menu

Avengers: Age of Ultron (2015)

Alternatieve titel: Marvel Avengers: Age of Ultron

mijn stem
3,24 (1464)
1464 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
142 minuten

geregisseerd door Joss Whedon
met Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth

The Avengers, een buitengewoon team van superhelden bestaande uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America, komt opnieuw samen om de strijd aan te binden tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee heeft dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, lopen de zaken uit de hand.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=LRrJt6YINI4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Mitchell1992
1 redelijke film Maar iets te ingewikkeld om echt goed te Kunnen volgen en met Ruim 140 minuten Duurt hij wel erg Lang

avatar van the crook
Wat een vreselijke bagger zeg....na 5 (!) minuten had ik zoveel onzin en rommeligheid gezien dat ik het heb uitgezet. Zal zo sportief zijn geen cijfer te geven voor deze teloorgang van Hollywood...

avatar van thoyouknow1980
4,5
Ja hoor ze flikken het hem mooi weer...alweer een toffe superhelden film
En dit deel is wat mij betreft even goed,en leuk als de eerste Avengers.
Aldus houd men over een heerlijke actie film met brute beelden,lekker

avatar van Mr-Mcmovie
4,0
Alweer een heel goed deel in de superhelden reeks van de Avengers en co.

Begon meteen met bikkelharde erg mooie cgi actie dat ook niet te kort was, en dat al meteen van in het begon dacht ik dus dit kon al gewoon niet falen.

Iedereen is alweer goed als zijn rol als superheld of heldin. Ook leuk detail is dat War Machine, en de Falcon onze helden mochten bijstaan in deze strijd tegen Ultron: een machine die Stark, en Banner creëren (wat ik al een goed plot vond op zich) dat kwaadaardig blijkt te zijn en onze vrienden wilt uitroeien. Ultron is een heel interessantere slechterik dan Loki (toch voor een Avengers film) begrijp mij niet verkeerd Loki is een geweldige bad guy, maar die kregen we al bezig te zien in thor, en dan hebben ze Loki nog eens in de eerste Avengers laten mee doen wat ik iets jammer vond want ze konden beter een ander personage gebruiken dus gelukkig is het nu aan deze Ultron die puur slechtheid uitstraalt en de juiste stem heeft gekregen van James Spader wat helemaal niet slecht was.

De actie is alweer goed over de top, wat ook zeker mag in zo een dikke superhelden flick als deze.

Ik twijfel nog aan een 4,0 of een 4,5 maar voorlopig hou ik het op een dikke 4,0 sterren.

4,0
goed vervolg.heb me weer prima vermaakt zoals bij de meeste superheldenfilms.

avatar van TheManInBlack
4,0
Een mooi spektakel deze film, vind hem persoonlijk nog net wat beter dan de vorige "Avengers" film.
Deze film bevat heerlijke gevechten en leuke humor. De introductie van de nieuwe bad guy "Ultron" was goed bedacht en leuk om te zien. Op het acteerwerk van de cast is niks op aan te merken, prima.
Special effects waren ook weer uitstekend. Twee leuke nieuwe personages toegevoegd aan de film genaamd "Quicksilver" en "Scarlet Witch". Helaas moesten we al snel afscheid nemen van "Quicksilver"..

avatar van feyenoord126
3,5
the crook schreef:
Wat een vreselijke bagger zeg....na 5 (!) minuten had ik zoveel onzin en rommeligheid gezien dat ik het heb uitgezet. Zal zo sportief zijn geen cijfer te geven voor deze teloorgang van Hollywood...


Goed dat je dat niet hebt gedaan, je kan inderdaad geen cijfer geven als je maar 5 minuten hebt gezien.

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Marvel was er in geslaagd om de fakkel van DC al een tijdje over te nemen. Frisse superhelden, de nodige actie en stap voor stap een groeiende franchise. DC hinkelt duidelijk achter. Marvel heeft ondertussen wel de arrogantie om zichzelf liever te herhalen met de nodige sequels en ook de verhaallijnen trekken wel wat op elkaar. Ik kon nog wel genieten van Civil War omdat je daar de helden meer aan bod ziet komen. Elk met haar of zijn goeie en slechte kanten.

Avengers bracht alle helden bij elkaar, Avengers 2 is opnieuw het hele zootje tegen een almachtige vijand. Zijn het geen ruimtewezens, dan worden het wel robots. Copy Past, maar dan hier en daar anders ingekleurd. Het is vooral uitkijken naar nieuwe dingen met Black Panther en half nieuw als Spider-Man Homecoming. Doctor Strange was minder geslaagd. Het schitterende Wonder Woman bewijst dat DC die fakkel wel eens terug zou kunnen overnemen.

Avengers: Age of Ultron doet wat een blockbuster moet doen (of toch bijna). Hersenloos entertainment dat op veilig speelt. Bekende formule, bekende figuren, vrij voorspelbaar maar dankzij het grote budget hier en daar enkele genietbare scènes. Ik zal wel kijken naar de opvolgers, maar hoe ze al die personages samen brengen zonder overkill is nog de vraag. Doet wat denken aan het 3e deel van The Expendables.

avatar van Phantasm
3,5
Net zo goed als zijn voorganger, heb me er prima mee vermaakt.

avatar van knusse stoel
2,5
Tot nu toe vond ik dit de minst goede van alle "Avengers" films. Eerlijkheidshalve erbij vermelden dat ik nog maar de helft heb gezien maar de potentie die in de andere films zat was beter dan deze productie.
Definitieve uitslag komt nog.

avatar van knusse stoel
2,5
Ook na het 2e deel van de film heb ik niets aan vorige verhaaltje toe te voegen, er wordt veel geweld gebruikt en men vliegt van "hot naar her" door klappen die mij en anderen waarschijnlijk allang van het leven hadden berooft. 'Realiteit' zoals ik die wel in de andere 'Avenger' films zie, ontbreken hier te vaak.
We blijven op de 5 zitten.

avatar van CorvisChristi
3,5
knusse stoel schreef:
Ook na het 2e deel van de film heb ik niets aan vorige verhaaltje toe te voegen, er wordt veel geweld gebruikt en men vliegt van "hot naar her" door klappen die mij en anderen waarschijnlijk allang van het leven hadden berooft. Realiteit zoals ik die wel in de andere 'Avenger' films zie, ontbreken hier te vaak.
We blijven op de 5 zitten.


Gelukkig zijn de meeste Avengers in dit geval superhelden en kunnen ze wel tegen een stootje !

En over wat voor realiteit heb je het eigenlijk? Realisme zoals in dit soort films is namelijk héél erg ver te zoeken. Oftewel totaal afwezig. Wat overigens bij dit soort films ook absoluut geen probleem is. Daarvoor zijn het ook superheldenfilms...

avatar van knusse stoel
2,5
CorvisChristi schreef:
(quote)


Gelukkig zijn de meeste Avengers in dit geval superhelden en kunnen ze wel tegen een stootje !

En over wat voor realiteit heb je het eigenlijk? Realisme zoals in dit soort films is namelijk héél erg ver te zoeken. Oftewel totaal afwezig. Wat overigens bij dit soort films ook absoluut geen probleem is. Daarvoor zijn het ook superhemdenfilms...


Ja, daar heb je inderdaad een punt, met de realiteit bedoel ik niet de onze maar die van hen. Het is al vaak in de overdreven vorm en kan in onze realiteit helemaal niet. Het lichaam in de gevechten zou volledig kapot zijn. Ja, toch? In de andere Avengers kon ik nog enigszins erin mee gaan.
Een mooi voorbeeld van overkill, veel van hetzelfde maar in de overtreffende trap.
Het wringt een beetje deze uitleg maar ik vermoed dat je mij wel kunt volgen.

avatar van CorvisChristi
3,5
Ik snap je uitleg en ben het gedeeltelijk, maar toch niet helemaal met je eens knusse stoel. Die realiteitsvorm verplaatsen in de hoofdpersonages snap ik op zich nog wel. Maar het gaat hier nog steeds wel over, in de meeste gevallen, superhelden. Ik zeg, in de meeste gevallen, want sommigen hadden inderdaad allang dood moeten zijn. In de omstandigheden waarin de meeste acties zich voltrekken, hadden personages zoals Hawkeye, Nick Fury en Black Widow allang de pijp uit moeten zijn. Behalve hun speciale vaardigheden, zijn dit 'normale' mensen die dergelijke situaties nooit het hoofd hadden kunnen bieden.
Maar vergeet niet, dat in de eerste Avengers, ondanks een buitenaardse invasie en andere ongein, niemand van onze helden doodgaat. In Age of Ultron moet uteindelijk Quicksilver het ontgelden. Wordt er toch nog een beetje rekening mee gehouden, ondanks z'n buitengewone supersnelheid die uiteindelijk niet snel genoeg blijkt te zijn

avatar van IH88
3,5
“I once had strings, but now I'm free... There are no strings on me!”

Avengers: Age of Ultron blijft een spectaculaire blockbuster met alle ingrediënten die je verwacht in een Marvel film. Iets minder dan zijn voorganger, maar nog steeds zeer vermakelijk. Age of Ultron is sowieso weer overvol, en deze keer voelt het daardoor soms erg gehaast aan. De humor is goed, en gelukkig zijn de acteurs weer uitstekend op elkaar ingespeeld.

Thor, Cap en Iron Man zijn al goed uitgediept in de vorige films, en nu ligt de focus op Black Widow, Hulk en Hawkeye. Johansson, Ruffalo en Renner weten wel raadt met de extra schermtijd, en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Quicksilver (Taylor-Johnson) en Vision (Paul Bettany) zijn prima toevoegingen. Ultron zelf is niet meer dan een degelijke bad guy, maar als je hem de stem van James Spader geeft wordt alles spannender. Age of Ultron is al met al een wat onevenwichtige film, maar gelukkig blijft het een vermakelijke blockbuster zoals alleen Marvel die tegenwoordig kan afleveren.

avatar van DiamondsRealDeal
2,0
CorvisChristi schreef:
Ik snap je uitleg en ben het gedeeltelijk, maar toch niet helemaal met je eens knusse stoel. Maar vergeet niet, dat in de eerste Avengers, ondanks een buitenaardse invasie en andere ongein, niemand van onze helden doodgaat. In Age of Ultron moet uteindelijk Quicksilver het ontgelden. Wordt er toch nog een beetje rekening mee gehouden, ondanks z'n buitengewone supersnelheid die uiteindelijk niet snel genoeg blijkt te zijn
Are you kidding me ? Quicksilver is bad guy dus mag hij dood, ook al redt ie een kind.

avatar van frolunda
2,0
Tot op zekere hoogte best genietbaar,veel spectaculaire actie,fraaie beelden en de film ziet er goed verzorgd uit maar uiteindelijk vond ik het maar een zielloos geheel.En ook een behoorlijke verspilling van al dat acteertalent wat op het doek voorbij komt.De ene na de andere filmster komt voorbij,maar ondanks de lengte van Avengers: Age of Ultron heeft iedereen te weinig screentijd en te onzinnige of vervelende teksten om zich echt te profileren.
En hadden ze die 142 minuten nu nog maar van een sterk en doortimmerd verhaal voorzien dan was dat nog niet zo'n probleem geweest maar nu gaat de film over de top om ten slotte onder zijn eigen gewicht te bezwijken.Het laatste uur was dan ook behoorlijk vermoeiend en heeft mij voorlopig wel even genezen van al die overvolle superhelden films.
Vergeleken met dit vehikel was zo'n film als bijvoorbeeld Logan een verademing.
Matig.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Wederom een film met spectaculaire beelden, prachtige speciale effecten en boordevol actie.
Ik vond hem net iets minder geslaagd dan de eerste film wat betreft het verhaal.
Maar toch heb ik me er 2 uur en 20 minuten met kunnen vermaken.
Er komt nog een vervolg, en dat is voor mij zeer welkom...
Zolang het goed blijft tenminste


Heb deze opnieuw bekeken omdat het vervolg erop ook klaar ligt en ik mijn geheugen even wou opfrissen.
En heb bijgevolg ook niets aan mijn eerste commentaar toe te voegen.

avatar van Lovelyboy
3,0
Pfoei….moet zeggen dat de openingsscène me erg ongerust maakte. De Avengers die een leger, tanks en bunkers in een bos aanvallen. Een bijzonder vage vechtscene met iedereen die maar door elkaar vliegt, de meest spectaculaire en vreemde sprongen of vechtacties maakt. Gaap....maar eens het raam uitkijken, hoop niet dat dit 142 minuten zo gaat dacht ik. Gelukkig...

Een verhaal, hetzij redelijk dun ontvouwt zich, er komt wat meer dialoog en alle 'helden' lopen op hun eigen manier tegen bepaalde dingen aan. De nodige actie en gevechten komen voorbij en uiteraard is het allemaal weer op het nippertje hoe het allemaal afloopt met een teaser naar een volgende deel. Waar ik me wel steeds vaker op betrap is dat ik dan altijd denk: mensenkinderen wat maken ze weer een bende, medelijden met de stakker die dit op moet ruimen.

Anyway, wat belangrijk is aan een dergelijke film als dit is de toon. Een 'serieuze' superhelden film kan maar dan moet hij qua sfeer verder scary as hell zijn, duister dus, zoals de Batman reeks van Nolan. Of de film moet een luchtige en grappige ondertoon hebben zoals bijvoorbeeld Guardians OTG. Een film die bijvoorbeeld twee vechtende superhelden toont terwijl ze door een stad rollenbollen en alles op hun pad plat walsen en de toon is dat ze zich zelf reteserieus nemen...tja, dan heb ik zoiets van waar gaat dit over. Films bijvoorbeeld als Justice League of Fantastic Four waar vooral de humor niet van de grond komt en volledig ieder vorm van sfeer missen.
AAOU bevat gelukkig een beetje van beide. Ironman zorgt zo nu en dan voor een licht komische noot met zijn sarcastische grapjes en opmerkingen, van de andere kant heeft de film op bepaalde momenten ook een wat creepy sfeer zoals wanneer de half afgeknaagde robot het woonvertrek binnen strompelt en een hele verhaal begint. Dus dat zat wel redelijk goed hoewel de sfeer van mij verder nog wel wat enger of duisterder gemogen.

Ziet er allemaal prima uit, dun verhaaltje, beetje humor, Johanssen in haar strakke latexpakje, Olsen ook niet misselijk, aardig vermaak voor een avondje maar daar houd het dan ook wel snel mee op.

avatar van Shadowed
3,0
Ok.

Typisch weer een film die vooral dom vermaakt, alhoewel ik dit deel een stukje minder geslaagd vond dan zijn voorganger The Avengers . Met de opvolgende delen Infinity War en Endgame kan ik het wat moeilijker vergelijken, want de toon lag daar heel anders.

Dit deel gaat tenminste nog vooral voor de actie en nog niet zo veel emotie. Alhoewel de toon wat donkerder is dan de voorganger, ligt het tempo nagenoeg hetzelfde, behalve dat ik het eindspektakel niet meer zo indrukwekkend vond.

Visueel is het wel in orde, maar dat mag ook wel met 1 van de duurste films ooit gemaakt. Actie is niet altijd even mooi in beeld gebracht en mist wel wat adrenaline, het ziet er wel heel goed uit en mag dan ook wel best groot opgezet zijn.

Acteerwerk is wederom iets wat ik wel had verwacht van de Marvels. Grote namen, maar weinig die echt weten te overtuigen. Allemaal voeren ze hun karakter wel voldoende uit, maar geen weet echt heel gaaf te zijn of je echt mee te nemen.

De film weet nooit echt optimaal gaaf te zijn, maar de 142 minuten vermaken best goed en de film is zo ook geen lange zit om uit te kijken. Veel actie vermengt met wat saaie dialogen, maar eenmaal de actie echt los is gebarsten, is het wel vermakelijk.

Door het visuele niveau van de film ga ik het nog een voldoende geven.

avatar van Ste*
1,5
Wat was dít kut.

Wist me vanaf het begin al voor geen centimeter te boeien. Je wordt warrig middenin de actie en het gedoe gegooid, en eigenlijk gaat het zo heel de film verder. Een allegaartje van scènes en dingen zonder dat het ooit als een entertaining geheel voelt. De actiescènes weten me überhaupt al geen seconde te boeien - het is allemaal veel te lang en spannend zijn ze niet, alleen heel sporadisch leuk door wat creatievere momentjes - en de dialoogscènes tussendoor zijn meestal zo rommelig en vaag dat je vaak amper weet waar je nu weer naar zit te kijken.

Bah bah bah, was een straf om uit te zitten, en veruit de minste Marvel tot nu toe. Heb weinig hoop voor wat nog komen gaat, ga maar eens nadenken of ik de andere Avengers uberhaupt nog wil kijken verder. Want dit wordt natuurlijk alleen nog maar erger.

1,5*

avatar van N00dles
1,5
Al vanaf de eerste minuten wist ik dat dit een héél. lange. zit. ging worden. Al meteen word je midden in de actie gedropt zonder dat je enig idee hebt waar je naar zit te kijken. Loki's scepter? Strucker? De Maximoff tweeling? Wapenhandelaar Klaue? Op basaal niveau snap je nog wel een beetje waar ze het over hebben, maar belangrijker is: waarom moet ik dit interessant vinden? Wéér een belangrijk artifact? Weer een paar mensen met vreemde superkrachten? Blaaah.

Als de Avengers zelf nou interessant waren, maar nee, de helden zijn behoorlijk ééndimensionaal. Een diepe karakterstudie als in Joker verwacht ik natuurlijk niet, maar dan hoef ik óók geen oppervlakkige romances of persoonlijk drama te zien, want emotioneel investeren in de personages is toch niet mogelijk.

Wat blijft er dan nog over? Een hoop grafisch geweld, waar ik na 5 MCU-films behoorlijk murw van ben geworden. "Het is toch mooi gemaakt?" hoor ik je zeggen. Misschien, maar wat dan nog? Elke filmstudio kan ergens een paar tientallen miljoenen tegenaan gooien, de beste concept artists en 3D vormgevers inhuren en iets cinematisch neerzetten. Bovendien maakt een minutenlange cgi-battle waarin de hele omgeving gesloopt wordt een film niet spannender, zeker als er nooit mensen doodgaan. Je kan wel merken dat ze voor een PG-12 rating zijn gegaan.

Het is gewoon een rommeltje om naar te kijken. Teveel personages, geen diepgang, drukke montage, een hoop poeha zonder enige inhoud, humor die amper werkt en een zwak plot. Ik vond het echt een kwelling om deze 2,5 uur uit te zitten.

Ik vond de eerste Avengers nog re-de-lijk en na de misbaksels Thor en Iron Man 3 gaf Guardians gaf me weer enige hoop. Age of Ultron slaat deze hoop met Mjolnir weer diep de grond in. Ben kapót en heb nog weinig zin in de rest.

Dik verdiende 1,5*

avatar van Duke Nukem
1,5
Bijlange niet zo leuk als de eerste Avengers film maar toch iets beter dan het vervolg Infinity War, hoewel ook in deze film al de fout wordt gemaakt om teveel personages in een film te proppen die dan niet goed uitgewerkt worden en er is ook al een overdaad aan nietszeggende, bombastische actiescènes. En dat zal alleen maar erger worden in de talloze vervolgdelen. De Avengers zijn meestal beter als ze hun eigen standalone film krijgen, want in deze chaotische potpourri is het moeilijk om de aandacht erbij te houden.

De eerste tien minuten van de film in het sneeuwlandschap vind ik nog het meest geslaagd. Eenvoudige actie waarin onze helden gewoon lekker ongecompliceerd de vijand in de pan hakken. Gewoon fun en niet teveel gezever! Maar dan verzinkt de film in oneindig geneuzel en hints naar de talloze geplande vervolgdelen.

De leukste figuren zijn Iron Man, Thor, Black Widow en de Hulk. Iron Man brengt als enige wat humor waar de anderen veel te serieus proberen te doen. Chris Hemsworth is perfect gecast als de halfgod Thor. Wel een beetje vreemd die romance tussen Black Widow en de Hulk, vooral als ze zijn grote, groene hand gaat strelen - ik vind dat een beetje 'awkward'. Hawkeye blijft naast captain America de saaiste Avenger in de groep. De mooie Koreaanse Claudia Kim als dr. Helen Cho is een aanwinst voor het team.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
geplaatst:
Mijn Marvel Cinematic Universe herziening heeft me gebracht bij deze tweede Avengers-film, Age of Ulton. Destijds in de bioscoop proefde ik al enige moeheid rondom Marvel, omdat Age of Ultron gewoon niets nieuws brengt. Sterker, de film is op alle vlakken minder dan de eerste Avengers. Minder episch, minder pakkend, minder grappig.

Ik merk nu bij al mijn herzieningen dat ik Marvel-moeheid ervaar. Eigenlijk scoort elke herziening op zijn best gelijk als mijn eerste kijkbeurt, maar een hoop films scoren gewoon lager. Wat groots en prachtig in de bioscoop was de afgelopen 12 jaar valt thuis toch wel geregeld tegen. Dat komt ook omdat ze niet elk personage even boeiend uit hebben gewerkt. Tony Stark/Iron Man blijft zeer goed, Banner/Hulk ook. Black Widow is ook nog wel de moeite. Maar bv Thor en Captain America zijn niet echt hele interessante rollen vol diepgang, om over namen als Hawkeye maar te zwijgen.

Age of Ultron begint best leuk met het Avengers-team in actie. Daar kijk je dit toch vooral voor. Maar bad guy Ultron wist me niet genoeg te bekoren, al is het einde met de losgerukte stad wel echt goed gedaan en dat geeft je ook weer dat epische gevoel dat bij dit soort films hoort. Wel jammer dat alles braafjes binnen de Marvel wetten valt, dus geen onschuldige doden enzo. Dat begint me allemaal wel wat tegen te staan, aangezien films als Logan, Deadpool en Kick-Ass laten zien dat superheldenfilms echt prima r-rated kunnen zijn. Ik zou wel eens een Hulk willen zien die iemands kop van zijn romp trekt of een Thor die met zijn hamer iemand aan pulp mept. Maar dat zal er nooit komen. Deze tweede Avengers heeft me best vermaakt, al is 140 minuten echt vreselijk lang als het niet constant top is. Had van mij een half uur uit gekund.

3,5* blijven staan

avatar van TornadoEF5
3,5
geplaatst:
Niet slecht, maar toch minder dan de eerste Avengers. Het probleem van deze film is dat je een beetje verdwaald geraakt in de actie, en dat die niet echt tot zijn recht komt. Het is een beetje trop / too much / te veel in de actiescènes zelf, want elke superheld moet zijn actiescènes krijgen, en daardoor is er minder focus op de actie zelf. Het plot zit ook redelijk ingewikkeld in elkaar, maar het zal wel zoiets zijn van iets redelijk simpel onnodig complex in elkaar steken. Ik ben niet echt fan van de nieuwe superhelden in deze film doordat er weinig karakter in hen zit. De villain daarentegen zit wel vrij goed in elkaar. En desalniettemin slaagt de film wel waarin het moet: vermaken.

avatar van J.Ch.
3,0
Iets te veel van het goede. Waar The Avengers er nog redelijk in slaagde om de balans te behouden, helt de tweede verzamelfilm constant over van de ene kant naar de andere. Dat resulteert in een film met allerlei leuke ideeën waarvan er echter maar weinig volledig tot hun recht komen.

Opperschurk Ultron heeft een interessante motivatie voor zijn boosaardige plannen, en als hier de focus op had gelegen had het best kunnen werken. De vorige Marvel-film had ook een goede schurkenrol/-motivatie en deed daar verder niet al te veel omheen. Hier is er behalve Ultron nog een hele troep schurken en semi-schurken waarvan de meeste vrij roemloos uit beeld raken. Naast het centrale conflict heb je nog de conflicten in de groep onderling, van de morele verontwaardiging van Captain America over de creatie van Ultron, tot het duel tussen The Hulk en Iron Man (en laten we eerlijk zijn, dat laatste zag er goed uit maar voegde niet gek veel toe aan het verhaal), én het conflict tussen Jarvis/Vision en Ultron én de wrok van de tweeling tegenover Stark, én alle interne conflicten bij de hoofdpersonen zelf. Om de film niet al te topzwaar te laten zijn hebben de makers er wat huiselijke scènes in gegooid (wat ook wel een beetje lijkt alsof ze de aanwezigheid van Hawkeye moeten rechtvaardigen) en aangezien de dames uit de andere delen niet wilden komen opdraven zijn ze ook maar een nieuwe romance begonnen. Daar komt bij dat niet alleen het verhaal propvol is, maar ook de actie. Meerdere keren raakte ik het overzicht kwijt. Actie mag best overdonderend zijn, maar dit was vaak gewoon een beetje rommelig.

Er waren ook zeker wel geslaagde momenten in de film. Ik vond bijvoorbeeld de scène waarin Black Widow als het ware The Hulk in slaap sust mooi gedaan. Tony Stark is altijd een prettige aanwezigheid met zijn scherpe opmerkingen en ook Thors hamer wist zowaar wat humor in de film te brengen.

Al met al te veel van het goede, zoals ik al zei. Het zou de film goed hebben gedaan als er desnoods bij de montage nog een heleboel geschrapt zou zijn, zodat de kern ten minste tot z'n recht zou zijn gekomen. Nu blijft het bij een boel redelijk interessante ideeën waarbij de kern moeilijk te vinden is. Jammer. Omdat de film toch wel potentie heeft is mijn eindoordeel mild: 3 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:24 uur

geplaatst: vandaag om 18:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.