• 9.381.576 stemmen

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)

Sciencefiction / Fantasy | 150 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titels: Star Wars: The Last Jedi / Star Wars: Episode VIII

Geregisseerd door: Rian Johnson

Met onder meer: Daisy Ridley, John Boyega en Mark Hamill

Releasedatum: 13 december 2017

Plot Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

"Let the Past Die"

Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

Confusie

Een van de dingen die ik jammer vind, niet als kritiekpunt maar gewoon jammer als in onverminderd dankbaar is dat er werkelijk geen enkele verwijzing niks naar de Knights of Ren zit in deze film.

In de voorganger werd er nog naar ze verwezen en was er toch even een lekker leip stelletje gasten te zien in het visioen van Rey. Toch een van de dingen die mij het meest benieuwde.

Ging ook wel deze film in zo van lekker eindelijk antwoord op een paar vragen van de afgelopen twee jaar, vervolgens blijkt dat maar mondjesmaat allemaal.

Op een goede manier wel. Hoe het zich uiteindelijk uit de doeken heeft gedaan kan je in mijn optiek enkel respecteren.

Er zitten ongetwijfeld nog wel een paar leuke verrassingen in de pijplijn.

Zou bijna zeggen van kannie wachten, maar dat kan ik wel. Geduldig genoeg.

En nog wel even te gaan bovendien, hier op aarde.

De jeugdige, immens gezonde jongen die ik ben.

avatar van IH88

IH88

Confusie Dat vraag ik me ook af. Ook in The Last Jedi wordt gezegd dat Kylo Ren EN een paar medeleerlingen alles in de fik hebben gestoken. Maar waar zijn die gasten? Zouden bruikbaar kunnen zijn voor Kylo .

avatar van Cikx

Cikx

Erg fijn ondanks een paar kanttekeningen.

De eerste paar scenes vielen me niet mee. De poging tot humor viel totaal verkeerd en de hele zaal bleef muisstil wat een ontzettend ongemakkelijk begin opleverde. Daarnaast kregen we een aantal clichématige one-liners voor onze kiezen die regelmatig met overacting gepaard gingen. De eerste akte verliep met horten en stoten waardoor de toon van de film inconsistent werd.

Gelukkig kwam hier op den duur verandering in en werd ik steeds verder meegezogen in het Star Wars avontuur. Vooral de storylines van Luke, Rey en Kylo Ren vond ik heerlijk om naar te kijken, terwijl het avontuur van Finn en Rose niet helemaal van de grond kwam. Ondanks dat de backstory van Finn ongelofelijk veel potentie biedt, blijf ik het een oninteressant personage vinden. Kylo Ren daarentegen vind ik het beste aspect van deze nieuwe trilogie. Het idee van een schurk die in een tweestrijd met zichzelf verkeert in plaats van een eendimensionaal 100% kwaadaardige villain is verfrissend en Adam Driver speelt de rol met verve. De emotie en angst is van zijn gezicht af te lezen en komt zo ontzettend echt over dat ik regelmatig vergeet dat het maar een acteur is. Mark Hamill en Daisy Ridley waren ook sterk. Waar ik de training van Luke in The Empire Strikes Back een vervelend stukje cinema vind kon mij de training van Rey hier wel bekoren en ik had er graag nog wat meer van willen zien.

De ruimteschepen die elkaar opblazen is nooit mijn favoriete aspect van Star Wars geweest en in het middenstuk begon dat ook wat eentonig te worden, maar ik moet zeggen dat de actiescènes in het laatste (half) uur van de film ontzettend gaaf waren. Bijzonder fraai geschoten en de planeet met witte zand en rode zout was de ideale setting.

Hoewel het een lange film is heb ik geen moment op mijn horloge willen kijken. Ik vond het zelfs jammer toen die afgelopen was. Ik had deel 9 er het liefst gelijk achteraan willen zien.

We gaan het meemaken.

Tot nu is het afsluitende deel steeds mijn favoriet gebleken, met een stijgende lijn per deel. Durf voor nu wel de hoopvolle verwachting uit te spreken dat die traditie zich hier doorzet.

Zelfs al wordt het moeilijk een gigant van deze proportie te overtreffen.

Ze zijn nou eenmaal erg lekker bezig.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Wow! Nuff said.

avatar van jedymaster

jedymaster

Woensdag gezien. Van het begin tot het eind genoten. Deed me denken aan the empire strikes back.

avatar van wess16

wess16

Ik vond hem niet zo heel bijzonder, viel zelfs een paar keer bijna in slaap. Film verraste me ook niet echt.

Overigens.

Wie bekend is met Mark zijn Joker werkzaamheden weet natuurlijk al veel langer dat hij toch wat je noemt aanzienlijk gegroeid is als acteur sinds de oorspronkelijke trilogie, en voor hen zal het dan ook niet als verrassing zijn gekomen dat hij hier zijn beste performance in een Star Wars film tot op heden levert.

Werkelijk waar een prachtige rol voor Luke deze keer.

Erg genoten van zijn loeiharde finale momenten in deze film. Ook al zat ik nog zo te hopen dat hij uiteindelijk ongeschonden het eind zou halen, en bleek de ontknoping toch wat droevig.
Echt dood is een Jedi immers nooit.

Toffe vent ook wel, krijg ik de indruk uit interviews en dergelijke.

Wat ik ook wel wat vond hebben was de glimp van Phasma face vlak voor zij ten onder ging. Iets zegt mij dat dit best eens een voorbode zou kunnen zijn van een volledige ontsluiering in de volgende waar zij wederom nog bestaande zal blijken.

Al is dat natuurlijk ook wel hoopvol gedacht aangezien de dame Gwendoline ook echt
een toppertje mag heten.

Zou zeer zonde zijn van zowel het personage als de actrice als dit helemaal niet meer wordt uitgediept. Een van de beste nieuwe castings aan boord.
Ergens lijkt het mij daarom ook sterk. Of zouden ze dan toch echt nog maar eens een
Boba Fetje doen.

We wachten rustig af.

avatar van Perfect_Cell

Perfect_Cell

Wat een slechte film zeg, een van de slechtste films die ik gezien heb dit jaar. Slechtste Star Wars film ook. Super langdradig, matig acteerwerk, niet boeiend verhaal en veel saaie momenten. Pure uitmelkerij, ik hoef geen nieuwe SW meer te zien. Zo blijkt maar weer dat de scores op MM en Imdb niks zeggen. Uiteindelijk moet je het zelf beoordelen en niet met de kudde meegaan.

avatar van Thiver

Thiver

Confusie schreef:

Zeker. En wat mij betreft geldt hetzelfde voor Carrie Fisher. Spijtig dus dat we ze de volgende keer beiden zullen moeten missen. Al houd ik een slag om de arm wat Luke betreft. Zijn uitspraak "See you around, kid" (of iets in die trend) interpreteerde ik aanvankelijk als een teken dat hij nog lang niet klaar was, maar na zijn dood te hebben aanschouwd, vermoed ik dat het een hint is dat hij terug zal keren als 'Force ghost'.

Confusie

Tuurlijk keert hij terug als force ghost. We zien dan ook zijn lichaam verdwijnen zoals we al eerder hebben gezien en dus gebruikelijk is bij dit proces.

avatar van Yuroon

Yuroon

Waarom halen ze toch in vredesnaam helemaal in Noord-Korea een tenenkrommende soldaatmevrouw die ze zelfs haar Noord-Koreaanse pak aan lieten houden? Jeesss de overacting zoals men dat in die landen doet, druipt van het scherm af. Erger. En dan de waardeloze typisch Amerikaanse grappen die door de film zijn gestrooid oh mijn god!

Waar Disney goed in is, is CGI. Dat ziet er puik uit. Er zit zeker ook goed acteerwerk in maar verder... dat gemiep met die rare beestjes etc, het zal wel in de winkel liggen of zo voor de kleuters onder ons maar wat mij betreft, gaat het nu ondanks alle SFX en het goede acteerwerk van. Rey Kylo Leiah en Luke bergafwaarts.

Het wordt eens tijd voor een nieuwe film a la Alien. DAT was echte SF

avatar van voskat

voskat

Yuroon schreef:

Het wordt eens tijd voor een nieuwe film a la Alien. DAT was echte SF

Oh ja, "echte SF" is hard en donker en stoer en ranzig.

Haha, Star Wars is gewoon een fijne fantasy/sci-fi saga. Als je wat meer hardcore sci-fi wilt, dan zijn er in de afgelopen jaren genoeg leuke dingen voorbij gekomen. Wat had je dan verwacht toen je deze ging kijken? Dat er Ewoks uit borstkassen zouden springen?

avatar van Basto

Basto

• 11982 berichten

Heb net mijn top 10 ingevuld en als ik daarnaast een top 3 van de slechtste films dit jaar wil maken, komt deze op 1. Maar echte bagger is mij dit jaar bespaards gebleven.

avatar van Yuroon

Yuroon

voskat schreef:

Oh ja, "echte SF" is hard en donker en stoer en ranzig.

Helemaal niet. Heb altijd genoten van SW maar het is een sitcom aan het worden. Met om de ca 5 Minuten een Amerikaans grapje

avatar van schumacher

schumacher

Alweer een goeie star wars film, niet de beste neen maar wel goed, die meer dan 2 uren damn zeg, die zijn vooruitgevlogen.

Genoten vd 1ste tot de laatste seconde.

De film had alles; aktie, sci-fi, beetje humor, drama etc... ook alles goed in beeld gebracht ook.

Dikke aanrader wat mij betreft.

Als ik toch 1 klein puntje van kritiek mag geven? 1 keertje is het gebeurt dat ik een scene te lang duren vondt maar voor de rest alles top.

Thiver schreef:

Alsof ze Carrie Fisher zonder enig afsluitend verhaal er zo maar uit gaan schrijven...daar zijn neem ik aan nog voldoende beelden van om haar een rol in de afsluitende film te geven, zodat ze in de hele trilogie zichtbaar is geweest. Ik rekende ook wel op haar dood in The Last Jedi, maar nu dat niet is gebeurd zal ze vast nog meer screentime krijgen. En Luke Skywalker keert gewoon terug, dat lijkt me niet zo moeilijk. Daar hintte alles op het einde van de film wel naar.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Over Fisher: er is door producenten gezegd dat alle beelden van Fisher voor deze film zijn gebruikt.

avatar van The Oceanic Six

Ah, in dat geval vind ik het vreemd want haar verhaal eindigde vrij abrupt. Terwijl ze prima dood had kunnen gaan bij de aanval van Ren op het einde lijkt me.

avatar van sierrra

sierrra

Het gebrek aan een overall story begint nu wel erg zichtbaar te worden. Dit deel voelt al aan als een afsluiter in plaats van het middendeel van een trilogy.

avatar van McClane1974

McClane1974

avatar van Zwolle84

Zwolle84

McClane1974 schreef:

Op Metacritic een user score van een 5 out of 10. That says it all

Zegt vrij weinig, toch? Daar kun je een miljoen theorieën op loslaten.

avatar van Cikx

Cikx

Inderdaad, IMDb, Metacritic en RT zijn 3 platformen waar je kunt stemmen ook al heb je de film niet gezien. Cinemascore daarentegen peilt de reactie van cinemabezoekers nadat ze de film gezien hebben en bericht een gemiddelde van "A". Maar goed, het is leuk voor de statistiekjes, maar waarom zou je je eigen mening erdoor laten beïnvloeden?

avatar van IH88

IH88

Cinemascore The Last Jedi krijgt een A op cinemascore. Het zegt, net zoals Metacritic, vrij weinig. De verdeeldheid onder fans is groot, en dat zie ik alleen maar als een compliment aan Johnson's adres. Zoals een recensent ergens zei, "The Last Jedi is not only a great Star Wars movie, it's a great movie".

avatar van sierrra

sierrra

IH88 schreef:

Dat is nu net het probleem. Het is geen van beide. Veel van de keuzes gemaakt in de film zijn gewoon niet goed. Vooral als een vervolg op TFA stelt de film erg teleur.

McClane1974 schreef:

Op Metacritic een user score van een 5 out of 10. That says it all

En op Moviemeter een 3,81 uit 5, dat zegt ook genoeg. Toch? Of komen die sites je alleen uit als ze jouw mening in de score laten zien?

Snap niet goed dat mensen die TFA goed vonden (ik ook) met deze moeite hebben. We volgen gewoon dezelfde lijn.

avatar van Basto

Basto

• 11982 berichten

The Oceanic Six schreef:

Dat zegt helemaal niet zo veel. Eerste dagen gaan vooral de fanboys. Cijfer zal een stuk gaan dalen is mijn voorspelling, want het is gewoon een heke natige episode. Enig voordeel is dat de beste scenes op het eind zitten, waardoor veel kijkers de eindeloos trage opzet zullen vergeten/vergeven.

avatar van Dree

Dree

We hebben net de film gekeken. Echt weer een top film.

Zeker een aanrader voor Science Fiction fans. Voor mij is dit 5 sterren en de beste film van 2017.

Basto schreef:

Dat was mijn punt dus. Pin je niet zo vast op sites die scores verzamelen.

En ja, de eerste dagen gaan vooral de fans, maar het is nogal dom om te beweren dat zij alles kritiekloos slikken en sowieso een topscore geven. Genoeg franchises gezien waar vervolgdelen bij zwakke prestaties gewoon hard afgerekend werden. Bij Star Wars viel de tweede trilogie ook slecht in de smaak bij de fans, na een dikke 15 jaar te hebben gewacht op een nieuw deel.

avatar van Corran

Corran

Basto schreef:

Ik betwijfel dat deze film nog zwaar gaat zakken, want een hoop negatieve reacties komen van teleurgestelde SW-fans die iets meer generieks hadden verwacht. De niet uitgesproken SW-fans, die gewoon vooral een goede film willen zien (en geen band hebben met blockbuster-franchises), lijken het wel een aangename verrassing te vinden.

bunkerspace battlefailuredefeatvervolggoed tegen kwaadimaxruimte-operastormtroopermilitary operation walt disneydisneystarwarsstar wars absurdbitterbold