menu

Deadpool 2 (2018)

Alternatieve titel: Once upon a Deadpool

mijn stem
3,45 (883)
883 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
119 minuten / 134 minuten (Super Duper Cut)

geregisseerd door David Leitch
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en Josh Brolin

Wade Wilson werkt al twee jaar als de gemaskerde held Deadpool. Op een dag verliest hij echter alles waar hij van houdt. Hij geeft zichzelf hiervan de schuld. Alles wat hij overhoudt aan de tijd met zijn geliefde Vanessa, is een Skee-Ball-munt.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=1gF3lp-qFZo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Zwolle84
2,0
De zwakste Marvel sinds The Punisher, helaas. Deel 1 was al niet echt mijn ding, maar daar kon ik met een beetje wilskracht nog wel erg om lachen. Hier valt die humor voor mij grotendeels weg, en dan blijft er weinig over. De film loopt bovendien niet lekker, er zit geen fijne flow in. Zo duurt het erg lang voordat er iets interessants gebeurt en ook het einde is langdradig.

Nee, heb me zitten vervelen in de bios. En dat terwijl het me zo'n niksaandehandfilmpje leek waar je je geen buil aan kunt vallen.

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Goed en slecht om te zien dat 'ie minstens op niveau van de eerste film zit. Goed omdat het nog altijd beter is dan de rest van die afzichtelijke en ongeïnspireerde Marvel meuk. Slecht omdat het nog altijd veel potentie onbenut laat en zich te vaak laat verleiden een grap(pige situatie) helemaal kapot te melken.

avatar van paul ^^
2,0
Jammer het verhaal heeft weinig diepgang. Ook zijn de grappen zijn te veel uitgemolken en zijn minder doeltreffend als deel 1. Wel zijn er leuke verwijzingen. Al met al mis ik een geheel wat klopt. Te veel grappen die ze uitmelken en waarbij ze te hard proberen waardoor het minder doeltreffend voor mij is.

avatar van dvdfreak123
4,0
Heerlijke film terug dit 2de deel van deadpool. Film zit weer net als de eerste vol met over the top grappen en actie. Gewoon een film waar je je geen second bij kan vervelen. Heb verschillende keren echt moeten lachen terug met deze. Vind hem dan ook kwa niveau dat hij niet moet onderdoen voor de eerste film. Als je fan was van de eerste moet je deze zoiezo zien, vond je de eerste tegenvallen dan niet want is in dezelfde stijl. Reynolds is gewoon zalig in deze films. 8,5/10

avatar van mjk87
3,5
Meer van hetzelfde ja, maar die eerste film was leuk dus voor nu kan zo'n herhaling van zetten prima nog een keer. De eerste was dan wel verfrissender, in dit vervolg is de actie net wat beter. En Zazie Beetz als Domino is een geweldige toevoeging. Verder typisch zo'n film waar verhaal niet van belang is, enkel de grappen. En die zijn vaak meer dan uitstekend (van de Bond-achtige opening tot Martha en kneusje Hawkeye, ouch). Niet dat elke grap even leuk is, soms liggen de grappen er te dik bovenop waardoor het effect verdwijnt, maar het is genoeg voor een kleine 2 uur vermaak. Het is wel dat het eerste uur de film nog een beetje op gang moest komen en wat ritme mist, pas vanaf Thunderstruck zit de flow er echt lekker in en wordt de film aanmerkelijk beter. 3,5*.

1,5
Kon er nog niet om glimlachen. Halverwege in slaap gedommeld. Een film voor weinig kritisch kermispubliek.

avatar van Naomi Watts
2,0
Herhalingsoefening maar veel minder. Ik had verwacht dat deze leuker zou worden (en vreemd genoeg claimde veel critici dit ook) maar niets is minder waar. Doordat er nu geen focus gelegd hoefde te worden op een origin verhaal had de fun toch wel vermenigvuldigd mogen worden.

Het eerste deel speelde vooral goed met the fourth Wall, maar de vondsten waren dit keer helaas veel minder inventief, ook de comic storytelling liep veel minder vloeiend en wist zich door de infantiele toon niet overeind te houden. Het was nu vooral een aaneenschakeling aan poep en plasgrappen, waar ik het origineel toch veel inventiever vond. Jammer.

avatar van tattoobob
4,5
Herhalingsoefening???
We zijn gewoon verwend en overdonderd door het eerste en daarom voelt dit niet meer aan als een verassing.
Dit deel zit gewoon weer erg sterk in elkaar,elke shot,elke grap,de soundtrack alles....en ik hou ervan.
Leitch heeft het stokje toch wel redelijk goed overgenomen van Miller en dat zien we positief terug.
Voor mij toch wel weer een van de betere Marvels,verder heb ik er weinig over te vertellen...tis gewoon een weer een dikke Deadpool film.

avatar van Shadowed
3,0
Ok.

Zelfde niveau als deel 1, die ik trouwens ook gewoon een 3,0* gaf. Reynolds is natuurlijk weer de grofgebekte clown in zijn pakje. Dat doet hij ook best goed, maar voor iemand zoals Reynolds hoef je daar ook niet veel moeite in te steken.

Redelijke cast, al zijn het vooral de cameo's die sterren bevatten. Crews als de grote sterke die zich te pletter vliegt tegen een auto. Skarsgard als de held die zuur spuugt en Pitt als The Vanisher. Vond dat dan ook wel lollig. Brolin was eigenlijk iets te oud voor een rol zoals deze maar hij doet het toch met wat overtuiging.

Film begint leuk, maar begint dan in herhaling te vallen met veel film references en grapjes. Had wat mij betreft ook iets meer actie in gemogen. Voor vele genietbaar, maar ik vind ze wel ok.

avatar van Zandadder
3,0
Shadowed schreef:
Ok.

Zelfde niveau als deel 1, die ik trouwens ook gewoon een 3,0* gaf.

Idem hier.

Shadowed schreef:
en Pitt als The Vanisher.

Hier kwam ik tijdens de credits toevallig achter

avatar van wwelover
4,0
Ietsje minder dan deel 1, maar nog steeds geweldig. Erg genoten.Weer een goed script, leuke karakters en veel humor. Paar leuke cameos, die ik niet zag aankomen.

4*

avatar van LOTR-lover
3,5
Goed, Deadpool 2. Na het hilarische 1e deel waarbij ik vrijwel continu in een deuk heb gelegen en die ik inmiddels wel een stuk of 10 keer heb gezien lag de lat hoog. Te hoog misschien wel, want het niveau van deel 1 word niet gehaald helaas. Echter betekend dat niet dat Deadpool 2 een tegenvaller is. Verre van zelfs! Ryan Reynolds blijft Deadpool geweldig neerzetten en de nieuwe personages die hun opwachting maken zijn een prima aanvulling.

Maar de eerste 3 kwartier vallen wat tegen ten opzichte van 't 2e deel van de film. Toch vind k Deadpool een heerlijk verfrissende wind door superhero land. De mate van zelfspot is precies goed en brengt ook dit 2e deel op een meer dan ruime voldoende.

3,5*
7/10 (IMDB)

avatar van Jordidj
3,0
De opeenstapeling aan flauwe grappen maakte het gros van de bioscoopzaal aan het lachen, waar het mij slechts tot een kleine glimlach kon bedwingen. Waar niemand grinnikte of überhaupt een vorm van lachen toepaste, lag ik dan wel weer dubbel.

Het tweede deel van Deadpool keek weer lekker weg, maar het wordt nergens echt interessant en heeft zelfs een gebrek aan storytelling. Meneer Pool himself blijft een leuk personage, maar dat wordt enigszins versterkt door de relatief saaie karakters om hem heen, die ervoor zorgen dat-ie opvalt.

Voor de aftiteling wilde ik eigenlijk weg gaan, want een vervolg leek mij een herhaling van zetten. Echter, dat mannetje in het rode pak blijft toch entertainen en zal mij toch dwingen tot een volgende kijkbeurt. Kom maar op! Wel een beetje meer diepgang volgende keer, graag.

avatar van zoutzak
3,0
De muziek in deze film viel toch wel in negatieve zin op. Van Celine Dion naar A-ha tot Dolly Parton, what a mess!

5,0
Deze film is kick ass! Goede technische en goede humor en echt opwindende actie! Het zou in sommige delen kunnen slepen maar het wachten waard.

avatar van Theunissen
3,5
Dit wederom vermakelijke en zeker ook hilarische tweede deel van "Deadpool", heb ik gisteren in een best volle en warme bioscoopzaal gezien. Tot aan de pauze (vlak na de parachutesprongen) viel het me eerlijk gezegd wat tegen en vond ik het ook wat flauwtjes, maar na de pauze valt er gelukkig genoeg te genieten en zeker ook genoeg te lachen.

Marvel’s grofgebekte huurling Deadpool (Ryan Reynolds) is weer terug en in dit verhaal neemt hij het op tegen de tijdreizende supersoldaat Cable (Josh Brolin), probeert hij een met overgewicht worstelend mutantje, te weten Russell (Julian Dennison), te redden die op het slechte pad terecht lijkt te komen (hij wilt namelijk wraak nemen op iemand die hem iets heeft aangedaan) en richt hij een genderneutrale versie van de X-Men op, namelijk X-Force.

Het verhaal (heeft wel wat weg van de superheldenfilm "X-Men: Days of Future Past (2014)") zit best leuk in elkaar, is vermakelijk en er valt ook weer genoeg te lachen (zeker vanaf de tweede helft van het verhaal) om de typische humor (vaak seksistisch) van de grofgebekte Deadpool, die ook veel films op de hak neemt (o.a. via de James Bond-achtige openingstitels). Zo is o.a. de scene waarbij Deadpool kinderbeentjes (hij wordt namelijk door "Juggernaut" in tweeën gedeeld, waardoor zijn benen weer moeten groeien) heeft en daarmee de bekende "Basic Instinct" Basic Instinct scène nadoet hilarisch en de bioscoopzaal lag om de betreffende scène dubbel van het lachen, inclusief een invalide persoon vlak naast me, wiens lachen me steeds deed denken aan "Chewbacca" uit Star Wars.

Deadpool, die weer zeer leuk gespeeld werd door Ryan Reynolds, steelt natuurlijk weer de show in deze film, maar ook de nieuwkomers Cable (een soort van Terminator uit de toekomst, die de geschiedenis wil veranderen door Russell om te leggen en welke gewapend is met een teddybeertje en wat zwaarder geschut), de fraaie en nuttige Domino (zeg maar "Vrouwe Fortuna" in levenden lijve, die als superkracht geluk heeft en daar werd zeer leuk mee omgegaan in dit verhaal) en slechterik Juggernaut vond ik leuke toevoegingen en ze werden ook nog eens leuk gespeeld door Josh Brolin (vind ik sowieso een goede acteur) en Zazie Beetz.

Juggernaut zag er als animatie best fraai en indrukwekkend uit en zijn stem werd onherkenbaar ingesproken door Ryan Reynolds, die na het einde van de film nog zorgt voor een paar superleuke minuten met daarin geinige cameo's en eveneens een vette knipoog (middels tijdreizen) naar de eerdere genrewerken van hem (o.a. natuurlijk een verwijzing naar het vreselijk slechte "Green Lantern (2011)", waarbij Deadpool een kogel door het achterhoofd van Ryan Reynolds jaagt, omdat hij zijn handtekening onder het contract van "Green Lantern" zet).

Uiteraard spelen ook weer een aantal bekende personages mee die ook al te zien waren in de eerste film van "Deadpool" en dan doel ik op Vanessa (Morena Baccarin), zijn vriend Weasel (T.J. Miller), taxichauffeur en vriend Dopinder (Karan Soni), X-Men personage Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) en natuurlijk X-Men personage Colossus (met de stem van Stefan Kapicic). De laatste is met name op het einde van het verhaal lekker opdreef en vooral de manier hoe hij op Russische wijze Juggernaut uitschakelt, door een elektriciteitskabel in zijn kont te steken en hem daarna in het water te gooien. Vlak van te voren maakt Juggernaut ook een leuke opmerking, door tegen Colossus te zeggen "ik maak een Cockring van je".

"zoutzak" hierboven vond de muziek in deze film vooral op negatieve zin opvallen en hoewel ik de muziek ook soms wat vreemd gekozen vond, vond ik wel veel liedjes leuk om te horen zoals o.a. de liedjes van AC/DC (tijdens de leuke parachute scène), Pat Benatar (op het einde), a-ha, Dolly Parton en Cher (tijdens de eindcredits).

Al met al solide popcornvermaak (ondanks dat ik gisteren in de bioscoop een zak "Bolognese" chips heb opgegeten) met wederom veel lachen, gieren en brullen. En voorval voor degenen die de non-stop lompheid en een snufje misplaatst moralisme kan hebben. Van mij mag er gerust nog een derde "Deadpool" film komen.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
zoutzak schreef:
De muziek in deze film viel toch wel in negatieve zin op. Van Celine Dion naar A-ha tot Dolly Parton, what a mess!


Dat past jij heel goed bij Deadpool, een reeks die zichzelf volledig belachelijk maakt. Neem aan dat je dat toch direct ziet?

avatar van Lennert
4,0
Eindelijk een weer een goeie Marvelfilm! Zou het toch komen omdat Disney hier nog niet met haar vieze klauwen aanzat of omdat Deadpool 2 gewoon een veel beter script heeft dan de zooi die Infinity War was? Nu we de origin uit de weg hebben en Wade Wilson gewoon het gros van de tijd in zijn kostuum rondloopt, valt het mij in ieder geval op dat de focus goed op het relatief simpele script ligt en dat dit de film ten goede komt. Godmiljaar, ik merkte dat ik zelfs emotioneel geraakt was door de eindscene met Wade/Vanessa waarna Wade toch weer terug naar het rijk van de levenden keert op een manier waar Infinity War of Black Panther daar totaal niet in slaagden.

Fijne toevoeging van Zazie Beetz. Het Domino personage ben ik nog niet heel bekend mee (wel begonnen met de nieuwe Gail Simone comicreeks), maar ik was blij om te vernemen dat haar personage sympathiek was. Had ook een snarky badass kunnen zijn, maar was veel lichtvoetiger als geheel. Zij mag van mij zeker terugkeren voor een eventueel vervolg. Brolin was hier ook veel meer op dreef dan als Thanos. De kleine rolletjes van Crews, Skarsgard en zelfs Brad Pitt konden mijn goedkeuring ook zeker verdragen. Julian Dennison had de film als kindacteur kunnen breken, maar doet het zeer behoorlijk met de nodige zelfspot.

Actie in orde, grapdichtheid hoog maar nergens vervelend en de soundtrack was fantastisch gekozen. Liever meer van dit, dan de geforceerde lol en script-inconsistenties van het MCU! Hier knipoogt men ten minste nog wat harder.

avatar van zoutzak
3,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Dat past jij heel goed bij Deadpool, een reeks die zichzelf volledig belachelijk maakt. Neem aan dat je dat toch direct ziet?

Fair enough. Muziek kan echter vele aspecten van een film belichten en vrij consistent rukmuziek brengt de wansmaak IMO te veel naar de voorgrond waardoor de film op andere onderdelen het nodige mist, het blijft namelijk ook een actiefilm. Meer kick ass muziek svp

avatar van gillette
4,0
Beste Marvel film tot nu toe. Voor mij persoonlijk beter dan Infinity War.
4*

avatar van soom
3,0
Aardig, maar sowieso niet beter dan 1. Hij miste de finesse, de scherpzinnigheid en de klasse daarvan.
Ik kon me nog een beetje herinneren dat ik vond dat mr Reynolds Deadpool geweldig maakte.
En waar soms de mensen en figuren aanvoelen als een warme tweede jas, lukte dit hier niet meteen.

Het was leuk geprobeerd, maar de kern van deel 1 was dat Ryan Reynolds echt z'n beste beentje voorzette.
Nu vloog hij juist een paar keer gigantisch uit de bocht, geholpen door het feit dat het meer een groteske, waanzinnige superheldenfilm werd.
Nee, deel 1 was echt leuker.
Maar zo gaat dat.

avatar van Nicholas
3,0
Ai ai ai.

Het is de vraag waarom Reynolds dacht dat het een goede zet zou zijn om de film meer te maken dan wat het was: simpel en plat vermaak.
Vrees voor een herhaling van zetten? Of je materiaal verkeerd inschatten?

Deadpool 2 heeft wel meer van hetzelfde. Qua humor kom je in principe nog wel aan je trekken, vooral in het begin. De X-Force skydive is fantastisch en laat zien dat men nog wel weet hoe het moet. Maar er is een wezenlijk verschil en dat zit hem in de drang om meer te moeten zijn, te willen zijn.
Meer inhoud, meer betekenis. Menselijker. Niet iets waar ik op zit te wachten. En belangrijker, niet wat Deadpool moet zijn. Het is niet eens een steek naar soortgelijke (superhelden)films waar er van alles op het spel staat. Men probeert daadwerkelijk om met Deadpool 2 de reeks naar een hoger niveau te tillen. En het werkt simpelweg niet.

Een uiterst krap 6-je, waar ik eigenlijk een 5 zou willen geven.

Bélon
Ik trek dit beter dan het serieuze (Marvel) superhelden werk maar de vele pop culture referenties kwamen na een tijdje wel m'n neus uit. Niettemin aardig popcorn vermaak met aardig wat actie en 'n goed tempo (waar wel zo'n 30 minuten af kon want de film ging behoorlijk slepen tegen het einde).

3,5*

avatar van keimpeS
3,5
Lekker luchtig idd vergeleken met vele andere Marvel films, alhoewel ik Thor: Ragnorak & Guardians of The Galaxy ook erg top vind qua visueel, muziek en effecten. Bij Deadpool moet je letterlijk echt alles met een knipoog nemen, je moet er van houden. Ik heb er in ieder geval van kunnen genieten, qua visueel, humor, muziek etc. Het was ook erg druk in de bios, we zaten er met z’n vieren waarschijnlijk vanwege het mooie weer!

avatar van Curriculum
5,0
Wat een prachtige film was dit zeg. Een film die je totaal niet serieus moet nemen en overal mee spot, heerlijk. Heb grotendeels met een brede glimlach naar de film gekeken.

5.0*

4,5
Hele leuke en vermakelijke film!

avatar van Agent47
3,5
Leuk vervolg op het eerste deel.
Persoonlijk vind ik deze deel (2) net wat leuker dan de vorige.

Humor en actie ,inclusief de SFX, wisselen elkaar goed af. Verhaallijn is ook prima voor een heldenfilm als deze. De songs die gebruikt worden passen naar mijn mening ook goed.
Soms oogde het wat chaotisch (lees: alles door elkaar ineens gooien). Gelukkig is Marvel er in geslaagd dat dit niet als storend werd ervaart.
De cast, en dus ook de personages, zijn ok.

Oftewel een leuke 'popcorn' movie.Gast
geplaatst: vandaag om 14:47 uur

geplaatst: vandaag om 14:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.