menu

Hier kun je zien welke berichten Donucius als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Passengers (2016)

3,5
Visueel hoogwaardige en mooie film. Verhaal is rechtlijnig en voorspelbaar.
De regisseur wilde duidelijk niet teveel risico nemen met het script.
Al met al een redelijke film, visueel aantrekkelijk, maar weinig verrassend.
Jammer, want er had meer in kunnen zitten.

Patriots Day (2016)

3,5
Mooi en realistisch geschoten film. Geprobeerd om de sfeer en het gevoel in beeld uit te drukken, wat aardig goed gelukt is. Er zitten een aantal goede, pakkende momenten in.
Vooral het vuurgevecht met de broers en het einde van de film zijn hoogtepunten.
Voor wat de film is, bedoeld als documentaire, is er nooit een gevoel geweest van een traditionele docu uitvoering. In dat opzicht is het een aangename meevaller, omdat ze blijkbaar gekozen hebben voor een pakkende 'filmsfeer' opzet.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Alternatieve titel: Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

3,0
Aardige film, maar nergens iets wat je niet eerder hebt gezien. Als je voorgaande delen hebt gezien zie je weer (meer of minder) de bekende gezichten erin terugkomen. Verhaal vond ik niet bijster interessant, maar wat anderen al zeggen, het is een piratenfilm; heel veel gekker kunnen ze het niet maken.

Bij dit deel merk ik (net als bij FAST8) dat de ideeën een beetje op beginnen te raken. Nergens meer heel verrassend of vernieuwend, maar dat is op zich bij deze filmreeks ook niet echt heel belangrijk meer.

Ik vergeet vaak hoe goed de CGI en de uitvoering van de actiescenes eigenlijk zijn, omdat we nu eenmaal teveel verwend zijn door Hollywood. De effecten zijn dan ook overtuigend en tip top in orde. Zoals gezegd, verhaal is niet zo heel interessant vond ik, maar dat verwacht je ook niet meer bij het 5de deel.
3D vond ik niet zo heel veel toevoegen, maar ik geef het de voordeel van de twijfel ivm de waterscenes.
Over het geheel te oordelen is het dus een visuele pracht en effectenspectakel met een ietswat dun verhaal, maar in de lijn van deze reeks. Humor niet overal even sterk, maar wel gepast.

Power Rangers (2017)

Alternatieve titel: Saban's Power Rangers

4,0
Een Power Rangers film zoals die hoort te zijn. Jeugdsentiment ten top!
De pacing van de film is erg goed en nergens wordt het langdradig of saai. Wellicht dat het voorbereidend werk van de introductie tot de daadwerkelijke actie iets korter had gemogen, maar het voegt wel een stukje diepgang toe aan de goede opbouw van de film.

Een kruising tussen 'Teenage Mutant Ninja Turtles - OOTS' en 'Transformers', waarbij evenals bij TMNT de actie goed is uitgewerkt. Camerawerk is mooi en er zit ook de nodige dosis humor in.
Wat mij betreft een Power Rangers zoals die in mijn ogen hoort te zijn als film. Een stukje sentiment, nostalgie, actie met zelfs wat mecha, passende ondersteunende muziek en je hebt de perfecte film.
Niet te moeilijk doen over het verhaal, de villain of de performances; het kijkt gewoon lekker weg.
Als je TMNT2 goed vond, dan is dit zeker een aanrader...

Predator (1987)

4,0
Idem als hierboven. Leuk om een keer op het witte doek gezien te hebben. Het oude 2.1 stereo geluid heeft wel iets nostalgisch en zo ook de (matige) beeldkwaliteit. Maar doet niets af aan de aangename ervaring. Inderdaad veel pubers die nog steeds in hun Grolsch lolbroek fase zitten; 1 keer is leuk, maar 40 keer op 1 avond is de lol er wel een beetje vanaf. De film ziet er nu een beetje gedateerd uit, maar met performances en oneliners als deze zie je tegenwoordig niet meer zo vaak. Als je deze film vaak gezien hebt beginnen bepaalde dingen wel op te vallen. Bijvoorbeeld hoe lomp die gast in dat predator pak eigenlijk beweegt. Maar nog steeds een van de klassiekers die je gezien moet hebben!

Predator, The (2018)

Alternatieve titel: Predator 4

3,5
Een prima Predator film die goed zijn mannetje kan staan. Je moet de film uiteraard niet met de vorige Predators vergelijken. Dit is een prima film met prima acteerprestaties. De film doet gewoon wat het hoort te doen. Een goede actie-/sf-film zijn met een degelijke verhaallijn en special effects.

Er is voor mijn gevoel erg goed ge-edit, waardoor de film goed vlot loopt en de scènes goed aan elkaar vloeien. Het camerawerk is ook prima en de suspense is niet te vergelijken met de oude Predators. Men heeft gekozen voor een wat vlottere, actie- en dialooggedreven film die goed bij deze tijd hoort. Bij de oude Predators wil men nog wel eens in slaap vallen bij de wat rustigere momenten, maar deze film houdt de spanningsboog goed strak. De timing van de humor is ook prima.

Mijn conclusie is dat dit een goede bij de tijdse Predator is die prima te pruimen is. Ik vond Predators (2010) namelijk erg matig met een afgezaagd verhaal. Deze is verfrissend voor wat je er nu nog mee kunt doen, nadat je die predator karakter al tig keer gezien hebt. IMAX 3D is goed, zeker omdat het geluid goed afgemixt is. 3D is lichtelijk maar genoeg en stoort niet. Lekker R-rated en daar hou ik wel van.