menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Hier kun je zien welke berichten Donucius als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Child's Play (2019)

0,5
Om te huilen zo slecht. Slecht geacteerd, slecht camerawerk, slechte jump scares en Chucky die helemaal niet het charismatische onbesproken duivelse heeft. En er zitten altijd wel weer een paar van die idioten in de zaal die de hele film lang door de film heen blijven praten; zegt ook al genoeg over de spanningsboog van deze film.

Nee, deze moet je echt overslaan. Kijk gewoon de fenomenale originele trilogie en voor mijn part ook nog de 3 vervolgdelen, maar deze is gewoon niet de naam Child's Play waardig. Zal wel weer aan mij liggen...

Circle, The (2017)

2,5
Het thema is waanzinnig en tegelijkertijd beangstigend. De uitwerking is bij vlagen goed en over bepaalde dingen is duidelijk over nagedacht, maar het is nergens echt overtuigend.
Wellicht een eye-opener voor mensen die wat minder bezig zijn met de gevaren van social media en persoonlijke privacy en de kracht ervan.

Tom Hanks en Emma Watson acteren op de automatische piloot. Het probleem met Emma naar mijn mening is dat ze goed kwalitatief evenwichtig kan acteren. Je krijgt wat je vraagt echter zijn er geen uitschieters naar boven of beneden, waardoor het al gauw eentonig lijkt te worden. Het overgrote deel van de tijd lijkt het alsof je naar een Apple Keynote of een rondleiding op de Google Campus zit te kijken.

Het concept en de gedachtengang over de huidige realiteit van de digitale wereld waar we in leven is te waarderen, echter de uitbeelding is te rooskleurig en optimistisch. Als er getracht wordt een punt met deze film te maken dan komt dat niet helemaal duidelijk over. Je kunt wellicht beter een goede documentaire over privacy en identiteitsdiefstal kijken als je meer over de gevaren van social media en dergelijke in deze 'always online' wereld wilt weten. Daarvoor is de film teveel weten en vergeten om echt een inzichtelijk statement te kunnen maken.

Close Encounters of the Third Kind (1977)

3,5
Net de 40th anniversary in de bios gezien. Spielberg is echt zo'n regisseur die met enkel beeld en geluid iets totaal ongeloofwaardigs geloofwaardig weet te maken. De kunst van de kijker in een film zuigen, waarbij fictie tot werkelijkheid wordt getoverd. Hoe langer je kijkt hoe geloofwaardiger alles wordt; het gaat om het totaalplaatje en alle scènes, hoe nutteloos ze op het eerste gezicht ook lijken, dragen hier aan bij. Goede montages en voor die tijd verbluffende effecten maken deze film af. Een van de klassiekers die je een keer gezien moet hebben.