• 9.373.531 stemmen

Deadpool & Wolverine (2024)

Actie / Komedie | 128 minuten

Met onder meer: Ryan Reynolds, Hugh Jackman en Emma Corrin

Releasedatum: 24 juli 2024

Plot Deadpool & Wolverine

"Come together."

Leden van de bureaucratische organisatie, de 'Time Variance Authority', weten de verblijfplaats van Wade Wilson te traceren en brengen hem vervolgens een bezoek. Daarbij doen ze een beroep op Wade, waarmee hij zich onder de helden binnen het universum kan scharen. Het lot van de Marvel Cinematic Universe wordt daarmee in handen van de onverantwoordelijke Deadpool gelegd.

Wade Wilson / Deadpool / Nicepool

Logan / Wolverine

Cassandra Nova

Laura / X-23

Happy Hogan

avatar van Freakje554

Freakje554

Wat een duo!!!

Zal niet veel zeggen, maar de humor & actie in deze film is gewoon geweldig.

Ja er gebeurt veel, maar dat moet je zelf ontdekken

Pas op: Al redelijk veel spoilers op sociale media, jammer genoeg....

avatar van NickTheMan

NickTheMan

Heb hier echt van genoten!!!!

Wat een zalige humor in deze film

Stevige actie & veel meer bloed dan de vorige films.

Disney gaat 16+, meer dan geslaagd

avatar van Marvel/DCheroes

Marvel/DCheroes

Wat No Way Home was voor spiderman trilogie,

is deze film voor de Deadpool trilogie.

Wat een heerlijke film.

Het verhaal, ja is standaard zoals bij heel veel films enorm simpel.

Je kan daar blijven over zeuren of er gewoon mee leven dat het nu zo is in deze tijden

Humor was enorm in deze film, ook al zeggen sommige (zure) mensen van niet

Gewoon een perfecte afsluiter van de Deadpool trilogie & een mooie start voor X-Men films in MCU

Dank u Disney om eens niet woke te zijn & niet vies te zijn van een beetje grof taalgebruik & bloed

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Tegenvaller. Punt is vooral: ik kon nauwelijks lachen. Het is niet eens zozeer dat dit een herhaling is van de eerdere films maar de grappen zijn gewoon minder leuk. Te veel: zie ons eens leuk en gevat zijn. Dat hadden die andere delen minder. Er er komt maar geen tempo in. De film is een verzameling van losse scènes in een wereld die niet echt coherent voelt en de film mist urgentie waarmee elke vorm van narratieve drive ontbreekt. Vaak ook gaat de montage tussen verschillende scènes niet echt lekker. Echt een film met horten en stoten met hier en daar een sterker stuk. In het begin gaat het al mis met de toon die steeds verschilt maar ook veel lange praatscènes waarmee ik nooit in de film kwam.

Dat neemt niet weg dat Reynolds zelf nog energiek is, Jackman is fantastisch (ook in de scènes met meer emotionele diepgang) en hun onderlinge chemie is ook prima. Een enkele actiescène is ook wel goed te doen al is de soundtrack weinig bijzonder. Het leukste is nog tijdens een feestje met Angel of the Morning op de achtergrond, maar dat nummer deed ook verlangen naar die geweldige opening uit Deadpool 1. In deze film ontbreekt dat soort filmisch goede ideeën volledig. De grap aan het eind om een shoarma te halen (volstrekt onverwacht en qua timing en nonchalante toon geweldig gebracht) doet de score naar boven afronden. Al blijft deze pover. 2,5*

avatar van The Oceanic Six

Zeer mee vermaakt, doordat dit bijzonder vermakelijk is geschreven en het zo enorm veel absurde, idiote momenten en dialogen opleverde. Het is een samenwerking waar we al lange tijd op hoopten, die van Deadpool en Wolverine. Het pakt uitstekend uit, want de chemie spat van het scherm en dat beiden in real life goede vrienden zijn is dan ook te zien. Het is ook geen vlekkeloze samenwerking want eigenlijk hebben ze grote problemen met elkaar, maar moeten ze uiteraard toch hun best doen er wat van te maken.

Uitleggen wat nou precies het plot is, ik begin er niet eens aan. Het gaat over multiverses en andere onzin, maar je kijkt Deadpool ook niet voor de inhoud, maar voor de uitwerking. Het is grof, grappig en het neemt alles en iedereen op de hak, eigenaar Disney voorop. Gewaagd en daardoor geregeld erg leuk.

Verder is het gewoon genieten van de talrijke cameo's waar je er een aantal echt niet had verwacht. Het werkt gewoon zo goed en het geeft ook een reden de film nog eens opnieuw te zien, want er valt zoveel te zien. Alles is wel een verwijzing of een referentie en bij een aantal zaken moet je echt diep in de Marvel en superheldenwereld zitten wil je ze herkennen. Zal er zelf ook genoeg gemist hebben of niet hebben begrepen, maar dat is niet erg. En los van alle fan-service kijkt dit ook gewoon goed weg als lompe actiefilm. Bloed en gore in overvloed, al merkte ik dat ik het op een gegeven moment wel geloofde. Gelukkig was er nog een hele toffe finale en zijn de aftercredits ook de moeite. Zo liep ik met een grote lach de bioscoopzaal weer uit. Dit is sowieso de beste Marvel-film in tijden en vermoedelijk ook wel een film die dit relatief magere blockbusterseizoen weer een enorme boost zal geven.

avatar van Demeter

Demeter

Ik was er klaar voor om deze film heel erg leuk te gaan vinden, maar helaas. Niet dat er geen humor in deze film zit: er zitten best veel goede grappen in, bijvoorbeeld die waarin Deadpool zichzelf op de hak neemt, de draad steekt met Wolverine, maar ook 20th Century Fox, Disney en Marvel moeten het ontgelden. De film is, net zoals de eerste 2 delen, op zijn best als hij zichzelf relativeert. Maar helaas slechts tot een bepaalde hoogte: deze film lijdt onder zijn eigen drang om er van alles te veel in te willen stoppen. Deadpool is in het begin nog even leuk om naar te luisteren, maar hij stort zoveel onzinnig gepraat over zijn medestanders uit, dat je wel snapt dat Wolverine al snel tegen hem zegt dat hij zijn kop eens moet houden. En de zelfbewuste humor begint op de zenuwen te werken als het zoveelste infantiele grapje uit z’n mond komt en met al dat gebabbel wil het verhaal op zichzelf eigenlijk maar niet vlotten. Wanneer de twee protagonisten een tweede keer met elkaar in gevecht gaan, terwijl die eerste keer al zo lang duurde en zo onzinnig was, begint mij het gevoel te bekruipen dat dit het is en er niet meer echt een plot komt dat het verhaal verder aandrijft. Dat plot komt er wel, maar veel is het niet; er is geen urgent doel om naar te streven, in ieder geval niet iets dat er voor je gevoel toe doet en dus ook geen spanning, nul-comma-nul. Het is weer eens iets met een universum en verschillende mensen uit een ander universum, die veel makkelijker dood gaan dan we gewend waren, zodat het niet meer zoveel uitmaakt en je geen klap om die mensen hoeft te geven, waardoor de emotionele betrokkenheid naar 0 daalt. Er wordt op een gegeven moment letterlijk door iemand gezegd dat zij niets om Deadpool’s universum geeft en je denkt: inderdaad, ik geef er nu ook eigenlijk niets meer om. Dan zit er ook nog een hoop actie in de film, maar zoals gezegd: een groot deel van de eerste helft zijn dat gewoon de twee titelpersonages die elkaar om onduidelijke redenen naar het leven staan; niet iets wat ooit spannend zou kunnen zijn, want beiden hebben er een handje van om toch altijd alles te overleven. Ook al krijgen ze 50 messteken te verduren, 10 seconden later lopen ze weer door alsof er niets aan de hand is. Wat is daar nou aan? Als we dan wat andere vechtscènes krijgen, dan zijn dat weer meteen van de soort een klein groepje tegen een heel leger, waarbij gek genoeg het kleine groepje altijd wint van de grote overmacht. De prent gaat eigenlijk gebukt onder zijn eigen zelfbewuste insteek die een doel op zich lijkt te zijn geworden, terwijl die in de eerste film, waarin het met mate werd gedaan, nog wel goed werkte. Ten slotte is het tekenend dat er wordt aangekondigd dat het maar eens klaar moet zijn met dat multiverse gebeuren. Maar vervolgens doordrenken ze deze film nog wel even vol met precies die ongein.
Geinig om te kijken, maar dit vergeet je ook snel weer. Drie sterren.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Teveel Ryan Reynolds wordt irritant. De grappen vielen voor mij zelden goed. De Sling Blade grap was er één waar ik echt om moest lachen, terwijl de zaal dat niet deed. Één Deadpool was genoeg. Waarom nog een keer omdat Marvel desperate zijn. Meta is leuk, vierde muur breken ook, maar dit was veel te veel. Wat de voor mij de film enigszins redde waren de cameos. Hoe onverwacht waren die. Leuke verrassing!

Hugh Jackman had nee moeten zeggen. Logan was zo'n mooi slotstuk en dan verpesten ze het direct in het begin. Marvel studies, Kevin Feige ga terug naar de roots. Probeer niet te veel.

Ik heb hoop in de nieuwe Captain America film. De trailer ziet eruit als een oldskool spionage film, zoals Winter Soldier. Afwachten..

avatar van Film Pegasus

In de lijn van de vorige Deadpool films met vooral een hoop grappen en veel minder een verhaal. Het verhaal gedeelte is nog minder in deze film, die vooral als aantrekkingskracht heeft dat Deadpool en Wolverine in 1 film samen te zien zijn. Je moet wat houden van de drukte van Reynolds en de vele puberale grappen.

Tegelijk probeert Marvel de franchise terug op de rails te krijgen. Mensen bleven wel kijken, maar je kan niet ontkennen dat er een vermoeidheid opkwam, de multiverse niet echt aansloeg en we soms toch veel van het zelfde te zien kregen. Deze Deadpool film is zeker niet de beste film uit de MCU, maar het is wel de ideale stopknop om daarna verder te gaan met een nieuwe adem. Een film waar Marvel liefhebbers van zullen smullen. Boordevol leuke cameo's en verwijzingen, al moet je daar volgens mij ook de comics en een hoop mindere Marvel series bij nemen om alles te herkennen. Maar veel dingen zijn best goed gedaan. En dat maakt van Deadpool & Wolverine, zeker als je weinig voorkennis hebt en alle spoilers hebt kunnen ontwijken, best een aangename film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Met het multiverse mag Marvel stoppen. Dat gegeven is uitgemolken. Ook a' is het de perfecte kapstok om dit soort plotjes aan op te hangen. Plotjes die vooral aan fan service doen. Daar is dit derde deel in ieder geval wel goed in.

Of dat ook synoniem staat voor een goede film? Niet direct. Het is me net te vol en te popie jopie. Een goede schurk ontbreekt ook.

Maar al bij al is het wel ok. De film heeft z'n momenten en Ryan Reynolds mag in Deadpool gewoon Ryan Reynolds zijn. In alle andere films van hem ben ik dat typetje beu, hier komt hij er mee weg. Hugh Jackman daarentegen had Wolverine beter gelaten voor wat het was. Dit plezierreisje voegt weinig toe aan bijna 25 jaar Wolverine.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Wat heb ik genoten van deze buddy film waarvan iedereen wist dat hij ooit ging komen.

We hebben er wat jaartjes op moeten wachten, maar het was het wachten meer dan waard.

De grappen en grollen, het gekibbel van Wolverine en Deadpool, de vele cameo's, een film met een hele grote fanservice and I'm all for it.

Heb je niet veel met de vorige Deadpool films, vind je Marvel niks, hou je niet van de droge en vaak grove humor van de vorige delen, sla deze dan maar over.

Voor alle anderen: Ga deze film zien en probeer tot die tijd geen spoilers te zien/lezen.

You will not be disappointed!

avatar van movie freak84

movie freak84

Hier hoef je geen heel verhaal over te schrijven. Is net als andere deadpool films, lekker veel actie en volop humor. Gewoon heerlijk

avatar van rep_robert

Fan service the movie.

Maar zoals een Youtuber zegt: I am a fan, service me.

En dat is precies hoe ik me voel. Deadpool & Wolverine is grappig, de vele cameo's zijn treffend en het is een feest der herkenning door de hele film heen. Je wordt soms op het verkeerde been gezet en dat maakt het vaak nog grappiger. Ook wordt de MCU gretig gebruikt om afscheid te nemen van het Fox verleden en de MCU te integreren in deze film. Het wordt vooral als kapstok gebruikt, want verder heeft de film 0,0 aan implicaties voor andere MCU films en staat de film echt op zichzelf. Erg leuk voor de fanservice waar het in slaagt, maar deze film valt compleet uit de toon met de voorgaande 2 delen, bijvoorbeeld met de bijrollen. In alles staat de film dan ook op zichzelf. In de Deadpool trilogie en in de MCU. Het is dan ook een fantastische film voor een middagje pure lol in de bios. Maar als je dit twee keer ziet is het cameo festijn effect ook minder aanwezig en houd je eigenlijk een vrij kale en lege film zonder gevolgen over. Ik ben benieuwd hoe we over een jaar of 5 tegen deze film aan kijken.

En ja, de post credit scene is echt hilarisch!

avatar van Shadowed

Shadowed

Fijn dat zo'n groot productiebedrijf als Marvel het nog altijd aandurft een zelfbewust project neer te zetten, want Deadpool & Wolverine is natuurlijk één groot schmierfeest waarin Ryan Reynolds ongeremd zijn gang mag gaan. De humor neemt alleen zo'n groot deel van de film in beslag dat het de actiescenes begint te overschreeuwen, dat constante gegein gaat in een speelduur van 127 minuten behoorlijk zwaar wegen. Als er vervolgens weinig actiemomenten echt weten te overtuigen weet je dat er iets ontbreekt aan je ervaring, maar gelukkig is de slotfase bijzonder meeslepend en mag de scene waarin alle Deadpools worden uitgeschakeld er zeker wezen. Ik vond Emma Corrin buitengewoon vervelend en een hoop komische momenten weinig effectief, maar kan het nochtans waarderen dat dit soort films nog worden uitgebracht. Voor een bepaald deel van het publiek zal het zeker een feestje zijn om het uit te zitten, voor mij is het niet veel meer dan simpel en vlot vermaak met weinig grootse hoogtepunten.

avatar van Marnixjes

Marnixjes

Aardig verhaaltje maar de humor van Deadpool is overdone. Hij is een soort ADHD-er die continu grappig probeert te zijn.

Niet de manier waarop ik een Marvel comics wil beleven. Het verhaal is rommelig. De special effect zijn wel goed.

avatar van Brabants

Brabants

Deadpool & Wolverine is een heerlijk platform voor heel veel actie en bloed. Het duo doet het goed samen. Erg vermakelijk. Je wordt zo goed onderhouden dat de film voorbij vliegt.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Heerlijk bioscoopvermaak. Ik weet niet hoeveel effect dit gehad zou hebben over een paar maanden thuis, maar dat doet er in principe ook niet toe. Met Deadpool heb ik eigenlijk niet zo gek veel, maar Hugh Jackman's Wolverine is wel een absolute favoriet van me, dus ja, daar hadden ze me wel. Uiteindelijk is het ook wel echt een film waarin beide personages, zoals de titel doet vermoeden, gedeeld de aandacht krijgen. Op voorhand vreesde ik een beetje dat Wolverine een beetje de bijfiguur zou zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. Het plot ben ik enkele dagen later alweer vergeten, maar dat is ook wel het laatste waar het hier om draait. Er is ook nauwelijks verhaal; de film schopt dat continu omver met alle meta-grapjes en het breken van de fourth wall. De zaal waarin ik zat lag geregeld plat met enkele grappen, en ik moet zeggen; de humor zit ook écht wel snor hier, zeker in het samenspel tussen Deadpool en Wolverine, maar ook vooral in het continue neerhalen van Marvel zelf, inclusief de erkenning dat de MCU in het slop zit. Die ruimte voor zelfspot kan ik wel waarderen. Het is op zich wel makkelijk scoren voor de film op deze manier, maar kijk. De duizend-en-een verwijzingen naar alle Marvel-films, X-Men-films en andere Fox-films uit de jaren '00 vliegen je om de oren, meestal verpakt in de vorm van een grap. Maar onder al die lagen ironie zit zeker een grote love letter aan al die 'vergeten' films en personages. Ik ben opgegroeid met de oude X-Men-films en draag ze een warm hart toe, en de makers van deze film duidelijk ook wel.

En ja, je kan het jammer vinden dat de heroïsche send-off van Wolverine in Logan nu weinig betekenis meer heeft, maar zo serieus moet je het eigenlijk allemaal niet nemen. Dat is echt wel een vereiste bij deze film. Alles is één grote grap, en dat is de charme. Till you're 90 vond ik nog één van de leukste zinnetjes. Zeker met dat recente nieuws van Robert Downey Jr, en Wolverine en Deadpool die zonder enige vorm van twijfel in opkomende Avenger-films zullen mogen terugkeren. Het is een beetje dubbel allemaal natuurlijk, maar dit is de foute film om daarover te klagen. Door al die vormen van zware zelfspot en ironie wapent Deadpool 3 zich tegen enige vorm van kritiek op dat vlak.

Voor mij persoonlijk nodigt het zeker niet uit tot een herziening; daarvoor is het wel allemaal te oppervlakkig en superficieel. Maar in een volle bioscoopzaal was dit wel echt lachen en een hele leuke ervaring. Eén van de leukere Marvel-films van de afgelopen jaren, maar dat is ook niet zo moeilijk natuurlijk. 3.5*.

avatar van mrklm

mrklm

Iets met een time-ripper die er voor kan zorgen dat het multiversum wordt gereduceerd tot slecht een universum. De scènes waarin de plot uiteen wordt gezet zitten vol vaag pseudowetenschappelijk gebabbel waar geen touw aan vast valt te knopen. Geen bezwaar, zo moeten de vijf schrijvers (waaronder Reynolds en Levy) gedacht hebben, zolang de kijkers maar begrijpen dat de onze wereld dreigt te vergaan en dat Deadpool [Ryan Reynolds] de hulp van Wolverine [Hugh Jackman] nodig heeft om de plannen van Cassandra Nova [Emma Corrin], de (soort van) tweelingzus van Charles Xavier. Bestaat voornamelijk uit een spervuur aan verbale grappen die werkelijk alle kanten op gaan, afgewisseld met nutteloze slachtpartijen met grappig bedoelde muziek. Naar een samenhangend verhaal hoef je niet te zoeken en dat verklaart waarom het plot vooral een vergaarbak is van allerlei lollige, maar volledig uit de lucht gegrepen ideeën. Meer een serie losjes met elkaar verbonden sketches dan een speelfilm met (nog meer) zelfparodie. Een vermoeiende lach-of-ik-schiet-show, opgedragen aan de in 2024 Ray Chan (artdirector van vele Marvelfilms) en aan Henry Delaney (de zoon van Peter Delaney, die de rol van Peter speelt), die in 2018 overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het blijft altijd lichtelijk bevreemdend als de hele bioscoopzaal in een deuk lijkt te liggen en dat er bij jou niet meer klinkt dan een schampere grinnik. In die zin doet 'Deadpool & Wolverine' (2024) me wat denken aan de latere seizoenen van 'South Park', waarin de ogenschijnlijke provocaties zo duidelijk onderdeel zijn van het commerciële verdienmodel dat ze niks of niemand écht raken. Achter de edgy rauwheid van 'Deadpool & Wolverine' (2024) steekt eigenlijk vooral een bijzonder veilige productie die vol zit met cameo's en fan service. Alleen al de laffe manier waarop de biseksuele spanning tussen Deadpool (Ryan Reynolds) en Wolverine (Hugh Jackman) niks meer is dan een gimmick als er zo overduidelijk een vrouwelijke love interest opduikt. De actiescènes ogen goed, maar het wordt allemaal zo ondergesneeuwd door voorspelbare omkeringen van genreclichés dat je er nooit helemaal in komt te zitten.

avatar van The Brain

The Brain

In een goedgevulde bioscoop is dit prima vermaak. Het hele genre van de superhelden wordt op grove wijze op de hak genomen. Het aantal oneliners en flauwe grappen is zo hoog dat zelfs films als The Naked Gun er niet aan kan tippen. Het geweld is buitensporig en volledig zinloos, maar altijd met een knipoog zoals in de Looney Tunes tekenfilmpjes. Met die tekenfilmpjes laat deze film zich aardig vergelijken, steeds weer die herhaling van een gimmick: Deadpool kan niet dood. Deadpool was altijd al over de top, dit deel spant de kroon, of zoals die jongeman naast mij opmerkte: “heb je ooit zoiets gezien?” Ja ik wel, ik was vroeger gek op Bugs Bunny & friends!

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Verschrikkelijk zitten lachen om de grove teksten en het bizarre geweld. Het verhaal stelt geen ene zak voor. De actiescènes zijn zo mooi in elkaar gezet, dat ik vermoed dat die eerst zijn gemaakt en aan de hand daarvan er maar een verhaal omheen geflanst is.

Wie alleen verfijnde humor kan waarderen raad ik deze film niet aan. En als je gevoelig ben voor geweld: blijf vooral thuis.

avatar van martijnk

martijnk

Wij hadden al jarenlang geen Marvel film meer gezien. Ik denk dat de laatste Infinity war was en daarvoor Black Panther en die vonden we beiden zo teleurstellend dat we gestopt zijn met het genre. Maargoed, bij gebrek aan andere films en de hoge IMDB rating van deze toch eens de stoute schoenen aangetrokken en naar de IMAX 3D versie van deze film gegaan. Direct ook maar 50 euro neergeteld voor cosy seats.

Nu vond ik Black Panther verschrikkelijk, een van de slechtste Marvel films ooit, maar bij deze heb ik zelfs geen moment een idee gehad waar ik naar zat te kijken. Vanwege de dure kaartjes hebben we het nog zolang mogelijk vol proberen te houden om te kijken of het nog zou verbeteren maar na 90 minuten zijn we dan toch maar de zaal uitgelopen. Wat een verschrikkelijke film, witte doek diarree. 50 euro kwijt en bijna 2 uur van ons leven.

Twijfel je om deze film te zien? Als je dit leuk vindt moet je zeker gaan kijken:

- Oeverloze, saaie, onsamenhangende en ellenlang durende dialogen over tijdlijnen en multiverses waar je geen touw aan vast kunt knopen.

- Amper tot geen actie. De actie die er is, is totaal niet spannend want iedereen is toch onsterfelijk. En als er dan eindelijk een keer actie is wordt deze onderbroken door tenenkrommende melodramatische flashbacks.

- Geen humor. Wel veel pogingen tot. In die 90 minuten heb ik 1x iemand zachtjes horen lachen in de zaal en het was nog niet eens grappig. Het kwam waarschijnlijk niet door de film.

- Een hoog HAAAAAAAAAHHHHAAAAAAAAA gehalte.

- Geen IMAX film, zwarte balken boven en onder (dat zou verboden moeten worden).

- Niet gemaakt voor 3D, ik heb denk ik 2x een zwaardje gezien voor me en dat was het.

Er waren voor mij uiteindelijk 2 hoogtepunten bij deze film:

- De intro was nog wel aardig en leuk gemaakt.

- Het weglopen uit de zaal.

Hoe dit in godsnaam een 8 kan hebben op IMDB is werkelijk ongelooflijk. Het is jammer dat ik hier minimaal 0.5* moet geven want dat is echt nog veeeeel te hoog voor deze film.

GA-HIER-NIET-HEEN. Zelfs dit illegaal downloaden is zonde van de bandbreedte, doe het niet!

avatar van WB

WB

Het entertainmentgehalte is hoog bij deze film, en het verhaal is eigenlijk gewoon ruk. Ik moet hard nadenken om uit te kunnen leggen waar de film over ging... 't Is dat de film erg leuke momenten pakt met de diverse (verrassende) cameo's, en de humor van Reynolds, dat maakt dat de film gewoon prima wegkijkt. En gelukkig neemt de film zichzelf niet zo serieus; dat is maar goed ook.

Harde actie zonder enige spanning, prima muziekgebruik, leuke acteurs, en alles ziet er verzorgd uit. Gewoon het verstand op nul en geen tranentrekker of hoogstaand verhaal verwachten, dan komt het wel goed.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Help mij... Ik wil hem zo graag leuk vinden. Ik heb genoten van de eerste twee delen maar ofwel mijn smaak is in een paar jaar tijd plotseling verfijnd, of deze film is gewoon minder grappig. Het is het allemaal nèt niet.

De gimmick is natuurlijk de combo tussen de chagrijnige Wolverine en de praatgrage Deadpool. Dat werkt altijd. Sterker nog: de film 48 Hrs. met Nolte en Murphy schijnt zelfs een beetje een inspiratie geweest te zijn.

Maar vooral het feit dat Jackman zich na jaren van "Wolverine-pensioen" nog één keer oppompte voor de rol, valt te prijzen. Op papier een geweldige fanservice. En dan is het kleine rolletje van opa Blade nog een kers op de taart.

De protagonisten zijn natuurlijk schier onoverwinnelijk, dus voor de spanning kun je beter kijken hoe behanglijm opdroogt. Het gedoe rondom meerdere dimensies, het "multiverse", is inmiddels zo overbekend bij het publiek dat de film amper tijd besteedt aan het uitleggen ervan. Maar dit haalt ook direct het allerlaatste restje spanning uit de film: het biedt bijna altijd een mogelijkheid om iets op te lossen, zoals we in vele andere films reeds zagen. En alsof dat niet genoeg is: het breken van de "vierde muur" en alle meta-humor gaat in dit derde deel zó over de top dat het niet meer werkt.

Je zit dus te kijken naar een held die eigenlijk niet dood kan, in een film over meerdere dimensies die, zo weten we inmiddels, altijd wel een manier bieden om problemen op te lossen en waarbij de hoofdpersoon continu door heeft dat hij in een film speelt en hier aan de lopende band grappen over maakt. Het is te veel van het goede.

Daarbij vind ik de slechteriken ook vervelend, zwak en oninteressant.

Valt er dan wat te genieten? Ja, sommige actiescènes zien er goed uit. Het begin, met het skelet, is heerlijk grof. En ja, tussen veel misgeslagen planken (die Deadpool hond kon me echt gestolen worden) zitten wel degelijk leuke grappen (alles rondom de burgerlijke Honda minivan, de Mad Max persiflages).

Eigenlijk waren de grappen leuker naarmate ze kleiner en terloopser waren. Er wordt gerefereerd aan de scheiding van Jackman. Als Jennifer Garner verschijnt (getrouwd met Affleck, die ooit Daredevil speelde) is daar ook een subtiele verwijzing naar. En sommige heb ik misschien niet eens opgepikt.

Maar netto is het allemaal te weinig om bij de aftiteling kramp in je lachspieren te hebben, zoals ik bij het tweede deel wel had.

En, tot slot, voor een film die pretendeert alles, iedereen en zichzelf op de hak te nemen zit er opvallend weinig in wat een "woke" persoon aanstootgevend zou kunnen vinden. Een etnische of transseksuelengrap zou in deze potpourri van spot zeker niet hebben misstaan, maar dit wordt zeer zorgvuldig vermeden.

2,5 sterren

avatar van filmkul

filmkul

Weer een lekker onzin film. Het verhaal is flut en helaas wel een dieptepunt in de Marvel reeks. Gelukkig wordt het gecompenseerd door een flinke dosis zelfspot, fantastische cameo's, lomp geweld en genoeg humor. De vaart zit er ook lekker in en het is gewoon genieten van alle onzin die voorbij komt inclusief een hoop bekende gezichten. Visueel valt er weinig te klagen en ook de soundtrack is passend (of juist niet). 3.5

avatar van james_cameron

Vaak grappig en lekker oneerbiedig derde deel, met ditmaal natuurlijk de aanwezigheid van Hugh Jackman als toegevoegde waarde. Helaas vond ik de chemie tussen de twee wat tegenvallen. Sowieso is het Ryan Reynolds die de kar moet trekken; de rol van Jackman is niet bepaald interessant uitgewerkt. De film begint geweldig en de constante stroom aan cameo's en bekende gezichten is absoluut onderhoudend, maar het duurt allemaal veel te lang en bepaalde stroperige momenten halen de vaart er danig uit.

avatar van mrkos

mrkos

Deadpool & Wolverine

Deadpool en Wolverine werken samen, vaak tegen hun zin, om een gemeenschappelijke vijand te verslaan. Terwijl Wolverine serieus en stoïcijns blijft, brengt Deadpool humor en chaos in de mix. Hoewel hij soms op het randje van irritant balanceert, zorgt dit toch voor een komische balans.

De film duurde ruim twee uur, maar de tijd vloog voorbij. De actiescènes waren goed uitgewerkt en de score paste prima bij de sfeer. De verhaallijn is soms wat onsamenhangend, maar heb hem wel met plezier gekeken.

3,5 sterren.

avatar van Mickey b

Mickey b

Dit is in zijn genre nu eens een film die voor mij de perfectie benaderd en alles in huis heeft wat ik bij deze verwacht had. Vele over de top actiescènes en massa’s bloedvergieten, zelfs hack and slash, maar nergens wordt het saai, mede dankzij de leuke soundtracks die telkens gepast gekozen zijn. Madonna, John Travolta e.a…, gewoonweg cool en deed mij echt wel lachen. Zo ook de constante onzinnige en humoristische dialogen. Er komt geen eind aan het geratel van Deadpool. De film start in een vaart en houdt dit de volle twee uur vol zonder steken te laten vallen en zonder vervelend te worden.

Een meer dan geslaagde actie komedie met een geslaagd duo waar de vonken van af springen.

Deze evenwel in de cinema gezien waardoor alles visueel natuurlijk nog eens extra groots overkwam.

Aanrader als je van het genre houdt.

Ook heel wat verwijzingen naar andere films, die ik wel niet altijd kon thuiswijzen.

En natuurlijk ook de comeback van enkele vergeten superhelden. Ook leuk.

En dan nog maar niet te spreken over de vele ‘breaking the fourth wall’ dialogen die zeer origineel en geslaagd over kwamen met grappen naar Disney en Fox…

Meer dan genoten dus.

avatar van Noodless

Noodless

Hola, veel goede recensies hier......

Wat hebben we nu eigenlijk gezien ? Belachelijke onzin in een chaotisch verhaal waar je geen touw aan vast kunt knopen. De ene figuur wordt na de andere geïntroduceerd zonder enige meerwaarde. Maar ja , in gedachte van multiversums weet je ook wat kan verwachten....maar zo onnozel had ik nu ook niet verwacht. De soundtracks zijn vaak niet goed gekozen bij de actiescènes die ook niet echt weten te entertainen. Het enige wat werkte is soms de humor en het karakter Deadpool. 4/10

avatar van scorsese

Goeie film waarin Deadpool geen Deadpool meer is en als autoverkoper door het leven gat. Ondanks de titel is dit overduidelijk een Deadpool film met Wolverine slechts als gast (en Wolverine is niet de enige gast hier). Vermakelijk en het ziet er allemaal prima uit. De zelfbewuste humor blijft ook leuk (ook al zitten er misschien iets te veel grapjes over de studio in).

avatar van Jynxter

Jynxter

Een vrij chaotisch geheel dat bijna meer weg heeft van een serie sketches dan een coherente film. Met onophoudende salvo's aan cameo's, inside jokes en vooral vierde wand grapjes waardoor de flow niet in het toch al slappe verhaal wil komen.

Maar eerlijk is eerlijk, de sketches vol grappen en grollen zijn vrij vaak best grappig. En soms zelfs meer dan dat. Daarbij komen er regelmatig spectaculaire, CGI ondersteunde scenes voorbij die een traktatie voor je ogen zijn.

Dus ondanks dat ik Deadpool & Wolverine geen goede film kan noemen, heb ik er met plezier naar gekeken.