Roger Waters the Wall (2014)
Genre: Documentaire / Muziek
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Sean Evans en Roger Waters
Met onder meer: Roger Waters en Snowy White
IMDb beoordeling: 8,5 (5.390)
Gesproken taal: Frans en Engels
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Roger Waters the Wall
George Roger Waters (Surrey, 6 september 1943) is een Britse rockmusicus (basgitarist) en songwriter. Waters werd bekend als lid van Pink Floyd, maar sinds midden jaren 80 speelt hij solo. Deze film is een verslag van een concertshow, gecombineerd met een persoonlijke roadtrip waarin Waters zijn oorlogsverleden onder ogen komt.
TimZor
Wat was dit een unieke ervaring in de bioscoop! Niet alleen muzikaal gezien, maar vooral visueel gezien heeft waters zichzelf overtroffen.
MDRAIJER
In de bios gezien, vanaf het moment dat Waters z'n trompetje tevoorschijn toverde en het o zo bekende beginnend deuntje speelt van In The Flesh was het kippenvel en is sindsdien ook niet meer weggegaan. En dan begint het gedreun van de gitaar, ik werd zowat van m'n stoel geblazen, zowel van het geluid als de beelden. De beelden van de band, de muur, het publiek (inclusief gigantisch opblaasbaar varken) en achter de muur waren gedurende de hele film fantastisch... en dan het spectaculaire einde waar ze de muur met de grond gelijk maken! Één en al genot.
Bij dit concert hield Roger (en band) ook nog eens heel erg het album aan en dus geen verlengde solo's e.d. wat ik zelf een groot pluspunt vond.
Ik was helemaal voldaan na de film en heb vervolgens nog een half uur met een dikke glimlach over de film zitten praten met de mede-biosganger.
Dikke vette 5*
Basto
Prachtige plaat, maar als concert heb ik het toch altijd te afstandelijk gevonden. Het grootste deel kijk je toch naar een muur met plaatjes. Als concertregistratie net wat beter, maar een echte rockshow moet het toch hebben van de interactie met het publiek. Dat is ook hier mondjes maat. De berlden dat Watters de graven van zijn voorouders vezoekt hadden beter eruitgelaten kunnen worden. (Wordt een ffw momentje op dvd)
De film van Alan Parker is vele malen beter.
3,5
John Milton
maar een echte rockshow moet het toch hebben van de interactie met het publiek.
Basto
Ja, dat neemt niet weg dat het niet goed werkt. Heb de show 2 maal gezien en ondanks dat ik de muziek fantastisch vind, vond ik die concerten flink tegenvallen. Ook de concertfilm vond ik te steriel.
John Milton
Ja dat kan natuurlijk! Ik vond die conceptueel juist erg sterk, maar dat is ook smaak.
nakada
Maar het is inderdaad een kwestie van smaak. Ik vond het spectaculair, ontzettend knap in elkaar gestoken en nog altijd mijn nummer 1 concert, met afstand. En laten we eerlijk zijn, bij negen van de tien stadionconcerten is er nauwelijks sprake van interactie tussen band en publiek.
Tarkus
Roger Waters zal het wellicht nooit beu worden om zijn werkstuk elke keer weer opnieuw uit te voeren.
En wie kan het hem kwalijk nemen. Ik ben het ook nog niet beu gehoord, en zal dat nooit zijn.
Deze versie is ook alweer prachtig, en ik vond de films tussendoor, waar Roger Waters op zoek gaat naar zijn verleden, prachtig en geheel passend bij het muziekstuk.
Kortom: prachtige versie van Roger Waters' meesterwerk!
keimpeS
Prachtig mooi concert, een meesterwerkje inderdaad. Que visueel & muziek natuurlijk geweldig!
Ik was helemaal overdonderd haha!
Adsis
Fantastisch! Drie keer gezien: live, in de bioscoop en op blu-ray.
Drie keer weg geblazen! Geweldig!
jac25
Het concert was een dikke 5 sterren. Deze dvd was een grote tegenvaller.
Njah.
"Concertregistraties mogen niet op MovieMeter? Dan knal ik er gewoon wat beperkte on the road beelden bij!" moet Waters gedacht hebben bij het in elkaar steken van deze docu. Geen idee hoe dit uiteindelijk toch nog op de site geraakt is, maar als er 20% aan documateriaal inzit dan is het veel. Verder is dit gewoon een concert van Pink Floyd.
Als band ken ik ze eigenlijk niet zo, ze zijn voor mij ook echt zo'n december-band. 11 maand per jaar kan ik ze makkelijk mijden, maar eens de oude toplijsten hun aantreden doen worden een aantal plaatjes van hun van onder het stof gehaald en kan je er blijkbaar niet aan ontsnappen.
Wat Waters zelf te vertellen heeft in deze docu is echt uiterst miniem. Informatief is het niet, je moet al echt met deze band vergroeid zijn om wat aan de gesprekjes tussendoor te hebben. Wat gemompel over bepaalde gevoelens of zaakjes die ze hebben meegemaakt, maar dan met een gepoogde diepzinnigheid gebracht die echt niet bij de inhoud past.
En verder ... concert. Een videomuurtje op de achtergrond, niet eens zou bijster interessant beeldmateriaal erop geprojecteerd. Af en toe camera van links, dan van rechts, dan ingezoomd op de zanger. Nét het materiaal dat dus echt geen plaats hoeft op deze site.
Als docu is het echt drie keer niks, als concertregristratie is het allicht leuk voor fans, maar totaal ongepast om hier te bespreken. Eén van de weinige films waarbij ik af en toe even wat opruimwerk gedaan heb ondertussen, omdat ik er niet twee uur doods voor in de zetel kon blijven zitten.
John Milton
Kijk jij docu’s of concerten van bands waar je niets mee hebt? Is dat niet wat ongebruikelijk?
Concerten niet nee, die worden ook niet toegelaten op MM (althans ...). Docus wel, 't is niet omdat de muziek je niet boeit dat het niet informatief of zelfs gewoon goed kan zijn.
Basto
@Onderhond Het is geen concert van Pink Floyd, maar van Roger Waters. Ben het met je eens dat het eigenlijk gewoon een concertregistratie is en dat die niet bijzonder sterk is qua vorm. Wel knap om dit op te zetten als het niet je muziek is. Zou zelf niet op het idee komen om een concert/docu van bijvoorbeeld Nsinc te gaan kijken.
Wel knap om dit op te zetten als het niet je muziek is.
Staat zowat helemaal bovenaan de tiplijst + werd toegevoegd op Netflix.
John Milton
Dan snap ik het wat meer idd. Ik ben een behoorlijk Pink Floyd en Roger Waters fan, ook live gezien. Voor mij is The Wall een mijlpaal uit de muziekgeschiedenis. Maar ik denk inderdaad dat je er wel iets mee moet hebben, gebaseerd op de stukken die ik hiervan gezien heb.
Voor mij is The Wall een mijlpaal uit de muziekgeschiedenis.
Daar hadden ze dan een fijne docu over kunnen maken
Confusie
Show zelf nog gezien.
Innemend dekt de lading wel.
Roger is een mooie man.
gewaagde uitspraak.
Thorak
Fantômas
The Wall is een indrukwekkend album, maar niet meer dan dat. Deze DVD voegt daar (mijns inziens) weinig aan toe.
Ik mis met name het geluid van Gilmour.
Indrukwekkend geheel.
De plaat was dat natuurlijk al maar deze uitvoering is ook prachtig gedaan.
Critici zijn vol lof over Netflix-drama 'His Three Daughters'
Regisseur Dick Maas is begonnen aan de opnames van 'Amsterdamned 2'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Absurde en veelbesproken film 'Cocaine Bear' ineens op Netflix te vinden: 'Zal je niet vervelen'
Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972