Ya Shagayu po Moskve (1964)
Alternatieve titels: Walking the Streets of Moscow | Ik Wandel door Moskou | I Step through Moscow
Sovjet-Unie
Komedie / Romantiek
78 minuten
geregisseerd door Georgiy Daneliya
met Aleksei Loktev, Nikita Mikhalkov en Galina Polskikh
De jonge Volodya komt op een zomerse dag aan op het vliegveld van Moskou. Hij is daar op uitnodiging van een schrijver die onder de indruk was van zijn artikel in het blad 'De Jeugd'. In de Moskouse metro ontmoet hij Kolya die Volodya helpt als hij door een hond wordt gebeten. Als de familie van Volodya niet thuis blijkt te zijn gaat hij mee met Kolya. De drukte van een familiefeest doet hem echter besluiten door Moskou te gaan dwalen. Tijdens zijn wandeling heeft hij talrijke leuke en bizarre ontmoetingen.
Links
IMDb (8,0 / 2068)Ik kan niet....

Nu ik ook nog deze recensie lees......

of hopen dat het nieuwe EYE gaat uitpakken met een zaal speciaal voor Russische films

Ik hoop met je mee. Op de distributielijst van Eye staan in ieder geval een hele rits bijzondere Russische films.

Filmhuis ForumImages gaat een hele reeks Russische films vertonen dit jaar. Waaronder alle Tarkovski's, alsook deze film Ya Shagayu po Moskve (op maandag 18 maart). Meer info en geplande data (naar beneden scrollen en volgende pagina's).

Wel veel op zondagen, en niet meerdere op een dag, en helemaal in Groningen, maar fuck it, die mag ik onder geen enkel beding missen. En dan draait-ie een paar maanden later in EYE

Mooi programma hoor! Deze film is echt niet te missen!!! (maar 4, Dagen van Duisternis en Few of Us zijn ook nooit weg).
Oorlog en Vrede lijkt me ook niet misstaan in de bioscoop.
Filmhuis ForumImages gaat een hele reeks Russische films vertonen dit jaar.
Rossija — Groninger Forum / ForumImages
Alastor = enthousiast!

Hoewel ik het merendeel al gezien heb, is het allerminst een straf om het geheugen nog eens op te frissen via het grote doek. Iedere zesde film gratis trouwens, middels een heuse stempelkaart.
...en gratis wodka bij Tarkovskiy.