• 9.383.142 stemmen

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Horror / Thriller | 83 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titels: The Texas Chainsaw Massacre / Slachting met de Kettingzaag / De Kettingzaag

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Marilyn Burns, Paul A. Partain en Gunnar Hansen

Plot The Texas Chain Saw Massacre

"Who will survive and what will be left of them?"

18 augustus 1973. Als Sally Hardesty hoort dat het graf van haar grootvader door vandalen werd geschonden, trommelt ze haar vriend Jerry, haar gehandicapte broer Franklin en haar vrienden Pam en Kirk op om te onderzoeken wat er precies gebeurd is. Onderweg nemen ze een vreemde lifter mee, die zichzelf tot hun grote ontzetting in zijn hand snijdt. De tieners dumpen de man langs de kant van de weg en rijden snel verder. Helaas komen ze zonder benzine te zitten en moeten ze noodgedwongen aanbellen bij een luguber uitziend huis.

Sally Hardesty

The Hitchhiker

Leatherface

Window Washer

klute89

je komt zo goed als niks te weten over het waarom. En wat Halycon zegt, dat maakt de film ook zo eng.

michael myers

in 2003- the beginnig kom je allemaal te weten dat hij geadopteerd is .

maar volgens mij is hij in deze film gewoon hun echte zoon en zijn er nog wel wat andere dingen anders ??

mischien weten jullie het ?

in ieder geval laat het me weten !

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Al van spoilers en hoofdletters gehoord?

avatar van Halcyon

Halcyon

Al gehoord van de "meld misbruik"-knop?

michael myers

hee dan met een prive bericht he!

hee prive bericht ?

klute89 schreef:

Nou, dan heb toch voor mij wat zwaarder geschut nodig dan deze film

Probeer Cannibal Holocaust eens zou ik zeggen.

Max en Joep schreef:

ik bedoel met de essentie:

het vieze, de verrotting, het ongelooflijk smerige, de vieze lucht van verrot vlees in de Texaanse moordende hitte met overal vliegen.

het niet gelikte, het ranzige, genadeloze, niet commerciele, de suggestie van het slachten.

Hoewel er relatief weinig te zien is, is de film voor mij DE slachtfilm.

Waarbij mensen als beesten worden afgeslacht met vies gereedschap en in halfgare gore stinkende besmeurde koelkasten worden bewaard en waar de lucht zo vies is dat je moet kotsen.

dat is voor mij de essentie van the TCM

Hulde voor deze treffende omschrijving! Precies dat morzige en naargeestige is wat hier briljant gelukt is! Dat lukt geen enkele gladde film uit de tijd van de mobieltjes en navelpiercings meer, sorry jonge kijkertjes. Nog maar eens kijken dus

Ajax&Litmanen1 schreef:

Niks flutwerkje uit 2003.

Die film is gewoon zoals TCM had moeten zijn. Enorm smerig, ranzig en vadsig. Denk alleen al in die film aan het uitzoomen van de camera door het kapotgeschoten hoofd...

Die film heeft ook een vieze sfeer en brengt Leatherface realistisch.

Deze film irriteerde me vooral met die krijsende familie. En wat zie je nou in deze film? Eigenlijk niks. Ik vond hem niet eng of spannend....ik heb hem gekeken omdat het een zogenaamde klassieker was.

Je klinkt precies als een product van deze tijd.. gelooft in plastic en nep

avatar van The Oceanic Six

Nee, die prehistorische effecten en irriterende factoren van 1974 zijn leuk. Laat mij dan maar in plastic en nep geloven als ik het af moet wegen

Max en Joep schreef:

het is mij even niet duidelijk of je nu het orgineel niet om aan te zien vind of de remake.

Bij onderhond hoef je daar nooit lang aan te twijfelen, gezien het verschil in tijd waarin beide zijn gemaakt is het panklaar dat hij de remake verkiest

avatar van The Oceanic Six

Oh god, hebben we hier weer te maken met zon ''kenner'' die zich boven de mensen die de films vandaag de dag ook leuk vinden verheven voelen? Zon persoon die alleen de toppers in de jaren 50, 60 en 70 leuk vind en klaagt over alle remakes en films die er op lijken?

The Oceanic Six schreef:

Jouw keuze, het is deze film niet om zijn "goedkope effecten" te doen, want die zie je dus amper. Het gaat precies om de sfeer die Max en Joep al beschreef. Ben je daar niet gevoelig voor, dan houdt het op. Jammer dat mensen sfx verkiezen boven sfeer.. maarja, product van deze tijd he? Resident Evil vind je zeker ook beter dan Alien?

The Oceanic Six schreef:

Hebben we weer te maken met een snotneus die denkt dat hij naar originele films kijkt ipv dat zijn hele wereldbeeld al berust op dingen die worden nagedaan uit het verleden?

Jammer dat acteerprestaties, originaliteit, script, regie en onnoembare andere dingen aan je verspilt zijn dan. Zijn redelijk essentiele zaken in film.

michael myers schreef:

in 2003- the beginnig kom je allemaal te weten dat hij geadopteerd is .

mischien weten jullie het ?

in ieder geval laat het me weten !

Jezus man, dat soort irritante zaken uit die schijt remakes wil ik niet eens weten! Wat een hopeloos slecht gegeven...

niethie schreef:

Probeer Cannibal Holocaust eens zou ik zeggen.

Zal nou niet bepaald op m'n verlanglijstje staan. Maar wie weet

orbit schreef:

Ik kan prima van oude films genieten. Alien vind ik trouwens briljant, maar ik kan inderdaad ook met plezier naar Resident Evil of naar een remake van een oude classic kijken. En soms vind ik ze zelf beter dan de oude film. Ik vind de TCM remake een stuk leuker dan de oude versie. Maar om dan meteen neergezet te worden als een simpele kijker die geen oog voor details en andere zaken heeft...beetje jammer. Niet dat ik er mee zit, maar ik vind het nogal hautain overkomen.

avatar van Reinbo

't heeft waarschijnlijk ook veel te maken met welke je eerder ziet....

niethie

Dat klopt inderdaad, zag deze eerder maar denk dat als ik op die leeftijd (twaalf) destijds de remake eerst had gezien ik die beter had gevonden, heb deze versie overgens al een keer of vijf gezien opzo en het blijft een bijzondere film, dat kun je van de remake niet zeggen want die heb ik maar een keer gezien.

Reinbo schreef:

't heeft waarschijnlijk ook veel te maken met welke je eerder ziet....

Ik weet niet meer welke ik eerder heb gezien. Maar ik kan dan nog prima oordelen. Ik kan een film prima in de tijd van toen plaatsen, maar ik oordeel wel of ik een film leuk of niet vind. Soms is een remake gewoon geslaagder. Ik heb trouwens deze film gewoon een voldoende gegeven hoor, ik vind hem niet slecht.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Voor iemand die er niet mee zit, plaats je trouwens vrij veel berichten.

avatar van The Oceanic Six

Dit schijnt een discussiesite te zijn.....

Wat heb je dan liever? Allemaal ja knikkers die bij al je favoriete films roept dat je gelijk hebt?

• 12092 berichten

Nouja, welke van de twee versies als cultclassic wordt gezien is inmiddels gevoegelijk bekend.. en daar zijn al prima essays over geschreven over het hoe en waarom. Laten we het daar maar bij laten.

avatar van Reinbo

Ajax&Litmanen1 schreef:

Denk dat het met meer heeft te maken dan je vermogen om een film in zijn tijd te kunnen plaatsen. Had jij deze film op je 16e in 1974 gezien, dan zou je nu rond de 50 zijn en zou je in 2004 (op je 45ste!) echt niet onder de indruk raken van Michael Bay's versie......I

• 12092 berichten

Ik heb deze inderdaad ergens rond mijn 16e gezien en die smoezelige sfeer met die realistische zieke docufeel niet snel kunnen vergeten. Daarbij verbleekt de overduidelijke commerciele en veel te gladde remake in alle opzichten bij.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

saai, flauw, lomp, dom, niet spannend, niet eng, slecht acteerwerk, irritant einde...ga zo maar door

orbit schreef:

Ik zag de film voor het eerst toen ik een jaar of 12/13 was en is wist echt niet wat ik er mee aanmoest, pas na een aantal kijkbeurten viel het kwartje...

niethie schreef:

In wat voor zin, dat je niet wist wat je er mee aanmoest.

niethie

Inderdaad, ik was denk ik nog iets te jong, keek in die tijd wel veel horrofilms maar nooit zag ik zoiets als die, had ik een jaartje later ook met Craven's Last House on the Left, het geweld komt opeens zo echt en realistisch over (en dat in tegenstelling tot die big budget hollywood prents) dat je gewoon niet echt weet wat je er mee aanmoet...

niethie schreef:

Je was dus geshockeerd ( of is dat niet het juiste woord ), wat ik me wel voor kan stellen. Deze film is wel andere koek dan de gemiddelde horrorfilm.