• 9.372.844 stemmen

Per Qualche Dollaro in Più (1965)

Western | 132 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: For a Few Dollars More / Voor een Paar Dollar Meer

Oorsprong: Italië / Spanje / West-Duitsland / Monaco

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Gian Maria Volonté

Gesproken taal: Italiaans

Plot Per Qualche Dollaro in Più

"The man with no name is back... the man in black is waiting... a walking arsenal - he uncoils, strikes and kills!"

Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio bereidt een bijzondere bankoverval voor. Twee premiejagers besluiten samen te werken om de bende op te rollen. Maar een van hen, Douglas Mortimer, heeft blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning.

Col. Douglas Mortimer

Groggy, Member of Indio's Gang

Juan Wild - The Hunchback

Old Prophet

Sancho Perez, Member of Indio's Gang

Tucumcari Station Clerk

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een van de beste westerns ooit gemaakt. (The Good, The Bad and the Ugly, A Fistfull of Dollars en The Magnificent Seven de andere zijnde) (Ben geen grote fan van Once Apon a Time in the West).

Clint eastwood is echt de koning van de Westerns.

Het duo Cleef en Eastwood is prachtig om te zien. Tenzij je echt een hekel hebt aan westerns moet je deze film gezien hebben.

4,5

Chr.s

Nagenoeg perfecte western dit.

Een film die geen moment verveeld. Fantastische acteerprestaties, fantastische muziek. Heerlijk om te kijken dit, had vrijwel meteen zin om hem nog een keer te zien. Mijn gevoel zegt 5*, maar wil eerst the good, the bad and the ugly nog eens zien. Tot dan een hele dikke 4,5.

avatar van james.dean

james.dean

was als iets beter dan het eerste deel, maar nog steeds niet goed genoeg, Eastwood was niet zo saai als in het eerste deel. Lee van Cleef vond ik beter dan wie dan ook in deze western, en Sergio Leone heeft een oog voor vrouwelijk schoon!!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

mister blonde schreef:

vond hem beduidend minder dan the good the bad and the ugly. eerlijk gezegd nogal mat.

Mee eens

avatar van Jorick

Jorick

Wederom een sterke en sfeervolle western van Leone met mooie muziek en een sterke Eastwood en v.Cleef.

avatar van Guyke

Guyke

Een typische Leone-western. Zeer theatraal. Spanning opbouwen via lange shots, close-ups en natuurlijk heerlijk ondersteund door de fantastische muziek van Morricone. Net iets minder sarcastisch, minder meeslepend en minder humoristisch als The Good, the Bad and the Ugly. De verhaallijn is bovendien nogal mager en voorspelbaar. Maar het blijft natuurlijk entertainment van de bovenste plank. Eén van de films die me uiteindelijk kan doen verzoenen met het western-genre.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik denk dat ik deze film misschien nog wel beter vind dat Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo.

U-96 schreef:

Zeker ja.

avatar van Guyke

Guyke

Il buono... heeft toch meer inhoud dan deze film: een meer realistische achtergrond (civil war), betere karakters, mooiere shots, beter plot.

Per qualche dollaro in piu is (bijna) even goed (maar net niet).

Chr.s

Ik vind in deze het verhaal wat lekkerder lopen. Il buono is op het einde wel beter dan deze.

avatar van Franky38

Franky38

Deze is ook super wat moet ik er nog van zeggen ...

avatar van Filmpje1

Filmpje1

mijn liefelings western, met dat mooie deuntje uit 't horloge

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Beter dan For a Few Dollars More, minder goed als GB&A.

Morricone's muziek is alweer fantastisch, het deuntje uit het horloge, het bijna-GB&A-deuntje,...

Wel verwarrend dat Leone steeds dezelfde acteurs gebruikt: Eerst dacht ik dat Mortimer uit deze film dezelfde was als Snake Eyes uit GB&A...

Heb me helaas hier en daar verveeld...

Afgezien van dat: 3.5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dit ís voor a few dollars more Silvio...

Ik vind dit de beste ná het meesterwerk GBU.. ongeveer even goed (slechter te vergelijken) als cera una volta. Maar de sfeer is lekker donker en de karakters zijn superieur (van cleef weer erg goed, Eastwood is de perfecte mwnn en de schurk is een verziekte gek!)

avatar van racaroli

racaroli

In Duitsland is er recent een 4 DVD-box uitgekomen met Sergio Leone's "Dollar" films. Bij deze box zitten leuke extra's zoals, het gouden horloge (hopelijk met het bekende muziekdeuntje) en een originele filmstrip! Weet iemand of deze box (binnenkort) ook in Nederland uitkomt?

avatar van Harmen..

Harmen..

Geen idee...

Goede film, wel wat minder dan TGTBATU en OUATITW maar nog steeds een zeer goede western van Sergio Leone, die mij nog nooit teleurgesteld heeft met zijn films.
De muziek van Morricone is zeer goed, er zijn zeer leuke personages en een luchtig einde Als van Cleef schoten hoord en vraagt of alles goed gaat antwoord Eastwood heel droog: Nee oude man, ik was alleen even de tel kwijt.

Kortom prima film, 4,5* en achterin m'n top 10!

feanaro surion

Heb gisteren For a few Dollars More weer gezien en ik zal proberen een uitgebreide recensie te schrijven over Leone's films want zijn films benaderen perfectie nog het meest van alles wat ik heb gezien. Ook FafDM blijft geweldig, en de flashbacks die ik eerst als minder ervaarde zijn eigenlijk gewoon prachtig evenals de geweldige relatie tussen 'Manco' en 'Mortimer'.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Maak er wat moois van Jelle, ik wacht met smart.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Leuke western van Leone met een heerlijk sfeertje.

Eastwood, Van Cleef en Volonte zijn allemaal ideaal voor hun rol. Het verhaal vond ik echter wat minderl indrukwekkend.

Goodfella_90 schreef:

Maak er wat moois van Jelle, ik wacht met smart.

Ben mijn beloftes geloof ik niet nagekomen. Maar ben wel(met tussenpozen door het WK :S) Once Upon a Time in the West aan het kijken, dus misschien komt er nog iets aan...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Die moet je in een ruk zien joh, niet met tussenpozen!

feanaro surion

Ja, maar kijk hem nu met het best interessante commentaar en anders zou ik toch moeten wachten tot over 2 weken als ik vakantie heb. En dat kon ik niet uithouden ...

avatar van thunderball

thunderball

Erg goede film, een vd allerbeste spaghettiwestern ooit!

Leone volmaakte zijn typische stijl en de film is duidelijk nog beter dan A fistfull of Dollars.

Net als bij al zijn films is ook deze weer net iets te lang, maar dat mag de pret niet drukken.

Van Cleef is uitermate cool en steelt de show. Zeer opmerkelijk eigenlijk dat Clint niet aan de final shoot out zelf meedoet, maar al kijkende naar de film is het geen gemis, maar juist een perfect einde.

4,5 ster!

Erg mooi indd.

kiriyama

Goede film waar van Cleef de show steelt. Dit was het laatste deel in de trilogy dat ik heb gezien, en ik kan dan ook zeggen dat dit een geweldige trilogy is.

4* voor de film.

4.5* voor de trilogy.

kiriyama

Speelt van Cleef hier eigenlijk hetzelfde character als in good, bad, ugly. Hier heet hij Dougles Mortiner en in GBU speelt hij angel eyes, is dit 1 en dezelfde persoon?

avatar van Wouter

Nee. Eastwood ook niet.

Oké bedankt.

avatar van deStef

deStef

Few Dollars More heeft misschien wel minder inhoud dan Good Bad & Ugly. Mijn gevoel vind Few Dollars het mooist. Maar de beste Western is nog altijd Once Upon.

toch wel 5*