Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif
Releasedatum: 15 april 1999
Plot Bride of Chucky
"Chucky gets lucky."
Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.
Tiffany Valentine
Lt. Preston
Norton
Russ
Jordy
Deze film is echt te belachelijk om ook maar ergens spannend te zijn. Maar dat mag de pret niet drukken, ik heb compleet in een deuk gelegen om de ongelofelijk stompzinnige grappen, met als hoogtepunt het moment waarop de twee poppen gaan seksen... één van de meest bizarre momenten uit de filmhistorie. Maar ja om deze film nou een goede beoordeling te geven gaat me ook weer wat ver, hou het op 2 en een halve ster.
neo
ik heb me ook helemaal de tering gelachen.chucky is in dit deel erg gaaf en de film bevat veel toffe humor.
Jerome-B
leuke scene inderdaad als de twee poppen met elkaar naar bed gaan..hahaha echt goed! Maar verder is de film nergens serieus te nemen, en misschien daardoor wel weer redelijk grappig, 2,5 ster van mij.
petey
- 1901 berichten
Extra halve punt is voor de stem van Tilly, anders waren het er 2 geweest.
Chainsaw
Op zich een geinige manier om de serie nieuw leven in te blazen. Na drie delen gaat hetzelfde uitgangspunt natuurlijk ook wel wat vervelen. Op zich had ik best Andy Barclay terug willen zien, maar op zich werkt deze oplossing ook prima. Een nieuw uiterlijk voor Chucky, een paar nieuwe personages en een hoop humor maken Bride of Chucky tot een best fris geheel. De spanning is helemaal van tafel, er wordt enkel gefocust op de humor en dat werkt goed. Bride of Chucky kent in ieder geval een paar erg aardige vondsten en dialogen. Brad Dourif is opnieuw heerlijk op dreef. Zijn lach blijft fenomenaal.
3 sterren.
Zavo
Die kutpop is irritanter dan ooit en om het nog erger te maken zijn het er nu twee. Waarschijnlijk grappig bedoeld, maar dat was het niet.
damon
zitten een paar grappige scenes in, maar vond het in zijn geheel tegenvallen. 2 sterren.
darkcity
Ik heb echt vaak in een deuk gelegen, Chucky en Tiffany zijn zo grappig en dat gecombineerd met een leuke horrorfilm dan heb je een avondje lekker dom griezelen. ***1/2
Wolverine
niet grappig en niet spannend. Alleen die blowende knakker in die auto was wel grappig, maar dat was ook het enige.
1 sterretje.
Peter
Officiele mening: beroerd.
Officieus: erg vermakelijk.
Ik ga voor een gemiddelde beoordeling: 2,5 sterren.
Quido
Slechtste film in de Chuky serie. Maar omdat ik me toch wel redelijk vermaakt heb 2.5*.
Justice4All
Nou dat de babytje geboren is, krijgen we weer een aflevering, of niet! In iedergeval is deel 1 het beste.
SSeagal
De spanning is ver te zoeken, maar gelukkig is het goed vermakelijk door de altijd coole chucky en de scherpe humor. ***
movie-freak
Deel 1 was erg gaaf, deel 2 was leuk maar minder dan 1, deel 3 was al erg matig en dit is gewoon bagger. Slecht script en totaal niet spannend. Child's Play 5 komt er binnenkort aan (met Jennifer Tilly en Justin Timberlake
roda
Child's Play 5 komt er binnenkort aan (met Jennifer Tilly en Justin Timberlake
en waar heb je dat nou weer gehoord ?
ThaNick
Das niet waar hoor... kijk maar op Imdb.com
alexis
toch wel een humoristische morbide poppenfilm. wel een beetje mager script maar de poppen zien en erl cool uit. samen met deel 2 de beste uit de reeks.
BTW ik zie helemaal niks over Child's Play 5 op imdb.com staan!
Rascal
Jammer dat de spanning alleen behouden bleef tot enkel het eerste deel. Al met al wel grappig maar nergens spannend. 2.5
dapaool
Er loopt al meer dan drie jaar het gerucht dat er een deel 5 zal komen, met de titel "Seed of Chucky" maar zolang "Don Mancini" het script nog niet geschtreven heeft komt er ook geen deel 5
Janneke-van-Jip
uhm, niet spannend, niet eng, niet horrorachtig, maar grappig gevonden en komische stukjes, maar wel samen met deel 1 de beste, vond ik. wel gaaf dat tiffany een kind krijgt, tenminste niet zo een eind goed al goed film. 3,5 sterretjes
demonslaughter
de film krijgt 4.5 sterren van mij, moest ik deze film zoals bijna iedereen gekeke hebben dan zou het 1 ster gekregen hebben, ik heb deze film als een aparte film gekeke en niet als deel van de childs play serie. de film is namelijk niets vergeleken met de andere child play films, hij is niet eng ofzo, maar wel verdomd grappig, en ik zie hem ook als komedie

2019

1991

Child's Play 2
1990

1988

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Terror Firmer
Horror / Komedie, 1999