• 9.375.650 stemmen

Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif

Releasedatum: 15 april 1999

Plot Bride of Chucky

"Chucky gets lucky."

Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.

avatar van sharky

sharky

Opzich was deze film nog niet zo slecht. Er werd wel een totaal nieuw script geblazen in de Child's Play serie. Wel is 't ongeloofwaardig dat chucky in deze film bekend maakt dat hij voordat hij doodging een amulet droeg waarmee hij z'n ziel in andere mensen kon overdragen. Dan hoefde hij toch ook niet 2 films telkens achter Andy Barclay aan?? ....

vond hem wel lachen, vooral die scene waarin die glazen spiegel naar benenden komt en ook die scene waarin die ene gast zn piercing eruit wordt gerukt!! lekker bloederig en daar hou ik wel van

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Ik dacht dat het al te flauw ging zijn, maar het viel nog mee. Enkele leuke verwijzingen naar andere films en wat spitse oneliners van Chucky en zijn bruid. 2,5*

*spoilers*

dingen die ik geleerd heb van deze film:

-nooit sex hebben onder een spiegel.

-poppen kunnen zwanger worden.

-laat nooit jou laten vastboeien aan een bed door een vrouw.

-bekijk nooit tv als je in bad zit.

-een baby-kooi is niet bestand tegen een trouwring.

-let goed op voor vrachtwagens op de weg.

-poppen kunnen goed vechten met schoppen.

-baby's hebben scherpe tanden.

avatar van Remi

Remi

nathan_666 schreef:

*spoilers*

dingen die ik geleerd heb van deze film:

-nooit sex hebben onder een spiegel.

-poppen kunnen zwanger worden.

-laat nooit jou laten vastboeien aan een bed door een vrouw.

-bekijk nooit tv als je in bad zit.

-een baby-kooi is niet bestand tegen een trouwring.

-let goed op voor vrachtwagens op de weg.

-poppen kunnen goed vechten met schoppen.

-baby's hebben scherpe tanden.

lol :d

dank u :d

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Remi schreef:

lol :d

En poppen roken óók weed

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vond het op zich wel een leuke film maar er zaten ook wel wat min punten in de film

vooral dat Jennifer Tilly er in mee doet dat had voor mij niet gehoeven BRAD DOURIFF A.K.A chucky trekt toch wel vollen zaalen daar heeft ie niet Jennifer Tilly voor nodig vind ik en ik vond ook de verhaallijn iets minder dan zijn voorgangers het kwam er voor mij gevoel op neer net of het een komische parodie ik op THE BRIDE OF FRANKSTEIN dat vond ik heel jammer voor mij had het verhaal toch echter wel iets met andy barclay te maken mogen hebben bijvoorbeeld dat chucky weer terug komt net nu andy samen woond of kinderen heeft zoiets bijvoorbeeld maar dat ie dan terug komt niet voor andy zijn ziel maar om hem te vermoorden of zo ziets hadden ze moeten maken

en wat ik ook minder vind en dat maakt hem ook minder enger is dat ie aan mekaar is geniet en met naald en draad bewerkt is dat vind ik echter ook wel jammer maar er zitten toch ook weer wel wat echt chucky stukjes in de film bijvoorbeeld het bekende midelvingertje van chucky dat deed ie trouwens ook in deel 2 dat vond ik echter wel leuk.

deze film is al bij al toch ook wel echter 4,5 stem waard want hij hoort toch echter wel bij de child's play trilogy vind ik.

avatar van IcU

IcU

Leuke horror. Jammer dat ze van de "Child's play"serie een "Chucky" serie hebben gemaakt. Meer komedie en minder enge en spannende dingen. Voor de rest is het wel een aardige film met leuke gedeeltes erin, maar weet niet de child's play serie te overtreffen.

3½ *

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Ik heb 'm niet zo lang geleden gezien op tv. Best goede film. Alhoewel ik het eerste halfuurtje niet gezien heb. Ik vond de spannende stukken wel leuk! 3 sterren

avatar van Nieke

Nieke

Fake-ness alom, maar heb me vanmiddag toch geamuseerd bij deze film.

Nipt erover, 3*, omdat ik de poppetjes toch leuk vind.

avatar van sanna03

sanna03

ik vind het heel tof gappig hoe ze iemand vermoorden en hoe die vrouw zich dan kleed is bangelijk toch voor een pop

als ik een pop zou zijn zou ik wel die vrouw willen zijn zoals die gekleed was

avatar van seth gecko

seth gecko

best vermakelijke film die niet eng is maar wel grappig.

bij het middelvingerstukje lagen we allemaal strijk.

het verhaaltje is heel flauw en het acteerwerk navenant maar das eigen aan het genre.

het kijkt lekker weg en de verwijzingen en knipogen naar andere films en flauwe grapjes zijn leuk.

2.5 ster

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

wel grappig, en harstikke dom! doe mij maar the exorcist, of poltergeist of the cell of carrie of a nightmare on elmstreet! dan kan ge pas griezelen! deze is gewoon een komedie die (vind 'k) nog geeneens voor 16 jr. en ouder is! 'k zag hem op mijn 11e!

avatar van fransisca

fransisca

ik vind het ook een leuken film omdat er 2 popetjes zijn en ik vind de tiffany pop ook erg lief er uit ziet en ook gemeen in net als chucky als je de film kijkt moet je vaak lachen chucky en tiffany zijn echt coole poppen en hoe die mensen vermoord worden onder weg is ook vet lolig ik lach me dood zo leuk zijn de films

het verhaal is erg goed ik heb 5 stemmen gegeven

avatar van Timmy757

Timmy757

Ooit van punten komma`s en hoofdletters gehoord ??

avatar van Woutjinho

Woutjinho

stukken beter dan childs play 3, ik vond hem echt goed

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Weg engheid, hallo humor.

Eerlijk gezegd denk ik ook wel dat ze zo een beetje alles uit de enge kant van deze serie hebben gehaal wat ze konden.

Deze film bevat een goed aantal leuke scenes, moets verschijdene keren lachen.

Wel mooi dat ze evengoed lekker blijven moorden.

3,5

avatar van 666south park

666south park

hahaha kep zeer gelachen bij deze hoor een 4,0 voor deze ook leuk met die gothic op het begin ik ben zelf namelijk ook gothic al jaaren was er al een toen ik 6 was maar de film brengt heel veel comedy in deze film deze is comedy en goore moorden

ik heb hem zelf en ik vint hem cool

avatar van Remi

Remi

Er zitten wel wat leuke stukjes in, maar ik vind het niet echt geweldig meer...

avatar van BlueSword

BlueSword

wel een paar grappige stukjes...aardig bloederig.

opzich wel leuke film.

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

Ik heb hem vandaag gekocht, ik ben benieuwd! Is ie leuk..

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

IK HEB HEM GEKEKEN, WAUW! Hij is echt mooi, gafe toffe film!

En dat voor 4.99 haha! Als je de making of ook ziet, de hele pop is zonder computer aan te pas gekomen! Geweldig Een aanrader die echt boven de 16 jaar zijn!

avatar van otherfool

otherfool

Chucky gets lucky

Ach, eng is het al lang niet meer, en de grap is er op een gegeven moment ook wel af. 2 sterretjes nog voor dit 4e deel.

avatar van code9

code9

Volkomen banale over-the-top horror die zichzelf voor geen meter serieus neemt - en daarom zo ontzettend leuk is. Naast dat in het begin Jason en Michael ff 'te kijk' worden gezet maakt Chucky zélf en passant de hele Child's Play serie belachelijk. Geweldig gewoon. De filmmakers hebben goed begrepen waarom Chucky zo'n flinke schare fans heeft (mij inbegrepen) en geven ze in Bride of Chucky precies wat ze verwachten: een kompleet zooitje dus - maar zó vermakelijk!

Eerst dacht ik dat hij niet leuk was maar nadat ik hem had bekeken was ik blij hem gezien te hebben

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Totaal onnodige film; de lol is er nu wel vanaf. Eigenlijk al na 2 delen.

2,5 *

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film die wel wat meer van hetzelfde bied als de eerdere films. De verschijning van Tiffany is wel goed + enkele leuke scènes maakt 2,5* Horror kan ik het immers niet noemen.