Stanley Kubrick

Geboren:
26 juli 1928, New York (Verenigde Staten)

Overleden:
7 maart 1999 (70 jaar), Harpenden (Verenigd Koninkrijk)

Er staan 13 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 26365 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,85 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,84.

nr. 2 in de top 100 regisseurs

Filmografie

2,44 (57)
Fear and Desire (1953)
3,10 (281)
Killer's Kiss (1955)
3,76 (781)
Killing, The (1956)
3,85 (1042)
Paths of Glory (1957)
3,69 (1384)
Spartacus (1960)
3,60 (697)
Lolita (1962)
3,82 (1998)
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
Alternatieve titel: Dr. Strangelove
3,80 (2801)
2001: A Space Odyssey (1968)
Alternatieve titel: 2001: Een Zwerftocht in de Ruimte
3,92 (4330)
Clockwork Orange, A (1971)
3,77 (961)
Barry Lyndon (1975)
3,96 (5171)
Shining, The (1980)
3,94 (4611)
Full Metal Jacket (1987)
3,63 (2251)
Eyes Wide Shut (1999)