Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif
Releasedatum: 15 april 1999
Plot Bride of Chucky
"Chucky gets lucky."
Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.
Tiffany Valentine
Chief Warren Kincaid
Lt. Preston
Norton
Russ
Hoe komt Chucky aan zijn littekens
Die heeft hij opgelopen na de vorige film.
Hij is weer opgelapt vandaar.
Dennis the movie
Die heeft hij opgelopen na de vorige film.
Hij is weer opgelapt vandaar.
Hoe dan ?
Hoe dan ?
Dat kan ik zo niet zeggen zou je de film moeten kijken
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Bij mijn weten (is al héél lang geleden dat ik Child's Play 3 heb gezien) speelt het einde zich af in een spookhuis van een kermisattractie. Ik geloof dat hij ergens terrecht kwam in draaiende messen, zo een soort draaikolk van messen. Vandaar dat hij helemaal opgelapt wordt in het begin van Bride Of Chucky.
Volgens mij staat het einde van Child's Play 3 wel op youtube ergens.
Dennis the movie
Volgens mij staat het einde van Child's Play 3 wel op youtube ergens.
dank je
Zeny
Dit is de enige "enge" film die ik ooit heb gezien die ik absoluut niet eng vond. En geloof me, ik ben echt een watje wat betreft enge films.
Niet echt goed dus.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Hij is ook niet gemaakt om eng te zijn. Horror kan soms meerdere doelen hebben. Dit was gemaakt puur om te entertainen, om Chucky terug op het publiek los te laten. In mijn ogen is hij daar redelijk in geslaagd. Enkele zeer leuke scènes. Helaas ging het in Seed of Chucky zwaar erover. De humor werd flauwer en de intoductie van zijn zoon/dochter werd zwaar irritant. Maar in deze Bride Of Chucky wisselde horror en humor elkaar goed af, maar inderdaad intense spanning creeëren was hier niet meer de bedoeling. Volgens mij zijn ze hier voor enkel geslaagd in het eerste deel en heel af en toe nog in het tweede deel. Maar eng kan je Chucky niet noemen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Op zich wel zonde natuurlijk als je een goede formule in handen hebt, dat je er dan teveel verkeerde ingrediënten bij gaat gooien die de kracht van Chucky aanzienlijk doen afnemen. Humor heeft een steeds grotere invloed in dit deel en in SOC, waardoor je echt denkt dat je naar een persiflage zit te kijken. Echt jammer!
movielou
deze was geweldig, er zat ook meer komedie in dan horror vond hem geen moment eng maar grappig leuk gedaan.
3,5
jameszle
Kan de film nergens vinden voor verhuur of verkoop.
Maar lijkt me wel een betere film van de chucky films.
woeler82
Als ik deze vergelijk met de laatste deel Seed of Chucky moet ik zeggen , dat deze best wel mooi is.
De cast was beter dan de laatste deel, en ik vond de bride of Chucky
leuk voor naar te kijken.
Als je verwacht een enge horrorfilm te zien , is deze geen goeie keuze, een leuke film met soms lach en soms goeie bloedspetters
moviechick-99
hele goede film.meer kan ik eigenlijk niet zeggen.het is een beetje vaag.het is de film waar ik mij het minst iets van herriner
JustMike
Het is een leuk/goed deel. Alleen een beetje een freaky einde. Want dan is hij nog een beetje eng. Nu praat hij en loopt hij de hele tijd. In deel 1 was hij op 1 plek en dan opeens op een andere. Dat was veel spannender.
Na het zeer slechte deel 3 was dit een aardig vervolg en werd er weer nieuw leven ingeblazen in de Chucky films. Vanaf dit deel nam de humor de bovenhand boven de horror en nam het verhaal ook een totaal andere wending dan in de eerste 3 delen. Het frisse verhaal vond ik best aardig gevonden en ik heb ook regelmatig moeten lachen (vooral in het eerste gedeelte van de film). De rol van Jennifer Tilly was best goed en ze speelde het ook nog aardig. Verder is Jennifer Tilly natuurlijk altijd een leuke verschijning om te zien met haar hese stem (vooral toen ze in bad lag). Ook leuk om te zien was natuurlijk Katherine Heigl die min om meer debuteerde in de film industrie.
Tom de Haas
Inmiddels het vierde deel in de CHILD'S PLAY serie. En gelukkig heeft Ronny Yu ervoor gezorgt dat deze film doospekt is met humor, en dat zorgt ervoor dat dit de beste vervolg film is uit de reeks. Net zoals in de Nightmare on Elm street reeks hebben ze er voor gekozen om uiteindelijk horror met humor te mengen en dat maakt het dat ze door kunnen blijven gaan met het maken van vervolg films. Jennifer tilly in de rol van tiffany is een goede casting keuze, Miss tilly heeft met haar hoge stemmetje en cartooneske uiterlijk het idiale personage kunnen neertzetten als de ex van Chucky, die gellukkig nog steeds wordt vertolkt door Brad Dourif. Een vermakelijke horror komedie om van te smullen!!!
Devoo
Voor mij persoonlijk voorlopig de beste Chucky. Child's Play 1 vond ik goed, Child's Play 2 en 3 ook, maar toch iets minder. Maar deze Bride of Chucky is voor mij de betere uit de reeks. Ik hou van de meer humoristische aanpak bij deze film en ook het verhaaltje vond ik leuker. De gore in dit deel is trouwens ook een stuk meer aanwezig, waar het in de Child's Play delen voornamelijk suggestief was, komt in dit deel alles expleciet in beeld.
Nouja, op dit moment is deze mijn favoriete Chucky-film, ik moet alleen nog Seed of Chucky zien, benieuwd of die ook zal bevallen
FillumGek
Met dit deel slaat Chucky definitief een andere weg in, de komedie richting. Voor veel mensen een mislukking, maar ik vind het eigenlijk niet zo'n slechte keus. Natuurlijk is het nu helemaal niet spannend meer, maar het regelmatige bekvechten van Chucky en Tiffany kon me wel vermaken.
De look van Chucky is in dit deel angstaanjagender, maar dit wordt meteen teniet gedaan door het zwart komische karakter van hem. Droge oneliners en wat seksistische grappen rollen regelmatig over de lippen van de oerlelijke pop. De rondborstige Jennifer Tilly is niet alleen geil, haar stem is goed genoeg om ook Tiffany te laten overtuigen. De bruid is sowieso mooi vormgegeven. Samen gaan ze op road trip en killen ze hier en daar wat mensen. De ene aardig origineel en vermakelijk, de ander saai en simpel. Nooit geweten eigenlijk dat Heigl hier één van de hoofdrollen op haar neemt.
Geen horror pur sang meer, maar meer zwarte komedie. In mijn ogen blijft Chucky nog steeds cool, vandaar dat ik deze ook nog wel kan waarderen.
Zandadder
De verhouding humor en horror ligt hier wel anders dan in voorgaande delen.
Al met al behoorlijk vermakelijk.
Heigl en Tilly mag ik sowieso graag zien.
Tarkus
Alweer een prima vervolg op de eerste 3 filmen.
Prima cast ook deze keer, met de verrukkelijke Katherine Heigl en Jennifer Tilly.
En nog een pluspunt aan deze prent, de uitstekende soundtrack.
ibendb
Ik heb enkel Bride en Seed of Chucky gekeken, dus ik kan niet vergelijken met de andere delen. Chucky vind ik er wel nog eng uitzien. En Tiffany vind ik de beste. Het is leuk om een Vrouwelijke pop mensen zien vermoorden. Die moord met de airbag en nagels vond ik wel leuk. Humor kan ik wel waarderen.
lvlvlv
Vond deze film, heb net zoals als ibendb alleen degrappige delen gezien.
Tiffany is best wel mooi, vind me alstublieft gene mongol omdat ik haar best wel schoon vond, chuckys lach, is echt wel goed
Nigelwestland
Leuke film en nu hebben we weer een nieuwe meid erbij. Ze passen wel bij elkaar. Leuke film
En toen waren er ineens twee poppen.
Het vierde deel in de reeks en deze keer hebben ze besloten een andere weg in te slaan en de nadruk meer op komedie dan op horror te leggen. Op zich geen slechte keuze, want echt eng zijn de films sowieso al niet meer, terwijl de eerste twee delen wel behoorlijk vermakelijk waren.
Ach het is allemaal niet geweldig, maar op de een of andere manier oogt deze film wel weer wat verfrissender. In ieder geval is het een stuk beter dan het derde deel. Jennifer Tilly is een leuke toevoeging, maar kan ondanks alles toch absoluut niet op tegen Chucky. Verder is de donkere Gotische sfeer ook wel aardig. De film kent wat geslaagde grappen, maar is soms ook wel erg flauw en echt heel goed wordt het nooit. Wel zijn de moorden hier best aardig.
lvlvlv
Tiffany is echt wel knap als pop, chucky net iets minder
De humor is wel te pruimen, en de moorden zijn er ook nog, maar ik mis iets aan chucky!!!!
Vooral het einde, hoe kan een pop een kind krijgen, in thé name of god!!!!
De film is goed, maar om maar ééén keer te zien!!
FillumGek
Vooral het einde, hoe kan een pop een kind krijgen, in thé name of god!!!!
movie-edje
De eerste childs play was een nieuwe verassing in die tijd.
nu gaat de moordende pop naar de komische tour, en dat is vrij jammer.
waarom is de filmtitel veranderd in Chucky!
deze reeks gaat van horror naar humor!
FunkStarr
- 1922 berichten
Hier begint de reeks toch wel stukken minder te worden als je het mij vraagt.

2019

Cult of Chucky