• 8.898.327 stemmen

Met onder meer: Miranda Otto, Zoe Terakes en Alexandra Jensen

Gesproken taal: Engels en Grieks

Releasedatum: 17 augustus 2023

Plot Talk to Me

"You call. They'll answer."

Een groep vrienden ontdekt een manier om geesten op te roepen met behulp van een eeuwenoude gebalsemde hand. Ze raken verslaafd aan de nieuwe sensatie, totdat één van hen te ver gaat en de deur naar de geestenwereld opent. De vrienden worden daaropvolgend achtervolgd door bovennatuurlijke visioenen en ongewild aangezet tot een verwoestende bezetenheid. Hierdoor worden ze gedwongen te kiezen wie ze kunnen vertrouwen: de doden of de levenden.

avatar van kakstoel1

kakstoel1

Ik vond dit een goeie horrorfilm

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Ik ben vrij lovend

Clichématig

Maar niet standaard

Kort maar krachtig

Indrukwekkend debuut, geef maar meer van dit..

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

Heb mij goed vermaakt met deze originele film. Vind het idee van de hand heel leuk gevonden! Meeste acteerwerk was ruim voldoende en de hoofdrolspeelster speelt een sterke rol. Ook fijn dat er vanaf het moment dat ze geesten begint te zien eerst 20 keer een vage flits dooe het beeld komt, nee het verhaal gaat gewoon verder en houd de vaart erin.

Het enige wat toch wat sterker had gemogen is hoe eng de film is, ik miste toch net wat spanning en ongemakkelijkheid en dat is wel wat je van een horror verwacht / wilt zien. Smile (de vorige horrorfilm die mij aangenaam verraste) joeg net wat meer angst aan in vergelijking tot Talk to me.
Desondanks een prima horror film met een tof verhaal!

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Standaard verhaal en horror. Dan wil ik een beetje angst voelen en af en toe schrikken, dan is een horrortje prima te pruimen. Maar deze film is niet eng. Dam blijft er weinig over. Slechts een middelmatig verhaal met voorspelbaar einde. **

avatar van Gladiator72

Gladiator72

Glaasje draaien 2.0.

Steengoede film echt enorm van genoten. Zelfde niveau als de geweldige film smile

Trek er de gemiddelde A24 bonus vanaf (pak en beet 0.5*) en je weet ongeveer wat te verwachten. Aardig, maar erg standard.

avatar van keukenzout

keukenzout

keukenzout schreef:

Prima filmpje, niet zo sterk als ik van te voren had gedacht, maar zeker geen spijt dat ik heb betaald om 'm te kunnen zien. Prachtige actrice in de hoofdrol die de film echt droeg.

Vond de film eigenlijk te kort duren, had wel gedetailleerder gemogen van mij.

Er komt een deel 2 uit! Ik ben zo blij!

Goede film. Best een origineel verhaal, je weet natuurlijk dat het mis gaat lopen maar ik kon wel met spanning kijken. Geen of weinig jump scares, maar ik heb liever een goed verhaal dan een film die het moet hebben van schrikmomenten. En de 'geesten' waren echt eng, je ziet en hoort ze ook langer dan een split second, er wordt lekker ingezoomd en ik heb meerdere keren moeten wegkijken. Hoofdpersonage doet het goed. De rol van buitenstaander die er per se bij wil horen komt geloofwaardig over. Het groepje tieners kwam eigenlijk wel overtuigend over, met hun smartphone gelijmd aan hun hand op zoek naar vertier en iets spannend om te filmen, delen, liken en subscriben. Lekker gevarieerd groepje ook ☺️ Eindelijk nog eens een nieuwe film, want als die remakes, reboot films en flauwe vervolgfilms,tekenfilms omgezet naar live action films.... Er is al een vervolg in de maak blijkbaar. Maar daar verwacht ik niet veel van. Voor mij is het goed zo ☺️ ik zit nu wel met de grote vraag: waarom ga ik kijken naar zoiets!? Maar dat is een heel andere discussie. Tijd voor zelfreflectie

avatar van swiper

swiper

Voor de moderator het gaat hier over films NIET over transgender gezever, voortaan direct verwijderen SVP.

Ik vond de film precies wat ik er van verwachte, niet over de top maar goed te pruimen 4 sterretjes.

avatar van filmsz

filmsz

Voor de moderator het gaat hier over films NIET over gezever op anderen, voortaan direct verwijderen SVP.

Ik hoop dat de film precies is wat ik er van verwacht, nog niet gezien dus nog geen sterretjes.

avatar van Fortune

Fortune

Best wel een goede horrorfilm, een aanrader ook wel, al heeft het zijn minpunten hier en daar. Een variatie op het oproepen van geesten maar dan op een eigen en originele manier. Er wordt hier ook een beetje gebracht dat het oproepen van deze geesten net zoiets is als trippen op drugs. En dat is prima maar deze jongeren gebruiken voor de rest geen drugs of roken geen peuken, behalve dan die ene knul die een keer een halve peuk oprookt. Ik kwam net nog langs een school gefietst en het eerste wat ik zie zijn rokende jongeren.

Deze vergelijking werkt wat mij betreft niet helemaal. Zijn deze jongeren nou rock&roll of eigenlijk niet? Misschien vinden ze roken erg ongezond maar vinden ze een geest oproepen in jezelf waarbij het risico is als je een seconde te lang er inzit, je voor de rest van je leven achtervolgd wordt door geesten. Ja, die risico nemen jongeren wel dus als je maar niet rookt! Beetje apart allemaal maar goed dat is mierenneuken misschien van mijn kant omdat het moeilijk is om voor te stellen dat iemand dit zomaar zou doen maar goed jongeren enzo en ze vervelen zich en als ze zoiets bovennatuurlijks ontdekken waarbij er eigenlijk al doden zijn gevallen ga je natuurlijk wel gewoon door. Ergens voelt deze film anti roken aan en is men snel bereidt op een dode geest op te roepen. Je krijgt mij niet helemaal mee dat iemand dit zomaar gaat doen, ik zou het absoluut niet doen. Misschien is dit gewoon altijd dezelfde euvel van een horrorfilm en is de kritiek daarop altijd dat je anders geen horrorfilm zou hebben.

De stijl, hoe het eruit ziet is wel goed gemaakt vind ik en je wil ook verder kijken en misschien is het engste van de film dat je in een flits in je ooghoeken, de reflectie van een spiegel of want een gedaante ziet wat wel het spannendste is van de film. Smile heeft dat ook een beetje, ergens lijkt Smile ook wel op deze film. Allebei niet verkeerd. De jongeren en dat ze alles filmen en op social media zetten is wel interessant in beeld gebracht en de scene dat die gast met een hond gaat tongen is best wel grappig, al is je leven ook wel verwoest hierna en dan is het moeilijk te begrijpen dat iemand het daarna nog een keer gaat proberen. Want deze vriendengroep zijn een stel eikels bij elkaar maar tegelijkertijd zijn ze ruimdenkend dat het niet erg is dat er een geile demoon of je eigen geilheid naar bovenkomt en je gaat tongen met een hond.

Ik weet niet helemaal of mijn verhaal duidelijk is maar een aanrader is dit wel!

avatar van Doom4

Doom4

Het begin van de film was erg sterk en grof.

Het vervolg van de film vond ik nog steeds spannend maar nadat de 2e groffe scene geweest was kakte de film volledig in, er gebeurde niks engs of bloederigs meer. Het einde tja zoals verwacht. Jammer.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Let op griezel/horror liefhebbers!

Als je een fan bent van Drag Me to Hell (2009) Flatliners (1990) of Idle Hands (1999) dan zul je dol zijn op dit rauwe en gruwelijke Australische juweeltje.

Deze bovennatuurlijke horrorfilm 'Talk To Me' is het theatrale debuut van de regisserende broers Danny Philippou en Michael Philippou, bekend van hun YouTube-kanaal 'Racka Racka'.

Het verhaal van 'Talk To Me' draait om een ​​groep vrienden die op een bijzondere ontdekking stuiten: het vermogen om geesten op te roepen met behulp van een gebalsemde hand. Wat begint als een opwindend experiment (uiteraard online gefilmd en gedeeld) ontaardt al snel in een angstaanjagende beproeving wanneer een van hen zijn nieuwsgierigheid te ver doorvoert en sinistere en bovennatuurlijke krachten op zichzelf loslaat.

Met zijn strak geweven verhaal en droge humor houdt 'Talk To Me' ons gedurende de hele 94 minuten zowel betrokken als vermaakt. Alleen de eerste 15 minuten had ik niet de indruk dat ik naar horror zat te kijken. Het begint wat oppervlakkig met een gewoon doorsnee verhaal afspelend tussen jongeren en hun ouders.

Maar dan, het begint te veranderen en met deze strakke en opgeruimde speelduur krijgt het verhaal een goed tempo, wordt er spanning opgebouwd en wordt er op de juiste momenten lichtzinnigheid geboden - verfrissend in een tijdperk waarin onnodig lange speelfilms de norm zijn geworden!

De rauwe en rauwe cinematografie van 'Talk To Me' legt alles vast waar we van zijn gaan houden aan de Australische film. Als je van 'Animal Kingdom', 'Snowtown' en 'The Babadook' hebt genoten, zul je de authentieke 'look en feel' van deze film geweldig vinden.

Maar wees gewaarschuwd! 'Talk To Me' bevat een aantal brute, verbluffende scènes die zelfs de blik van de grootste dappere held vermoedelijk zullen laten afwenden. Persoonlijk heb ik niet meer zulke realistische en diepgewortelde speciale effecten gezien sinds de Argentijnse horrorfilm Aterrados (2017)

Gezien de gemiddelde leeftijd van de cast (in principe foetaal), vroeg ik me af of Talk To Me de gemiddelde, alledaagse, zoveelste zachte tienerhorrorfilm zou worden. (dus die eerste minuten waar ik het al over had)

Maar ik ben blij om te kunnen zeggen dat het onder mijn huid kroop met zijn interessante verhaal, herkenbare karakters en een aantal behoorlijk overtuigende vertolkingen van hoofdrolspeler Sophie Wilde (Mia), nieuwkomer Joe Bird (Riley) en Miranda Otto (Sue).

Over het geheel genomen is 'Talk To Me' een van de meest opwindende horrorfilms die de afgelopen jaren uit Australië zijn voortgekomen. Dus ga kijken.

"Laat het binnen. Bezit is nog nooit zo leuk geweest"!

Een mooie 8!

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer originele take in dit genre. De séances zijn echt goed en bijzonder gefingeerd. Eng ook op een vrij aparte manier. De acteurs spelen met overtuiging en de muziek is spot on. De vaart gaat er soms wat uit, maar niet in die mate dat je als kijker afgeleid wordt. Het einde mocht er ook echt zijn. Goed bedacht en uitstekend gebracht!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit vind ik toch de beste horrorfilm die ik de laatste tijd gezien heb. Het verhaal is goed creepy en er zitten enkele prima scenes in. Echt schrikmomenten zaten er vond ik niet veel in, maar de hele sfeer was gewoon heel goed voor dergelijke film. Zo zie ik ze tenminste heel graag. Ik ga hem heel snel weer opnieuw kijken.

avatar van Mariovane

Mariovane

Eindelijk weer een echt goede horror na lange tijd alleen meevallertjes die net te doen waren. Echt zo'n creepy film waardoor ik op het puntje van m'n stoel zat.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

• 1945 stemmen

Mariovane schreef:

avatar van james_cameron

Onbehaaglijke, behoorlijk creepy horrorfilm uit Australië die een frisse draai geeft aan een uitgekauwd concept. Na een kort maar krachtig begin heeft de film tijd nodig om op gang te komen, maar eenmaal op stoom is Talk To Me spannend, inventief en intens. Vooral het camerawerk en de montage zijn erg sterk. Dergelijke films vallen doorgaans door de mand in de finale, maar regisseurs Danny en Michael Philippou weten de boel vakkundig op de rails te houden, tot en met het memorabele einde.

avatar van Mariovane

Mariovane

Mr-Mcmovie schreef:

En Smile dan?

Smile en Talk to Me stonden beiden op mijn lijstje om snel eens te kijken. Smile is dit weekend nog aan de beurt. En ook daar veel goeds over gehoord trouwens, dus ben benieuwd.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

• 1945 stemmen

Mariovane schreef:

Ik zou zeggen enjoy! Mijn huidige rating iss 4,5 voor Smile

avatar van james_cameron

Mr-Mcmovie schreef:

En Smile dan?

Smile is helaas een goed voorbeeld van een film die in de finale onderuit gaat. Jammer, want die begint echt heel sterk.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Aardige horror film waarbij de invalshoek toch wel weer op hetzelfde uitdraait (demonen/geesten die bezit nemen van...) maar de uitwerking is wel verfrissend en keer wat anders. Goeie wegkijker!

avatar van umbra

umbra

Fijn horrorfilmpje, indd weer over geesten enzo, maar is nu eenmaal een genre an sich en ik hou er echt sel van, verschillende zijn zo goed. Nu was het met een occulte relikwie-hand dat je met de doden en hun geesten in contact brengt en ik vond dit best leuk. Dat het eerst nog funny lijkt te zijn, wat ikzelf al best vreemd vond, gaat al snel over in een nachtmerrie. Zeer van genoten en krijg van dit genre werkelijk geen genoeg van. Dikke 8/10.

avatar van schumacher

schumacher

Het zal nooit mijn genre van film zijn, deze is wel 1 vd iets betere, het is anders dan gewoonlijk.

Maar ik kan der geen 1u40min ong op zitten kijken.

avatar van mrkos

mrkos

Talk to Me

Best een aardige horrorfilm, maar had er wel meer van verwacht.

Best een interessante horrorfilm. Geen glaasje draaien of iets dergelijks, maar simpel een hand geven aan gebalsemde hand en ''Talk to me'' zeggen en voilá je hebt contact met een overleden iemand. Zeg je dan ook nog '' I let you in'' en de overleden persoon neemt je lichaam over. Verder zijn er wel regels, bijvoorbeeld je mag niet langer dan zoveel seconde de hand vast blijven houden, want dan is de kans groter dat je lichaam definitief wordt overgenomen. En laat het nou net daar mis gaan.

Het verhaal was goed en was vooral in het begin het sterkste, daarna kakte het wat in. Visueel zag de film er goed uit, ook vond ik de acteurs het niet slecht doen. Helaas was de film verder niet bepaald heel eng en was er weinig spanning. Ik denk dat in dat opzicht er meer uit te halen viel.

Ik blijf steken op 3 sterren.

avatar van TimF

TimF

Zag ik nou in de gauwheiddat het aan het eind toch nog goed lijkt te komen met Riley? En dat de geest van het kleine meisje dus had gelogen dat hij nooit meer terug zou komen..sinds Ghost. zit er ook nooit eens meer een goeie geest tussen in dit soort films

Ik vond het echt een topper verder. Met goede en schokkende special effects, en ik hield constant mn hart vast. Acteerwerk ook sterk Sophie Wilde lijkt de rol van labiele onbetrouwbare hipster op haar lijf geschreven, god wat irritant was ze, (maar zo hoorde de rol ook te zijn). De keuzes die de jongeren maken zijn soms wel erg stom, maar het is de makers vergeven. Een dikke 4 sterren.

Minpuntje de Euroscoop in Maasmechelen die helaas door Pathe is overgenomen waardoor er geen enkel oog meer is voor kwaliteit. Het licht in de zaal doofde niet volledig tijdens de tweede helft van de film. En geluidseffecten kunnen toch echt beter.

avatar van Waku

Waku

Best vermakelijk horror drama.

Toch had ik hier wat meer van verwacht.

Griezeliger. Op een enkele scene na zijn er nauwelijks jump scares te noteren in deze "Talk To Me".

Maar het gegeven is origineel gevonden. Handje geven ipv glaasje draaien op een bord.

3*/3.5*

avatar van Alathir

Alathir

• 2048 berichten

Peter Jackson noemde dit een zeer intense horrorfilm en ik moet zeggen hij heeft wel een punt voor een deel van de film. Ik was behoorlijk onder de indruk want het was iets over halfweg echt wel heftig. Vooral hoe Riley zichzelf verminkte was ontzettend zot en je maag keert er toch van om. Dat heb ik niet vaak dat ik zoiets heb van "oei, straks kan ik er niet van slapen". Dat dacht ik maar heb er verder niet over gedroomd. Dit smaakt zeker naar meer. De acting was niet altijd even zuiver en je merkt wel dat het hier en daar niet perfect is. Het einde vond ik ook wat snel afgehaspeld. Vandaar blijf ik toch steken op maar 3.5* eigenlijk. Maar qua horror was het best expliciet en brutaal. Meer van dat. Hopelijk groeien deze regisseurs en blijven ze in dit genre ipv Marvel film 356 te maken.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke horrorfilm. Het verhaal lijkt op vele voorgangers, maar is toch net even iets anders. De uitwerking is geslaagd. De opbouw is goed en zeker de eerste helft is ijzersterk. De spanning wordt dan langzaam opgebouwd tot een aardige climax halverwege. Daarna zakt de film wel wat in en wordt het ook minder spannend, maar zeker niet slecht. Het einde wordt gelukkig niet om zeep geholpen zoals bij vele vergelijkbare films, maar heeft ook niet echt een heel wow effect. Het acteerwerk is verder in orde en visueel is film erg sterk. Prima film. 3.5/4.0

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik ben niet zo thuis in de horrorwereld cinema al kan ik me wel dergelijke films voor de geest halen (zonder titel) met een soortgelijk plot. Geen spelbord of iets dergelijks, wel een lugubere hand dat dient als medium om contact te leggen met de geestenwereld. Die hand deed me overigens wel denken aan zo'n horroraflevering van The Simpsons.

Ik kan beamen wat de rest hier al neerpende. Zelfde stramien als zijn voorgangers, maar toch dat tikkeltje anders in de uitwerking ervan. Iets frisser, iets minder clichématig. Geen goedkope jump scares ook en geen overdaad aan enge scènes hoewel de spanningsboog en de enge sfeer wel steeds overeind blijft. Dat is al heel wat. Bij deze dan ook een horror met weinig doden. Je zou het anders verwachten voor dit genre film.

Ook het einde is bevredigend en leidde niet tot overdrive. Intens, maar niet overdreven scary. Goed dat de makers die fragiele lijn niet overschreden hebben en de aandacht bij het verhaal gehouden hebben. Prima acteerwerk ook met angstige gezichten die er authentiek uitzagen.