• 9.376.772 stemmen

Met onder meer: Katherine Heigl, Jennifer Tilly en Brad Dourif

Releasedatum: 15 april 1999

Plot Bride of Chucky

"Chucky gets lucky."

Tiffany was de vriendin van Charles Lee Ray en besluit op een dag om de pop Chucky met de ziel van haar liefje opnieuw leven in te blazen. Maar als ze dan hoort dat Chucky nooit van plan was om met haar te trouwen, wordt ze boos en sluit hem op. Chucky ontsnapt en gebruikt voodoo- praktijken om ook Tiffany haar ziel in een pop te krijgen. Om allebei weer terug te keren als mens moeten de twee poppen naar het graf van Chucky om de ketting die Ray bij zich droeg toen hij stierf op te graven. Ze besluiten om stiekem mee te reizen met een jong paar dat op de vlucht is. En onderweg kunnen ze het niet laten om af en toe een aantal mensen om zeep te helpen.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

thunderball schreef:
BlueVelvet, die baby komt zo'n beetje in de laatste seconde van de film voor, daar kun je je toch niet aan ergeren,
of ben je wellicht in de war met het vervolg Seed of Chucky, waar in het kind bijna de hoofdrol heeft en inderdaad uiterst vervelend is?

Sorry voor deze late reactie, maar:
ik ben niet in de war; zoals ik zei irriteerde de vrouw me al mateloos, maar als er dan tot overmaat van ramp ook nog een baby komt (weliswaar in de laatste minuut), kan ik niet meer dan 1* kwijt

avatar van KCFM

KCFM

Black-Pearl schreef:

dit is vele malen komischer dan de vorige delen..

Ineens overstappen van zware horror naar komedie..

grote overstap hahaha

"zware horror"?

Dat viel toch wel mee?!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

dat komedie was toch best goed

er zaten een paar hele grappige scenes in

morgen de laatste deel ben benieuwd

avatar van Thomas83

Thomas83

Bij Child's Play IV ligt de nadruk nog wat meer op de humor. Voor mij werkt het niet helemaal meer, omdat het hier zo duidelijk de bedoeling is. Bij met name deel II en III was dat niet zo kreeg ik de indruk, dat maakte het juist zo grappig. Ook vind ik de sarcastische en cynische humor nu minder leuk, wat minder droog.
Omdat de humor wat minder leuk is en de film wat betreft de actie traag op gang komt valt het ook meer op dat er vaak matig wordt geacteerd.
Maar goed, de eerste kill is alweer geinig. Hoe Chucky zegt "it's not the size that counts, asshole!", en daarna bij die gast de piercing eruit trekt waarna hij behoorlijk bloed, en hem dan met een kussen smoort.
De tweede 'kill' met de spijkers is ook wel leuk. Al ziet het er wel wat nep uit, en iets bloederiger had best gemogen.
Een blowende Chucky is wel weer best geinig, en die sadistische agenten vragen er natuurlijk om om afgeslacht te worden. Ideaal slachtvoer voor Chucky en zijn vriendinnetje!
Grappig hoe vlak voor de kill met de exploderende politiewagen een blowende kerel Chucky ziet en "Rude fucking doll!" zegt nadat Chucky zijn middelvinger opsteekt. Dit zijn dan nog wel best komische momenten.

In dit deel loopt ook een fraaie rondborstige dame rond, zoals in veel slashers.
De bespijkerde vent die nog blijkt te leven wordt trouwens aardig in slasher-stijl alsnog afgemaakt door Chucky.
De kill van het getrouwde stelletje in de bruissuite met de spiegels is trouwens erg origineel, en lekker overdreven.
De seks-scene tussen Chucky en zijn bruid is wel lollig. "Have you got a rubber?" "Look at me! I'm all rubber!"
Echt geweldig was de kill met de vrachtwagen. Echt te nep gewoon, heerlijk!
De finale-scene op het kerkhof valt me wel wat tegen. Al herrijst Chucky gelukkig nog wel traditioneel uit de dood.
De bevalling van de bruid van Chucky is dan wel weer er grappig. Hoe ze opeens begint te krijsen en er met het nodige bloed zo een baby uit floept, die kerel met zijn gezicht onder het bloed, haha.

Al met al een tegenvallende film uit de reeks. Er zitten wat aardige kills in, beter en origineler dan die in de vorige delen misschien zelfs, maar het zijn er wel wat weinig, en de film komt wat dat betreft wat traag op gang. De humor is nu gewoon wat minder leuk. Er zit nog wel redelijk een verhaaltje in. Dat van Chucky en zijn bruid is nogal saai, maar hoe de poppen worden vervoerd en die jongen en het meisje worden verdacht van de moorden is wel leuk gevonden.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Leukste film van de vier die ik gezien heb. Morgen Seed of Chucky.

avatar van kiriyama

kiriyama

Leuke update van het child's play gegeven.

De film neemt zichzelf lekker op de hak en ook andere horroriconen zoals freddy, jason, myers en pinhead ontkomen er niet aan. Vooral die laatste heeft een leuke knipoog. Zaten een paar erg leuke scenes in en hij verveelde niet.

Verder eigenlijk hetzelfde als de vorige delen. Technisch niet om aan te zien maar wel erg entertaining. Chucky is weer cool en ook Tif is best leuk. Eigenlijk niet beter of slechter dan deel 3 dus hetzelfde cijfer.

(Dikke) 2.5*

avatar van mikey

mikey

Herzien. Typische jaren negentig onzin waarin alle heilige huisjes worden vetrapt (met name de 'smaakvolle'). Het kamerawerk is trouwens alleraardigst en de poppen zijn ook goed geregisseerd, 'realistisch' zelfs in de zin van 'geloofwaardig'.3.5 nou ja zeg

avatar van melissa[L]

melissa[L]

Ik vind ut maar een domme pop.

Maaar er zit wel humor in.

Waardering: 1

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

Het is niet waar dat z met een GROEP mee reizen! Het zijn er maar 2 studenten die vluchten voor iets ofzo.

avatar van SanniePannie

SanniePannie

vond deze film niet leuk. De moorden werden er wel beter op, maar ik vond het meer komisch dan eng of wat dan ook. de spanning vond ik eigenlijk ook ewl ver te zoeke.

avatar van Achilles

Achilles

die tweede pop verziekt het behoorlijk...het gaafste vond ik nog het begin...politie, asfdeling onopgeloste zaken en ze laten dan het masker van Jason Voorhees en Michael Myers zien!

avatar van seantogood

seantogood

geem mij maar 1/2/3 die heeft wat orgineels..dit is niet zo leuk..wel gaaf dat ie nu een kind heeft gemaakt..en dat ie een wijf ..hebt maar ...ja..2 ster

avatar van -i.o-

-i.o-

gewoon een vette film!!!

humor soms

en horror soms

maar tog een leuke film!!!!

avatar van mikeh

mikeh

wat is nu de eerste chucky film?

avatar van uberjason

uberjason

dat is Childs play, beste mikeh.

Bride of Chucky, is een lekkere vernieuwing, al is het alleen al om zn sletterige vriendinnetje. Chucky ziet er nu ook meer uit als een gehavende serial killer, en dat is ook zeker een pluspuntje. er zitten een paar leuke originele kills in, en er word in sneltrein vaart doorheen gerent. heerlijke humor tussen de 2 aanstaande poppen, en een verassend einde. ik heb me heerlijk vermaakt in de bioscoop, en al tientallen malen op DVD

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

weer een leuke en grappige film uit de reeks.

dit was gewoon meer humor en horror , maar nog niet zoals scary movie of wat dan ook.

3.0***

avatar van jodenkoek

jodenkoek

geinig

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deze reeks vind ik niet zo mooi omdat het verhaal me eerlijk gezegd niet zo boeit en wat die Horror en Humor betreft ik heb er niet zoveel van gemerkt (Nou ja dat het bij mij werkte dan) ondanks dat verveelt het niet maar ik vind beide Delen absoluut maar zeker geen Klassiekers.

avatar van 606

super gave deel dit leuke humor en spannende stukjes.

3,5 ster

avatar van horrorjp

horrorjp

wel een leuk deel niet heel erg goed maar wel leuk om een keer te kijken

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

De humor is geweldig en hij gebruikt veel materialen om zijn moorden uit te voeren.Goede film.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Een gotisch en macaber, maar ten allen tijde hilarisch horrorprentje lijkt me vooralsnog niet aan deze reeks besteed. Maar het andermaal relatief brave karakter (mezelf baserend op respectievelijk 'Bride of Chucky' en 'Seed of Chucky') is al helemaal niet het correcte streefdoel. Dat brave karakter uit zich overigens in platte, allesbehalve cynische humor, een aanzienlijk tekort aan aantrekkelijke moorden en bijgevolg heel wat overbodig en inwisselbaar materiaal. Mag ik er dan ook van uitgaan dat deze prent en zijn licht superieure opvolger niet representatief zijn voor de voorafgaande avonturen van 's wereld meest gewelddadige pop?

avatar van The Oceanic Six

Tegenvallende film kwa verhaal, wel geslaagd kwa sadistische humor en de manieren van moorden. Ik vond Tiffany als zijn vrouw geen succes. Chucky werkt alleen. Dat mens werkte me trouwens op de zenuwen met haar gezeik.
De moord met het spijkerpistool vond ik dan weer wel erg goed, echt lachen!

Maar het is wel een triest vervolg op een paar leuke voorgangers. Zonde....het hierop volgende deel is trouwens nog veel slechter.

avatar van A.J

A.J

Deze is meer komedie dan horror!chucky ziet er goed uit maar ik vond het verhaal maar slapjes.2,5 sterren.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Echt een goede komedie!

heb me prima vermaakt tijdens het bekijken van deze film

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

niet zeuren het is gewoon een horror/komedie en ik vermaak me elke keer opnieuw bij deze film brad dourif is super zonder hem zou chucky, chucky niet zijn.

ben gek op zijn lach en brul

avatar van Resh

Resh

ahaha fantastische film echt om niet te vergeten

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Wat zit iedereen te zeuren? ik vindt het een leuke film! Het is echt de moeite waard om deze leuke film te zien. Ik vindt het eigelijk niet echt komisch hoor. In sommige momenten zit wel een beetje humor, maar niet echt veel. De film is ook niet echt eng als je goed tegen horror kan.......ik vindt het echt een leuke film!

avatar van martinovitch

martinovitch

Toffe film !

Lekker groffe mannetjes !

3.5 *

avatar van Angel_68

Angel_68

Hahahaha echt een leuke grappige film, ik wil alle delen zien =)

p.s is het waar dat er een nieuwe film komr genaamd 'Revenge of Chucky' ??