• 9.378.415 stemmen

Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif

Releasedatum: 15 april 1999

Plot Bride of Chucky

"Chucky gets lucky."

Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.

Minority_Check schreef:

dat komedie was toch best goed

er zaten een paar hele grappige scenes in

morgen de laatste deel ben benieuwd

Welke laatste deel ???

mikeh schreef:

wat is nu de eerste chucky film?

1. Child´s Play

2. Chils´s play 2

3. Child´s Play 3

4. Bride of CHUCKY

5. Seed Of CHUCKY

6. Revenge of CHUCKY ( Moet Nog In De Bioscoop Komen )

Midnighttemptres schreef:

niet zeuren het is gewoon een horror/komedie en ik vermaak me elke keer opnieuw bij deze film brad dourif is super zonder hem zou chucky, chucky niet zijn.

ben gek op zijn lach en brul

Hellemaal Mee EEns

avatar van niethie

niethie

De eerste chucky film die ik zag en ik moet zeggen dat dit vergeleken met de verassende eerste twee delen (derde deel helaas nooit gezien) toch best een vreemd deel was, in dit deel is alles wat meer gericht op (zwarte) humor en dat is te merken ook, de film neemt zichzelf totaal niet serieus meer en de spanning is ver te zoeken maar dat wil niet zeggen dat ik er niet enorm om kon lachen het hoogtepunt van de film is natuurlijk wanneer die twee poppen seks hebben (simpelweg hilarisch).

Verder is het helaas (net als de andere delen) al weer heel lang geleden dat ik hem zag dus echt objectief is mijn mening niet, houd het voorlopig op-

2,5 sterren.

avatar van starwars321

starwars321

vette film

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Zou wel grappig zijn als een comedie, maar hij is niet echt eng en het idee is lijkt een beetje gejat, aangezien we al eens Bride Of Frankenstein en Bride Of ReAnimator hebben gehad: 1,5*

avatar van morrie

morrie

supergrappig.

totaal geen horror, meer een over the top comedy.

vooral Jennifer Tilly is een lekker ding.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Richard_Voorhees schreef:

Zie het als een ode en de film wordt opeens stukken beter .

avatar van uberjason

uberjason

Angel-68, je vroeg of er een revenge of chucky komt.....helaas...er komt wel een remake van Child's play in 2010 word ie verwacht, dus hoop dat je er een beetje naar uit kijkt....

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit deel is ietsje minder goed dan zijn voorgangers, maar vermakelijk is het nog wel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vond deze nog wel te pruimen als je er niet al te kritisch naar gaat kijken. Gewoon ontzettend flauwe humor rond een diabolische pop.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Eerste Chuckyfilm die ik zag en na het zien van dit misbaksel weet ik al zeker dat ik de voorgaande delen nog wat gaan uitstellen. Het verhaal is niet echt wat ik verwacht had; ik had nog eens angstaanjagende horror verwacht met een bezeten pop in de hoofdrol, helaas was het meer een flauwe komedie met zwarte humor en een ongeloofwaardig verhaal.

avatar van charmed one

charmed one

een leuke deel van chucky een dikke 4

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een deftige comeback, deze keer gekoppeld aan wat komische elementen. Ook een tweede pop "Tifanny" is in het leven geroepen om het verhaal wat meer vorm te geven en om de marchandise wat op te krikken.

Je voelt dat de film een luchtige aanpak uitstraald. Er wordt naar behoren geacteerd en de film heeft enkele unieke momenten voor de filmgeschiedenis. De mystiek en engheid is vollledig weg, maar zeker een aanrader om te kijken.

avatar van starwars321

starwars321

ik vind dat jennifer tilly absoluut niet kan acteren

avatar van charmed one

charmed one

MNV2 schreef:

maar de eerste 2 delen zijn wel heel erg spannend. dat doet wel aan je verwachting denk ik. want die zijn veel serieuser vind ik. ik denk dat je die wel heel erg goed zal vinden.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Het is meer komies dan horror, maar toch is het een goeie film.

Deel 1 is het meest spannende film

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vroeger vond ik deze goed maar nu niet meer zo erg want ik moest me altijd dood lachen om poppen die tongzoenden maar nu niet meer zo. Het verhaal is erg raar. De enge grimmige pop Chucky is veranderd in een soort komische figuur. Ik geef een 2,5 voor de moeite maar deze film is altijd beter dan Seed of Chucky.

avatar van DonRalph

DonRalph

Erg slechte film sloeg echt totaal nergens op!

Dit is een ware verkrachting van de legende van Chuckie.

0/5

avatar van TvMaster045

TvMaster045

Oke deze film kan je niet echt goed noemen.

maar hijs Echt Lachen.

Vooral leuk om met je vrienden in de avond te kijken

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Als Jennifer Tilly meespeelt in een film, ben ik al happy.

Maar als ze dan ook nog eens meespeelt in een film zoals deze, is het echt perfect voor mij.

Vond dit echt een geweldig filmpje!

avatar van Matthias99

Matthias99

Ze wouden het over een andere boeg gooien en hier zijn ze duidelijk mee geslaagd. De grootste verandering is dat het niet meer gaat over Andy (laat staan dat er geen woord over gerept word) die opnieuw gepest word door Chucky. Maar deze keer krijgt de moordpop een vrouw en in seed of Chucky zelf een zoon!.

Ik geef deze film 3,5. Een waardig vervolg voor deel 3

2. Chils´s play 2

3. Child´s Play 3

4. Bride of CHUCKY

5. Seed Of CHUCKY

6. Revenge of CHUCKY ( Moet Nog In De Bioscoop Komen )

Ga een eind fietsen met je Revenge of chucky haha er komt hoogstens een nieuw deel 1

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Het is wel grappig met Jennifer Tilly.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Meer komedie dan horror, maar het eerste deel 'Child's play' zag ik toen ik een stuk jonger was, dus dat zal ook z'n invloed hebben gehad. Leuk om een keer gezien te hebben, maar daar zal het ook wel bij blijven.

Jennifer Tilly is natuurlijk altijd een pluspunt en ook de poppen waren leuk. Naast 'Bride of Frankenstein' was de 'Hellraiser'-referentie ook grappig. De bedspiegel-scene is later nog eens dunnetjes over gedaan in 'Un long dimanche fiancailles', bewust of niet...

2,5*, want hoe leuk het bij vlagen ook was, ik kom niet uit op een voldoende.

avatar van Pepski

Pepski

Gister nog op tv gezien. Jammer dat het "Childsplay" genre wordt omgebouwd tot het humorhorror "... -of Chucky" genre. Deze ging nog, maar Seed of Chucky wordt te triest...

avatar van PEN15

PEN15

Aargh, gisteren op televisie gezien. Ik wil er zo weinig mogelijk woorden aan vuil maken, maar is geen schim van de voorgaande 3 delen meer. Waar ze hier gruwelijk de fout in gaan is om de poppen zo centraal te stellen dat het wel een poppen film lijkt. Het lijkt wel een cabbage patch kids film of nee nog erger het haalt een beetje het niveau basket case 3 inclusief het vreselijk acteren.

avatar van Lau1986

Lau1986

Best een aardige film er zaten toch een paar leuke moorden in. Soms wel erg flauw in de grappen, maar goed. Ik heb me wel vermaakt.

avatar van bennyboy

bennyboy

Pepski schreef:

Deze ging nog, maar Seed of Chucky wordt te triest...

k vond dezewel leuk maar seed of chucky was geweldig

Hoe komt Chucky aan zijn littekens