film in Nederland en Belgie nu ook te zien. De film keek vanaf het begin meteen prettig weg. Jim Caviezel deed het ook best goed. Al bij al is Sound Of Freedom een goeie film, maar ik zelf vind het geen 5 sterren film. Maar zeker geen slechte film.

Waargebeurde film 'Sound of Freedom' sinds gisteren te bekijken op Amazon Prime Video

Distributeur Dutch Filmworks bevestigt Nederlandse release van 'Sound of Freedom'

Waarom wordt de omstreden blockbuster 'Sound of Freedom' hier niet vertoond? 'Werk van God verricht'

Oppenheimer

South Park: Joining the Panderverse
Animatie / Komedie, 2023

I Wanna Hold Your Hand
Komedie / Muziek, 1978
ontvoeringpedofiliemensenhandelgebaseerd op een waargebeurd verhaalscamchildren's rights ontvoering van kinderengroominglost childrenchildren in dangersave children colombia