menu

Hier kun je zien welke berichten darthconner als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Akira (1988)

Alternatieve titel: アキラ

4,5
Wat een waanzinnig goede film! Ik heb hier bijna niets negatiefs over te zeggen. Eerst zal ik de positieve punten vermelden, vervolgens een kleine opmerking.

Het verhaal is enorm creatief. Je weet niet goed waar de film naartoe leidt, dat gevoel had ik toch soms, en dat is in Akira heel aangenaam. Een ander positief punt is de kwaliteit. Hiermee bedoel ik de tekenstijl. Voor de jaren 80 is dit ongelooflijk goed! Ook geweldig is de snelheid van de gebeurtenissen. Dat is net wat ik zoek in vele films (actie!! ). De actie deed me trouwens veel denken aan Dragonball Z, met al dat geroep en power-ups van Tetsuo. Zeer tof! De muziek was eveneens top. Deze paste goed bij de scènes. Als laatste vond ik het leuk om Tetsuo te zien veranderen in de antagonist. Dat ben ik nog niet zo veel tegen gekomen in films.

Een klein minpunt vond ik, zoals RuudC ook vermeld, de gezichten. Maar dat valt in mijn ogen snel op omdat de gezichten in de anime van het heden veel verbeterd zijn tegenover vroeger.

Eén van de beste, zoniet de beste animefilm die ik reeds heb gezien. Dit is nog eens een aanrader mensen! Snel zien die handel. Dat is de boodschap.

Amazing Spider-Man 2, The (2014)

4,5
Wat een topfilm! Ik had hoge verwachtingen toen ik ging kijken, wat altijd wel gevaarlijk is. Maar ze zijn zeker en vast ingelost. De cinema gaf een grote meerwaarde aan The Amazing Spider-Man 2. Dus ik raad dit dan ook zeker aan!

Dit vervolg had alles wat een 'nerd' zoekt in een film. De special effects waren uitermate goed. En er zat voldoende actie en snelheid in om de actieliefhebbers zoet te houden. De actiescènes vond ik op sommige momenten zelfs revolutionair. Maar dat is mijn mening. Voor degenen die niet enkel actie zoeken in een film is er ook goed nieuws want er zit eveneens voldoende drama in verwerkt, en dat op de juiste momenten. (Ik denk dat er zelfs iemand aan het wenen was in de zaal).

Het verhaal vond ik goed onderhouden en soms zelfs origineel uit de hoek komend. Sommige zaken zag ik niet altijd aankomen, en werd er aangenaam door verrast. Het acteerwerk was naar mijn mening subliem. Andrew Garfield was overdonderend goed en heeft bewezen dat hij elke soort rol aan kan. Ook Jamie Foxx speelde zijn rol erg overtuigend en goed! Hoe hij Electro neer heeft gezet was om van te genieten. Emma Stone kon mij eveneens bekoren door een sterke acteerprestatie neer te zetten.
Nog even snel vermelden dat ik de humor ook zalig vond. Deze kwam op de juiste momenten.

Ik ben en blijf fan van The Amazing Spider-Man! Ik denk dat Tobey Maguire toch stilletjes aan moet afvragen wat er mis is gelopen met zijn neergezette Spiderman.

P.s. Voor de mensen die nog altijd niet weten dat ze moeten blijven zitten bij een Marvelfilm tot na de eerste aftiteling, blijf nu toch eens even wachten!! Het is ZEKER de moeite om even te blijven zitten!

Arena (2011)

1,0
Ik dacht lekker even een leuk filmpie zien met onze goede vriend Samuel L. Jackson. Hier had ik toch meer van verwacht. Natuurlijk geen topfilm maar op zijn minst een leuk tussendoortje. Conclusie: wat een rotfilm.
Het acteerwerk trok, buiten dat van de Samuel, op niets. Er is niets nieuw aan de film. Alle ideeën die gebruikt zijn in de film komen blijkbaar van andere films. Ook het verhaal vond ik enorm zwak.
Ik geef een 1* omdat de Samuel er in mee speelde.

Avengers, The (2012)

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

4,5
Net terug van The Avengers. Ik had hoge verwachtingen en deze zijn dan ook uitgekomen.

Ten eerste zit de film boordevol actie. Naarmate de film vordert, wordt de actie steeds indrukwekkender.
Ten tweede is er veel humor aanwezig, vooral droge humor. Dit wordt op de juiste momenten in de film toegepast. Er is een goede balans tussen de actie de humor.
Ook het acteerwerk is in orde. De acteurs spelen hun rol goed.
De verhaallijn vind ik persoonlijk ook goed. Deze is niet geheel uniek maar dat stoort niet.
En dan hebben we nog de special effects, die van erg hoog niveau zijn.

Ik wil nog even vermelden dat er zowat geen romantiek in voor komt, wat naar mijn mening een pluspunt is.

Conclusie: een heuse aanrader voor diegene die een dikke 2 uur vette actie willen zien.

Ook nog een tip:zoals bij elke Marvel-film kan je best even blijven zitten want er is een korte scène na de eerste aftiteling.

Deadpool (2016)

4,5
Als fan van Deadpool, vooraleer bekend was dat deze film op groot scherm ging komen, had ik grote verwachtingen. Deze zijn dan ook mooi ingelost.

Je moet de film niet gaan zien voor het verhaal. Niet dat het slecht is, maar het is gewoon lekker dun. Wat je wel kan verwachten is waanzinnig goede actie en nogal aparte humor,met de nadruk op humor. Je bent er fan van, of juist niet. Dat is zelf te beslissen.

Ryan Reynolds is simpelweg geknipt voor deze rol. Naar mijn mening is dit zelfs zijn best neergezette rol tot nu toe. Ook de rest van de cast deed het niet slecht.

Deadpool? Een absoluut succes en aanrader voor mij. Ben benieuwd wat de toekomst zal brengen.

Doctor Strange (2016)

Alternatieve titel: Dr. Strange

4,0
Net in Avant-Première gezien. Ik moet zeggen dat hij me niet heeft teleurgesteld. Het verhaal zit vrij goed. Het is geen hoogstaander, maar je wordt wel wat opgeslokt in het verhaal. Het is niet dat je enige voorkennis moet hebben van wie Doctor Strange is. Alles wordt uitgelegd gedurende de film. Ik moet wel toegeven dat niet alles even duidelijk is. Maar dat komt onder andere door de snelheid van de film. Want deze ligt echt wel vrij hoog. "Doctor Strange" raast van de ene actiescène naar de andere. Vervelen zal je niet snel doen.
Ook het acteerwerk was dik in orde voor mij. Cumberbatch is ideaal gecast voor de hoofdrol. En de humor die daarbij komt, maakt van deze film een aanrader.

Zeker de moeite om hem te gaan zien in de cinema, aangezien de special effects nog zotter worden op het grote scherm. (En natuurlijk even blijven zitten want: MARVEL-film)

Ender's Game (2013)

4,0
Ik vond het wel een goede film. Het verhaal was goed, net als het acteerwerk en de special effects. Het boek heb ik niet gelezen, dus ik kan de film er niet mee vergelijken. Maar ik zou wel zeggen dat het een aanrader is voor degenen die van actie houden, zo min mogelijk romantiek in een film zoeken en graag science fiction zien.
Ik ga hem sowieso herzien, dus mijn score kan nog wel stijgen of dalen. Dat zien we later wel.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)

2,0
Zoals ik reeds had verwacht net zoals deel 1 geen topfilm. Het acteerwerk en het verhaal vond ik ondermaats. Zeker het feit dat den duivel bang heeft vond ik erg belachelijk. Aan de andere kant was de actie op redelijk niveau, net zoals de special effects. Jammer genoeg kon dit naar mijn mening de film niet redden. Dus onvoldoende voor mij.

Hobbit: An Unexpected Journey, The (2012)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

4,5
Eindelijk! Na letterlijk jaren wachten is hij dan toch uitgekomen! Alleszinds het eerste deel. Ik ben hem dan ook meteen gaan zien.

De film begon naar mijn mening onder het niveau van LOTR, wat een teleurstelling was. Het eerste deel van 'The Hobbit: An Unexpected Journey' kwam te kinderachtig over. Ok, het boek is dan ook minder serieus dan de LOTR-trilogie, maar Peter Jackson had het anders kunnen brengen. Hij had moeten kiezen voor een minder kinderachtige sfeer. De liedjes daarentegen waren dan weer wel aangenaam. Aangezien er veel liederen voorkomen in het boek, was Jackson natuurlijk verplicht er enkele in de film te steken. Ze geven een kleine meerwaarde aan de film vind ik.

Naarmate de film vordert, werd hij er alleen maar beter op! Die schitterende fantasiesfeer kwam weer boven waar ik echt van kon genieten. Zeker de actiescènes blonken uit. De combinatie van vechten en ontsnappen in meerdere scènes was prachtig uitgewerkt. Je werd er volledig door meegesleept. Het zeer hoge beeldkwaliteit maakte dit er alleen maar beter op.

Het acteerwerk was naar mijn mening zeker in orde. Martin Freeman doet uitstekend werk als Bilbo. Ook McKellen is weer erg leuk om hem terug te zien keren als Gandalf the Grey. De rol van Thorin Oakenshield werdverbazingwekkend goed neergezet. En de andere dwergen werden ook goed gespeeld.

Ik kan nog veel uitgebreider over deze film blijven doorgaan, maar dan zou mijn bericht wat te lang worden vrees ik. 'The Hobbit: An Unexpected Journey' krijgt van mij net geen 5 aangezien het eerste deel van de film een beetje tegensloeg. MAAR het is een heuse aanrader die je niet mag overslaan.

Hobbit: The Battle of the Five Armies, The (2014)

Alternatieve titel: The Hobbit Part 3

2,0
Wauw. Deze film heeft voor mij een dieptepunt bereikt. Ik had al geen hoge verwachtingen meer sinds The Hobbit: The Desolation of Smaug. Maar zo erg had ik het niet verwacht. Peter Jackson heeft het hele boek gewoon aan zijn laars gelapt. Het is precies of hij heeft een nieuw verhaal verzonnen. En zelfs als je de film gewoon probeert te zien zonder aan het boek te denken, vond ik hem nog niet geslaagd. Wat wel positief was, waren de wederom mooie beelden en de casting was goed gekozen. Ondanks deze factoren bleef de film voor mij een ware teleurstelling. Een verkrachting van een prachtig boek. Dankuwel Peter Jackson.

Hobbit: The Desolation of Smaug, The (2013)

Alternatieve titel: The Hobbit Part 2

4,0
Op zich is The Desolation of Smaug geen slechte film. Jammer genoeg kan niet stoppen met de film te vergelijken met boek. Er is gewoon teveel aangepast. Voor diegenen die het boek niet hebben gelezen zal de film waarschijnlijk beter overkomen. Ik ben van mening dat Peter Jackson het boek meer had moeten volgen.

M.a.w. stoort het verhaal mij enorm. Desalnietemin waren de special effects subliem, en het acteerwerk was volledig in orde.

Voor mij is dit deel van de "Middle Earth" films tot nu toe het minste. Hij heeft nog 1 kans, nog 1 deel om het goed te maken. Hopelijk zal deel 3 verbetering brengen.

Journey 2: The Mysterious Island (2012)

3,0
Ik vond het verhaal op zich te geforceerd. Ook het acteerwerk was soms wat ondermaats. Ik had eveneens het gevoel dat alles vlug moest gaan. "He kijk, Atlantis. Maar jammer, het eiland blijkt te gaan zinken. We moeten hier snel weg."

Ondanks dit was de film nog redelijk vermakelijk. Verassend vond ik de humor. Die was algemeen wel geslaagd. Ook Hudgens is een pluspunt. Mannen weten waarom. En persoonlijk is alles wat te maken heeft met Jules Verne naar mijn mening interessant.

Dus net een 3*.

Lucky Number Slevin (2006)

Alternatieve titel: Lucky Number S7evin

3,5
Na lang wachten heb ik Lucky Number Slevin eindelijk gezien. Vanwege de cast had ik vrij hoge verwachtingen. Deze zijn gedeeltelijk ingelost.
Op het acteerwerk heb ik geen negatieve commentaar op aan te merken. Iedereen acteert zeer goed. Maar zeker de hoofdrolspeler, namelijk Josh Harnett vond ik wel leuk acteren (dat komt misschien door zijn rol).
Het verhaal en de muziek vond ik niet zo bijzonder. Ook het uitleggen van het hele verhaal gaf naar mijn mening geen meerwaarde aan de film. Niet dat het slecht was, het was gewoon niet nieuw.
Zodus een redelijk goede film.

Prometheus (2012)

4,0
SnakeDoc schreef:
(quote)


Niet helemaal met je eens. Het verhaal rondom Elizabeth Shaw zou nog uitgelicht kunnen worden. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de echte planeet van de 'grote' zogenaamde bedenkers/ontwikkelaars van ons mens zijn.


Inderdaad. Ik was net hetzelfde aan het denken. Niet alle vragen zijn beantwoord in de film. Hopelijk worden ze uitgewerkt in een andere film. Dit hoeft niet per se met de Alien-films te maken hebben, maar de mysteries moeten worden ontrafeld!

Los hiervan, heel goede film. Leuk voor mij was de vraag of het nu daadwerkelijk een prequel was op Alien of niet. En pas op het einde van Prometheus werd dit duidelijk. De special effects vond ik erg goed. Ik heb hem in 3D gezien, wat echt een meerwaarde geeft aan de film. Ook het acteerwerk was in orde. Enkel stoorde ik mij lichtjes aan het personage Elizabeth Shaw. Maar dat persoonlijk natuurlijk. Ook prachtig zijn de toffe doodsoorzaken. De creativiteit van Scott reikt ver.

Het was precies wat ik verwachtte. Scott heeft een mooie prequel afgeleverd. Aanrader!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

4,5
Wat een lekkere film. Ik had als verwachting dat dit vervolg net iets minder ging zijn dan zijn voorganger. Niet dus! Alhoewel het plot naar mijn mening wat slechter was, bleek de rest evengoed of zelfs beter te zijn. De humor was veel meer aanwezig, die ik trouwens schitterend vind. Ook het acteerwerk bleek nog net iets beter te zijn dan in Sherlock Holmes 1.
Een waardige opvolger!

Spider-Man: Homecoming (2017)

3,0
Niet de soort Spider-Man film dat ik had gehoopt te zien. Kort samengevat ben ik niet geheel akkoord met de cast, alhoewel Tom Holland een degelijke Peter Parker neerzet. Het verhaal zelf sprak ook niet echt aan. Aan de andere kant keek de film lekker weg en deed mij niet vervelen. De snelheid blijft er vrij goed in zitten.

Hier zat wel meer in, en ik hoop dat ze Spider-Man in de toekomst niet veel gaan forceren. (Zoals met de omringende cast)

Watch, The (2012)

3,5
Ik kan mij aansluiten bij de mening van schumacher. Het eerste deel van de film is inderdaad niet boeiend genoeg. Er zijn te weinig komische momenten aanwezig, terwijl er veel meer mee kon worden gedaan.
Gelukkig wordt de film na een tijdje veel interessanter. De actie zit goed en de acteurs doen wat ze moeten doen bij dit genre, de kijker aan het lachen brengen.
Ik heb het gevoel dat de film nog veel meer potentiëel had, zeker met deze topacteurs. Geen topfilm, maar net de moeite om hem in de cinema te zien.

Wrinkle in Time, A (2018)

0,5
Lang geleden dat ik de laagst mogelijke score heb moeten geven. Verhaal trekt op niets. Het acteerwerk van de mieren in Ant-Man is beter dan het acteerwerk van zowat deze hele cast. Wat Chris Pine in deze film doet begrijp ik al helemaal niet. Misschien had hij een weddenschap verloren? Maar waarschijnlijk om te kunnen baden in het geld van teleurgestelde kijkertjes. Alles, maar dan ook alles komt even geforceerd over als Trump die oprecht probeert te glimlachen. Ze proberen je vooral te overhalen door de overload aan CGI. Alles is dan ook CGI. Zelfs de 200 kilogram dat ze van Oprah hebben moeten weg halen om ze toch nog op het beeldscherm te kunnen krijgen. Heb een deel als spoiler gemarkeerd omdat sommigen het misschien te grof zouden kunnen vinden. Maar ik ben best wel trots op deze grap. Dus Moviemeter, gun me deze grap a.u.b.! Want veel kijkplezier bij deze film was me niet gegund. Peace out.