• 9.159.665 stemmen

Deadpool & Wolverine (2024)

Actie / Komedie | 128 minuten

Met onder meer: Ryan Reynolds, Hugh Jackman en Emma Corrin

Releasedatum: 24 juli 2024

Plot Deadpool & Wolverine

"Come together."

Leden van de bureaucratische organisatie, de 'Time Variance Authority', weten de verblijfplaats van Wade Wilson te traceren en brengen hem vervolgens een bezoek. Daarbij doen ze een beroep op Wade, waarmee hij zich onder de helden binnen het universum kan scharen. Het lot van de Marvel Cinematic Universe wordt daarmee in handen van de onverantwoordelijke Deadpool gelegd.

Wade Wilson / Deadpool / Nicepool

avatar van filmkul

filmkul

• 2092 berichten
  • 2012 stemmen

Weer een lekker onzin film. Het verhaal is flut en helaas wel een dieptepunt in de Marvel reeks. Gelukkig wordt het gecompenseerd door een flinke dosis zelfspot, fantastische cameo's, lomp geweld en genoeg humor. De vaart zit er ook lekker in en het is gewoon genieten van alle onzin die voorbij komt inclusief een hoop bekende gezichten. Visueel valt er weinig te klagen en ook de soundtrack is passend (of juist niet). 3.5

avatar van james_cameron

Vaak grappig en lekker oneerbiedig derde deel, met ditmaal natuurlijk de aanwezigheid van Hugh Jackman als toegevoegde waarde. Helaas vond ik de chemie tussen de twee wat tegenvallen. Sowieso is het Ryan Reynolds die de kar moet trekken; de rol van Jackman is niet bepaald interessant uitgewerkt. De film begint geweldig en de constante stroom aan cameo's en bekende gezichten is absoluut onderhoudend, maar het duurt allemaal veel te lang en bepaalde stroperige momenten halen de vaart er danig uit.

avatar van Corcicus

Corcicus

Enkele verbluffende, zij het zeer opzichtig computer geanimeerde, actiescènes kunnen het leeghoofdige scenario en infantiele script niet compenseren. Bovendien ook nog het slechtst mogelijke lied gekozen in de intro.

avatar van Waku

Waku

Commercieel gedrocht, niet meer of minder.

Deel 2 was al niet veel soeps maar dit derde deel was simpel weg stront vervelend.

Jackman zal dit ongetwijfeld gedaan hebben uit financieel gewin, een grote kruiwagen met geld.

Blijkbaar is er een hoop fustratie richting FOX, want dit komt meerdere keren teug in de film.

Verder wel wat lekker brute scenes vergezelt door grof gebekte teksten.

Maar "Deadpool & Wolverine zit vooral vol met zinloze dialogen, rommelige scenes en het is gewoon met name niet leuk. Voor mij geen "Deadpool" meer.

avatar van Nosje

Nosje

Tegenvaller zeg. Af en toe leuk maar over het geheel veel te chaotisch en een ridicuul verhaal. Not my cup of tea.

avatar van DragQueen

DragQueen

Hele fijne fan-service deze nieuwe Deadpool film, waarin hij wordt bijgestaan door Wolverine. Heerlijk dat Jackman heeft besloten nog eens in de rol te kruipen. Reynolds en hij delen een prima chemie in deze film, waarin het verhaal ondergeschikt is aan alles. Maar dat heeft voor mij de pret niet gedrukt. De humor, goede effecten, en de cameo's, sommige onverwacht, maken veel goed. Daarbij is er aan strak uitgevoerde actie geen gebrek. Zeer entertainend filmpje.

4 Sterren.

avatar van jadolino

jadolino

Nosje schreef:

Helemaal mee eens

avatar van mrkos

mrkos

Deadpool & Wolverine

Deadpool en Wolverine werken samen, vaak tegen hun zin, om een gemeenschappelijke vijand te verslaan. Terwijl Wolverine serieus en stoïcijns blijft, brengt Deadpool humor en chaos in de mix. Hoewel hij soms op het randje van irritant balanceert, zorgt dit toch voor een komische balans.

De film duurde ruim twee uur, maar de tijd vloog voorbij. De actiescènes waren goed uitgewerkt en de score paste prima bij de sfeer. De verhaallijn is soms wat onsamenhangend, maar heb hem wel met plezier gekeken.

3,5 sterren.

avatar van Mickey b

Mickey b

Dit is in zijn genre nu eens een film die voor mij de perfectie benaderd en alles in huis heeft wat ik bij deze verwacht had. Vele over de top actiescènes en massa’s bloedvergieten, zelfs hack and slash, maar nergens wordt het saai, mede dankzij de leuke soundtracks die telkens gepast gekozen zijn. Madonna, John Travolta e.a…, gewoonweg cool en deed mij echt wel lachen. Zo ook de constante onzinnige en humoristische dialogen. Er komt geen eind aan het geratel van Deadpool. De film start in een vaart en houdt dit de volle twee uur vol zonder steken te laten vallen en zonder vervelend te worden.

Een meer dan geslaagde actie komedie met een geslaagd duo waar de vonken van af springen.

Deze evenwel in de cinema gezien waardoor alles visueel natuurlijk nog eens extra groots overkwam.

Aanrader als je van het genre houdt.

Ook heel wat verwijzingen naar andere films, die ik wel niet altijd kon thuiswijzen.

En natuurlijk ook de comeback van enkele vergeten superhelden. Ook leuk.

En dan nog maar niet te spreken over de vele ‘breaking the fourth wall’ dialogen die zeer origineel en geslaagd over kwamen met grappen naar Disney en Fox…

Meer dan genoten dus.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Briljant intro, geniale humor en heerlijk over de top bloedvergieten en cameo's. Fanservice!

Je moet ervan houden en dat doe ik. Heerlijke onzin.

Ik vind Tatuum beter als Gambit dan de vorige. Ik hoop dat ze een film van dat personage maken. Gambit was voor mij al sinds de jaren 90 mijn favoriete X-man.

avatar van Noodless

Noodless

Hola, veel goede recensies hier......

Wat hebben we nu eigenlijk gezien ? Belachelijke onzin in een chaotisch verhaal waar je geen touw aan vast kunt knopen. De ene figuur wordt na de andere geïntroduceerd zonder enige meerwaarde. Maar ja , in gedachte van multiversums weet je ook wat kan verwachten....maar zo onnozel had ik nu ook niet verwacht. De soundtracks zijn vaak niet goed gekozen bij de actiescènes die ook niet echt weten te entertainen. Het enige wat werkte is soms de humor en het karakter Deadpool. 4/10

avatar van scorsese

Goeie film waarin Deadpool geen Deadpool meer is en als autoverkoper door het leven gat. Ondanks de titel is dit overduidelijk een Deadpool film met Wolverine slechts als gast (en Wolverine is niet de enige gast hier). Vermakelijk en het ziet er allemaal prima uit. De zelfbewuste humor blijft ook leuk (ook al zitten er misschien iets te veel grapjes over de studio in).

Wat mij betreft de vooralsnog leukste (lees: minst irritante) in de Deadpool reeks.

Het puberale gedoe was hier zelfs af en toe grappig, ook al blijft het natuurlijk een hit and miss gebeuren.

DiskjockeyEast schreef:

Je moet ervan houden en dat doe ik. Heerlijke onzin.

Dan moet hij wel dat belachelijke Cajun accent wat beter doen.

avatar van Jynxter

Jynxter

Een vrij chaotisch geheel dat bijna meer weg heeft van een serie sketches dan een coherente film. Met onophoudende salvo's aan cameo's, inside jokes en vooral vierde wand grapjes waardoor de flow niet in het toch al slappe verhaal wil komen.

Maar eerlijk is eerlijk, de sketches vol grappen en grollen zijn vrij vaak best grappig. En soms zelfs meer dan dat. Daarbij komen er regelmatig spectaculaire, CGI ondersteunde scenes voorbij die een traktatie voor je ogen zijn.

Dus ondanks dat ik Deadpool & Wolverine geen goede film kan noemen, heb ik er met plezier naar gekeken.

avatar van Knorrepot

Knorrepot

Wat een gedrocht van een film. Totaal geen verhaal, platvloerse dialogen, geen humor, chaotisch en fantasieloos. Dat dit gedrocht zoveel geld heeft moeten kosten. En dat ruim 2 uur lang. Zucht.... een avondje bioscoop wordt totaal verpest door dit soort films. Natuurlijk is het een Marvelfilm, maar dit is werkelijk zo slecht.... De computeranimaties waren wel oke, maar voor de rest..... 1 ster? Eigenlijk nog teveel.

avatar van wouds601

wouds601

Tja, eigenlijk om Wolverine deze maar even meegepikt. was wel aardig fan van de vorige wolverine films. Deadpool is mij te chaotisch en die grappen moeten je liggen. Helaas voor mij was deadpool de hele film door teveel aanwezig. Sommige actiescenes zijn wel goed, en leuk om zo nu en dan wat oude personages te zien.

Al met al voor mij een krappe 2,5*

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Grappig en 'slecht'. Alles mee gezegd denk ik.

avatar van Thorak

Thorak

Zo leuk als delen 1 en 2 waren, zo saai is dit deel.

Heel sporadisch een klein lachje, maar verder niet bepaald. Slecht passende soundtrack ook.

avatar van mister blonde

mister blonde

Tegenvaller. Dat zelfbewuste gedoe wordt echt wat irritant op een gegeven moment. Eigenlijk is de film ook gewoon hartstikke braaf. En dat multi universe gedoe is al helemaal extreem vermoeiend.

avatar van Kondoro

Kondoro

"That's Deadpool.”
“That's Wolverine.”
"You damn straight it is. Fox killed him. Disney brought him back. They're gonna make him do this till he's 90.”

De film waar ik wellicht toch wel het meeste naar uitkeek dit jaar. Ik ben al sinds de eerste film van Deadpool echt onwijs fan van deze personage, en al helemaal van Ryan Reynolds die hem mag spelen. In 2016 toen hij zijn eigen langspeelfilm kreeg was ik echt door het dollen heen, goed ik was toen ook nog een tiener en echt verliefd op Marvel films, toen ik dit jaar de eerste twee films (uit deze franchise) kwam ik er eigenlijk nogmaals eens achter hoe fantastisch vet ik deze films vind, en ik echt niet kon wachten op dit derde deel. Gisteravond dan eindelijk gezien, toch wel medemogelijke gemaakt door Disney+ waar ik eindelijk echt eens héél blij ben met een dienst al zij. Want deze film is natuurlijk al wel een langere tijd te pindakazen, ik had oprecht al wel verwacht dat deze film op Disney ging komen, dus dan is het maar even wachten om gewoon optimaal te streamen.

De film zet duidelijk op het begin de toon, en die was echt hilarisch. Ik zat er heerlijk in, heb me echt geamuseerd met Reynolds en men weet wederom een waardige opener neer te zetten. Eigenlijk daarna kakt de film in mijn ogen wat in, is het wachten op Logan best lang en irriteerde ik me soms wel aan het feit dat ik de hoeveelheid actie scenes toch wel schrikbarend laag vond. Maar dat kon ook wel helemaal aan mij liggen. Ik ging dan toch wel weer héél goed op hoe men Fox onder andere voor gek zette maar, ook Disney kwam er niet ongeschonden uit. Hier en daar een beetje wokey, dat past er overigens wel precies bij. Overigens ben ik zelf heel blij om te horen dat ze dat multiverse gezeur achter ze gaan laten, althans dat hoop ik wel. Want ik vond dat toch wel écht de downfall van Marvel, het werd zo oninteressant daardoor!

Reynolds zit er overigens leuk en goed in, Jackman ook weer oud en vertrouwd trouwens. Ik heb echt snakkend gewacht op de terugkomst van Logan, want dat was in mijn kindertijd toch één van mijn favoriete superhelden. Echt gaaf om te zien. Het verhaal vond ik wellicht een beetje tam, had in mijn ogen wel wat harder gemogen hier en daar, al vermaakt het over het algemeen wel.

Ik had denk ik stiekem iets meer verwacht van deze film, dat is wel weer jammer. Maar het is wel gewoon erg vermakelijk. De grove grapjes vind ik altijd wel heel leuk, ik snap best dat het soms misschien wat kinderlijk aanvoelt maar dat gevoel had ik hier nergens. Zoals ik al zei mocht het verhaal misschien iéts meer pit hebben waardoor de film nog leuker was, dat viel me soms toch wel wat tegen.

Ik ben blij dat dit geen cliché einde is geworden, en wellicht nog een vierde (of meer) van gaat komen. Leuke character die ik zeker met zulke solo films best leuk vind. Reynolds is geweldig, Snipes als Blade in de film is ook heel vet! Hij wordt wel echt oud man, jemig. Dat is dan wel weer pijnlijk om te zien. Overigens de laatste film die ik klaar had staan voor na de horror challenge. En vanaf nu is het weer films kijken uit de losse pols.

avatar van Timba69

Timba69

⁸Vroeger waren de Marvel films films iets om naar uit te kijken. Met de origins en Avengers als de toppers. Maar de laatste jaren is het onnavolgbare troep. Vooral de multiverse verhaallijnen doen de franchise geen goed.

avatar van Theunissen

Na bijna 15 jaar gebruik te hebben gemaakt van een Samsung 40 inch LED televisie (was destijds één van de eerste LED televisies) in de woonkamer, staat er sinds afgelopen vrijdagochtend een mooie LG 55 inch OLED televisie in de woonkamer en dit is de eerste film die ik erop gekeken heb. En dat ook nog in Dolby Vision, welke de televisie ondersteunt. Opzicht vind ik geluid bij films niet zo belangrijk thuis en daarom heb ik ook geen soundbar aangeschaft (kan nog altijd indien nodig).

Hoewel ik deze "Deadpool & Wolverine" (het verhaal draait om Multiversum, tijdlijnen en het redden van de wereld) de minste film vind in de "Deadpool" reeks, heb ik er wel van genoten op de nieuwe grote televisie (ik waande me een beetje in de bioscoop) en vooral vanwege de kleuren en zelfs het geluid. In "Deadpool & Wolverine" worden er te veel plotlijntjes en tijdlijnen aan elkaar geknoopt en helaas is ook de ziel uit de eerdere twee "Deadpool" films ietwat verdwenen.

Het verhaal stelt opzicht niet zo veel voor, maar de film zit wel vol met actie (inclusief gevechten tussen Deadpool en Wolverine) en humor, hoewel ik om het merendeel van de humor niet echt om kon lachen. Maar fans van het eerste uur zullen geheid smullen van de melige humor en de ongebreidelde actie. Hoewel de actie zeker niet onaardig was, was het ook nergens echt bijzonder of spectaculair. Het meest spectaculaire was misschien nog een enorme Ant-Man die een soort van vestiging vormt.

"Deadpool en Wolverine" draait natuurlijk om de hyperactieve kletskous Deadpool en de norse, zwijgzame Wolverine (dit keer ook een gebroken versie van Wolverine) en ze werden leuk gespeeld door Ryan Reynolds en Hugh Jackman (die niet meer de jongste is) en ze stralen samen ook veel plezier uit (vooral tijdens de actiescènes). Deadpool en Wolverine zijn ook in verkillende vormen (dubbelgangers) te zien, o.a. een kleine Wolverine en een Nicepool (dubbelrol van Ryan Reynolds) die een hondje heeft, en dat was een leuke toevoeging in het verhaal. Zo moeten Deadpool en Wolverine het o.a. op het einde opnemen tegen 100 verschillende Deadpool's, waaronder een "Ladypool" met de stem van Blake Lively (oftewel de vrouw van Ryan Reynolds).

Verder zien we weer de bekende personages uit de voorgaande Deadpool films zoals o.a. Vanessa (gespeeld door de mooie Morena Baccarin), Blind Al (Leslie Uggams), Yukio (Shioli Kutsuna), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead) en Colossus (Stefan Kapicic) en de slechteriken in deze film worden dit keer gespeeld door Matthew Macfadyen (als Mr. Paradox die tegen Wade Wilson vertelt dat zijn zijn wereld bedreigd wordt en dat hij zijn rode outfit weer uit de kast moet trekken) en Emma Corrin (als Cassandra Nova, die regeert over de plaats waar Deadpool en Wolverine naartoe worden gestuurd door Mr. Paradox). De laatste is ook een zus van Professor X (oftewel Charles Francis Xavier van de X-men) en kan o.a. met haar handen door hoofden gaan en dat zag er soms best creepy en pijnlijk uit en zeker als ze dat op het einde doet bij Mr. Paradox.

Ook de vele gastoptredens van bekende acteurs in hun oude rollen zijn leuk om te zien en vooral die van Chris Evans (als Johnny Storm), Wesley Snipes (als Blade), Channing Tatum (als Gambit) en Jennifer Garner (als Elektra). De film is ook min of meer een eerbetoon aan de "20th Century Fox" films en na het einde (de film duurt precies 120 minuten) krijg je daar ook wat beelden van te zien (vooral van X-Men films). Helaas nam "Disney" in 2019 de rechten over van "20th Century Fox", met als gevolg dat de meeste superheldenfilms tegenwoordig bijna allemaal niet meer om aan te zien zijn en de meeste vermijd ik daarom ook bewust.

Al met al heb ik me best vermaakt met "Deadpool & Wolverine" en vooral omdat het mijn eerste film was op mijn nieuwe televisie. Dit is ook geen film om je bij te vervelen, want alles bij elkaar vliegen de twee uren (gelukkig niet langer) zo om en er is continu iets te horen en te zien en dat met veel humor en actie een zelfs een beetje spanning en romantiek.

P.S. "Peggy the Dog" als het lelijke kleine hondje, waarbij o.a. de tong uit de mond hangt, "Dogpool" was ook leuk.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

De charme van Deadpool & Wolverine is dat het zichzelf wederom totaal niet serieus neemt. Het is te prijzen dat in de talloze grappen en grollen ook Marvel en Disney niet gespaard worden. Maar ondanks de prima humor, CGI en cameo's ben ik de film binnen no-time eigenlijk alweer vergeten. Deadpool 3 steekt goed af tegen de recente reeks baggerfilms van Marvel. Maar van een onvergetelijke bromance is zeker geen sprake.

3,0 * Behouden broederliefde

avatar van El ralpho

El ralpho

The best Wolverine

Hoewel er – op een cameo van Henry Cavill na- tot op heden slechts een door Hugh Jackman gespeelde live-action variant van Wolverine bestaat, lijkt het mij voor zijn opvolger een grote uitdaging om hem te overtreffen. Na Logan leek het doek definitief te zijn gevallen maar toen Deadpool & Wolverine aangekondigd werd bleek (gelukkig!) niks minder waar. Dit levert eindelijk weer eens een Marvel film op die de moeite waard lijkt!

En gelukkig stelt dit derde deel van de “Merch with a mouth” tot op zekere hoogte niet teleur. De chemie tussen Jackman en Reynolds is duidelijk voelbaar, er zitten een aantal toffe actie scènes in, een behoorlijk percentage aan geslaagde grappen, en zelfs een aantal nostalgisch, vergeten personages keren terug. Kijkende naar deze punten stelt de film dan ook zeker niet teleur.

Waar men wél de nodige steken laat vallen is dat het achtergrond verhaal van Wolverine een beetje gemakkelijk aanvoelt. Deze wordt door middel van een dialoog met de kijker gedeeld, zonder dat er daadwerkelijk iets getoond word. Het was krachtiger en een stuk toffer geweest als men een deel van de originele X-men cast hier voor terug had laten keren. Daarnaast vond ik de vergeten helden er maar een beetje als bordkartonnen personages bijlopen. Hoe leuk het ook is om o.a. Blade, Elektra en Johnny Storm weer terug te zien voelen zij eerder als een gimmick aan dat dat ze daadwerkelijk iets toevoegen aan het verhaal. Cassandra Nova als de villain voegt ook verdraaid weinig toe, maar dit is bij de meeste schurken uit het MCU het geval. Er gaat simpelweg te weinig dreiging van haar uit.

Nee, het hart van de film betreft hier echt het samenspel tussen Deadpool & Wolverine zelf. Op dit vlak is het genieten geblazen en zie ik dit derde deel zelfs als de beste uit de Deadpool reeks. Benieuwd of Marvel nu daadwerkelijk met Jackman doorgaat totdat hij 90 is

En oh ja, totaal niet verwacht maar toch verassend dat je als kijker van de Disney + serie Loki zoveel extra kleine details meekrijgt. Al kan je hier prima instappen zonder de serie gezien te hebben voegt het wat mij betreft wel een extra dimensie toe.