• 158.093 films
 • 9.638 series
 • 28.753 seizoenen
 • 607.346 acteurs
 • 353.009 gebruikers
 • 8.843.720 stemmen
Avatar
 
banner banner

Passengers (2016)

Sciencefiction / Romantiek | 116 minuten
3,30 1.503 stemmen

Genre: Sciencefiction / Romantiek

Speelduur: 116 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Morten Tyldum

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Chris Pratt en Michael Sheen

IMDb beoordeling: 7,0 (430.267)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 22 december 2016

Plot Passengers

"There is a reason they woke up."

Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) zullen de rest van hun leven op het luxe ruimteschip moeten verblijven en al snel beginnen ze voor elkaar te vallen. De intense aantrekkingskracht tussen beiden valt niet te ontkennen, totdat ze erachter komen dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende passagiers op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Jim Preston

Captain Norris

Aurora's Friend

Instructor (Hologram)

Observatory (stemrol)

Video Game (stemrol)

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

 • 387 berichten
 • 373 stemmen

Film was veel beter dan verwacht.. Juist door de romantiek..... Sommige scenes zijn erg onrealistisch en soms erg overdreven en ook de psychologische diepgang is vaak matig, het einde niks maar... Maar er wordt gewoon goed geacteerd en het verhaal is mooi...

Broken heart ♥


avatar van Black Math

Black Math

 • 5372 berichten
 • 1724 stemmen

Een onderhoudende SF film. Het schip ziet er fraai ontworpen uit; af en toe ook leuke effecten, zoals hoe het water in het zwembad zich gedraagt op momenten dat de gravitatie uitvalt. Het plot heeft verder ook een interessant uitgangspunt, de uitwerking is verder wel volgens het boekje. Het is niet moeilijk te voorspellen wat er grofweg gaat gebeuren: het komt natuurlijk uit dat hij haar wakker gemaakt heeft, waardoor ze zich van hem afkeert, en natuurlijk gebeurt er iets waardoor hij zich kan rehabiliteren tegenover haar. Desondanks weet het te boeien en in combinatie met de mooie designs kom ik op 3,5* uit.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5529 berichten
 • 1453 stemmen

Ik vind het best wel een boeiende en interessante film. Dat is ook niet moeilijk, want dit onderwerp interesseert me enorm. Dat is tegelijkertijd ook zijn nadeel, want daardoor worden de gebreken van deze film meteen zichtbaar, en dat zijn er best veel, maar ze zijn zichtbaarder voor mij omdat het thema me interesseert, en ook omdat dat eigen is aan het genre of het thema. Geen enkele science-fiction film is vrij waarheidsgetrouw als je het tot in de details analyseert, maar hier gebeuren veel dingen die niet echt logisch zijn, en waarschijnlijk nog veel meer dat totaal niet klopt waarvan ik het niet eens weet.

Dus wat klopt er dan niet. Voor mij is het grootste gebrek de manier waarop de "power" gradueel uitvalt, soms dan weer aanslaat en weer uitvalt, en dan plots na twee jaar plots veel meer uitvalt. Daarbij is het totaal niet logisch dat er niet meer patienten wakker worden, of dat alle power van het schip niet uitvalt, wat dacht ik ook gebeurde, en dan zouden de hibernation pods allemaal in werking moeten schieten.

Ook is het totaal niet logisch wanneer er failures zijn dat er geen procedure is waarbij crewmembers wakker schieten. Het systeem detecteert multiple critical failures, en de enige die wakker wordt met toegang tot de ruimte is iemand vanwie zijn pod ook door een defect malfunctioneert. Dat er verder geen back-up plan voorzien is voor terug in hibernation te gaan, dat een reanimatie kan omdat ze de autoriteit niet hebben, maar met de ID kaart van een deck man officer gaat dat dan plots weer wel? En ook de redding op het einde is allemaal niet erg logisch. Die man zou aan extreem hoge snelheid moeten zweven door de ruimte, terwijl het ruimteschip ook aan heel hoge snelheid vliegt, de snelheid waarbij de man en het schip van elkaar verwijderd worden zou quasi al aan de snelheid van het licht moeten zijn. Ook onmogelijk dat er verder geen kritische schade is aan het schip door de vele barsten in de ruiten die we zien. En daarnaast ook onmogelijk dat ze 2 jaar lang geen waarschuwingen hebben van dat er iets fout is, en dan plots is het alle hens aan denk.


Ja, tot zover al redelijk wat fouten die ik opsom. Je kan er eindeloos veel vinden, dat is ook eigen aan zo een film, maar er zitten toch wel een heleboel serieus grote fouten in het plot. Ik denk ook dat het sf of actiegedeelte qua realisme dan ook het zwakst is, al is het romantische element er toch ook wel wat bij de haren geplukt. Hoe ze plots van hem houdt, hoe ze dan weer hem haat, en dan toch weer zo hard van hem houdt dat ze hem redt... Tja. Ook de timing is weer heel toevallig. Zij komt te weten van wat hij doet, terwijl hij juist haar ten huwelijk gaat vragen.

Toch heb ik me wel geamuseerd. Maar ik kan er zeker niet meer dan een 7 voor geven, en dat verdient de film dan vooral op basis van het eerste halfuur / uur. Vanaf dat ze te weten komt dat hij haar voorgelogen heeft, wat een heel begrijpelijke actie is, wordt het een pak slechter. Het blijft interessant en leuk, maar echt goed is het dan niet meer vanaf dan. Tot dan is de film wel oké.

Ik zou zeggen, boeiend maar neem het aub niet al te serieus.


avatar van Bubblez

Bubblez

 • 1871 berichten
 • 2195 stemmen

TornadoEF5 schreef:

daardoor worden de gebreken van deze film meteen zichtbaar, en dat zijn er best veel,

Poeh, wat ben ik blij dat ik niet zó naar een film kijk


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5529 berichten
 • 1453 stemmen

Bubblez schreef:

(quote)

Poeh, wat ben ik blij dat ik niet zó naar een film kijk

Ik kijk niet zo naar een film. De gebreken zijn te duidelijk daarvoor. F.Y.I. ik heb me zeker geamuseerd. Anders zou ik geen 7/10 geven. Veel films die dat niet halen bij mij, vooral als de amusementsfactor minder goed is. En het is wel goed gedaan.


avatar van grandpa

grandpa

 • 270 berichten
 • 502 stemmen

Vanmiddag nog eens gekeken, krijgt er een * bij. Visueel een pareltje om naar te kijken .


avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

 • 119 berichten
 • 743 stemmen

Mier en mierzoet.


avatar van mythodea

mythodea

 • 37 berichten
 • 32 stemmen

Ik ben nou niet zo specifiek een Jennifer Lawrence fan.

Ben niet weg van haar acteerwerk.

Maar deze film is ronduit prachtig te noemen en voor mij wel het beste wat ze gedaan heeft.

Het decor is echt perfect, de beelden van de ruimte zijn adembenemend mooi en het verhaal is

echt ZO mooi.

Deze film heeft voor mij eigenlijk wel alles.

De special effects zijn supermooi. Het verhaal tegelijkertijd heel romantisch, maar ook genoeg spanning.

En dan de aangename verrassingen van de korte rol van Laurence Fishburne en de microrol van Andy Garcia

vond ik gewoon bijzonder leuk.

Ik ben tegenwoordig wel van het films kopen in de kringloop. Kijken en wat me niet zint breng ik terug.

Sortement van provisorische videotheek zeg maar.

En als ik deze daar tegen kom zal ik hem zeker aanschaffen.

Dit is een hele mooie voor mijn collectie.

Alleen al de beelden van het universum.

Ik vind dit een aanrader.


avatar van BBarbie

BBarbie

 • 12363 berichten
 • 7439 stemmen

De vormgeving is prachtig, het verhaal een stuk minder. Dat komt waarschijnlijk omdat dit soort “eeuwigdurende” ruimtereizen mij niet echt interesseren. Dat ik toch gekeken heb, heeft te maken met de aanwezigheid van Jennifer Lawrence. Ze deed het wel aardig, net als haar counterpart Chris Pratt. Wat mij betreft had de romantische relatie best wat meer uitgediept mogen worden, want intermenselijke relaties vind ik veel leuker dan al dat hightech gedoe.


avatar van sportfan27

sportfan27

 • 286 berichten
 • 235 stemmen

Sciencefiction voor vrouwen.

Visueel best aardig maar met een flinterdun en voorspelbaar liefdes verhaaltje van het niveau "Goede tijden, Slechte tijden" inc lekkere hunk Pratt. Wat Fishburne in deze film te zoeken had is mij een raadsel.

Slappe hap...

2**


avatar van teigertje

teigertje

 • 1418 berichten
 • 2637 stemmen

Dit is toch wel weer zo'n bijzondere science fiction film.

Genieten op het puntje van je stoel.

Een kalme start met een turbulente doorstart

Prachtig film, ook de film muziek is sfeervol en schitterend.

Ook ontzettend leuk de eind aftiteling met de fantastische track van de beroemde rock band The imagine dragons met de song Levitate.

De hoofdrol spelers zijn fenomenaal.

Spannend en romantiek en ontroering.


avatar van dekschrobber

dekschrobber

 • 74 berichten
 • 136 stemmen

De film stond lang op mijn lijst en tot verbazing ineens op Netflix. Daarmee misschien te hoge verwachting. Het concept is heel goed, echter de wisselingen van drama haalt de film uit balans.


avatar van Fervet opus

Fervet opus

 • 108 berichten
 • 233 stemmen

Science fiction / Romantiek: en dat is het helemaal. Vond het een prettige film. Door sommigen als "mierzoet" omschreven, toch vond ik het niet storend. Het keek heerlijk weg. De vraag die ik me tijdens het kijken vaak stelde:

stel: het was mij overkomen, wat Jim (Chris Pratt) is overkomen, zou ik hetzelfde gedaan hebben? Waarschijnlijk niet. Maar ja: dan heb je ook geen film. Of wel, maar dan een compleet andere.


avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

 • 7503 berichten
 • 904 stemmen

Een interessante film die mij van het begin tot het einde kon boeien!

Knap dat Chris Pratt het eerste uur van de film in zijn eentje kon vullen, je zag ook echt de wanhoop in zijn gezicht. Knap geacteerd. Verder was Jennifer Lawrence een fijne toevoeging evenals barman Michael Sheen. Het einde van de film had ik mij wel anders voorgesteld, maar dat maakt dit einde ook weer interessant. De film had weliswaar 10 verschillende eindes kunnen hebben, stiekem wel jammer dat ze er niet voor gekozen hebben om het einde open te laten. Dan kan iedereen een eigen invulling geven. Desalniettemin een fijne film om naar te kijken en natuurlijk moet ik ook nog even de mooie filmmuziek van Thomas Newman noemen. Die man is en blijft onterecht zwaar ondergewaardeerd.