menu

Hier kun je zien welke berichten Donucius als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Halloween (1978)

Alternatieve titel: John Carpenter's Halloween

4,0
Ja ik zat ook tussen een boel van die idioten die niet snappen waar de film over gaat. Mensen die halverwege de zaal uitlopen, tussen de film door gewoon hardop lopen te praten of keihard popcorn lopen te kauwen. Het toppunt van treurigheid is dan ook van die gasten die als schoolmeisjes lopen te giegelen. Ik zat naast een gast die bij elke scène liep te zeiken dat het stom en voorspelbaar was. The Mother of all Slashers komt op het witte doek en je zit tussen lui die de film totaal niet snappen, wtf? De jeugd van tegenwoordig wordt steeds dommer lijkt het...

Deze film is geniaal met verwijzingen, sfeermakerij, heeft uitmuntend camera- en acteerwerk waar menig hedendaagse film en director nog wat van kan leren. Het gaat vooral om de sfeer en Michael. De rest is verpakkingsmateriaal voor het explosieve cadeau. Expendables voor de film. Het klassieke Halloween deuntje is dermate muzikaal en geniaal bedacht dat bij het horen van het deuntje het altijd en gegarandeerd kippenvel oplevert; elke keer weer!

Ik snap sowieso de mensen niet die 10 euro lappen om dan achteraf erachter komen dat de film niet hetgeen is dat ze verwachtten. Deze film is 40 jaar oud. Denk even na of kijk even een trailer. Als je verwacht dat dit een IT of The Nun is dan kom je snel van een koude kermis thuis.
Een tip voor zulke mensen: kijk lekker thuis met een bak popcorn op de bank. Kan je giegelen zo hard je wilt zonder dat anderen er last van hebben. En geef vooral the Mother of all Slashers het respect dat ze verdient.

Hidden Figures (2016)

3,5
Bovengemiddelde film met (lichte) nadruk op het juist portretteren van de raciale verhoudingen in die tijd. Het verhaal is mooi en brengt de gewenste boodschap over. Op gerichte momenten emotioneel en humorvol, geven de film aardige invulling. Het verhaal is niet nieuw of verrassend, maar zoals met meer dingen in het leven, dringen bepaalde dingen pas door als je ze met 'eigen ogen' aanschouwd hebt.
In dat opzicht is dat met deze film goed gelukt. Mooi is ook dat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De hele jaren 60, 70 sfeer van de film geeft de film een 'verfrissende' indruk wat mij betreft. Even terug naar het verleden kan soms ook leuk zijn...

Hitman's Bodyguard, The (2017)

3,0
Een explosieve achtbaanrit met non-stop grappen en over de top sensatie/actie is hoe ik deze film zou beschrijven. Eerste helft van de film is sterk, daarna gaandeweg afzwakkend, waarschijnlijk omdat je aan de actie en de dialogen, die met hoog tempo naar je hoofd geslingerd worden, gewend bent geworden. Reynolds is leuk om naar te kijken als acteur, zeker na de sterke Deadpool. Jackson zit weer ouderwets in zijn vel in deze rol. Wel leuk dat een groot deel van de film in Amsterdam gefilmd is. Een minpunt is het erg schokkerige beeld bij de actiescènes. Daar kan Michael Bay nog wat van leren... (not!)

House with a Clock in Its Walls, The (2018)

2,5
Al met al een redelijke 'kinderfilm' die wel te pruimen is als de verwachtingen laag gehouden worden. Cate Blanchett is natuurlijk super om naar te kijken en draagt de film dan ook voor mij. Jack Black is okay, maar komt in zijn rol niet heel erg uit de verf. Owen Vaccaro wordt wel iets beter naarmate de film vordert. Dit geldt hetzelfde voor de film zelf die tegen het einde meer vuurwerk en pit begint te tonen. De film speelt het heel safe, maar zo nu en dan is bij dit soort films safe niet altijd een onaangename ervaring.