Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 24 juli 2024
Bekijk via Disney+
Plot Deadpool & Wolverine
"Come together."
Leden van de bureaucratische organisatie, de 'Time Variance Authority', weten de verblijfplaats van Wade Wilson te traceren en brengen hem vervolgens een bezoek. Daarbij doen ze een beroep op Wade, waarmee hij zich onder de helden binnen het universum kan scharen. Het lot van de Marvel Cinematic Universe wordt daarmee in handen van de onverantwoordelijke Deadpool gelegd.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Deadpool & Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Peter
Blind Al
Elektra
Bij Film > Nieuws > Deadpool 3 (2024):
Ryan Reynolds maakt zich klaar voor 'Deadpool 3' op Insta-foto's | FilmTotaal filmnieuws
Kondoro
Deadpool meets Wolverine met 'Hugh Jackman'. Vette shit.
Staat voor September 2024.
Ryan Reynolds pompt zich klaar voor 'Deadpool 3' | FilmTotaal filmnieuws
Heb altijd veel respect voor acteurs die zich mentaal maar ook fysiek helemaal transformeren voor bepaalde rollen. Die zie je ook veel bij een 'Christian Bale'.
badfans69
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 24 juli 2024 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)
Kondoro
Eerste beelden zijn best tof. Is er dan toch nog een Marvel film waarna ik uit durf te kijken
badfans69
After contacting the Queen of Pop for permission to use her 1989 single ‘Like a Prayer’ in Deadpool & Wolverine, Ryan Reynolds revealed she “gave a great note” for the sequence that quickly ended up in the final cut.
Freakje554
Wat een duo!!!
Zal niet veel zeggen, maar de humor & actie in deze film is gewoon geweldig.
Ja er gebeurt veel, maar dat moet je zelf ontdekken
Pas op: Al redelijk veel spoilers op sociale media, jammer genoeg....
WorldOfMovies
Hoe kan er nu al iemand gestemd hebben op 2 juni, ongeldige stem alvast
NickTheMan
Heb hier echt van genoten!!!!
Wat een zalige humor in deze film
Stevige actie & veel meer bloed dan de vorige films.
Disney gaat 16+, meer dan geslaagd
De film krijgt erg hoge cijfers in de media.
Telegraaf noemt het de zomerhit van 2024, zeer geslaagd. Gouden chemie tussen de hoofdrolspelers.
AD geeft zelfs 5 sterren, ongelofelijk grappig en neemt alles en iedereen op de hak.
Basto
- 11938 berichten
De film krijgt erg hoge cijfers in de media.
Zou de eerste keer zijn dat het grappig is. Heb Deadpool steeds enorm kinderachtig (poep en scheet humor) en vervelend gevonden. Deel 2 viel al mee omdat zijn rol daar al kleiner in was.
dimi303
Ik ben gewoon niet mee met alle Marvel verhaallijnen en dan werkt de film waarschijnlijk niet zo goed. Humor ja en de draak steken met alles.
krosnicky
Dit is echt de beste Deadpool en de beste Marvel film sinds No way home en voorlopig ook de beste film van 2024 voor mij met spetterende actie de ene Mega Cameo na de andere en de ene geslaagde Joke na de andere top film maar je moet mee zijn met alle MCU films en Series en je moet alle X-Men en Deadpool films gezien hebben en een paar Marvel films van begin jaren 2000 zijn om 100% van deze film te kunnen genieten
alexxx
Het is een grappige met actie doordrenkte film vol fanservice. Er zijn veel knipogen naar vroeger en andere films uit het genre. Natuurlijk is het verhaal flinterdun, maar de humor en onderlinge chemie maakt veel goed. Als fan van dit soort films heb ik genoten. Op naar een volgende team-up!
zoutzak
Lijkt bij vlagen meer op de PR campagne van een filmstudio dan op een daadwerkelijke film met enige ambitie. Ryan Reynolds is op dreef en levert een spervuur aan flauwe grappen. De beste man, bijna 50, en Hugh Jackman, bijna 60, moeten bij een tienerpubliek wereldwijd nog maar weer eens minimaal een miljard ophalen. Dieptepunt hier is nog wel de soundtrack, die is echt zeldzaam slecht. De geluidseffecten zijn zoals gebruikelijk wel goed.
De ontwikkelde superheldenformule heeft veel aan stoom verloren en op dit punt lijkt het van elke resterende pretentie gestript te worden. Het uitgesponnen universum is al aardig leeggemolken maar de laatste euro's worden nog uitgeknepen nu de vraag naar cutting edge CGI groot blijft. Hoe lang nog, vraag ik me af, als AI op dit vlak voor nivellering zorgt en het gemeengoed wordt?
Brendanh29
Deadpool & Wolverine imax 3d
Holy shit wat een geweldige film echt een combinatie van ‘’endgame’’ and ‘’no way home met de 3 spider-man’s’’, geek your freaking heart out and blow your mind! I love it. Geweldige bloederige actie en doden so sick niet normaal! En dan die muziek die er bij zit gewoon lekker raar en niet passend om te lachen maar dat is deadpool. Heerlijke humor en de draak steken met personages of zichzelf, en natuurlijk het langverwachte gele pak van wolverine. De chemistry tussen hoofd personen is om te smullen, logan krijgt een herkansing en heerlijk om te zien.
Er is gewoon te veel om op te noemen ik ga zeker nog een keer.
De tva van lokie en de tijdlijn speelt hier wel een rol in, ik denk dat het gewoon er in gesneakt is vanwege de kang acteur gedoe, en een minor employer villian erbij moest?
Ieder geval verassend wat je ziet ook, blade, elektra, johnny storm en aantal andere. En eindelijke gambit hopen dat ie zijn eigen film krijgt. Maar mochten wel wat meer screen tijd hebben kwa actie. En blake lively als ladypool hilarish, of cameo old man logan. Er zijn een hoop verwijzingen en naam calling naar films of personages.
Banjo
- 2032 berichten
Wauw dit was erg vermoeiend!, en ik had het idee dat ik deze film ook beter thuis had kunnen zien met een groepje mensen maar dan ook zeker niet nuchter!. Het verhaal is zo rommelig en oninteressant vanuit het zien in mijn eentje in de bioscoop. Ik was er gewoon nog niet klaar voor, dit is meer een soort film voor speciale momenten
. De speciale effecten zijn echt goed ziek te noemen en behoorlijk indrukwekkend het is een echte over de top party film!.
Marvel/DCheroes
Wat No Way Home was voor spiderman trilogie,
is deze film voor de Deadpool trilogie.
Wat een heerlijke film.
Het verhaal, ja is standaard zoals bij heel veel films enorm simpel.
Je kan daar blijven over zeuren of er gewoon mee leven dat het nu zo is in deze tijden
Humor was enorm in deze film, ook al zeggen sommige (zure) mensen van niet
Gewoon een perfecte afsluiter van de Deadpool trilogie & een mooie start voor X-Men films in MCU
Dank u Disney om eens niet woke te zijn & niet vies te zijn van een beetje grof taalgebruik & bloed
Banjo
- 2032 berichten
Ik heb een paar keer gegrinnikt en ik hoorde af toe in de zaal wat gelach maar dat was zeker niet overtuigend
Marvel/DCheroes
Ik had een nacht voorstelling, zaal vol Marvel fans, was enorm leuk
Humor is ook verschillend per persoon + je moet de humor ook begrijpen soms
schumacher
Ik vond het een goeie film, vermakelijk, af en toe wat leuke grappen er in.
Leuke aktie ook met wat humor erbij.
En eindelijk ne keer een film die grof en hard soms is inplaats van altijd dat politiek correcte gedoe. Zijn we niet gewoon van Disney
mjk87 (moderator films)
Tegenvaller. Punt is vooral: ik kon nauwelijks lachen. Het is niet eens zozeer dat dit een herhaling is van de eerdere films maar de grappen zijn gewoon minder leuk. Te veel: zie ons eens leuk en gevat zijn. Dat hadden die andere delen minder. Er er komt maar geen tempo in. De film is een verzameling van losse scènes in een wereld die niet echt coherent voelt en de film mist urgentie waarmee elke vorm van narratieve drive ontbreekt. Vaak ook gaat de montage tussen verschillende scènes niet echt lekker. Echt een film met horten en stoten met hier en daar een sterker stuk. In het begin gaat het al mis met de toon die steeds verschilt maar ook veel lange praatscènes waarmee ik nooit in de film kwam.
Dat neemt niet weg dat Reynolds zelf nog energiek is, Jackman is fantastisch (ook in de scènes met meer emotionele diepgang) en hun onderlinge chemie is ook prima. Een enkele actiescène is ook wel goed te doen al is de soundtrack weinig bijzonder. Het leukste is nog tijdens een feestje met Angel of the Morning op de achtergrond, maar dat nummer deed ook verlangen naar die geweldige opening uit Deadpool 1. In deze film ontbreekt dat soort filmisch goede ideeën volledig. De grap aan het eind om een shoarma te halen (volstrekt onverwacht en qua timing en nonchalante toon geweldig gebracht) doet de score naar boven afronden. Al blijft deze pover. 2,5*
Zeer mee vermaakt, doordat dit bijzonder vermakelijk is geschreven en het zo enorm veel absurde, idiote momenten en dialogen opleverde. Het is een samenwerking waar we al lange tijd op hoopten, die van Deadpool en Wolverine. Het pakt uitstekend uit, want de chemie spat van het scherm en dat beiden in real life goede vrienden zijn is dan ook te zien. Het is ook geen vlekkeloze samenwerking want eigenlijk hebben ze grote problemen met elkaar, maar moeten ze uiteraard toch hun best doen er wat van te maken.
Uitleggen wat nou precies het plot is, ik begin er niet eens aan. Het gaat over multiverses en andere onzin, maar je kijkt Deadpool ook niet voor de inhoud, maar voor de uitwerking. Het is grof, grappig en het neemt alles en iedereen op de hak, eigenaar Disney voorop. Gewaagd en daardoor geregeld erg leuk.
Verder is het gewoon genieten van de talrijke cameo's waar je er een aantal echt niet had verwacht. Het werkt gewoon zo goed en het geeft ook een reden de film nog eens opnieuw te zien, want er valt zoveel te zien. Alles is wel een verwijzing of een referentie en bij een aantal zaken moet je echt diep in de Marvel en superheldenwereld zitten wil je ze herkennen. Zal er zelf ook genoeg gemist hebben of niet hebben begrepen, maar dat is niet erg. En los van alle fan-service kijkt dit ook gewoon goed weg als lompe actiefilm. Bloed en gore in overvloed, al merkte ik dat ik het op een gegeven moment wel geloofde. Gelukkig was er nog een hele toffe finale en zijn de aftercredits ook de moeite. Zo liep ik met een grote lach de bioscoopzaal weer uit. Dit is sowieso de beste Marvel-film in tijden en vermoedelijk ook wel een film die dit relatief magere blockbusterseizoen weer een enorme boost zal geven.
MosquitoSmasher
Geef de mensen wat ze willen en wat krijg je dan? Dit! Dit is wat ik veel vaker wil zien van Marvel. Heb hier echt van genoten. Heerlijk die zelfspot ook en de film is zeer zelfbewust, als dat het juiste woord er voor is. Oprecht flink gelachen, tranen van het lachen soms zelfs.
Ik ben ook zo blij dat ik niet per ongeluk spoilers ergens had gelezen, zitten echt leuke verassingen in. Top! Hopelijk gaan ze op deze manier verder. Maar ik verwacht nog niets, de Deadpool films waren sowieso tof. Ik ga nog niet zeggen dat Marvel terug is.
Demeter
Ik was er klaar voor om deze film heel erg leuk te gaan vinden, maar helaas. Niet dat er geen humor in deze film zit: er zitten best veel goede grappen in, bijvoorbeeld die waarin Deadpool zichzelf op de hak neemt, de draad steekt met Wolverine, maar ook 20th Century Fox, Disney en Marvel moeten het ontgelden. De film is, net zoals de eerste 2 delen, op zijn best als hij zichzelf relativeert. Maar helaas slechts tot een bepaalde hoogte: deze film lijdt onder zijn eigen drang om er van alles te veel in te willen stoppen. Deadpool is in het begin nog even leuk om naar te luisteren, maar hij stort zoveel onzinnig gepraat over zijn medestanders uit, dat je wel snapt dat Wolverine al snel tegen hem zegt dat hij zijn kop eens moet houden. En de zelfbewuste humor begint op de zenuwen te werken als het zoveelste infantiele grapje uit z’n mond komt en met al dat gebabbel wil het verhaal op zichzelf eigenlijk maar niet vlotten. Wanneer de twee protagonisten een tweede keer met elkaar in gevecht gaan, terwijl die eerste keer al zo lang duurde en zo onzinnig was, begint mij het gevoel te bekruipen dat dit het is en er niet meer echt een plot komt dat het verhaal verder aandrijft. Dat plot komt er wel, maar veel is het niet; er is geen urgent doel om naar te streven, in ieder geval niet iets dat er voor je gevoel toe doet en dus ook geen spanning, nul-comma-nul. Het is weer eens iets met een universum en verschillende mensen uit een ander universum, die veel makkelijker dood gaan dan we gewend waren, zodat het niet meer zoveel uitmaakt en je geen klap om die mensen hoeft te geven, waardoor de emotionele betrokkenheid naar 0 daalt. Er wordt op een gegeven moment letterlijk door iemand gezegd dat zij niets om Deadpool’s universum geeft en je denkt: inderdaad, ik geef er nu ook eigenlijk niets meer om. Dan zit er ook nog een hoop actie in de film, maar zoals gezegd: een groot deel van de eerste helft zijn dat gewoon de twee titelpersonages die elkaar om onduidelijke redenen naar het leven staan; niet iets wat ooit spannend zou kunnen zijn, want beiden hebben er een handje van om toch altijd alles te overleven. Ook al krijgen ze 50 messteken te verduren, 10 seconden later lopen ze weer door alsof er niets aan de hand is. Wat is daar nou aan? Als we dan wat andere vechtscènes krijgen, dan zijn dat weer meteen van de soort een klein groepje tegen een heel leger, waarbij gek genoeg het kleine groepje altijd wint van de grote overmacht. De prent gaat eigenlijk gebukt onder zijn eigen zelfbewuste insteek die een doel op zich lijkt te zijn geworden, terwijl die in de eerste film, waarin het met mate werd gedaan, nog wel goed werkte. Ten slotte is het tekenend dat er wordt aangekondigd dat het maar eens klaar moet zijn met dat multiverse gebeuren. Maar vervolgens doordrenken ze deze film nog wel even vol met precies die ongein.
Geinig om te kijken, maar dit vergeet je ook snel weer. Drie sterren.

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2025

'Deadpool & Wolverine' is vanaf deze week eindelijk te streamen: 'You will not be disappointed'

'Deadpool & Wolverine' krijgt overwegend positieve recensies

The Window
Film noir / Thriller, 1949

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023
heldmutantanti herosuperheldbreaking the fourth wallpost-credits sceneduringcreditsstingermarvel cinematic universe (mcu)antiheromutants aventuremarvel comicsx-menactionmarveldeadpoolsuperhero teamupx-men