menu

Per Qualche Dollaro in Più (1965)

Alternatieve titels: For a Few Dollars More | Voor een Paar Dollar Meer

mijn stem
3,90 (1718)
1718 stemmen

Italië / Spanje / West-Duitsland / Monaco
Western
132 minuten

geregisseerd door Sergio Leone
met Clint Eastwood, Lee van Cleef en Gian Maria Volonté

Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio bereidt een bijzondere bankoverval voor. Twee premiejagers besluiten samen te werken om de bende op te rollen. Maar een van hen, Douglas Mortimer, heeft blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=P6eyj73bTqk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van JeroenFR08
4,0
Gezien nadat ik TGTBATU al zo vaak zag. En daar ligt dan al meteen het grootste probleem.

Die bovengenoemde klassieker van Leone is naar mijn mening een van de beste films allertijde. Bij deze is alles net een tandje minder. De muziek, de badguy, locaties, maar ook de actie.

Het acteerwerk staat nog goed overeind. Maar het gemis van Tuco is gewoon groot. Maar ook terugkomend op de muziek, die ik bij the Good the Bad and the Ugly een paar malen beter vond.

Als ik deze had gezien vóór die andere, had ik hem misschien wel beter gevonden. Maar nee, ik zag die andere eerder. En zodoende is alles eigenlijk net wat minder. Neemt zeker niet weg dat dit nogsteeds een heel puike film is.

Nogsteeds prima, maar gewoonweg minder dan il Buono,il Brutto, il Cattivo.

avatar van TornadoEF5
2,5
Best wel oké, maar ik vind hem toch wat overschat. Muziek is uiteraard prachtig en legendarisch en ook het duo Eastwood/Van Cleef acteren op een heel herkenbare stijl, en zo zie ik hen wel graag bezig. De beelden zijn ook altijd mooi. Maar de inhoud zozeer vind ik verder niet legendarisch. En op dat vlak zie ik niet waarom dit bij de beste honderd films aller tijden moet horen.

avatar van tbouwh
3,5
Een heerlijk samenspel tussen good old Clint Eastwood en Lee van Cleef staat aan de basis van For a Few Dollars More (1965). De introductie van de twee characters is veelbelovend, en met name halverwege de film delen de twee acteurs een paar heerlijk luchtige scènes. Eastwood en Van Cleef zijn namelijk bounty hunters: meedogenloze profiteurs die elkaar de loef af willen steken in het opstrijken van premies, maar op den duur beseffen dat ze elkaar nodig hebben om een grote bende bandieten op te kunnen rollen.

Het verhaal dat zich ontvouwt is eenvoudig van aard en vermaakt goed; de uitwerking had echter beter gekund. Als de film over de helft is brengen een aantal saaiere scènes de klad er enigszins in. Het duurt dan tot de kenmerkende final shoot-out voor Leone mijn aandacht weer volledig te pakken heeft. En dat is jammer, want een film met zo’n simpel narratief concept had gerust wat ingekort kunnen worden (naar een minuut of 100, net als zijn voorganger). Nu ligt het zwaartepunt op enkele scènes die ik echt heel goed vind, zoals de slow burner bij de kapel in het eerste uur en de reeds genoemde final shoot-out. Gemeenschappelijke deler is wederom de fenomenale muziek van Ennio Morricone die die stukken film begeleidt.

Al met al kan gezegd worden dat dit tweede deel van de Dollartrilogie vermaak biedt, (via Eastwood en van Cleef), Leone’s kunsten wederom toont (montage, close-ups, aankleding van de decors, editing), maar door het (te?) eenvoudige, en vooral te lang uitgesponnen narratieve concept toch aanzienlijk aan kracht inboet.

3.5*

Voor wie geïnteresseerd is in een blogbericht van mijn hand waarin de hele Dollartrilogie aan bod komt, klik hier

avatar van tbouwh
3,5
Tarkus schreef:
Dit is het prototype van hoe een western moet zijn, ruw.


Grappig, ik vond dat echt heel erg meevallen (dat ruwheidsgehalte). Bloed vloeit nergens echt, een Eastwood lijkt het vooral erg naar z'n zin te hebben met het neerpaffen van inferieure schutters en de interactie tussen van Cleef en voorgenoemde is uiteindelijk toch vooral speels en luchtig van aard. Hier en daar is de film wel grimmiger dan zijn voorganger (a Fistful of Dollars).

avatar van mjk87
4,0
Goede western en meer nog dan A Fistfull is dit echt Leone's eerste met zijn eigen stijl. Hier ook is voor het eerst de typische muziek van Morricone te horen, een sound eerder, één ook die voor mij als de sound voor westerns bekend is gaan staan. En dan is dat geweldig hypnotiserend deuntje van het klokje nog niet eens genoemd, iets dat zorgt voor de mooiste scènes als in een drugsdroom.
Een dodelijk eenvoudige plot dient vooral als kapstok voor sfeer. Het duurt een goede twintig minuten voor het eigenlijke verhaal überhaupt begint en zelfs dan zijn er maar enkele momenten die echt de plot vooruit helpen. Nee, het zijn die losse scènes, de geweldige onderkoelde rollen van Eastwood en Van Cleef en de overkoepelende sfeer die de film maken.
Op momenten is de film wel wat verouderd, maar veel pret mag dat niet drukken. 4,0*.

avatar van Boneka
3,5
Op de eerste plaats de blu ray versie. Mixed feelings. Kleuren en scherpte zijn dik in orde. Wel ruis, maar dat is geen probleem. We zien wel de nodige speldenprik vlekjes. Jammer dat ze dit niet hebben weggepoetst, maar goed er valt mee te leven. Meer mix feelings had ik met het dubieuze geluid. Muziek is top, maar de dialogen vallen soms wat weg of worden versterkt in dezelfde scene. Dat heb ik nog nooit gemerkt bij een blu ray uitgave. Ook is de lip sinc niet optimaal. Gelukkig is de muziek wel goed verzorgd met als hoogtepunt voor mij de kerk (kapel) orgel sound. La resa dei conti. WOW

Ennio Morricone - La resa dei conti - 1965 - YouTube

De film is naast de sublieme muziek degelijk hoewel ik sommige locaties wat minder vond. (White rocks ziet er wat sfeerloos uit), maar goed Clint met Lee is een voortreffelijke combinatie. Geen topper wel zeer mooi gemaakt met de muziek toch wel als hoogtepunt!

avatar van Night's Watch
3,5
Dit was wederom een genot om naar te kijken. Ten eerste door Clint Eastwood, ik blijf het fantastisch vinden om hem deze rol te zien spelen. Daar komt Lee Van Cleef dan nog eens bij, die een geweldig duo met Clint vormt. Het sterkste punt naast de cast is de muziek, deze is prominent aanwezig en geeft de film echt iets extra's. Ontzettend knap hoe de film/muziek op elkaar zijn afgesteld dat het één mooi geheel wordt.

Ik vind de film echter net iets minder dan Per un Pugno di Dollari en dan met name het plot. Ik miste hier de 'slimme zetten' van Clint die voor leuke scenes zorgden zoals bijvoorbeeld de scene op het kerkhof. Per Qualche Dollaro in Più voelt iets strakker aan en dat vind ik jammer maar desondanks blijft het een prima film.

avatar van Antonev
3,5
Prachtige authentieke western. De sfeer, de kostuums en de aankleding zijn fantastisch, evenals de hoofdpersonages. Het verhaal is redelijk eenvoudig, maar toch ontzettend boeiend. Er zijn weinig moderne westerns dit dit niveau weten te benaderen.

avatar van Thomas83
3,5
De openingsscène is weliswaar erg goed, maar eigenlijk vind ik de film maar zwak beginnen. Al die kinderachtig gespeelde komische bijrolletjes en de slechte dubs maken te duidelijk dat dit een film van voor de jaren zeventig is, en na de introductie van de twee premiejagers (met Eastwood en Van Cleef twee charismatische helden maar liefst) wordt er wel overdreven ijverig gewerkt om ze een legendarische status te geven, waardoor het allemaal tot zelfparodie verwordt.

Maar dan wordt er een serieuzere richting ingeslagen en wordt alles zoveel beter. Erg leuk dat fragiele verbond tussen Monco en Mortimer, vooral als ze elkaar voor het eerst opmerken en testen. De scènes met de verrekijker en hoeden zijn echt memorabel. Ook is het leuk hoe ieder personage door hebberigheid wordt gedreven en elkaar verraadt en te slim af is tot er steeds minder tegenstanders overblijven. Tot in de scène na de epische twee-tegen-een-confrontatie (El Indio is ook een erg goede villain) Mortimer van zijn deel van de buit afziet omdat hij gekregen heeft waarvoor hij was gekomen. De perfecte afsluiter.

En natuurlijk ziet de film er weer prachtig uit, met ook interessantere locaties dan de standaard weidse landschappen en stoffige stadjes. Agua Caliente ziet er bijvoorbeeld ook erg tof uit. Het trucje met de horlogemuziek is erg leuk gedaan en vond ik beter werken dan de soms wat al te enthousiast gebruikte muziek van Morricone in sommige andere scènes. Niet meer dan een dikke 3.5*, vanwege het mindere begin.

avatar van Fisico
4,5
Stilaan werkt Leone toe naar zijn ultieme westernklassieker en bevestigt na A fistful of dollars met deze For a few dollars more. De gekende formule met de muziek van Morricone past perfect bij de film en levert een geweldige sfeer op. Na het bekijken van A fistful of dollars heb ik gelijk opnieuw een boost gekregen om nog wat westerns te bekijken, maar veel beter worden ze jammer genoeg niet meer. Al moet ik toch eens naar The wild bunch of The magnificent Seven zien.

De magie tussen Leone, de westernfilm en Clint Eastwood blijft overeind, meer zelfs, Eastwood is voor mij zowat één van de meest iconische personages uit de westernwereld. In elk van de op zich staande films uit de trilogie vertolkt hij een mysterieuze zwijgzame scherpschutter die onder alle omstandigheden intelligent en koel overkomt. Aan zijn zijde de eveneens fantastische Lee van Cleef. Een geweldig duo deze twee, zij aan zij als premiejager op zoek naar gezocht wild. Moet met zijn priemende blik en haviksneus niet perse onderdoen voor Fonda, Bronson of Lee Marvin, integendeel zelfs. Geweldige karakterkop en kan dus ook uit de voeten als (super)held. Beide personages worden in het begin van de film prachtig voorgesteld, echt genoten van die openingsscènes, lekker dreigend en mythisch. Je zit meteen in de film!
Gian Maria Voltonte is de bad guy van dienst, maar vetolkt zijn rol nogal theatraal neer en vond hem iets te veel aan overacting doen.

De actie was goed en vooral de duels sprongen bij mij in het oog. Eerst het duel tussen Indio en een verrader, later het duel met Mortimer en Indio (geweldige apotheose) waarbij ik elementen herkende van het slot uit The good, the bad and the ugly. De film bevat trouwens meer dan een simpel 'good guy', 'bad guy' verhaal over geld en kent ook nog een aangename plottwist met flashback, vrij ongewoon voor die tijd. Verder de typische Leone-kenmerken die zijn films sieren: close-ups van de gezichten, werken naar een hoogtepunt met ondersteuning van Morricone, de mooie vergezichten, mooie kleuren en camera-uitvoering, enz ... Vooral de bovengemiddelde regie, muzikale ondersteuning en uitstekende acteerprestaties zorgen ervoor dat dit mede één van de toppers is uit de westernwereld. Nipte 4,5*!

avatar van notsub
4,0
Dit is een uitstekende western met alles erop en eraan: de prachtige portretten, de dorpjes en landschappen, het afwisselende tempo en enkele zeer memorabele scenes. Regelmatig bouwt de spanning zich op zonder dat er een woord gesproken wordt, het is geweldig hoe goed dat werkt. Er zit wellicht net te weinig vernuft in het plot, maar de beide premiejagers zijn echt iconisch en dan die lach van Indio!

avatar van IH88
4,0
Per Qualche Dollaro in Più

Weer een schitterende film van Sergio Leone. De locaties, de cinematografie, de muziek, het acteerwerk, de langgerekte scènes etc. Het is altijd een genot om naar en film van Leone te kijken. Eastwood is cool, Van Cleef is mysterieus, en Volonté is de maniakale villain… Perfect geacteerd allemaal. Per Qualche Dollaro in Più is een kunstwerk waar het vakmanschap, de spanning en soms het zweet vanaf spat. En Morricone kan niet genoeg geroemd worden, met een score die in combinatie met de scènes en het acteerwerk soms als een ware symfonie aanvoelt.

avatar van stefan dias
3,5
Heeft niet het epische gewicht van 'Once Upon A Time In The West' (maar welke film heeft die wel) en toch was het weer smullen.

De plot is wat minder, wel weer de sterke aanwezigheid van een 'derde partij' in de vorm van Van Cleef; ik wist niet dat die ook ooit nog 'good guys' heeft neergezet. Dat doet ie overigens prima. Geweldig hoe hij geweldig stoer een pijp kan roken.

Volonté heeft de gepast ambiguïteit om zijn door en door slechte personage ook iets tragisch' mee te geven. (zoals Phoenix dat kon in 'Gladiator').

De inhoud van het gerecht dat hier opgediend wordt mag dan niet écht top zijn, voor sfeer en gezelligheid wel weer een dikke 10. Die geweldige sonorisatie van wind en geweerschoten en natuurlijk Moricone met zijn geweldige vals strijkers, klokken en in zijn geheel onovertroffen score.

Niet voor niks een klassieker.

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Dat deze film impact had op het genre is uiteraard bekend en namen als Eastwood en Van Cleef werden nu echt sterren. De samenwerking tussen oa Eastwood, Leone en Morricone zorgt voor een mooie geheel. Toch is For a few dollars more ondertussen ingehaald, oa door de namen die ik hier al liet vallen. De leerschool (om het even oneerbiedig te noemen) zijn ze ontgroeid en films als The good, the bad & the ugly en Once upon a time in the west overstijgen deze film enorm. Daar zit alles meer als gegoten.

De grootste troef is de samenwerking tussen Eastwood en Van Cleef. Geen echte good guys zoals dat eerder in de westerns te zien was, maar mannen die het randje van de wet goed weten liggen en nog net aan de juiste kant blijven staan. De interactie tussen beiden is boeiend om zien. El Indio kan dat niveau niet echt halen en de rest van de bende is al helemaal inwisselbaar (al is dat niet echt een bezwaar hier).

Het verhaal valt nog mee maar gaat niet altijd even vlot met kleine hoogtepunten om het goed te maken. Leone is in deze film beter in het opbouwen van spanning dan de actie zelf. En dan speelt de muziek natuurlijk een grote rol. Vooral de muzikale zakhorloge is memorabel.

Best wel een goeie film dus die eerder belangrijk was in het genre dan echt de beste. Maar het is entertainment en met enkele straffe mannen achter het stuur.

avatar van david bohm
3,5
Fijne film, die in alles aanvoelt als een klassieker. Sfeervol en met charismatische hoofdrolspelers. Vooral die El Indio wat een mooi personage.
Aanrader.

avatar van Shadowed
2,5
Niet echt.

Wellicht zullen Westerns me gewoon niet liggen, maar ik vond dit oprecht gewoon een matige film. De stijl van Leone is hier en daar zeker wel te zien, maar het duidelijk mindere budget heeft de film er niet veel beter op gedaan.

Eastwood heeft wel een prima koppie, maar uiteindelijk doet hij niet bepaald meer dan gewoon stoer kijken. Die schurk Rodriguez heeft ook wel een slechte uitstraling, maar naarmate het einde valt zijn acteerwerk compleet door de mand. Van Cleef doet het redelijk.

Ik ging er nogal moeizaam doorheen, er leek soms geen einde aan te komen. 132 minuten leken serieus soms niet over te gaan. De landschappen en sets zien er natuurlijk nog steeds top uit, en de sfeer van de western zelf is dan wel weer zichtbaar.

De soundtrack is ook gewoon goed, maar zo goed als de volgende western die Leone had gemaakt is dit echt niet. Matige western die wel uitblinkt bij sommige andere westerns, maar in het algemeen wist het me niet te overtuigen. Jammer.

avatar van Theunissen
4,0
Sterke tweede film uit Leone's geweldige jaren 60 Dollar-trilogie, die bijna net zo goed is als de bekendste film uit deze trilogie, namelijk de derde film "The Good, the Bad and the Ugly (1966)". Het verhaal (waarbij het draait om geld en wraak) mag dan misschien niet zoveel voorstellen, maar het weet wel gewoon te boeien en te vermaken van de eerste tot de laatste minuut en daarbij is de muziek van Ennio Morricone weer prachtig om te horen. Natuurlijk wordt ook alles prachtig visueel weergegeven door regisseur Sergio Leone, waarbij ik het eigenlijk jammer vind dat ik deze Dollar-trilogie films nooit in de bioscoop heb kunnen zien (toen was ik namelijk nog niet geboren ).

Clint Eastwood en Lee van Cleef in de rol van twee premiejagers (die beiden op schitterende wijze geïntroduceerd worden tijdens de opening van het verhaal) zijn een genot (zo cool en stoer) om naar te kijken en ze tillen met zijn tweeën deze film naar een hoog niveau. De film bevat vele memorabele scènes zoals het schieten op de cowboyhoeden van de twee premiejagers door de premiejagers zelf en in één van de vele memorabele scènes krijgt Kolonel Douglas Mortimer (Lee van Cleef) onvrijwillige hulp van boef Juan Wild (Klaus Kinski), bij het aansteken van zijn tabakspijp, en die scène zal ongetwijfeld ter inspiratie hebben gediend voor veel Bud Spencer en Terence Hill films, want dat soort scènes is vaak te zien in hun films, wat dan resulteert in heerlijke knokpartijen.

Deze film had ik natuurlijk al eens gezien (wel lang geleden), maar het blijft een genot om deze film weer eens te herzien (werd afgelopen vrijdagnacht ook uitgezonden op de Duitse televisiezender WDR).

5,0
Recentelijk, na 30 jaar weer eens, gezien op tv. Superfilm uit 1965. Geloofwaardig. Heerlijk sfeertje in het Hotel met een hete tante achter de balie die wel iets ziet in Clint. De hotelhouder herkende ik als Benny Hill in een gastrol. (Een engelse komiek, voor de jongeren onder ons)
Onderkoelde zwarte humor maken de film een succes. Lee en Clint dragen de film.
Een van de mooiste scenes is ook de hotelknecht die de tas van kolonel Mortimer Lee moet inpakken van Clint met bedoeling hem weg te jagen. Lee ondergaat het gelaten en volgt de knecht naar buiten waar Clint op hem staat te wachten. 2 revolverhelden en een kleine bange knecht. Hoe zal dat aflopen? Ga de film zien. De moeite waard 54 jaar oud.

avatar van Lovelyboy
3,5
Prima western, uiteraard bijzonder traag, maar de bekende stijl en authenticiteit spat bijna van het scherm. Prima verhaal ondanks dat de motivatie van Mortimer voorspelhaar is. Ook prima prestaties van Eastwood en van Cleef.

avatar van cor1946
4,0
gezien

avatar van thunderball
4,5
pamela200 schreef:
De hotelhouder herkende ik als Benny Hill in een gastrol. (Een Engelse komiek, voor de jongeren onder ons)


Ik kan je verzekeren dat Benny Hill NIET in For a few dollars more zit.

Met heeel veel fantasie lijkt die hotelmanager er inderdaad ietwat op, maar ik heb dat zelf tijdens het kijken nog nooit eerder gedacht.

Ik had geen idee wie het wel was en heb het even opgezocht: ene Kurt Zipps,
een Oostenrijkse acteur, die in Wenen is geboren op 3 augustus 1922 en in 1988 in München is overleden. Behalve dat hij in "knallers" zat als "Der Graf von Luxemburg" en in afleveringen van Derrick en Tatort, deed hij ook veel tekenfilms in het Duits inspreken, zoals Wicky de Viking en Maja de bij.

5,0
Was Benny Hill in a Clint Eastwood film? (In Actors & Actresses, Film Directors, Clint Eastwood)
Yes,
Benny Hill appeared breifly as the hotel owner in the film: For a few Dollars more (1965).

Dank,
Ik had het gecheckt op google. Dus die heeft het fout.

avatar van FunkStarr
5,0
Niet zo goed als TGTBATU maar nog steeds geweldig. Wat mij betreft steelt deze keer niet Clint, maar vooral Van Cleef de show. Het 'duel' tussen de twee kemphanen is gortdroog en behoorlijk humoristisch. De film kent meerdere humoristische momenten en gek genoeg blijft de humor na 54 jaar nog steeds overeind.

avatar van Flavio
4,0
Flavio (moderator)
De eerste echt epische western van Leone haalt misschien niet het niveau van The Good The Bad & The Ugly of Once Upon a Time in the West, maar past toch wel in dat rijtje, meer dan de "Fistful-films" in elk geval. Dat is op de allereerste plaats te danken aan het typische Leone-Morricone sfeertje, en Eastwood en Van Cleef zijn natuurlijk geweldenaars binnen het genre, veel cooler dan dat wordt het niet. Volonté is een goede bad guy en ik vond zijn bendeleden ook wel fijn gecast, maar de meesten krijgen maar weinig te doen. Kinski speelt weer eens een bizar personage die je eerder op een Parijse klokkentoren verwacht dan in een stoffig western-stadje maar hij heeft helaas maar weinig screentijd en legt vrij simpel het loodje. For A Few Dollars More kent ook aardige humor, van de breeduit lachende Volonté op zijn wanted-poster tot de showoff met de hoeden.

De genoemde positieve punten verbloemen wat zwakke keuzes in het script- ik vond het gedoe binnen de bende niet heel sterk. Dat die Sancho die met veel bombarie wordt binnengehaald (waarmee Monco zelfs het vertrouwen wint van de bende) botst toch met al het verraad en onderlinge gemoord daar net na. Aan de andere kant is hebzucht gezien de titel ook wel het centrale thema dus wellicht was het toch Leone's intentie een moralistische les te geven, zeker ook gezien de laatste scène waarin Van Cleef afziet van zijn deel.

avatar van thunderball
4,5
In de voormiddag vandaag de gerestaureerde 4K print op blu ray bekeken -regio A op het Kino Lorber Studio Classics label- en die zag er werkelijk fantastisch uit! Wow! Wat was dit gaaf!
Zo mooi heb ik hem nog nooit gezien. De reguliere blu ray heeft, net als de vroegere dvd, altijd last van nog al wat flikkerend beeld, alleen al de begintitels leden daar erg onder, maar niets hiervan bij deze nieuwe versie met werkelijk superieur, scherp en helder beeld.
Dit is de beste versie ooit en kan alleen nog worden verbeterd door een echte 4K release!

avatar van Vidi well
4,5
Het is mooi om de Dollars-trilogie achter elkaar te zien. Per film zie je hoe Leone zijn stijl perfectioneert, met The Good the Bad and the Ugly als climax, gevolgd door het al even zo mooie, maar totaal andere Once upon an time in the West.

In For a few Dollars more toont Leone zich al een ware meester van het beeld. Qua kadrering is deze film fantastisch. In elke scene bevinden zich shots die qua compositie te vergelijken zijn met de perfecte uitlijning van Renaissance schilderijen.
Hele bendes op een rij, meerdere mensen in een duel, een samenspel tussen voorgrond en achtergrond... Leone weet keer op keer te verassen met zijn visueel brutale en krachtige stijl.
Met name zijn sterke kleurenpalet viel me vaker op: bij de schietpartij op de hoeden is bijvoorbeeld de voorgrond oranje, terwijl de achtergrond in elk shot complementair blauw is. Bijzonder sterk.

De film bevat talloze scenes die zo sterk in beeld zijn gebracht, dat ze direct in je geheugen geprent zijn: de overvallers die de stappen tellen van de bewakers, de schietpartijen op elkaars 'hat'/ ;head'. Om nog maar te zwijgen over de epische duels ondersteunt door de tijdloze muziek van Morricone, die in deze film veel meer diversiteit kan tonen dan in de vorige film. Met name het speldoosje is natuurlijk legendarisch.

Een ijzersterke western. Niet zo iconisch als The Good, the Bad and the Ugly, maar zeker meerdere kijkbeurten waard.

4,5*

avatar van Spoelworm
geplaatst:
Grappig, wat mij net opvalt dat in het stuk dat clint eastwood lee v cleef uitdaagd voor de saloon, zo rond de 50st minuut van de film. De score die dan te horen is, en dan moet je even de gitaar banjo dingeltjes doe eroverheen komen weg denken, puur het dreigende instrumentale gedeelte . Waar heb ik dat nog eens gehoord?? Jazeker,die bram stoker's dracula uit de 90s. Ik weet het toch bijna zeker

avatar van wihu61
2,5
geplaatst:
Net als The good enz. een te lang en rommelig jongensboekverhaal met een Eastwood met maar één (moeilijke) gezichtsuitdrukking. de onwaarschijnlijke Verhaallijn zwabbert zóveel kanten uit dat ik de aandacht er niet echt bij kon houden.
Ben ook niet zo'n westernliefhebber, hoewel ik moet zeggen dat ik Once upon a time in the west dan weer een meesterwerk in deze stijl vind: langzaam toewerkend naar een echte climax, waarbij de naderende trein het einde van een tijdperk inluidt (interpreteer ik maar even zo).

avatar van Jomo
2,0
geplaatst:
De boeven die neer geschoten worden met meerdere kogels hebben geen enkel schrammetje, Eastwood en van cleef worden flink in elkaar gerost maar geen enkel schram... best slecht geacteerd door de boeven. 2 sterren is gul.

avatar van des1
4,0
geplaatst:
Blijft leuk die Chinees die Lee van Cleef's koffer komt inpakken, en Lee die mee naar buiten gaat om te kijken wat er mee gaat gebeuren. Vervolgens het kinderachtige op elkaars teentjes stappen... Knap hoe Leone de hoeden laat wegvliegen na een schot. Gian Maria Volonté speelt een psychopaat zoals we die pas decennia later geëtaleerd zagen in films.

avatar van des1
4,0
geplaatst:
thunderball schreef:
(quote)


Ik kan je verzekeren dat Benny Hill NIET in For a few dollars more zit.

Met heeel veel fantasie lijkt die hotelmanager er inderdaad ietwat op, maar ik heb dat zelf tijdens het kijken nog nooit eerder gedacht.

Ik had geen idee wie het wel was en heb het even opgezocht: ene Kurt Zipps,
een Oostenrijkse acteur, die in Wenen is geboren op 3 augustus 1922 en in 1988 in München is overleden. Behalve dat hij in "knallers" zat als "Der Graf von Luxemburg" en in afleveringen van Derrick en Tatort, deed hij ook veel tekenfilms in het Duits inspreken, zoals Wicky de Viking en Maja de bij.


Heb vaker dat gerucht gehoord dat Hill in de cast van een Sergio Leone film zit. Maar nergens blijkt dat uit. Lijkt me ook onwaarschijnlijk dat Leone die (alleen al uit kostenoverwegingen) voor de rest Italianen gebruikte, een Brit zou hebben laten invliegen voor een piepklein rolletje.

avatar van thunderball
4,5
geplaatst:
Het bleek niet zo te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:14 uur

geplaatst: vandaag om 02:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.