Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Releasedatum: 27 september 1984
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
David 'Noodles' Aaronson
Patrick 'Patsy' Goldberg
Philip 'Cockeye' Stein
'Fat' Moe Gelly
neo
ik kwam ineens tot de ontdekking dat een paar sergi leone films nog niet waren toegevoegd,dus daar begin ik nou mee.dit deel is de laatste
uit de once upon a time trilogy(de 2 andere zijn once upon a time in the west en duck you sucker of ook wel bekend als an fistfull of dynamite).De film is prachtig gefilmd en neemt dan ook ruim de tijd om iedereen te introduceren.de muziek is weer top.de cast bevat grote namen als de niro,james woods enz..jammer dat leone 4 jaar na voltooing van deze film stierf,want hij was van plan om een epos over de belegering in Stalinggrad te maken.:( nog ff een tip:ga niet de ingekorte versie kijken,want die is echt slecht.gewoon de lange versie kijken
laurie
Ik heb me alleen erg gestoord aan het aantal verkrachtingsscenes, maar misschien ben ik daar gewoon nogal op tegen (kan er echt niet naar kijken, gatver).
Verder een superfilm.
jaaaaa super, eindelijk gezien
jammer toch dat die Leone zoveel talent heeft verspild aan dat klotegenre zeg
Leuk rolletje voor Jennifer Connely ook als de jonge Deborah. Make-up van Woods en De Niro was trouwens super, de oude versies van hun personages zagen er PRECIES zo uit zoals ze er nu uit zien... Deborah helaas niet, Connely is toch wat leuker opgedroogd
4,5 * tot ik 'm weer zie (de verleiding is groot om nu de eerste 20 minuten weer even te kijken om alles beter te snappen, maar dat doe ik maar niet), helaas nog niet op dvd (behalve een vage Braziliaanse 4:3 versie - wel de lange versie - waarvan ik dan ook een rip had gedownload)
Vreemd dat ze zo'n klassieker nog niet op dvd hebben uitgebracht. Dan moeten er wel heel veel extra's enzo op staan en de film van een zeer goede kwaliteit. Over die url functie: kan je ook maken dat je zelf een woord er tussen kan zetten, ipv url nu?
Jordy
zal wel met rechten te maken hebben, zit wel op meer films te wachten. En zou kunnen.. maar vind het wel best zo
werkt toch?
zal het op de lijst zetten
Ik had denk ik deze film meer sterrren gegeven als hij niet zo lang geduurd had.
Jordy
opvallend dat je al die b-mafia-films hoog beoordeelt, en deze niet
Vond bijvoorbeeld een film als Gotti sneller lopen en niet zo gruwelijk lang duren.
neo
hij komt weleens op tv, maar vaak dan wel de vervelende ingekorte versie.
FisherKing
Heerlijke film ;
Magnus Opus van Leone...
ondanks de lengte verveelt het geen moment.
Noodles
Volgens mij is ie nu op dvd uit.
Goodfella
Mooie kans om 'm nog 's te kijken. De eerste keer vond ik 'm best goed, alleen zoooo verschikkelijk langdurig dat ik niet verder kwam dan 3,5 sterren. Benieuwd of ik er nu anders tegenaan kijk, aangezien ik het andere werk van Leone (op een enkele uitzondering na) wél erg goed vond.
tovenaar
Ik heb hem net gezien (de lange versie inderdaad), samen met Mik...
het was wel een lange zit!! Eerst nog even bijkomen
Armin
Perfecte misdaadfilm. Goed verhaal, mooie decors, prachtige muziek.... *****
Macmanus
EEn band gevonden, dat worden overuren draaien voor mijn videorecorder.
tovenaar
ik heb hem hier nog op gehuurde DVD liggen, moet donderdag terug!
Dus als je hem wilt zien
EmDee
Bedankt voor het aanbod tovenaar. Maar heb (nog) niet de beschikking over een DVD-speler.
dttom
Goede film, maar volgende keer mogen ze hem wel wat vroeger uitzenden

C'era una Volta il West
1968

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde
Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
new york citylife and deathcorruptiestraatbendeverkrachtingsadisticlovesicknessseksueel misbruikspijtgebaseerd op boekprohibition eramoney launderingopiumgangstermafia bossmoordgeheugenjewish americanmartelenbrooklyn bridgejeugdvriendennostalgicaggressivejaren 20jaren 60jaren 30buitenlandse films in de sovjet-unie