Genre: Horror / Thriller
Australië
Geregisseerd door: Danny Philippou en Michael Philippou
Met onder meer: Miranda Otto, Zoe Terakes en Alexandra Jensen
IMDb beoordeling: 7,1 (164.199)
Gesproken taal: Engels en Grieks
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Zaterdag om 22:15 uur op Film 1 Premiere
Plot Talk to Me
"You call. They'll answer."
Een groep vrienden ontdekt een manier om geesten op te roepen met behulp van een eeuwenoude gebalsemde hand. Ze raken verslaafd aan de nieuwe sensatie, totdat één van hen te ver gaat en de deur naar de geestenwereld opent. De vrienden worden daaropvolgend achtervolgd door bovennatuurlijke visioenen en ongewild aangezet tot een verwoestende bezetenheid. Hierdoor worden ze gedwongen te kiezen wie ze kunnen vertrouwen: de doden of de levenden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Film1
- iTunes: € 5,99 / huur € 2,99
- Kijk op meJane
- Kijk op Canal Digitaal
mikey
Akelige film over verveelde Larry Clark kids waarvan er twee feestjes verzieken door de aanwezigen de hand van een dooie medium te laten schudden, doe je dat; dan zie je een geest (of andersoortig bovennatuurlijk scum) en je kan ze zelfs vragen om bezit van je te laten nemen. Bij eentje gaat het behoorlijk mis als ze meent de geest van haar moeder te herkennen die haar blijft volgen.
Creepy en depressing stuff.
Film heeft als uitgangspunt eigenlijk niet veel minder cliche´s dan de gemiddelde suffe Hollywoodhorrortjes maar de uitwerking is duidelijk wat meer bijzonder en daarmee ook interessanter.
Lekker nare vibe ook geregeld daardoor.
Noodless
Het concept waarbij tieners geesten oproepen is niks nieuws, maar hier wordt wel een andere draai aan het verhaal gegeven met behulp van een eeuwenoude gebalsemde hand. Wanneer je de hand vastneemt en Talk to me zegt, verschijnt er een geest. Maar uiteraard gaat het nog verder dan dat door I Let you In te zeggen waarbij de geest toegang krijgt tot diegene die hem uitnodigt. Dit zorgt voor een paar effectieve horrormomenten; maar helaas wordt het horrorverhaal vaak onderbroken door een melodramatische aanpak over rouw, vriendschap, onderlinge relaties waardoor de film wat spanningskracht verliest. Daarbij ontwikkelt het verhaal zich een beetje raar gezien het feit dat de moeder Mia in het ziekenhuis niet meer wilt zien en even later heeft ze er geen probleem mee dat ze toch aanwezig is. De uitwerking naar het einde toe is misschien wel passend, maar iets te simpel en te gemakkelijk om zo het verhaal te laten eindigen. 6/10
N00dles
Hoewel de opzet van de film (contact met de geestenwereld en boze demonen) an sich niet heel origineel is, is het feit dat de jongeren dit gebruiken als een soort tripmiddel wel een interessante invalshoek. Wel apart dat ze precies weten hoe het contactmaken werkt en dat ze weinig onder de indruk lijken van de overledenen die ze zien, maar goed.
Alles loopt echter enorm uit de klauwen wanneer een minderjarig broertje ook mee wil doen met de 'séance'; ik vreesde eerst dat dit ging betekenen dat het een soort It zou worden, waarin het groepje jongeren samen het probleem moesten oplossen, maar gelukkig focust de film mooi op de hoofdrolspeelster, die worstelt met haar eigen trauma. Deze rol was trouwens erg sterk vertolkt door relatieve nieuwkomer Sophie Wilde.
Goed sfeertje, met een paar geslaagde gore-scènes en enkele schrikmomenten. Niet overal even geslaagd, maar het viel me zeker niet tegen.
Een krappe 4*.
cantforgetyou
Ik sta versteld!!! Wederom een goede horrorfilm tussen alle meuk die tegenwoordig wordt gemaakt.
De jonge acteurs spelen allemaal top en heel natuurlijk. Precies zoals de jeugd van tegenwoordig in mijn beleving overkomt: Verveeld, brutaal, grof in de mond, constant op hun mobiel, depri, slonzig gekleed, etc.
De gebalsemde hand heeft een origineel gegeven. De special effecten zijn zeer goed, veel make-up en weinig tot geen CGI. Zijn de zwarte ogen contact lenzen of CGI? Er hangt vaak een 'creepy'' sfeertje en dat maakt de film echt spannend en soms eng. Deze hadden we eigenlijk in de bioscoop moeten kijken, dan kwam die nog heftiger binnen!
Bearzel
Fijn filmpje, vond alleen de hoofdrol ietwat irritant. Uiteraard goed geacteerd, maar maakte alleen maar domme keuzes en verdient eigenlijk alles wat er gebeurt, had graag iets meer met haar meegeleefd.
eldorado
"ongeloofwaardige volledige herstel van zowel Riley als de vader van Mia.'
Ik ben het helemaal eens hiermee. Geen idee welke conclusie we uit het herstel van deze twee moeten stellen.
Zijn ze alle twee dood omdat Mia ze zo ziet? Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden....
ibendb
Ik geloof dat mijn verwachtingen voor deze film te hoog waren. Talk To Me had een hoop hype na de release en op de een of andere manier heb ik de film tot nu toe weten te vermijden. Maar vandaag dacht ik er eindelijk aan te beginnen. Ik dwong mijn man, katten en mezelf in de woonkamer en keek de film eindelijk.
Er zitten zeker een paar enge scènes in, maar het is jammer dat het verpakt is in een verhaal dat zo standaard en oninteressant is. Het acteerwerk is geweldig en de film heeft een duister en broeierig gevoel. Ik ben ook blij dat ze de gebalsemde hand geen onnodige achtergrondinformatie hebben gegeven. Dat is allemaal goed gelukt, maar de som der delen kwam niet overeen met mijn verwachtingen.
movie freak84
Voor een horror kreeg deze best een hoog cijfer en was ik dus wel benieuwd wat het was. Voor 99 cent bij pathe wilde ik die gok wel nemen. Ik vond hem eigenlijk een klein beetje tegenvallen. Nergens egt heel erg spannend en het verhaal best matig. Wel origineel dat is dan weer een pluspunt en voor mijn gevoel had er wel meer in gezeten. Acteerwerk was wel oke. Ik kom echt niet verder dan een 6je en dan ben ik nog mild.
movie freak84
Ja wat kan ik hier over zeggen, slecht einde waardoor de film me niet echt boeit. Wel een leuk concept
De gestoorde filmfanaat
Aardige film ,alleen een raar eind..
Mag ik vragen waarom je het einde zo raar vond?
De gestoorde filmfanaat
Precies, je hebt dan wel heel onoplettend zitten kijken. Het is geen David Lynch film/Tenet/Donnie Darko.
Boneka
Dacht 'n beetje aan een standaard horrorfilmpje, maar was toch blij verrast dat Talk to Me een van de betere in zijn soort is tot de allerlaatste seconde. Heb me dan ook geen moment verveeld, ook al heeft de film natuurlijk zijn mindere kanten. Zoals als de moeder die duidelijk geen feestje wil niks merkt als de tent op afbreken staat, maar moeder is klaarblijkelijk ineens niet meer aanwezig. De spanning wordt goed opgebouwd al begint ie wel wat hectisch. Toch moet je blijven opletten, want ook het begin is het vervolg van alle ellende. We zien geen absurde verdwijningen met de "hand", maar deze hand is wel de dope kick die je even van krijgt. Je moet de dode geest wel even oproepen met Talk to Me. Hij of zij laat je dan even binnen. Het gaat dan al redelijk ver, maar te ver gaan ze als er een minderjarige aan deelneemt. Alleen voor boven de 18 zou ik maar zeggen. De tijdelijke formaties zien er ijzingwekkend goed uit. Vooral bij Sophie Wilde! Uitstekend gecast.
De film heeft ook meerdere lagen zoals de zelfdoding van Mia's moeder. Alle acteurs spelen bovendien bovengemiddeld in deze horror/thriller. Het eind is ook al verrassend en krijgt het effect van Ghost uit 1990 Zeer fraai gemaakt. Leuk voor een vervolg met haar al komt er eerst nog een prequel.
De film is opgenomen in Down Under. Toevallig waar mijn beste vandaan komt Adelaide!
Film 4,0
Beeld 5,0
Geluid 4,5
Boeikens
Het oproepen van geesten en demonen is niets nieuws maar hier probeert men er toch een andere draai aan te geven. Op zich ok maar het geheel kon me toch niet echt bekoren. Ik kon maar niet geboeid blijven door het verhaal door de vele suffe momenten tussendoor. Naar het einde loopt het wat beter maar toch niet volledig mijn ding.
slam1975
Had hier toch iets meer van verwacht, enger ofzo, na alle lovende kritieken.
Verhaal en personages oké, maar zag denk ik te veel acteurs in die geesten ofzo. Ze waren niet eng genoeg.
AmazingPP
Lang geleden dat ik zo'n fijne horrorfilm heb gezien. Het is natuurlijk geen nieuw gegeven om geesten op te roepen op één of andere manier, maar dat mag de pret niet drukken. Het is allemaal op een fijne manier in beeld gebracht met goed camerawerk, goed acteerwerk, goede regie, goede special effects en een sfeervolle soundtrack. En het einde is geniaal gevonden. Vier sterren.
OfflineKiller
Op het einde begon het wat spannend te worden, verder vond ik het niet zo heel bijzonder...
notsub
Horrorfilms als deze blinken regelmatig uit in middelmatigheid. Toch lijkt dit één van de krenten uit de pap te zijn. Nadat de eerste scene al direct enorme hectiek losmaakt, moet de film toch nog even echt opstarten. Het zijn een aantal jongeren die gevaarlijke grenzen opzoeken door te spelen met het bovennatuurlijke en dat gaat gruwelijk mis. Dat levert genoeg schokkende en ongemakkelijke beelden op en dat is waar deze film voor bedoeld is. Het verhaal is goed te volgen, al blijven er vraagtekens hangen na afloop. Toch is dit een geslaagde horrorfilm, die met standaard elementen toch een paar iconische momenten weet neer te zetten.
In de ban van 'Talk to Me?' Hier vijf van de beste horrorfilms van de laatste drie jaar
Peter Jackson lovend over 'Talk to Me': 'Meest intense horrorfilm die ik in jaren heb gezien'
'Best beoordeelde horrorfilm van 2023' nog niet in Nederland te zien, maar vervolg is al aangekondigd
'Talk to Me' is de best beoordeelde horrorfilm van 2023: 'Zorg dat je iemands hand vasthoudt'
Past Lives
Gran Turismo
Actie / Sport, 2023
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Animatie / Actie, 2023
zelfmoordtraumaexploitatievrouwelijke vriendschapverslavingbezitrouwvrouwelijke hoofdrolspelerdeath of motherself mutilationmentale gezondheiddead parent sociale mediapeer pressuredisembodied hand generation zself-harmsupernatural horrorcautionary taleadelaide australia body horrorgraphic violenceteenagertalk to merackarackaracka rackasophie wildemiranda ottojoe birdalexandra jensenotis dhanjizoe terakeschris alosio
Realtimes | Publishing Network
Social media