

Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Oorsprong:
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern
IMDb beoordeling:
8,3 (360.203)
Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws
Releasedatum: 27 september 1984
On Demand:
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Amazon Prime
Bekijk via Ziggo
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
-
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan wordt in samenwerking met MovieMeter je eerste storting verdubbeld tot 100 euro!Claim je welkomstbonus van €100,- bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
Externe links
Acteurs en actrices
David 'Noodles' Aaronson
Maximilian 'Max' Bercovicz
Deborah Gelly
Frankie Monaldi
Carol
Young Deborah
Joe
James Conway O'Donnell
Police Chief Vincent Aiello
Chicken Joe
Video's en trailers
Reviews & comments

frans123
-
- 3360 berichten
- 856 stemmen
Het was toch einde discussie?
Je naam komt de laatste tijd wel vaak voorbij in allerlei draadjes die dan al snel in vervelende discussies ontaarden. Discussiëren is prima, daar is de site deels voor, maar al dat op de man spelen en gefrustreerde gesmijt met leestekens is toch niet nodig?
Inmiddels 3 thumbs up...Ik speel niet op de man. Als iemand schrijft dat hij de film niet begrepen heeft en DAAROM een 2,5* geeft , doe ik daar mijn zegje je over, mag ik? .Dat is hetzelfde als dat je de Rubik kubus niet kan oplossen en zegt dat het een waardeloze kubus is. Guernica van Picasso niet begrijpt en vinden dat het geen kunst is....

frans123
-
- 3360 berichten
- 856 stemmen
Ik denk niet dat hij nog op je bericht gaat antwoorden frans123, aangezien 'Zwolle84' zich al in 2019 heeft uitgeschreven.
lol.....

Kondoro
-
- 9861 berichten
- 2268 stemmen
“Here they are, "The Four Horsemen Of The Apocalypse"! Did you happen to see that movie, Joe? It's a good movie.”
Eindelijk na alle jaren heb ik dan toch deze film gezien, die gelukkig nog via de streamingsdienst ‘Netflix’ beschikbaar was. Ik heb heel lang gewacht om deze film eens te kijken, maar toen ik laatst ‘Taxi Driver’ had gezien waar ‘Robert DeNiro’ ook in schitterde was mijn interesse meer dan gewekt om ook deze film te kijken. Wellicht komt het ook omdat ik pas geleden ‘Goodfellas’ weer heb herzien en ook bezig ben aan de serie ‘The Sopranos’, dat ik helemaal in de ‘gangster’ sfeer zit. Al om al pakte het erg goed uit, en mijn lange wachten werd beloond met echt werkelijk waar een fantastische film, wat je misschien stiekem van te voren al wel kon verwachten. Ik heb de film dan wel in twee kijkbeurten moeten opsplitsen, waar de ruim drie en een half uur me toch iets wat te lang waren om in één keer af te kijken, dat mocht de pret immers niet verpesten, aangezien de film mij beide keren toch wisten te imponeren, al vond ik het laatste stuk erg taai om af en toe door heen te komen, aangezien de film dan toch wat afzwakt. Die drie en een half uur stonden me overigens ook wel wat tegen, dat was het enige waar ik echt tegen op keek met deze film.
Het begin zat me wat tegen, ik wist niet zo goed waar ‘Leone’ naar toe wou en soms begreep ik niet altijd even goed waar we waren, dit wordt je allemaal duidelijker als je de film even wat doorkijkt en we toch naar het eerste tijdperk van het leven gaan; kind zijn. Hier maken we de groep vrienden mee in een erg leuke setting vol met nieuwsgierigheid, wat resulteert in misschien nieuwere vriendschappen maar ook de liefde die al van jongs af aan met ons mee gaat. En inderdaad, zoals ik ook al las in de reacties hieronder vond ik ook het stukje met het taartje een legendarische scene. Waar je toch de bepaalde drang zag voor zijn doeleinde, kon hij zich ook niet inhouden om toch stiekem te snoepen wat daarna natuurlijk fout ging en resulteerde dat hij het taartje op at maar, later ook zijn zin kreeg omdat ze zagen dat ook de politieagent die hun altijd achter na zat werd gesnapt door de jongens. Een mooi beeld van kameraadschap, en toch het ondeugende en ontdekkende van het leven, neem bijvoorbeeld ook als ze ’Peggy’ langs gaan om even hun ding te doen, en dat kost je dan één slagroomtaartje, toen waren het betere tijden !
Na het moment met het steekincident als ook hun maatje neer wordt geschoten, maken we flinke stappen door naar de toekomst, zeker als ‘Noodles’ de gevangenis uitkomt. De drooglegging is in volle gang en daar ziet de groep van ‘Noodles’ wel bepaalde handel mee, ook doen ze hier en daar een klusje en dit was eigenlijk het moment dat de film het meeste actie bevatte en ook enorm snel voorbij vloog. Toch het oude worden hakte er vaak in, ook bij die vrienden die in het begin nog wel lekker met elkaar door gingen maar je merkte dat op een gegeven moment mensen tegen elkaar aan liepen.
De film is erg stijlvol, en dat is overal in terug te zien maar, dat is ook wel een touch die ‘Leone’ vaak achterlaat. Overal is aan gedacht, en overal wordt aan gewerkt. De sfeer is ieder moment anders, en daar weet ook hij mee te spelen. De film is fleurig op zijn momenten, waar het oogt als of er niks aan de hand is en het leven prachtig is maar, kent ook duistere momenten waar ‘Leone’ niet altijd de volle schijnwerpers op gooit maar, de houding en het sfeer zijn werk laat doen. Neem bijvoorbeeld het moment bij het graf, ik meende helemaal op het begin.
Dan hang ik toch op het moment dat ik gaarne weg het einde wat meer moeite ging krijgen, de film liep ten einde en ook de personages waren bij hun laatste ‘levensfase’ aangekomen, en behoorden nu bij de oudere garde. Dit zijn eigenlijk momenten waar niet veel echt spannends gebeurd, althans dat vond ik niet. Dit is ook het moment dat de laatste drie kwartier voor mij de koek wat op was, en ik toch wat moest worstelen soms om niet de doorspoel knop in te drukken. Hoewel de dialogen wederom prachtig waren, en ook deze drie kwartier achteraf gezien niet héél erg waren vond ik het wel een smet op de film, die mij ervan weerhoudt sowieso op dit moment de volle mep aan deze film te verkopen.
Je kunt er gewoon niet om heen dat hier een meesterwerk is neer gezet, met echt één van de meest sfeervolle scenes die ik ooit heb gezien. Namelijk het moment, die ook volgedrukt op de cover staat, waar je het groepje vrienden langs de wijken zag lopen met op de achtergrond de ‘Manhatten Bridge’. Prachtige beelden, en daar zit de film ook mee vol, ik heb me uitstekend weten te vermaken, ondanks het voor mij wat klein minpuntje. Overigens prachtige cast, en wederom echt een topper van ’Leone’ die (zoals ik er nu bij zit) over een poosje echt wel weer een herziening nodig heeft. Want ik ben er van overtuigd dat ik dan nog meer punten in de film op merk, en hij nog mooier is, omdat je zo veel ziet dat je het soms niet eens bij kan houden, en wellicht is mijn smaak noch mening dan toch anders, en verhoog (of verlaag) ik mijn cijfer. Blij hem eens gezien te hebben.

Artificialis
-
- 118 berichten
- 264 stemmen
Hoewel ik mij normaal gesproken aan kindacteurs kan ergeren vond ik het gedeelte met de jonge cast verreweg het sterkst. De klassieke coming of age en lost of innocence thema's worden in dat stuk mooi uitgewerkt. Het draait om vriendschap, avontuur en het ruige leven in het begin van de 20e eeuw. De omstandigheden leiden tot het tragische verlies en de gevangenisstraf van twee leden uit de vriendengroep.
Wanneer de tijdsprong naar de volwassen personages wordt gemaakt verliest Once Upon a Time in America veel van haar charme. Ik ben geen fan van James Woods. Ook Robert De Niro's personage verliest snel mijn sympathie wanneer hij zomaar meerdere vrouwen verkracht. Het verhaal begint door overbodige scènes heen te treuzelen en lijkt nauwelijks ergens naartoe te werken. Ennio Morricone's muziek roept hier en daar nog emoties op, maar over het geheel was de Extended Version misschien net iets teveel van het goede.

frans123
-
- 3360 berichten
- 856 stemmen
Noodles.. I slipped.
In amper 30 minuten begintijd, meerdere afschuwelijke dingen zien gebeuren. Die vrouw vermoorden. De arme man, afgeranseld tot en met. De zoektocht naar Noodles, waarbij die vent z'n wapen gebruikt voor een kort, sadistisch ogenblik met twee onschuldige mensen.
Ik ben hier zo niet voor, nee. Maar ondanks dat toch door dik 3:49:17 geworsteld. In iets van 3-5 keer de film opnieuw opgezet te hebben.
Een film 'hoort' niet zo lang te zijn, een uur tot twee uur is lang zat. (ja, ja ik zal wel nu tegen allerhande benen schoppen, excuses).
Die quote, die ik aanhaalde. Dat deed wat met me. Eerlijk gezegd vond en vind ik dat het allerergste wat er maar te bedenken is op het gebied van menselijkheid, in prive- en op film-gebied.
The Good the bad and the ugly staat op 4,5*, maar ik heb er nauwelijks meer een beeld bij wat en hoe, in die film.
Deze film is dus niet helemaal mijn kop koffie.
Hoewel Jennifer Connelly wel ontzettend doet denken aan hoe Sofia Coppola door het beeld wandelde in the Godfather pt III. Een tikkeltje onwennig, maar met een onweerstaanbare schoonheid en een schaduw van haar talent.
(Zal wel één van de weinige(n) zijn die Sofia een plaatje vond daar zo).
De ogen van de jonge Patsy vond ik trouwens heel mooi en dromerig de wereld inkijken..
En toch, toch , toch is deze film een Meesterwerk, Kunst...ook als het rauw is. Een mijlpaal in de cinematografie.
De film is voor allemaal, maar niet voor iedereen.....


soom
-
- 24787 berichten
- 2647 stemmen
De film is voor allemaal, maar niet voor iedereen.....

Maarten0402
-
- 499 berichten
- 472 stemmen
Het fascinerende aan Sergio Leone was dat hij zijn eigen visie gebruikte van cinema historische films, om daarmee weergaloos een streep door het cliché te trekken. Bijv. het (Amerikaanse) western genre (John Wayne films bijv.) en zoals hier het gangster genre. Deze film rekent o.a. af met het klassieke gangster genre (Scarface 1932, The Public Enemy, White Heat etc.)
Once Upon A Time In America: The Death of the American Gangster Film

Debo
-
- 226 berichten
- 316 stemmen
Vandaag deze film weer eens bekeken. Het blijft voor mij een meesterwerk en de beste film ooit. Het complexe verhaal, de muziek, cinematografie, de indrukwekkende scènes, de acteurs en hun acteerprestaties, zorgen er voor dat deze film bij mij iedere keer weer een onuitwisbare indruk achter laat. Geweldig en ongeëvenaard!

Clarencoo
-
- 27 berichten
- 379 stemmen
The Letter, deze scene met Elizabeth McGovern is een 1 van de de toppertjes in de filmgeschiedenis, wat een act.
Buitengewoon.

Pre- en sequels

C'era una Volta il West
1968
2.747 reacties
Gerelateerd nieuws

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard
Bekijk ook

The Godfather
Misdaad, 1972
3.367 reacties

The Godfather: Part II
Misdaad, 1974
1.561 reacties

C'era una Volta il West
Western, 1968
2.747 reacties

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
2.335 reacties

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
1.862 reacties

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
2.005 reacties
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes | Publishing Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes | Publishing Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2023 MovieMeter B.V.