menu

Hier kun je zien welke berichten TheManInBlack als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alien (1979)

5,0
Ben maar eens begonnen aan de Alien franchise, had de films nog nooit gezien.
In deze film heerst een spannende en duistere sfeer, wat het bovendien ook nog eens griezelig maakt. Met de soundtrack wordt ook alles net iets duisterder. Het ziet er uitstekend uit voor een film uit 1979, de Alien ziet er geweldig uit. De omgeving waarin het zich afspeelt vindt ik ook erg goed. De film wordt met de minuut spannender. De scène wanneer er een alien uit de borst van Kane komt zag er erg bruut uit. Dat Ash een robot bleek te zijn kwam voor mij als een verrassing. Ben benieuwd naar de volgende delen!

Alien: Covenant (2017)

4,0
Ik vind dit deel persoonlijk beter dan zijn voorganger Prometheus (2012). Er zit voldoende spanning in de film met als hoogtepunt voor mij in het tarweveld. Visueel zag het er ook uitstekend uit, ook zijn er mooie omgevingen te zien. De aliens zien er ook weer top uit. De cast is weer uitstekend met hun sterke acteerwerk. Zelf vind ik het wel jammer dat we verder geen uitleg kregen over de Engineers.. Ook zijn er een aantal brute bloederige scènes wat er geweldig uitzag. De twist op het einde zag ik zelf wel al aankomen.

Alien: Resurrection (1997)

Alternatieve titel: Alien 4

3,0
Dit 4e deel haalt absoluut het niveau niet van deel 1 en 2, helaas. Nooit geweten dat een Alien kon zwemmen. Sigourney Weaver doet het wel weer goed, dit keer als een gekloonde Ripley. De setting van dit deel is ook weer uitstekend, net als de vorige delen. De scène onderwater kwam voor mij ongeloofwaardig over omdat het groepje veel te lang onderwater bleef, maar het was wel een spannende scène. Ik vindt dit deel minder saai dan het vorige deel.

Alien³ (1992)

Alternatieve titel: Alien 3

2,5
Helaas stukken minder dan de vorige delen. De geweldige sfeer en spanning uit andere delen is hier ver te zoeken. Erg jammer dat Newt en Hicks verder niet meer te zien zijn in dit deel. De locatie is wel interessant maar de bewoners zijn hartstikke irritant op Clemens na, die helaas al snel sneuvelt. De achtervolging vindt ik toch wel de beste scène van deze film. Sigourney Weaver doet het wel weer uitstekend als Ellen Ripley. De eindscène met de maker van Bishop kwam voor mij wel als een leuke verrassing. Dat Ellen Ripley op het einde zelfmoord pleegt was denk ik wel de beste oplossing, ik denk dat The Company gewoon zat te liegen dat ze het zal overleven omdat ze graag de Embryo willen hebben.

Aliens (1986)

5,0
Net als het vorige deel is dit ook absoluut weer een topper! Van dit deel heb ik de special edition gekeken. Ik vindt beide delen even goed, dus ik kan niet kiezen welk deel er beter is. Weer een prima cast en goed acteerwerk. Net als in het vorige deel heerst er weer een spannende maar wel een wat mindere duistere sfeer, overigens is er wel veel meer actie! Spanningsopbouw van de film is ook weer uitstekend vooral wanneer het bleek dat de kolonie verlaten is. Special effects waren ook weer mooi voor de tijd wanneer deze film gemaakt is.

All Eyez on Me (2017)

2,0
Jammer dat deze film niet het niveau bereikt van Straight Outta Compton (2015). De acteur die Tupac Shakur speelt lijkt wel heel erg op de echte Tupac Shakur moet ik zeggen. Maar het acteerwerk van de cast vind ik zelf niet sterk overkomen, ook niet van de hoofdrolspeler. Bepaalde dingen kloppen ook niet eens. Tupac verdient een veel betere film.. Erg spijtig dit! Vanwege de muziek kwam ik de film wel door.

Amy (2015)

4,5
Een boeiende en pakkende documentaire over Amy Winehouse. Mijn moeder is een fan van Amy Winehouse, aangezien ze 4 dagen geleden alweer 6 jaar is overleden hadden we besloten om deze documentaire maar weer eens te gaan kijken.

Wat had zij een prachtige stem zeg! De mooiste nummers van haar vindt ik zelf "Valerie", "Rehab" en "Back To Black". In deze documentaire wordt ook vertelt dat zij meestal zelf haar eigen nummers schreef, tegenwoordig schrijven de meeste artiesten niet meer hun eigen nummers. Fantastisch natuurlijk dat zij de meeste nummers gewoon zelf had geschreven.

In deze documentaire krijg je het begin van haar zangcarrière te zien tot het eind van haar zangcarrière en leven. Erg jammer dat haar vriend Blake (later haar man) veel invloed op haar had. Door hem raakte ze voor het eerst in aanraking met drugs, wat bovendien ook te zien was in deze documentaire. Ik had het idee dat hij alleen bij Amy was zodat hij genoeg geld had om drugs te kopen. Haar vader is ook een klootzak, die was ook alleen maar uit op geld. Zonde dat Blake zoveel invloed op haar heeft gehad.. Het tragische einde komt alsnog wel weer hard aan, ik moest wel even een traantje wegpinken.

Deze documentaire vindt ik echt goed gemaakt. Het niet in beeld brengen van de mensen die geïnterviewd worden maar waarvan je alleen de stem van hoort werkt uitstekend. Het beeldmateriaal is ook gewoon uitstekend in het dagelijks en privéleven van Amy Winehouse, interessant om te zien.

Veel te vroeg overleden..

Ant-Man (2015)

3,5
Verrassend leuk filmpje, niet verwacht. Had zelf nooit wat van Ant-Man gehoord.
Er zit leuke humor in. Veel mooie special effects. Erg leuk om te zien wanneer Ant-Man kleiner en groter wordt etc. Deze film bevat ook leuke actie scènes

Assassin's Creed (2016)

1,5
Ben een fan van de games en heb alle delen gespeeld, maar deze film vind ik echt verschrikkelijk! Een kameraad van mij wou samen met mij naar deze film toen hij uitkwam in de bioscoop, ben toch maar niet gegaan aangezien ik al die slechte recensies las en had er eigenlijk ook geen hoge verwachtingen van.

Ze vlogen door het verhaal heen vind ik zelf, het was een onnavolgbaar verhaal. Het had een veel te gehaaste script. De momenten waarop de "Assassins" vluchten door de straten en klauteren over de Spaanse daken doen je verlangen naar meer, maar gek genoeg worden juist deze spectaculaire scenes afgekapt voor oninteressante gebeurtenissen en dialogen in het heden. Het was veel beter geweest als de film zich grotendeels ging afspelen in de "Animus" ipv het heden. Met de personages had ik echter ook geen klik mee, erg jammer.. De "animus" ziet er heel anders uit dan vergeleken met de game. Wat ook erg jammer is dat de "arendsoog" ontbreekt. Wat wel heel goed was was dat ze Spaans spraken in het verleden. De omgeving in het verleden zag er erg mooi uit. Aan het einde te zien komt er waarschijnlijk een vervolg, hopelijk razen ze dan niet zo snel door het verhaal heen en speelt het zich meer af in de "Animus".

Helaas weer een gefaalde poging tot gameverfilming

Avengers, The (2012)

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

3,5
Lekker veel actie in deze film met toffe superhelden. Leuk om alle superhelden in 1 mooie film te zien.
Tom Hiddleston was weer heel goed als Loki. Prima vermaakt met deze film, echt top gemaakt! Goede special effects en wat humor.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Alternatieve titel: Marvel Avengers: Age of Ultron

4,0
Een mooi spektakel deze film, vind hem persoonlijk nog net wat beter dan de vorige "Avengers" film.
Deze film bevat heerlijke gevechten en leuke humor. De introductie van de nieuwe bad guy "Ultron" was goed bedacht en leuk om te zien. Op het acteerwerk van de cast is niks op aan te merken, prima.
Special effects waren ook weer uitstekend. Twee leuke nieuwe personages toegevoegd aan de film genaamd "Quicksilver" en "Scarlet Witch". Helaas moesten we al snel afscheid nemen van "Quicksilver"..

Avengers: Infinity War (2018)

4,5
De hype rondom de film is volledig terecht. Mijn verwachtingen voor deze film waren al erg hoog, en stelt absoluut niet teleur!

Eindelijk kan Thanos officieel zijn opwachting maken tegen bijna alle superhelden van het Marvel Cinematic Universe met als doel voor zijn ogen om de helft van het leven in het universum uit te roeien met behulp van alle Infinity Stones. Josh Brolin als de schurk Thanos is echt fenomenaal goed, in mijn ogen de beste bad guy in het Marvel Cinematic Universe tot nu toe. Vanaf het begin van de film tot aan het einde voel je de spanning.

In de opening van de film wanneer Thanos met zijn Black Order aankomt op het schip van Thor, Loki, Hulk en de Asgardians begint het grote spektakel meteen al. Het kleine gevecht tussen Thor, Loki, Hulk en de Asgardians tegen Thanos en zijn Black Order krijg je direct te weten hoe sterk Thanos eigenlijk is zonder alle Infinity Stones, best wel sterk met zijn snelle krachtige stoten. Ook de Black Order krijgt een vlotte introductie in dit gevecht met hun speciale krachten, erg duister. Ik vond het wel jammer dat we niks te horen kregen of te zien kregen wat er met Valkyrie, Korg en Miek is gebeurd. Dit geldt ook voor Hawkeye. De cameo van Red Skull kwam voor mij als een grote verassing. Alle gevechten waren om van te genieten met als uitblinker voor mij het gevecht in Wakanda. Ook heeft de film mij een aantal keer gepakt door de aantal zielige en emotionele momenten waaronder Thanos Gamora van de klif gooit, de laatste woorden van Spider-Man en het grote moment dat Thanos met zijn vingers knipt. Het is dan wel erg jammer dat Marvel al sequels heeft bevestigd in de media voor Spider-Man en Black Panther etc, dan kwam het einde hoogstwaarschijnlijk nog wel een stuk harder aan.Nu is alle hoop gevestigd op de originele Avengers en Captain Marvel om iedereen te redden!

Het acteerwerk van de hele cast is bovendien uitstekend, net als de verbluffende mooie special effects. In mijn ogen de beste Marvel film tot nu toe, laat het vierde deel maar komen!