menu

Deadpool 2 (2018)

Alternatieve titel: Once upon a Deadpool

mijn stem
3,44 (905)
905 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
119 minuten / 134 minuten (Super Duper Cut)

geregisseerd door David Leitch
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en Josh Brolin

Wade Wilson werkt al twee jaar als de gemaskerde held Deadpool. Op een dag verliest hij echter alles waar hij van houdt. Hij geeft zichzelf hiervan de schuld. Alles wat hij overhoudt aan de tijd met zijn geliefde Vanessa, is een Skee-Ball-munt.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=1gF3lp-qFZo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Confusie
Wel een aardig nummer van Celine Dion.

Maar dat stukje op het eind van de clip is nou precies waarom ik deze film niet hoef te zien.


avatar van Nicholas
3,0
Kan het me niet voorstellen dat deze daadwerkelijk beter is dan deel 1. Maar goed, dit is waarschijnlijk het gebruikelijke gelul van recensenten die de studio te vriend willen houden.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Eerste recensies 'Deadpool 2': meer van hetzelfde | Filmtotaal filmnieuws

Aangezien ik me dood heb gelachen om deel 1 vind ik meer van hetzelfde juist erg goed nieuws.

avatar van eltorro
4,0
Inmiddels staat de film op een nette 86% op RT. Het lijkt erop dat de critici het tweede deel beter vinden dan het eerste deel.

avatar van GoodOldJack
4,0
Ongelooflijke stortvloed aan grappen alleen al maken deze echt de moeite imo . Of het verhaal nu ziek sterk is, de special effects grensverleggend en er technische hoogstandjes te bespeuren zijn daar valt niet altijd even positief op te antwoorden maar het tempo ligt écht hoog en de grappen zijn écht goed en ook de soundtrack vond ik passend .

Was een erg aangenaam cinema bezoek, en ik ben niet de allergrootste marvel fanaat die er rondloopt om het zacht uit te drukken.


Edit: Oh ja beschrijving is humoristisch bedoeld neem ik aan? Klopt in ieder geval niks van.

Nick Doumen
Vind de eerste fris,origineel en alles prachtig in beeld gebracht.Zelfs 2 maal in de cinema gezien.Heb nooit echt moeten lachen maar toch een glimlach hier en daar.Bij de 2 was ook dit niet meer het geval.In de eerste was het nog grimmig en duister,nu is het eerder parodie op zichzelf en veel te veel grappig willen zijn.Heel jammer.

avatar van Rvdz
4,0
Nick Doumen schreef:
In de eerste was het nog grimmig en duister,nu is het eerder parodie op zichzelf


Oké, het ligt er hier allemaal nog wat dikker bovenop, maar de eerste film was toch ook alles behalve duister en grimmig? Deze hele serie is één grote parodie op het superheldengenre, en dus ook zichzelf.

avatar van Skuller
4,0
Net gezien in de bios .hele vette film weer .

avatar van Shinobi
4,0
"Tell me they got that in slow-motion."

Het eerste deel was een welkome verrassing in een genre dat zijn hoogtepunt bereikt leek te hebben, dus keek ik reikhalzend uit naar een vervolg.

'Deadpool 2' gaat vrolijk op dezelfde voet verder, alleen wordt het allemaal veel grootser gebracht. Van het verhaal hoef je - net zoals zijn voorganger - niet veel te verwachten. Ditmaal stelt Deadpool zijn eigen team (X-Force) samen om te voorkomen dat de tijdreizende Cable een probleemkind om het leven brengt.

De nieuwigheid is er wel een beetje van af, maar ik kan het waarderen dat er meer ingegaan wordt op het personage zelf. Ryan Reynolds zet de beste man weer op een onnavolgbare wijze neer. Doordat er nu meer budget aanwezig is lijkt men alle registers open te trekken, waardoor het gebeuren soms enigszins rommelig overkomt.

Toch deert het niet, want door de snelle pacing blijft het volop genieten als kijker. De talloze referenties en cameo's zijn slechts het topje van deze zelfbewuste ijsberg. De film is namelijk weer een geniale combinatie waarin gevatte dialogen en harde actie elkaar moeiteloos afwisselt, met daarbovenop nog eens het regelmatig doorbreken van de vierde wand. Hierdoor blijft het geheel continu grappig; ik bleef de hele tijd maar lachen en met een grote glimlach op mijn gezicht zitten.

Al met al is dit een geweldig vervolg die op momenten zelfs beter is dan deel één. Ik ben echt benieuwd hoe dit overtroffen zal worden. Blijf vooral zitten bij de meesterlijke eindcredits.

4,0 Sterren.

avatar van mrklm
3,5
Het scenario van deze sequel zit, net als z'n voorganger, tjokvol met woordspelingen, popcultuurverwijzingen, visuele grappen en breuken met De Vierde Wand en Ryan Reynolds weet de humor tot op het bot uit te melken. Josh Brolin is een welkome aanvulling als een variant op The Terminator [één van de vele dirrecte verwijzingen naar filmhits uit de jaren '80 en '90], ook al raakt het verhaal nogal ondergesneeuwd door de overdaad aan grappen. Deadpool probeert Russell [Julian Dennison], een mishandelde en op wraak beluste pupil van een school voor mutanten, ervan te weerhouden zich te ontpoppen tot een massamoordenaar. Daarvoor heeft hij wel de hulp nodig van een team dat hij, als een politiek correcte plaagstoot richting X-Men, de naam X-Force geeft. Een flinterdun verhaal waardoor de film qua spanning en drama nogal vlak is. Met zijn hoge grappendichtheid slaat het scenario de plank ook wel eens mis, maar er zijn meer dan genoeg ijzersterke grappen om te stellen dat Deadpool 2 als komedie zeker geslaagd is. Uiteraard zijn er ook wat visuele hoogstandjes, vooral bij de eerste missie van de (werkelijk hilarische) oorspronkelijke X-Force. Zazie Beetz is een zeer welkome nieuweling in het Marvel-universum als Domino, een actieheld met een wel heel bijzondere superkracht... al is het maar de vraag of het wel een superkracht is! Wie houdt van een hoog tempo en vlijmscherpe humor zit hier gebakken, wie zoekt naar inhoud en diepgang zal deze film ongetwijfeld minder waarderen. Maar ja, dan had je eerst de trailer moeten bekijken.

Nick Doumen
Rvdz schreef:
(quote)


Oké, het ligt er hier allemaal nog wat dikker bovenop, maar de eerste film was toch ook alles behalve duister en grimmig? Deze hele serie is één grote parodie op het superheldengenre, en dus ook zichzelf.


Met duister en grimmig bedoel ik de scènes waar hij bijvoorbeeld zich gaat laten behandelen.Hooptbgenezen te zijn en als held te ontwaken.Zijn uiterlijk is echter volledig om zeep.Dan zie je dat hij heel diep zit en broed op wraak.Dit zijn dingen die je beetje kan plaatsen tussen de Punisher films(Tom Jane en Dolph,de andere ken ik niet).In het vervolg mis je dit soort dingen gewoon en proberen ze teveel nadruk op humor te leggen.Ben gewoon niet zo voor de voor de hand liggende humor.On de zaal werd constant gelachen maar hetgeen ik weer geslaagd vond zoals de verwijzingen naar Goonies dan hoor je niemand in de zaal.Gewoon niks voor mij deze maar verder niks mis mee en iedereen zijn goesting.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Shinobi schreef:
4,0 Sterren.


Als jij zelfs van een film hebt genoten, dan moet het wel echt een leuke film zijn.

Ben benieuwd.

avatar van Shinobi
4,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Als jij zelfs van een film hebt genoten, dan moet het wel echt een leuke film zijn.

Je doet het overkomen alsof ik een grote zuurpruim ben. Maar eerlijk is eerlijk, dit is gewoon een geweldige film. Alle fans van het eerste deel zullen hier hun hart mee ophalen.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Shinobi schreef:
(quote)

Je doet het overkomen alsof ik een grote zuurpruim ben. Maar eerlijk is eerlijk, dit is gewoon een geweldige film. Alle fans van het eerste deel zullen hier hun hart mee ophalen.


Nouja, ik zie je zelden een hoog cijfer geven of enthousiast zijn over je bioscoopbezoek. Dus ik vond je 4 sterren hier opvallend. En ik ben als fan van Deadpool 1 ook erg benieuwd.

avatar van Zwolle84
2,0
Ik hoop(te) eigenlijk dat hij wel iets beter is dan de eerste. Zoals bij Guardians of the Galaxy, waar ik ook m’n mening moest herzien.

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film waarin Deadpool een team van superhelden samenbrengt. Dit vervolg is simpelweg net wat beter allemaal. Het verhaal is een stuk avontuurlijker. Lekker botte, vaak spottende humor met veel leuke verwijzingen naar andere films. Lekker lompe actie die ook vaak goed in beeld is gebracht. Vermakelijk van begin tot eind.

avatar van John Milton
3,5
Ik vond hem iets leuker dan deel 1

avatar van rep_robert
4,0
Ik heb me flink bescheurd om Deadpool 2. De running gag met de X-Men en dat Fox te weinig budget zou hebben om er meer X-Men in te stoppen kent echt een fantastisch vervolg hier. Alleen vanwege die grap zou ik de film nog een keer willen zien. Maar ook de X-Force.. Hilarisch...

Ik heb geen zin in een lange review, maar DP2 doet wat het moet doen. Het is weer erg grappig, de actie is spectaculair en kent ten opzichte van deel 1 wat nieuwe personages die een leuke toevoeging vormen. Het einde sleurt wel een klein beetje door, maar weet precies op het moment dat het misschien te lang kan duren weer dat luchtige toontje toe te voegen. En dan die end credits... *applaus*

4,0*

avatar van Chainsaw
3,0
Chainsaw (moderator)
Het probleem bij veel sequels op hits is dat men bijna altijd kiest voor meer van hetzelfde. En dat werkt des te minder bij films die oorspronkelijk erg verrassend en verfrissend waren. Deadpool was twee jaar geleden een amusante middelvinger in een tijd met enkel serieuze superheldenfilms. Het succes van Deadpool zorg jammer genoeg niet voor creatieve nieuwe ideeën - de meeste creativiteit is in de promotie van de film gaan zitten. Deadpool 2 is een herhalingsoefening, maar wel veel minder geslaagd dan de eerste film.

Deadpool is zo'n personage waarbij alle vormen van subtiliteit en moraal uit het raam geflikkerd kan worden. Althans, dat dacht ik. Je zou verwachten dat van die mierzoete moraaltjes als 'familie is belangrijk', 'geef iemand een kans' en 'heb je hart op de juiste plaats' zaken zijn waar een Deadpool korte metten mee maakt. Fuck sentiment en rot op met je onnodig dramatisch gezeur. Maar nee, Deadpool 2 neemt deze moraaltjes stuk voor stuk bloedserieus en is hier en daar opvallend dramatisch en sentimenteel, zonder enige vorm van ironie te bespeuren. Tuurlijk, tussendoor maakt Ryan Reynolds genoeg grappen, maar de film switcht mij te vaak naar veel te serieus geleuter tussen de ongein in. Waarom niet enkel ongein, dat is toch wat Deadpool is? Dan was Ragnarok een stuk leuker. En als je mij twee jaar geleden had verteld dat er een Thor-film komt die geestiger is dan een Deadpool film, had ik je voor gek verklaard.

Het script werkt ook niet echt mee. De eerste film was nog een uiterst eenvoudig superheldverhaaltje dat als kapstok gebruikt werd voor een hele hoop grappen. Maar deze simpele kapstok is ingeruild voor veel los zand, de film lijkt meer te bestaan uit allemaal losse sequenties en scènes en is qua structuur en flow nogal een rommel. Ik merk dat daardoor veel grappen ook niet zo goed aankwamen; één van de leukste elementen uit de trailer - Peter - is in de uiteindelijke film niet zo geestig als ik had gehoopt. En niet alleen het script wil te veel, men is duidelijk ook vooral bezig om de boel nog groter te maken. De eerste film had een (voor dit genre) relatief bescheiden budget van 58 miljoen, deze film heeft het dubbele gekregen. Toch ziet de film er een stuk lelijker uit dan de vorige, de CGI leek in veel gevallen nog niet af. In de trailers en in de film worden genoeg grappen gemaakt over CGI, wat vrij ironisch wordt als je tijdens gevechtsscènes geregeld onbedoeld lelijke CGI voorbij ziet komen. Ook bij Deadpool 2 zaten er schijnbaar mensen in het creatieve team met de gedachte 'meer is beter'.

Ondanks dat is Deadpool 2 overigens verre van een straf om uit te zitten. Er worden weer horden grappen op je afgevuurd, dus de kans is vrij aannemelijk dat er bij de meeste kijkers wel een paar geslaagden tussen zitten. Uiteraard weer jammer dat in de trailers een opvallend groot deel van de grappen al weggegeven worden, maar een handjevol komische verrassingen zijn er gelukkig nog wel. Hoogtepunt van de film is zonder meer de sequenties tijdens de credits, daar zie je Deadpool echt even op zijn best. Was de hele film op dat niveau geweest, had ik er waarschijnlijk wel iets meer van genoten.

Hele kleine 3 sterren.

avatar van Donucius
3,5
Gekkigheid ten top, zeker vermakelijk. De cinematografische stijl, effecten en actie zijn zoals je mag verwachten bij een DP. Zal menigeen zeker niet teleurstellen. Eén van de wat leukere en verfrissendere Marvels. Waar bij deel 1 nog het origin verhaal verteld moest worden kan in dit deel direct al op volle kracht (zonder al teveel poespas) aan de onserieusheid gewerkt worden!

avatar van DreamTech
Alleen al het intro te gek directed by John Wick
oh en X-Force en Thunder LOL !!

5,0
Heerlijke film! Goed verhaal, leuke actie en fantastische humor. Ik hou er gewoon van!

4,0
Deel 1 is al een aanrader, maar deel 2 in de bioscoop gezien en genoten, bij vlagen schaterend van het lachen. Van begin tot eind overladen met subtiele grappen en dan weer breed uitgesmeten lol, op geen enkel moment niet leuk of cliché, van begin tot eind boeiend en snel. De film wisseld actie en humor constant met elkaar af en met succes, dit is op geen enkel moment storend of niet grappig. Ik raad aan eerst deel 1 te kijken en dan deel 2. Deze film verdient het om in de bioscoop gezien te worden!

avatar van voskat
3,0
Dat kleine beetje diepgang dat deel 1 had, dat hebben ze hier grotendeels overboord gegooid, waardoor de balans wat minder is. Dat hele gedoe met Russell die geen wraak mag nemen op die kale pedo omdat hij anders onvermijdelijk zijn eigen lot bezegelt... onnodig moralistisch.

Maar goed, er valt nog altijd meer dan genoeg te lachen en te genieten van de vele comic-verwijzingen (Rob Liefeld kan geen voeten tekenen, nee).

3,5
Aan de ene kant groter dan de vorige, wat super was.
Lekker hard en grof, top.
Aan de andere kant word er teveel sentimenteel gedaan, wat ik niet echt super vond.
Ik kijk voor de actie en hoef zoetsappige en sentimentele scènes niet in Deadpool 2.
de droom scenes hadden echt niet gehoeven, net als dat zijn Sterfscene te lang werd uitgesponnen
De scene met zijn nieuwe benen vond ik te kinderachtig voor woorden (smakeloos).
de dood van zijn team was wel geweldig

Hij heeft trouwens wel een geweldig lekkere vrouw.
Opening was geweldig met al die grappige teksten, zat goede actie in, maar als gezegd werd soms hard onderuit gehaald door sentiment.
Geen tegenvaller, maar had van mij nog wat groffer mogen zijn.

3,5
Kan iemand voor mij de spoiler aanzetten. Zie dat mijn spoilers gewoon zichtbaar zijn.
Excuses.

avatar van mjk87
3,5
bart007bond schreef:
Kan iemand voor mij de spoiler aanzetten. Zie dat mijn spoilers gewoon zichtbaar zijn.
Excuses.


Bericht bewerken kan je nog. En voor je spoiler moet je [spoiler ] zetten zonder de spatie tussen de r en ]. Aan het eind zet je [/spoiler ], wederom zonder spatie.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Wat moet je over Deadpool 2 kwijt? Inhoudelijk is het niet bijzonder goed, maar daar richten ze zich natuurlijk ook niet op. Deadpool wil je als kijker overspoelen met een spervuur aan grappen, comicverwijzingen en extreem geweld en hier slagen ze weer uitstekend in. Ik heb echt vreselijk vaak moeten lachen, net als ik dat bij deel 1 al deed. Ryan Reynolds is wederom belachelijk goed en zijn humor & zelfspot werken aanstekelijk. De X-Men grappen (de rolstoel-scène, hahaha), het X-Force team (té geniaal einde), de interactie met zijn helpers. Heerlijk. Dat niet elke grap of dialoog geslaagd is maakt niet uit, het gros van de humor kwam wel goed over. Ook erg leuk dat je bij een hoop scènes op de achtergrond ook grappen nog door ziet gaan.

Het subplot over liefde en familie vond ik niet zo nodig, maar het was gelukkig niet té aanwezig om me te storen. Marvel toont ballen door ook dit soort films uit te brengen, gericht op een volwassen publiek dat ook wel eens zat te wachten op r-rated actie en humor in superheldenfilms. Hopelijk stopt Deadpool voorlopig nog lang niet. Blijf overigens zitten tijdens de aftercredits, daar valt nog genoeg te lachen.

4*

5,0
Hoe ik de film beleefd heb:

Gisteren deel 1&2 in de bios achterelkaar gekeken.
Diepgang...?...
Niet echt maar totaal niet storend. Daar hebben we deel 1 voor.
Verhaallijn...?...
Is niet ijzersterk maar totaal niet storend.
De humor, actie, effects en alle personages maken dit een top film. Meerdere keren dubbel gelegen!

Vond m zelfs nog iets beter als 1!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:42 uur

geplaatst: vandaag om 14:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.