menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Hier kun je zien welke berichten Donucius als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Isle of Dogs (2018)

3,0
Het ziet er mooi uit, maar van de film is mij niet zoveel bijgebleven helaas...
Deze film is niet voor iedereen weggelegd denk ik...

It (2017)

Alternatieve titel: It: Chapter One

3,0
Een gelukte horror 'remake' van de iconische serie die, afhankelijk van de persoon, verschillend ontvangen kan worden. Afhankelijk of je de originele serie al kent en of je veel horrors kijkt.

Ik ben geen fan van horror die het teveel van special (CGI) effects moet hebben. In dit geval vond ik Pennywise niet angstaanjagend genoeg; Tim Curry durfde ik vroeger nooit recht in de ogen te kijken, terwijl je dat bij Bill wel makkelijk kan doen. Die duivelse blik, is met geen woorden te omschrijven...
In de film ziet het er allemaal op zich mooi uit, alles is perfect en netjes uitgewerkt, er behoeft echter weinig aan de verbeelding gelaten te worden. Van enig psychologische angst is hier dan ook geen sprake van, en dat is jammer en een gemis. Men moet het vooral hebben van de muziek en de jump scares die helaas vaak voorspelbaar zijn, maar dit maakt het desondanks niet minder leuk. De gore is een aangename toevoeging die veelal voor een drukkende (en bij mij een komische) sfeer zorgt. De originele serie bezorgde mij destijds nachtmerries en kippenvel, terwijl deze film mij vooral vaak een brede glimlach op mijn gezicht weet te brengen. Wel moet ik zeggen dat horror mijn favoriete genre is, dus ik kijk sowieso al met een andere bril naar deze film dan de gemiddelde bioscoopganger.

Tijdens dit schrijven ben ik de serie op tv aan het kijken. Achteraf gezien moet ik wel zeggen dat de film helemaal zo slecht nog niet is voor een avondje uit. Laat je verwachtingen en vooroordelen thuis en de film (en het publiek in de zaal) kan de gemiddelde bioscoopganger prima vermaken. Binnen het genre voor mij niet heel speciaal, wetende dat het wel kan een remake die (bij mij) wel indruk weet te maken (zoals een Evil Dead). Desondanks geef ik deze film toch een prima ruime voldoende, omdat de uitwerking en het resultaat, uitgaande en in vergelijking met de originele serie, uiteindelijk tot een degelijke horror prent is verwerkt.

Tip:
De IMAX-versie is geen must, zeker niet omdat de film zelf geen IMAX is, maar het oorverdovende geluid van de IMAX-zaal zorgt er wel voor dat je het gebler van de doorgaans zo irritante praters in dit geval niet hoort. Dit zorgt voor een veel fijnere kijkervaring.

It Comes at Night (2017)

2,5
Een erg aparte film. Meer zeg ik niet.
Knap hoe men met weinig tot niks 90 minuten kan vullen, maar ook niet meer dan dat.
Te vergelijken met een lange aflevering van een goede serie (zoals een Walking Dead?).