• 9.381.813 stemmen

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)

Sciencefiction / Fantasy | 150 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titels: Star Wars: The Last Jedi / Star Wars: Episode VIII

Geregisseerd door: Rian Johnson

Met onder meer: Daisy Ridley, John Boyega en Mark Hamill

Releasedatum: 13 december 2017

Plot Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

"Let the Past Die"

Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

avatar van pamela200

pamela200

Mooie beelden, muziek en geluid. Ik heb mij vermaakt. Toch zal ik hem voor 2e keer gaan zien. Sommige beelden gaan zo snel dat ik twijfel heb over bepaalde scenes. Nu is het wachten op de blue ray. Dit is mjjn persoonlijke mening.

Rayns

Er zaten gigantisch veel gaten in het plot, slechte humor, de mannen afgeschilderd als randebielen en de vrouwen als wijze sterke dappere wezens. Het is fantastisch dat vrouwen sterkeren rollen krijgen, maar om dan maar de hele film als uithangbord voor feminisme, dierenleed en veganisme te gebruiken. Ik laat de plotgaten achterwege want die zijn genoeg behandeld hier.

Deze film leek wel een uithangbord voor feminisme en veganisme en dit is waarom

Generaal Hux die een soort clown vormt, in het ootje genomen in de eerste scène van de film. En dat nadat hij een kwaardige speech bezorgd had in de vorige film en een gigantische badass speelde in de vorige. Hoe groot kan het contrast zijn met de sul die hij nu speelt...
- De film begint zowat met Luke Skywalker die moedermelk opslurpt uit de uiers van een gigantische zeekoe.

- Wookie eet op een gegeven moment een gebraden gevogelte die hij gevangen heeft, waarna de andere gevogelte om de wookie heen staan om in te prenten dat vlees eten slecht is. Rey is in het dagelijkse leven een militante veganist trouwens en dat schuilt ze niet onder stoelen

- Leya die als een soort godin door de ruimte vliegt nadat ze door tie fighters uit een cabine wordt geschoten....

- Fin en Rosé landen op een planeet met een casino, gevolgd door een betoog tegen het kapitalisme, waarin de rijken afgeschilderd worden als oorlogszuchtige hebberige mensen die dieren mishandelen. Finn en rosé bevrijden daarna de dieren, en tot slot haalt rosé het zadel van een dier af met de tekst: Now youre Free its worth it.

- Poe wordt weggezet als een impulsieve randebiel en Leia en die paarsharige actrice spelen de wijze nobele vrouwen. Waarom achterhouden dat het plan was om te ontsnappen en tegelijkertijd Fin en rosé een kans geven.

- Admiraal ackbar, eens een machtige man die complete sterrenschepen bestuurde wordt aan flarden geschoten in een of andere kleine roestbak in een scène van een seconde. En dat terwijl die actrice met paasgekleurde haren waar niemand ooit wat van gehoord heeft krijgt de heldhaftige rol om het sterrenschip op te offeren in een gigantische slechte zet waarbij lightspeed als wapen ingezet wordt.....weet niet eens waar ik moet beginnen met wat er mis is met het inzetten van lightspeed als wapen.

- Finn probeert in een laatste poging om de resistance te redden, zichzelf met een voertuig in een kanon te rammen en zo het kan kanon mogelijk te vernietigen. Op het laatste moment wordt hij van de weg geramd door Rosé, waardoor het kanon vuurt en de resistance blootlegt aan vernietiging. Daarna vertelt ze finn, no you dummy, i saved you. Daarmee ontneemt ze hem een kans op het vernietigen van het kanon en tijd te winnen voor het verzet. Wat erger is, met haar tekst impliceert ze dat hij niet zo dom en roekeloos moet zijn en zichzelf moet opofferen om de rest te redden.

- Poe dameron doet hetzelfde in het begin van de film. Hij probeert een sterrenschip te vernietigen, maar gaat keihard op zijn bek en wordt weggezet als arrogant en triggerhappy.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden waar ik geen zin meer heb om op in te gaan.

Hele film was feministische kots. Prima dat vrouwen een sterke rol, maar om dan tegelijkertijd maar de mannen weg te zetten als randebielen? En om het constant in het gezicht te gooien van je kijkers en het een centraal thema in je film te laten zijn.....

avatar van Cikx

Cikx

Daar gaan we weer

Rayns

Lees net dat Disney het verhaal onder de loep genomen heeft, dat verklaart een hoop

Zo zijn er nog talloze voorbeelden waar ik geen zin meer heb om op in te gaan.

Lekker man, couldnt agree more

avatar van martijnk

martijnk

Zo zijn er nog talloze voorbeelden waar ik geen zin meer heb om op in te gaan.

Haha het was me allemaal een beetje ontgaan eigenlijk behalve dat vegetarische stukje maar je hebt helemaal gelijk. Ik trek er 0.5 voor af

avatar van horizons

horizons

zip

En uiteindelijk gaat Poe Dameron het verzet toch leiden. Wordt Rose door de meesten als dommer gezien door haar actie en dat van die melk drinken is noodles want dat doen vreemd genoeg heel veel Nederlanders

Was het trouwens ook niet zo dat Leia in A New Hope doelgerichter kon schieten dan Han Solo en Luke samen?

Rayns

Echt absurd Tyler, de immens vele plotgaten, zwakke en ronduit onnodige extra personages en verhaallijnen en soms dramatisch slechte acteerwerk alleen al zijn reden genoeg voor een onvoldoende, even los van alle politieke/sociale boodschappen. Het feit dat de film op Rottentomatoes met een 90 oid wordt beoordeeld door de filmcritics en door het publiek met een 50 spreekt boekdelen.

Het ergste van allemaal is hoe Luke Skywalker wordt neergezet, compleet de anti thesis van een Jedi. Ik snap heel goed waarom Mark Hamill zijn boosheid/irritatie over het karakter wat geschetst wordt in deze film in interviews ventileert

Zo zijn er nog talloze voorbeelden waar ik geen zin meer heb om op in te gaan.

Ja man, feminisme bah. Een film zou eens meer sterke vrouwenrollen dan mannenrollen hebben brr....Het zegt al genoeg dat jij het als uithangbord ziet. Als het andersom was geweest was het je waarschijnlijk niet eens opgevallen. Als vrouwen helden zijn is het feminisme, als mannen helden zijn is het normaal.

horizons schreef:

Poe gaat het verzet leiden? Dat zal ik wel even gemist hebben dan. Ik wist niet dat follow me roepen in het heetst van de strijd, iets waar Poe bekend mee is opeens gelijk staat aan het verzet leiden

Godzijdank vindt het publiek dat een domme move, of de makers dat ook zo bedoeld hadden blijft gissen. Ik vermoed van niet gezien de andere capriolen die ze hebben uitgehaald in de film, en dat de boodschap gewoon zo bedoeld was zoals hij staat, dont do stupid things, its about saving the ones we love. Goedkoop hol sentiment

Dus omdat Nederlanders melk drinken, is het een goed idee om de sterkste Jedi tot dan toe weg te zetten als een man die aan de uiers/borsten trekt van een gigantische zeekoe om een flinke slurp melk met het zuurste gezicht ooit weg te zetten. Waarom is dat nodig? Waarom worden de meeste mannen als randebielen weggezet in de film

Het was bekend dat Leia force sensitive was, maar dat ze dan opeens als een soort God door de ruimte vliegt, blijkbaar kan overleven in temperaturen van -250 graden in de schaduw van ruimte en +200 graden als de zon er rechtstreeks opstaat en kan overleven in het luchtledige van de ruimte? Wow, wat een kwaliteit een scriptwriting zeg.

Rayns

Er is niks mis met vrouwen grotere rollen geven, en ze sterker afschilderen dan dat nu gebeurt. Maar waarom moet dat zo overduidelijk ten koste gaan van de mannelijke helden in de film. Ik heb gigantisch genoten van de film wonderwoman, zo mogen er nog veel volgen.

Maar om dan iconische helden uit het star wars universum zo neer te zetten als kinderachtige koppige kleuters.

Wat betreft alle inhoudelijke fouten, plotgaten, logische inconsistenties, zwakke verhaallijnen, deze review somt in het kort wel op (spoiler alert)

Vanaf 2 minuut: Roz Rants Against 'The Last Jedi' | STAR WARS - YouTube

Rayns schreef:

Wat betreft alle inhoudelijke fouten, plotgaten,

Welke plotgaten doel je eigenlijk op? OK, er zitten wat onlogische wendingen in de film, dat is inherent aan dit soort films, denk ik, maar noem eens wat echte plotgaten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wel grappig hoe deze film gereviewed wordt alsof het een vervolg op de Bijbel betreft.

Het is maar een film hoor.

En zeker niet iets wat dieper geanalyseerd hoeft te worden dan pakweg Police Academy deel 7.

Daar heeft Hayden Christensen wel voor gezorgd in de vorige films.

Ik heb van de prequel-reeks alleen de eerste gezien, en van de andere twee slechts stukjes, maar die waren zo lachwekkend slecht dat ik mezelf er nooit toe heb kunnen zetten om die films helemaal te kijken. Hayden Christensen zou bij GTST nog worden ontslagen, wat zeg ik, hij zou niet eens in de musical hier in het dorpshuis mogen spelen.

IH88

Want iconische helden kunnen in 30 jaar niet verbitterd raken? Vereenzamen? Ik lees heel veel reacties op internet van fans die niet blij zijn hoe Luke is veranderd. Alsof ze na Return het liefst op een pauzeknop hadden willen drukken, om nu na 30 jaar weer op play te drukken. Mensen veranderen in 30 jaar en in TFA wisten we al dat Luke in 'exile' was. Dat hij wat cynischer is geworden na wat hem allemaal is overkomen mag toch geen verrassing zijn. Dat hij zijn lightsaber weggooit past daar ook wel in.

avatar van horizons

horizons

Captain Pervert schreef:

lol, Attack of the Clones is wel snooze voor het grootste gedeelte, Phantom Menace kent wel leuk light sword duel. Revenge of the Sith heeft z'n mankementen maar vanaf "order 66" is dit met afstand het donkerste en meest intense dat Star Wars te bieden heeft.

sierrra

Dat van die 30 jaar lees en hoor ik wel vaker. Echter Kylo s turn is pas 6 jaar voor TFA. Tevens ging Luke daarna op zoek naar de eerste Jedi temple. Waarom, omdat hij zo verbitterd is? Beetje krom niet?

IH88

Hij ging niet op zoek naar de Jedi Temple. Hij ging daarheen omdat het erg afgelegen ligt en niemand hem daar kan vinden. Behalve R2D2 dan. Luke zal best 20 jaar een aardig leven hebben gehad, maar Kylo's turn heeft hem wel verandert.

sierrra schreef:

Waarom ging hij volgens jou op zoek naar de eerste Jedi temple? Misschien wel om anderen te beletten er te komen en van het Jedi-gedachtegoed kennis te nemen. Dat weet je niet. Niet alles hoeft voorgekauwd te worden. Er valt genoeg zelf in te vullen, en je kunt dat negatief doen, of positief. Zo zit de Force in elkaar. Dat is ook mijn idee waarom Luke een einde wilde maken aan de Jedi.
De Force zorgt voor balans in The Galaxy. Zolang er Jedi zijn, zullen er ook Sith bestaan. Oftewel: zolang er lui zijn die de Force gebruiken voor nobele doeleinden, zullen er ook lui blijven bestaan die het tegendeel nastreven. De Jedi brengen dus de Sith voort, of beter gezegd: de Force zorgt ervoor dat het bestaan van Jedi het bestaan van Sith waarborgt. Hier moet volgens Luke een eind aan komen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hij heeft echt goede argumenten vind ik. Ik ga ook een halfje omlaag.

Ramon K schreef:

Hij heeft echt goede argumenten vind ik. Ik ga ook een halfje omlaag.

Mooi Ramon,

Ik denk dat bij veel mensen, inclusief mijzelf je pas later dingen gaat realiseren van wat er allemaal fout gaat en niet klopt, en daarnaast wat voor politieke boodschappen er verborgen zitten. Bij de meeste mensen dringt het denk ik niet eens door, totdat iemand je erop attendeert

IH88

Want Star Wars heeft nooit een politieke boodschap gehad?

Graaf Machine schreef:

Volgens mij komt Luke, na enige aansporing van Yoda, hierop terug aan het eind van TLJ. Hij zegt zelfs tegen Kylo dat Rey de lijn van de Jedi zal continueren.

sierrra schreef:

Ja, Luke is van gedachten veranderd. Dat kan. Is dat een probleem? Luke wilde de boom met boeken verbranden, twijfelde, en toen kwam Yoda langs en zorgde voor wat bliksem. Misschien zit Luke fout, misschien Yoda, je weet het niet. Feit is dat Luke de oorsprong van de Jedi wilde vernietigen. Daar zit een reden achter. Gebruik je fantasie, ik weet het ook niet, maar het leidt tot interessante ideeën.

sierrra

Geen probleem. Ik vind de story arc van Luke echter niet heel bevredigend en heb sterk het vermoeden dat Mark Hamill dat met mij eens is gezien zijn eerdere reacties t.o.v. het script van Johnson.

Rayns

Star wars heeft niet zo overdreven een politieke boodschap gehad, dus nee. Pas sinds de komst van die nieuwe regisseurs is dat zo overdreven aanwezig, en dan laat ik nog even alle andere dingen die er mis zijn met de film buiten beschouwing zoals opgesomd in dat YouTube filmpje hierboven

en de plotgaten?

Rayns schreef:

Je hebt waarschijnlijk even een opfriscursus Star Wars nodig. Niet erg Star Wars Is More Political Than You Think | HuffPost - huffingtonpost.com The political message of Star Wars - theiet.org

sierrra schreef:

Ik heb reacties van Mark Hamill over zijn teksten gelezen. Ik heb ook reacties over de reacties van Mark Hamill gelezen. Ik zou echt de hele saga, nou ja de delen één, twee en drie (episode 4, 5 en 6) terug moeten zien om te bepalen wat waar is.

Ook Mark Hamill is natuurlijk een mens, een acteur, en geen Luke Skywalker. Maar je hebt een punt(je) als je stelt dat Hamill het niet met de reacties van Luke in dit deel eens is. Vergeet dan niet dat Luke in dit deel al jaren lang een kluizenaar is, en mensen zeker onder die omstandigheden kunnen veranderen.

Mark Hamill is niet de eigenaar van het personage Luke Skywalker.

Rayns

Plotgaten is misschien niet het juiste woord, maar voor de rest van mijn punten verwijs ik je naar dat yt filmpje.

Wat trouwens ook belachelijk was, is die scène in de grot op het einde. Luke komt dan opeens binnenwandelen, totaal geen uitleg van wat hij plan is, maar ik vermoed dat hij magisch kan waarnemen dat Reya onderweg is met het schip? Maar zonder iets uit te leggen of te vertellen hoe ze uit die grot kunnen komen laat hij ze daar achter. Ware het niet voor de ingeving die Poe opeens krijgt dat de sneeuwvossen weg zijn. Luke had dit niet kunnen vertellen? Dat de groep alvast dieper de grot in moest gaan omdat Leya onderweg is. Nope, hij gaat gewoon uit van van zijn toekomstvoorspellende krachten waarin hij ziet dat Poe die ingeving krijgt. Kan er echt niet bij hoe slecht de film is uitgewerkt gewoon.

Rayns schreef:

Jammer dan. Jij post hier dat er plotgaten in zitten, dus aan jou om ze te benoemen.

bunkerspace battlefailuredefeatvervolggoed tegen kwaadimaxruimte-operastormtroopermilitary operation walt disneydisneystarwarsstar wars absurdbitterbold