Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif
Releasedatum: 15 april 1999
Plot Bride of Chucky
"Chucky gets lucky."
Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.
Tiffany Valentine
Lt. Preston
Norton
Russ
sharky
Opzich was deze film nog niet zo slecht. Er werd wel een totaal nieuw script geblazen in de Child's Play serie. Wel is 't ongeloofwaardig dat chucky in deze film bekend maakt dat hij voordat hij doodging een amulet droeg waarmee hij z'n ziel in andere mensen kon overdragen. Dan hoefde hij toch ook niet 2 films telkens achter Andy Barclay aan?? ....
creepy girl
vond hem wel lachen, vooral die scene waarin die glazen spiegel naar benenden komt en ook die scene waarin die ene gast zn piercing eruit wordt gerukt!! lekker bloederig en daar hou ik wel van
Kobayashi
Ik dacht dat het al te flauw ging zijn, maar het viel nog mee. Enkele leuke verwijzingen naar andere films en wat spitse oneliners van Chucky en zijn bruid. 2,5*
nathan_666
*spoilers*
dingen die ik geleerd heb van deze film:
-nooit sex hebben onder een spiegel.
-poppen kunnen zwanger worden.
-laat nooit jou laten vastboeien aan een bed door een vrouw.
-bekijk nooit tv als je in bad zit.
-een baby-kooi is niet bestand tegen een trouwring.
-let goed op voor vrachtwagens op de weg.
-poppen kunnen goed vechten met schoppen.
-baby's hebben scherpe tanden.

Remi
*spoilers*
dingen die ik geleerd heb van deze film:
-nooit sex hebben onder een spiegel.
-poppen kunnen zwanger worden.
-laat nooit jou laten vastboeien aan een bed door een vrouw.
-bekijk nooit tv als je in bad zit.
-een baby-kooi is niet bestand tegen een trouwring.
-let goed op voor vrachtwagens op de weg.
-poppen kunnen goed vechten met schoppen.
-baby's hebben scherpe tanden.

lol :d
Frantic01
ik vond het op zich wel een leuke film maar er zaten ook wel wat min punten in de film
vooral dat Jennifer Tilly er in mee doet dat had voor mij niet gehoeven BRAD DOURIFF A.K.A chucky trekt toch wel vollen zaalen daar heeft ie niet Jennifer Tilly voor nodig vind ik en ik vond ook de verhaallijn iets minder dan zijn voorgangers het kwam er voor mij gevoel op neer net of het een komische parodie ik op THE BRIDE OF FRANKSTEIN dat vond ik heel jammer voor mij had het verhaal toch echter wel iets met andy barclay te maken mogen hebben bijvoorbeeld dat chucky weer terug komt net nu andy samen woond of kinderen heeft zoiets bijvoorbeeld maar dat ie dan terug komt niet voor andy zijn ziel maar om hem te vermoorden of zo ziets hadden ze moeten maken
en wat ik ook minder vind en dat maakt hem ook minder enger is dat ie aan mekaar is geniet en met naald en draad bewerkt is dat vind ik echter ook wel jammer maar er zitten toch ook weer wel wat echt chucky stukjes in de film bijvoorbeeld het bekende midelvingertje van chucky dat deed ie trouwens ook in deel 2 dat vond ik echter wel leuk.
deze film is al bij al toch ook wel echter 4,5 stem waard want hij hoort toch echter wel bij de child's play trilogy vind ik.
IcU
Leuke horror. Jammer dat ze van de "Child's play"serie een "Chucky" serie hebben gemaakt.
Meer komedie en minder enge en spannende dingen. Voor de rest is het wel een aardige film met leuke gedeeltes erin, maar weet niet de child's play serie te overtreffen.
3½ *
[Preketero]
Ik heb 'm niet zo lang geleden gezien op tv. Best goede film. Alhoewel ik het eerste halfuurtje niet gezien heb. Ik vond de spannende stukken wel leuk! 3 sterren
Nieke
Fake-ness alom, maar heb me vanmiddag toch geamuseerd bij deze film.
Nipt erover, 3*, omdat ik de poppetjes toch leuk vind.
sanna03
ik vind het heel tof gappig hoe ze iemand vermoorden en hoe die vrouw zich dan kleed is bangelijk toch voor een pop
als ik een pop zou zijn zou ik wel die vrouw willen zijn zoals die gekleed was
seth gecko
best vermakelijke film die niet eng is maar wel grappig.
bij het middelvingerstukje lagen we allemaal strijk.
het verhaaltje is heel flauw en het acteerwerk navenant maar das eigen aan het genre.
het kijkt lekker weg en de verwijzingen en knipogen naar andere films en flauwe grapjes zijn leuk.
2.5 ster
Regan_Robbie24
wel grappig, en harstikke dom! doe mij maar the exorcist, of poltergeist of the cell of carrie of a nightmare on elmstreet! dan kan ge pas griezelen! deze is gewoon een komedie die (vind 'k) nog geeneens voor 16 jr. en ouder is! 'k zag hem op mijn 11e!
fransisca
ik vind het ook een leuken film omdat er 2 popetjes zijn en ik vind de tiffany pop ook erg lief er uit ziet en ook gemeen in net als chucky als je de film kijkt moet je vaak lachen chucky en tiffany zijn echt coole poppen en hoe die mensen vermoord worden onder weg is ook vet lolig ik lach me dood zo leuk zijn de films
het verhaal is erg goed ik heb 5 stemmen gegeven
Woutjinho
stukken beter dan childs play 3, ik vond hem echt goed
SuperSideSwipe
Weg engheid, hallo humor.
Eerlijk gezegd denk ik ook wel dat ze zo een beetje alles uit de enge kant van deze serie hebben gehaal wat ze konden.
Deze film bevat een goed aantal leuke scenes, moets verschijdene keren lachen.
Wel mooi dat ze evengoed lekker blijven moorden.
3,5
666south park
hahaha kep zeer gelachen bij deze hoor een 4,0 voor deze ook leuk met die gothic op het begin ik ben zelf namelijk ook gothic al jaaren was er al een toen ik 6 was
maar de film brengt heel veel comedy in deze film deze is comedy en goore moorden
Remi
Er zitten wel wat leuke stukjes in, maar ik vind het niet echt geweldig meer...
BlueSword
wel een paar grappige stukjes...aardig bloederig.
opzich wel leuke film.
Filmfanaat
IK HEB HEM GEKEKEN, WAUW! Hij is echt mooi, gafe toffe film!
En dat voor 4.99 haha! Als je de making of ook ziet, de hele pop is zonder computer aan te pas gekomen! Geweldig
Een aanrader die echt boven de 16 jaar zijn!
otherfool
Chucky gets lucky
Ach, eng is het al lang niet meer, en de grap is er op een gegeven moment ook wel af. 2 sterretjes nog voor dit 4e deel.
code9
Volkomen banale over-the-top horror die zichzelf voor geen meter serieus neemt - en daarom zo ontzettend leuk is. Naast dat in het begin Jason en Michael ff 'te kijk' worden gezet maakt Chucky zélf en passant de hele Child's Play serie belachelijk. Geweldig gewoon. De filmmakers hebben goed begrepen waarom Chucky zo'n flinke schare fans heeft (mij inbegrepen) en geven ze in Bride of Chucky precies wat ze verwachten: een kompleet zooitje dus - maar zó vermakelijk!
The Moviefreak
Eerst dacht ik dat hij niet leuk was maar nadat ik hem had bekeken was ik blij hem gezien te hebben
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Totaal onnodige film; de lol is er nu wel vanaf. Eigenlijk al na 2 delen.
2,5 *
maxcomthrilla
Leuke film die wel wat meer van hetzelfde bied als de eerdere films. De verschijning van Tiffany is wel goed + enkele leuke scènes maakt 2,5* Horror kan ik het immers niet noemen.

2019

Cult of Chucky