• 9.374.277 stemmen

Avengers: Age of Ultron (2015)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Marvel Avengers: Age of Ultron

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth

Releasedatum: 22 april 2015

Plot Avengers: Age of Ultron

"A new age has come."

The Avengers, een buitengewoon team van superhelden bestaande uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America, komt opnieuw samen om de strijd aan te binden tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee heeft dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, lopen de zaken uit de hand.

Tony Stark / Iron Man

Bruce Banner / Hulk

Steve Rogers / Captain America

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Ultron (stemrol)

James Rhodes / War Machine

Pietro Maximoff / Quicksilver

avatar van Tim Lesser

Tim Lesser

Het begint goed, direct keiharde actie precies zoals je die wilt zien. Veel quotes ,soms een beetje té geforceerd, maar meestal spot on.
Ze zijn een stuk duisterder gegaan met dit deel, en de wrijving tussen de Avengers begint goed zichbaar te worden, absoluut een aanzet naar Cap3.

Fijn dat ze Hawkeye en Hulk/Roman meer background geven, eerst konden de personages mij weinig boeien en voelden ze niet als echte Avengers, die mening stel ik een beetje bij hoewel ze natuurlijk altijd de buitenbeentjes blijven zonder echte superkrachten.

Ik heb een dikke twee uur goed genoten en op het puntje van m'n stoel gezeten.
Jammer dat de traditie is gebroken met de after credits scenes maar er zit een héél kort stukje na de eerste aftiteling, daarbij (wéér) een gooi naar Infinity War.

Al met al een prima film en precies wat ik ervan verwachte, oh en wil je weten of er iemand dood gaat of niet? >>> Ja, helaas sterft QuickSilver

Een mooie 4 sterren van mij.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Net thuis na de Imax marathon van The Avengers 1 & 2. Goed om ook de films met elkaar te kunnen vergelijken op deze manier. Waar ik bij deel 1 niet geheel tevreden was (eindcijfer een ruime 7, maar toch) zit ik bij Age of Ultron op een 9! Dat kan ook het enthousiasme zijn van dit moment, maar ik denk niet dat ik het cijfer nog ga bijstellen.

Al met al is Age of Ultron een spektakelstuk van jewelste geworden waarbij James Spader als Ultron echt een glansrol vertolkt. Die man kan al zoveel met alleen zijn stem, dat is simpelweg genieten van elke scène waar hij in zit.

Ook de introductie van de 'nieuwe' characters Scarlet Witch & Quicksilver is geslaagd en biedt weer wat extra vertier (en verhaallijnen). Wat dat betreft: nadat zowel Thor, Iron Man als Black Widow hun 'brain invaded' door Scarlet Witch worden die plotjes wel erg tergend langzaam uitgewerkt (ten dele). Vond dat denk ik het enige saaie aan deze film.

De speelduur vliegt zoals altijd voorbij. Beetje teleurgesteld over de after credits stukjes maar ach, ik zie het met liefde door de vingers.

9/10 (IMDB)

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Een 2,5 uur durend spektakel waarin super veel actie zit en waar je ook genoeg om kunt lachen, dat is Avengers: Age of Ultron. De toon is dan wel iets donkerder dan het vorige deel, echt serieus of donker wordt het nergens. De film doet precies wat er van te voren van verwacht werd, namelijk vermaken. Dit is topvermaak met hoofdletter T, waarin actie, humor en zelfs romantiek in hoog tempo voorbij komen.

'Avengers: Age of Ultron' Recensie - Filmtakers

avatar van Sint Antonius

Sint Antonius

Zeer geslaagd tweede deel van de Avengers.
Ze slagen er overigens weer goed in om elk personage voldoende aandacht te geven.
Goede mix tussen spanning, actie en humor.Vooral de vechtscène tussen Iron Man en the Hulk was geweldig!!

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Avengers: Age of Ultron (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Age of Ultron is een briljant spektakel gevuld met véél actie, emotie, een team van unieke personages en een hoop hilarische one-liners. De personages die minder ontwikkeld waren in Avengers (Hulk, Hawkeye, Romanoff) zijn in deze film méér ontwikkeld dan de hoofdpersonages (Thor, Cap, Stark). Een enorm sterk begin, en hoewel de film nergens afzwakt neemt deze toch genoeg tijd om even op adem te komen. Sommige verhaallijnen zijn misschien iets minder goed ontwikkeld, maar door het hoge tempo vergeten we deze overbodige kleinigheden. Misschien niet beter dan The Avengers, maar ZEKER één van de beste in het Marvel Universum.

avatar van The Oceanic Six

No matter who wins or loses, trouble always comes around.

Best uitgekeken naar deze tweede Avenger film en gelukkig kon ik er vandaag al heen. Deel 1 was destijds erg tof, door een groep superhelden in 1 film samen te brengen. De hype werd al aardig opgebouwd door iedereen een eigen film te geven en de climax te tonen in The Avengers. En toen kwam deel 2.

Misschien klink ik nu vrij negatief, maar dit tweede deel viel me tegen. Niet dat het slecht of niet vermakelijk was, maar ik had er meer van verwacht. Het been there, done that gevoel was behoorlijk aanwezig, ook al zijn er wat nieuwe toevoegingen aan de cast. Ik vond geen van de nieuwelingen interessant genoeg om echt opvallend te zijn. De film teert net als de voorganger toch vooral op Iron Man/Stark en Hulk/Banner. De grotere rol van Scarlett Johansson was wel een dikke plus, maar dan vooral omdat ze echt zo enorm sexy is. Al was haar potentiële romance met Bruce Banner best aardig uitgediept. Ze heeft best een sympathieke, maar ook stoere rol.

Maar waar de film om draait, het spektakel en de visuele effecten, daar zit het wel goed mee, al miste ik tot het einde wel absoluut dat WOW!-gevoel. De film begint best sterk, maar het tussendeel valt gewoon tegen. Voorspelbaar, vrij langdradig en te weinig spectaculair. En dan doel ik niet op een gebrek aan actie, maar gewoon een gebrek aan een boeiend plot. Bad guy Ultron deed me ook niet zo heel veel. Ik kreeg er een beetje een Transformers gevoel van, geen idee waarom overigens. En dat is geen positief gevoel, want die reeks is echt troep.

Gelukkig zijn een hoop zaken wel uitstekend uitgewerkt. De film ziet er zoals verwacht weer subliem uit, zeker het einde maakte de nodige indruk, al ben ik tegenwoordig wel heel wat gewend qua special effects, dat ik niet weggeblazen werd. Dat is misschien wel het grootste probleem van de film. Er zijn de laatste jaren zoveel van dit soort megablockbusters met helden en monsters uitgekomen, dat ik er een klein beetje moe van wordt. Ook Marvel zorgt misschien wel zelf voor een overkill aan dit soort films dat ze op moeten passen dat mensen er niet genoeg van krijgen. Al spreek ik dan niet voor mijzelf, want ik ga toch alles kijken! Sowieso is de film vermakelijk genoeg, mede dankzij de prima humor en charismatische acteurs zoals Downey Jr. die wederom enorm op dreef is als Tony Stark, misschien wel 1 van de best uitgewerkte personages in superheldenfilms de laatste 10 jaar.

Om het af te sluiten; Avengers: Age of Ultron is gewoon de zoveelste prima Marvel film geworden, maar doet nergens wat speciaals en lijkt te lijden aan een gebrek aan creativiteit. Op een gegeven moment raak je vermoeid als ze weer honderden mensen van een bijna zekere dood hebben gered.Wat dat betreft durven dit soort films helaas nooit eens over het randje van het toelaatbare te gaan. Hopelijk wordt Avengers 3 weer wat interessanter. Uiteraard een voldoende, maar er had meer in moeten zitten.

Kleine 3,5*

avatar van wwelover

wwelover

Marvel verliest het van DC bij mij, maar ze weten wel vaak goed amusement te maken. En ook bij deze Avengers film is dat goed gelukt. Achteraf toch iets minder donker dank ik had gehoopt, maar in ieder geval minder 'lollig' dan de eerste. Veel actie vooral, veel meer dan in de eerste. En dat pakt goed uit, want het wordt nooit saai of eentonig. Interessante badguy en goed gecast natuurlijk. Natuurlijk is de humor nog wel aanwezig en de grapjes en knipogen hier en daar kan ik erg waarderen. De film is misschien nooit echt hoogstaand, het is zeker in de bioscoop echt top vermaak.

avatar van tbouwh

tbouwh

Gisteravond gezien in een volle zaal in Pathé de Kuip. De afgelopen week heb ik mij nog maar eens verlustigd op het eerste deel van the Avengers. Dit droeg duidelijk bij aan de mate waarin ik uitkeek naar het vervolg. Whedon zou ons nog meer actie en spektakel brengen, zo brachten de krantenkoppen deze week. Veelbelovend, aangezien de kenmerkende Marvel-humor ook niet zou ontbreken. Daarnaast zouden enkele karakters (m.n. Hawkeye en Black Widow) verder uitgediept worden. Zie het maar eens in één film te stoppen...
Gelukkig is het Whedon gelukt dit te doen, en goed ook. The Age Of Ultron is een gedegen blockbuster, die zonder twijfel aan kan sluiten in het rijtje geslaagde Marvel-films. Er zijn echter ook enkele kanttekeningen, die maken dat ik toch niet 100 % voldaan de zaal verliet.

Na een explosieve opening met de introductie van de personages en het uitschakelen van Baron Strucker ontwikkelt zich al vrij snel het plot dat deze film maakt of kraakt: de creatie van Ultron. In het vervolg strijden de Avengers tegen deze machine, die twee doelen heeft: de wereld én de Avengers vernietigen. Van een diepere motivatie lijkt geen sprake; Ultron is en blijft een robot. Ook de creatie van Ultron riep de nodige vraagtekens op: waar Stark normaal altijd het contact met Jarvis behoudt, is er nu volledige onwetendheid bij de Avengers van wat er in het laboratorium, elders in het gebouw, aan het voorvallen is. Als Stark geconfronteerd wordt met zijn fout, doet hij het (zoals zo vaak) met humor af, waarna in de rest van de film (te) weinig aandacht wordt besteed aan het feit dat the Avengers primair verantwoordelijk zijn voor hetgeen ze bestrijden. De rol van Stark vond ik sowieso minder goed uitgediept dan in de vorige film. Het gevecht met de hulk is enorm vermakelijk, maar komt ook relatief uit het niets. Lijkt een tussendoortje; dat niet per se noodzakelijk was voor het verhaal, maar er vanwege de waarde voor het amusement (en voor de trailer) toch ingestopt is. Ook met Starks karakterontwikkeling vanuit Iron Man 3 wordt niets gedaan.

Maargoed, over de actie dus niets dan goeds (alhoewel, Hawkeye die robots met pijlen uitschakelt..), en ook de humor zit er weer uitstekend in. Ook de beloofde personage-uitdieping vind plaats; enerzijds is het goed dat er meer aandacht aan Black Widow en Hawkeye wordt besteed, anderzijds vond ik de gekozen plotlijnen ook weer niet bijster interessant.

Een ander duidelijk aspect van deze film is dat Age of Ultron duidelijk een opbouwer is, in ieder geval richting Infinity War. De verwijzingen naar de toekomst waren niet uit de lucht (waar het eerste deel nog redelijk zelfstandig stond). Dit aspect maakte de film interessanter, maar Marvel moet hier ook wel mee oppassen. Op deze manier wordt de Marvel-franchise wel steeds minder een reeks van films die ook op zichzelf fantastisch zijn; steeds meer draait het om het grotere geheel, dat over vele films en vele jaren wordt uitgesmeerd. De manier waarop visioenen gebruikt werden in deze film vond ik ook redelijk vaag; veel verheffends brachten deze scenes niet, alhoewel ze wellicht wel zo bedoeld waren. Wat wel tof is, is dat er duidelijk gewerkt wordt aan de samenstelling van het Avengers-team. Dit wordt duidelijk zichtbaar aan het einde van de film. Daarnaast vond ik de twee Enhanced erg toffe personages, vooral de vrouwelijke variant.

Uiteindelijk is Age of Ultron mijns inziens dus vooral een tussenfilm; Ultron is een degelijke tegenstander, maar ook wel duidelijk een opponent die uitgeschakeld zal worden. De after credits- verschijning van Thanos belooft veel goeds voor het vervolg, waarin een vijand van nog meer elan de Avengers zal treffen. Toch heb ik weer enorm genoten; actie en humor wisselen elkaar uitstekend af en gaan vaak hand in hand. Om die reden geef ik deze film de 4* die zij wel verdient. Wederom levert Marvel een uiterst vermakelijke blockbuster af, die het kijken, ondanks de diverse minpunten, zeker waard is.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Avengers 2 dus, een film waar ik best naar uitkeek, door (jawel) de trailer en de titel, die beide een soort van epische lading gaven. Zou dit dan zo'n prachtige film worden waarin de wereld op haar eind loopt et cetera? Nou nee, uiteindelijk is dit prima popcornvermaak voor een avondje, maar een paar uur later was ik het allemaal alweer vergeten.

Ja, zoals sommigen ook zeggen hier: je hebt het gevoel het allemaal al eens gezien te hebben en als regisseur mag je dan wat meer toevoegen dan vooral veel actie. Die openingsscène is sterk met dat lange shot, net als de finale waar veel gebeurt, maar die altijd overzichtelijk blijft. Door genoeg rustpunten onderweg wordt het ook geen uitputtingsslag, de soort films waar Bay patent op heeft. Anderzijds duurt de film iets meer dan twee uur, en die zijn vrij vermakelijk en vliegen voorbij, dat je je afvraagt, had daar niet meer bijgekund? Anderzijds zijn die rustpunten best aardig, maar halen ook het hele tempo uit de film. Net als die dromen bij de Avengers halverwege de film in Afrika: dat stuk als geheel duurt gewoon te lang, naast dat het ook niet echt een gekte bracht. Je merkt dat men hier heel wat mee wil doen, net als dat de Avengers uit elkaar worden gedreven, maar dit zijn excuusstukjes die uiteindelijk nooit tot volle wasdom komen. De Avengers hebben vijf minuten een beetje nijd, en ze gaan alweer samen op pad. Ja sorry, maar daar had je best meer mee mogen doen, en anders helemaal loslaten.

Verder krijgen alle Avengers netjes hun beurt, alleen zijn het er zoveel dat er ook niet veel mee gedaan kan worden. Zusje Maximoff is een leuke toevoeging, haar broertje vond ik wel minder dan zijn evenknie in X-Men (maar die kreeg dan weer één geweldige scène waar de regisseur net dat beetje meer toevoegt dat je in deze film node mist). En zo is de film een vrij karig beestje geworden, een beetje een lege huls. Dan mag het allemaal wel knap in beeld gezet zijn, echt overweldigen doet het allemaal niet. Als gezegd dus, het wordt nergens episch. Niet in plot, niet in actie. Dan liever Furious 7 die ook nergens episch wordt, maar wel knetterende actie heeft.En beduidend betere humor - die in Avengers was vaker flauw dan leuk, op een enkele goede grap na (vooral Thor zorgde voor de beste momenten).

De film is groot, maar niet groots. 3,0*.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Het was alweer een flinke tijd geleden dat ik een film in 3D in de bios heb gekeken. Ik werd er nu weer aan herinnerd dat ik het niet gemist heb. Ik zie de waarde totaal niet ervan in. De diepte valt absurd veel tegen en dan blijft er verder geen enkel nut verder meer over voor zo'n brilletje. Afgezien van het feit dat hun natuurlijk weer een extra kassatoeslagje hebben.

Maargoed, ik heb me weer prima vermaakt met deze nieuwe Avengers. Ik ben meer van de DC-stal maar kijk toch uit naar de grote Marvel films, alhoewel ik ze niet allemaal altijd in de bios opzoek.

De beloftes die vooraf aan deze film werden gedaan werden voor mij maar deels waargemaakt. Ja, sommige karakters worden meer uitgediept. Ja, de humor krijgt een wat prominentere rol. Maar een donkerdere film? Die heb ik niet gezien. Ik kreeg, voor mijn gevoel, bijna precies hetzelfde voorgeschoteld als bij de eerste Avengers. De troef bij die film was om de superhelden voor het eerst verenigd met elkaar te zien. Die valt bij deze film toch wel weg. Het tracht opgevuld te worden door nieuwe karakters erin te gooien in de vorm van Taylor-Johnson en Olsen (die overigens, afgezien van die vreselijke accentjes, prima waren) en de andere karakters van de Universe in de mix te gooien zoals Cheadle en Mackie, maar waar zijn dan Paltrow en Portman?

Het feit dat hier in de film zelfs naar gerefereerd wordt en daar een slap excuus voor hun afwezigheid verzonnen wordt is wel vrij storend. Vooral over hoe Stark nog even aankaart hoe slim en belangrijk Pepper wel niet is. Maar waar is ze dan tijdens deze crisis situatie? Waarom helpt ze dan niet? Waar kan ze het in godsnaam druk mee hebben? Eveneens als Portman die nog in Thor 2 loopt te zaniken dat Thor haar niet kwam opzoeken toen hij tijdens The Avengers terug op aarde was. Maar nu wilt ze ineens afstand van 'm?

De film kent eenzelfde opbouw als het eerste deel. Groots wordt het geopend met verschillende actie scenes om vervolgens een toch relatief lang, en ietwat slepend middenstuk te geven. Bij dit middenstuk was ik er toch even uit. Dit kan te maken hebben gehad met de rumoerige bioscoop zaal die om elk grapje overdreven moet lachen, of om het feit dat het 3D brilletje blijft irriteren bij zulke stukken.

Het verhaal kon me daarom enigszins een worst wezen, wat toch wel jammer is. De potentie met een schruk als Ultron lag daar. Ultron is een coole schruk, maar laat de aandacht toch regelmatig los door er een grapje tussendoor te gooien wat hem niet siert.

De overige humor werkt wel perfect in de film. Vooral de running gags betreffende Captain America en zijn "taalgebruik", of Thor en het "optillen van zijn hamer" werken erg goed in de film en zorgen voor leuke luchtige momentjes. En als de film losgaat in de actie dan gaat het ook echt los. Er zitten enkele prachtige shots in de film, vooral als de helden op dezelfde locatie te vinden zijn. En het blijft knap om elke held, die toch variëren in hun krachten, hun waarde aan het team duidelijk te zien maken. Daarin is zo'n scene als het gevecht tussen de Hulk en Iron Man prima te doen, ook al is dat toch enigszins een "filler".

Een fijne uitwerking van Hawkeye, Cap, Thor en Stark kreeg ik te zien in deze film. Maar die tussen Banner en Widow stoorde mij toch wel. Het was niet zozeer slecht wat ik te zien kreeg maar het voelde vooral een beetje awkward aan. Het liep niet echt lekker in het geheel van de film. Maar wat ze proberen te doen hiermee waardeer ik wel.

Misschien is mijn 4* iets te voorbarig, maar ik heb zo'n gevoel dat als ik deze in de herziening gooi, ik het middenstuk van de film, en wellicht dan ook de uitwerkingen van sommige personages (of die droomscenes die ook net te lang duurden) dan wat beter te versnaperen vind. Het volle bioscoopzaal bezoek met z'n 3D werkt toch een klein beetje averechts voor de film. Heerlijk voor wanneer de actie plaatsvind, storend wanneer het wat gas terug neemt, en dat doet het bij deze film net iets teveel. Niet dat dat de film ten nadele moet komen, daar moet ik pas over oordelen als ik het lekker thuis op de home cinema set bekijk, dus ik zet nu toch met enige overtuiging mijn 4* neer, mede omdat ik als de film ook echt losgaat, ik ook echt onder de indruk was. We zullen zien over een tijdje of de 4* blijft staan!

avatar van Shinobi

Shinobi

"The city is flying, we're fighting an army of robots, and I've got a bow and arrow! None of this makes any sense!"

Met The Avengers (2012) werd gelijk de toon gezet. Dus vanzelfsprekend lagen de verwachtingen hoog met dit vervolg, misschien wel te hoog.

Door de introductie van Ultron lijkt men voor een duistere aanpak te kiezen, al is dat meer schijn, aangezien deze ijzeren schurk weinig imponeert. Joss Whedon gaat namelijk op zijn eigen vrolijke manier door om een - overvol - verhaal te vertellen dat de kijker als zoete koek moet slikken; plotgaten en vage wendingen mogen geen verrassing zijn. Hierbij mag de karakteristieke komische noot niet vergeten worden.

In dit deel wordt er de tijd genomen om een aantal personages beter uit te diepen. Op zich is dat wel te prijzen. Zo krijg je meer inzicht in Hawkeye en heb je niet meer het gevoel dat hij er voor spek en bonen bijloopt. Toch zijn deze pogingen enigszins halfslachtig te noemen, omdat het vrijwel nergens naartoe leidt. Wat dat betreft zijn de spanningen onderling te verwaarlozen.

Waar 'Avengers: Age of Ultron' wel in slaagt, is om je dikke actie voor te schotelen. Het is werkelijk waar weer één groots spektakel, met goed uitgekozen rustpunten. Wel kan de montage beter, omdat de sequenties elkaar in rap tempo opvolgen. Hierdoor worden er te weinig epische momenten gecreëerd en heerst er een 'been there, done that' ervaring.

Al met al prima vermaak, maar het speciale is er helaas wel van af. Desondanks ben ik benieuwd naar het volgende deel.

3,5 Sterren.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

De eerste Avengers-film uit 2012 is één van mijn favoriete superheldenfilms. De film zat leuk in elkaar, bevatte de nodige humor en de climax was ronduit spectaculair. Inmiddels zijn we drie jaar verder en verschijnt de tweede Avengers film. In de tussentijd kregen we Iron Man 3, Thor 2 en Captain America 2 voorgeschoteld. Met uitzondering van Captain America 2 vond ik geen van die films echt het vermelden waard. Tel daarbij op dat we in drie jaar tijd nog tal van andere superhelden in de bioscoop voorbij hebben zien komen en dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik inmiddels een beetje superheld-moe ben. Alle films hebben in grote lijnen dezelfde opzet en de actie is nauwelijks nog vernieuwend.

De verassing van de eerste Avengers is er inmiddels vanaf. Wat rest blijft een vermakelijke popcornfilm, die zeker de nodige fans zal bekoren. Ik vond de film leuk zolang hij duurde, maar nergens had ik echt een 'wauw'-gevoel. De effecten zagen er fantastisch uit, maar het plot vond ik vrij matig en ook de schurk Ultron wist mij weinig te boeien. Al met al een film dus die weinig indruk bij mij heeft gemaakt, en wat mij betreft zeker niet in de schaduw van de eerste film kan staan.

avatar van Montorsi

Montorsi

Wederom een enorm opgeblazen, lawaaierig, maar evenwel oersaaie Avengers film. De eerste vond ik al erg weinig aan maar dit is nog erger. Weer bomvol namen van Oost-Europees en Afrikaans klinkende namen ('Morovia', 'Wakanda' ) en zelf bedachte wetenschappelijke termen ('Ultron', 'Vibranium' ) in een weergeloos slecht in elkaar gedraaid verhaaltje. En uiteraard weer dusdanig clichématig dat alle hoofdrolspelers eventjes hun minutes of fames krijgen. De humor van Iron Man is evenwel al een tijdje uitgewerkt.

Hoewel er erg veel gebeurt in deze film wist het me eigenlijk geen minuut te boeien en vielen geregel de ogen even dicht. 1.5*

avatar van martijnk

martijnk

Zeer matige hollywoodfilm die je trouwens niet in 3D hoeft te zien, voegt niks toe.

- Tot in de treuren filosofisch geneuzel waar niemand iets van begreep of niet boeiend was.

- Slecht acterende hulk met tenenkrommende romantische scenes die ook nog eens worden herhaald.

- Overmoralistisch: Kindje moet gered worden, we laten niemand achter blablabla.

- Teveel personages, daardoor werd de film veel te druk.

- Chaotische aktiescenes. Je zag alleen maar metaal en steen over je scherm vliegen.

- Veel te zwakke totaal niet indrukwekkende villain. Captain America had het in z'n eentje ook wel gered.

- Flauwe humor, one-liners die ik had kunnen bedenken.

- De aktiescene tussen Hulk en Iron Man, waar hebben we dat eerder gezien. Power Rangers anyone?

- De gebruikelijke HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA scenes.

Paar goede punten:

- Thor redt de film nog enigzins, hij was echt de enige die grappig was.

- De aktiescene in Zuid Afrika was wel indrukwekkend.

- Scarlet blijft leuk om naar te kijken, hoewel ook zij de film niet kon redden.

Conclusie: zeer langdradige, saaie, slechte en gigantisch overhypte film. Ik heb het wel even gehad nu met de Marvel films.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik raak maar niet uitgekeken op die Avengers-club. Deze film biedt ook weer genoeg spektakel en nog een heel alleraardigst verhaal met een Frankenstein-achtig thema. De film sjeest voorbij in een lekker hoog tempo en bij die actiescene in Afrika werd me dat wel wat te gortig met al die Transformer-achtige beelden. Gelukkig valt dat bij die epische eindbattle (een hele stad zweeft, wauw!) weer mee, al vind ik niet alle schijtlollige opmerkingen tussen de acties door even geslaagd. Maar goed, wat de film echt goed maakt, is dat het erg mooi en gelikt uit ziet. Daarbij krijg je als kijker het gevoel hebt dat er ook echt ene team staat die weer eens de wereld redt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Knap hoe ze een tweeënhalfuur durende reclamespot voor de eigen franchise toch weten te vullen met een behoorlijk onderhoudend plot. Voornaamste helden zijn leuk op elkaar ingespeeld en hun avonturen worden gekruid met bijzonder fraaie special effects. Wel jammer dat de overdadige aanwezigheid van krachtige superhelden enige spanning of suspense in de weg gaat zitten. Zeker als ze dan ook nog eens een schurk tegenover zich hebben die eigenlijk niet zo imposant oogt. In dat opzicht snap ik niet helemaal waarom ze niet kiezen voor meer supervillains in plaats van eerst inwisselbare aliens en nu dan weer dat zichzelf reproducerende robotleger.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Met enige moeite wist ik de dunne draad in het verhaal vast te houden. Maar voor een sterk plot moet je niet naar deze film gaan. Houd je daarentegen van special effects, dan zit je uitstekend. De CGI beelden gecombineerd met het geluid zijn indrukwekkend zoals bijvoorbeeld de afbrokkelende stad die uit de aarde omhoog wordt getild. Veel actie maar helaas niet al te veel spanning. De bioscoopversie die ik zag was in 3D. Dat was een grote tegenvaller: weinig 3D-effecten en het voegt niks toe. Toch uitstekend vermaakt!

avatar van Mreville2

Mreville2

Naar mijn mening een leuke blockbuster dat precies doet wat ik ervan verwachte van een 2e Avengers film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toch bijzonder dat een film over robots, helden, actie en explosies eigenlijk het leukst is als er niet wordt gevochten. Het feestje van Tony Stark, waarin de personages die we inmiddels goed kennen wat ouwehoeren en drinken, was één van de meest geslaagde momenten uit de film. Het is de chemie tussen al deze personages die Avengers maakt tot wat hij is. Die kleine grappen, zoals het niet mogen vloeken in de buurt van Captain America of wie de hamer van Thor kan optillen, zijn veruit het leukst.

Onder het motto 'don't change a winning team' is dit vervolg op veel vlakken hetzelfde als zijn voorganger. Veel actie, overzichtelijke (godzijdank) gevechtsscènes, cynisme en sarcasme, instortende gebouwen en ruziënde superhelden in een simpel plot over een robot dat de mensheid wil vernietigen. Deze robot Ultron is overigens een hele verbetering op Loki, de vorige schurk. Hoewel zijn ontstaan even vluchtig wordt aangestipt, was hij verrassend genoeg erg geestig. Hij is ook meteen het tofste nieuwe gezicht, ik had weinig met nieuwkomers Quicksilver of Scarlett Witch en vond Vision al helemaal oninteressant. En er eerlijk gezegd ook nogal suf uitzien.

Verder meer aandacht voor Hawkeye en Black Widow, die in de vorige Avengers ook maar een beetje meeliepen en vooral plaats moesten maken voor de grote namen. Maar die grote namen bewijzen wel opnieuw dat ze ook gewoon de moeite waard zijn. Blijf het bijvoorbeeld knap vinden hoe ze van een Thor en Captain America toch zulke badass personages hebben weten te maken. Iron Man en Hulk zijn - net als in de vorige film - weer een plezier om naar te kijken. Zeker als er een Hulkbuster bij komt kijken. Een laatste minpunt is iets wat ik bij de meeste Marvel films heb; er is weer een hele hoop blabla. Stripfans zullen wellicht smullen, maar al dat gezeik over magische stenen, dimensies, water, grotten, wiegen en weet ik het boeien mij opvallend weinig.

3,5 sterren.

Iets beter dan de eerste.

Maar dat zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat ik deze gewoon in ouderwets 2D gekeken heb. Dan nog lijkt het af en toe wat flou en onzuiver, maar in ieder geval niet de stuntelige drek-3D die dit soort actiefilms steeds de nek omwringt.

Het is ook beter dat Asgard er niet bij betrokken wordt deze keer. Het speelt zich gewoon af op Aarde. Vind het al lastig genoeg dat een hoop universums elkaar vinden in deze film, als je alle locaties er dan nog bij betrekt wordt het helemaal een zooitje. Maakt het toch iets coherenter.

Verder een film die steunt op CG en actie. De romance tussen Hulk & Black Widow is pijnlijk oninteressant, ook andere melige rustpunten houden de film alleen maar op. Dan heb ik meer met de sneltreincinema van Bay, die zelfs tijdens de rustpunten nog openingen vindt voor lens flares en zwierderig camerawerk. Maar ieder z'n ding natuurlijk.

Actie was niet altijd even geweldig, vooral close-up is het wat saai. Whedon vindt nooit het goeie ritme in editing waardoor de actie afstandelijk blijft. Gelukkig is het wel allemaal érg groots en valt er op dat gebied wel wat te genieten. Zo mag het vliegend stadje er echt wel zijn. Beetje creepy zelfs om te aanschouwen.

Verder duurt het wat te lang en ligt het tempo iets te laag, met iets teveel aandacht voor het melodrama achter de actie. Humor is ook aan de flauwe kant, als zitten er wel een paar geslaagde momentjes in. Nog steeds m'n ding niet echt, maar nu CG toch op een punt gekomen is dat ik er gebiologeerd naar kan kijken zijn deze filmpjes allemaal iets makkelijker uit te zitten.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik vond hem iets slechter dan de vorige. 3D had niet echt toegevoegde waarde.
De humor van Thor is dit keer wel goed getimed. The vision vond ik te weinig uitstraling hebben.
De scene in Afrika was subliem, helaas daardoor mist de laatste actiescene wat ´punch.
De relatie tussen BW en Hulk vond ik totaal overbodig en haalde het tempo uit de film. Net zoals al die flashbacks over angsten.
Ik betrapte me erop dat visueel gezien de vergelijking met de Transformers films wel eens door mn hoofd spookten. Ultron zou er niet in hebben misstaan.
wel 4 sterren, ik was geamuseerd. Ik denk ook dat het op een normaal scherm (in IMAX gezien) een ster eraf gesnoept had.
Nee, de eerste pakte me veel meer.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hap, slik, weg en vergeten.

Het is spijtig om te zeggen, maar dit tweede deel van de Avengers reeks laat ik niet hoger dan met een vijf naar huis gaan. Veel van de Marvelfilms beginnen allemaal een pot nat te worden en worden gigantisch overgewaardeerd terwijl ze helemaal niet zo goed zijn. Natuurlijk, de effecten zijn top notch, er spelen een aantal aardige acteurs in en de actie is in overvloed aanwezig, maar dit vervolg maakt pijnlijk duidelijk dat al die ingrediënten nog geen goed eindproduct hoeft af te leveren. Waar het in principe eigenlijk op neerkomt is dat de film voortdurend af probeert te wisselen met een actie scené, een paar grapjes (die overigens voor 90% niet leuk zijn) en zo nu en dan een wat rustigere scené die zogenaamd voor de nodige diepgang moet zorgen maar bijna uit elkaar valt van de cliche's.

Nu bevatten zo veel titels binnen dit genre natuurlijk de nodige cliche's, maar er zit gewoon geen enkele vorm van creativiteit of diepgang in om het voor mij als kijker echt aantrekkelijk te maken.

daarnaast voelt dit deel ook niet echt aan als een vervolg. Ik had het idee dat ze gewoon alle weggeknipte scene's uit het eerste deel (qua actie) achter elkaar hadden geplakt, want het leek gewoon te veel op het eerste deel. Daarbij had ik goede hoop voor Ultron, en had ik verwacht dat hij veel macht zou hebben, maar ook hij stelde maar bar weinig voor. Ook de 12+ rating stoorde mij hier meer dan ooit, want als je dan een verhaal hebt wat te saai en stijf is voor woorden, en de actie nog eentoniger is dan de 500ste aflevering van de Power rangers, kijkt wat ongecensureerd bruut geweld altijd wel lekker weg. Maar helaas is dit vervolg ook daar weer veel te kiddy voor.

Heb het al langere tijd helemaal gehad met Marvel, en het valt me eigenlijk op dat het met name draait om alle films die in verband staan met de Avengers reeks. Zelfs de magie van Tony Stark blijkt in dit deel uitgewerkt te zijn, omdat ook de rol van Robert Downey Jr. hier veel te herhalend wordt. Wat nieuwe acteurs er in stoppen kan dan helpen, en hoewel Scarlet Witch een aardige toevoeging zou kunnen gaan worden in de toekomst, wist de rol van Elizabeth Olsen, me nu nog niet te imponeren.

Al de negativiteit ten spijt; maar ironisch genoeg heeft Marvel vorig jaar voor mij wel de film van het jaar af weten te leveren in de vorm van Guardians of the galaxy. Wat mij betreft een uitzondering op de regel, want steeds meer producties die Marvel uitbrengt voelen des te holler en inspiratieloos aan. Ik stel Marvel voor om nog eens goed naar Guardians te kijken, omdat deze titel in al zijn facetten laat zien hoe het wél moet, en wellicht kan met dezelfde inventiviteit de Avengers reeks in de toekomst nog daadwerkelijk goed worden ook. Laten we het hopen want nu krijgt deze reeks een podium die hij wat mij betreft niet verdiend.

avatar van filmkul

filmkul

Weer een heerlijke Marvel film. De film is voorbij voor je er erg in hebt. Het tempo is hoog en de actie spat van het scherm. De aankleding is fraai en alles wordt mooi in beeld gebracht. Het verhaal is best aardig, maar puur bijzaak. Het gaat er immers om om de helden in actie te zien. En dat gebeurt. Iedere held krijgt weer zijn momenten om te vlammen met daarbij de nodige humor. De special effects zijn perfect. Commercieel? Ja, maar wat boeit het. Genieten! 4.5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Met een vriend van me naar deze film geweest zonder eerst deel 1 te hebben gezien. Normaal gesproken doe ik dat nooit, een sequel kijken zonder de voorganger gezien te hebben, maar ik heb eens een uitzondering gemaakt. Ik zou deze Marvel films sowieso eens in de goede volgorde moeten gaan bekijken, want ik zie nu wel af en toe eens een film uit de franchise, maar niet zoals het eigenlijk hoort.

Ach.. het voordeel is wat ik van tevoren ook al had gedacht: dit is popcornvermaak. Er zullen ongetwijfeld zaken (referenties en dergelijke) lang mijn neus zijn gegaan, maar het vormt geen belemmering voor het volgen van het verhaal. Doordat ik zo af en toe wel eens een losse film van de Avengers gezien heb (Iron Man, Captain America en ook stukjes van The Incredible Hulk en Thor), was ik met het gros van de helden wel bekend. De cast bestaat uit eigenlijk alleen maar grote namen, dus ik ga ze niet allemaal individueel noemen, maar het komt erop neer dat ik vind dat de gehele cast het naar behoren deed. Jeremy Renner was een aangename verrassing. Zijn personage kende ik nog niet, maar ik vond Hawkeye een sympathiek figuur. Verder is Scarlett Johansson een prettige verschijning en zijn ook de kleinere bijrollen van Don Cheadle en Andy Serkis opvallend.

Met de visuals zit het over het algemeen wel goed. Ik vreesde in het begin een beetje het ergste, omdat ik de achtervolging door de sneeuw op een bepaald moment een beetje houterig (beter gezegd: 'fake') vond uitzien. Ik weet echter niet of dit aan de 3D lag of aan de film. Er zat nog wel eens vaker zo'n momentje tussen, maar over het algemeen ziet het er prima uit. Ik had hier in ieder geval veel minder het idee te kijken naar mensen voor een groen scherm dan bij de laatste Hobbit. Het eindgevecht mag er dan ook zeker wezen: visueel stuntwerk ten top.

Toch waren er ook enkele dingen die me ook minder bevielen. Voornaamste is de villain. Ultron deed me niet zo veel. Hij was er en hij veroorzaakte de nodige chaos om de actie in de film op gang te brengen, maar ik vond 'm nergens intimiderend of bijzonder genoeg. En natuurlijk, voor het diepgaande plot hoef je niet te kijken. Hierboven wordt al heel terecht 'hap slik weg' genoemd en dat is het ook. Het staat me nu, twee weken nadat ik de film zag, allemaal nog wel goed bij. Maar het is niet een film die nog dagen door m'n hoofd blijft malen. En dat hoeft ook niet. Dit soort films zijn juist daarom gewoon leuk.

Avengers: Age of Ultron is gewoon een leuke, net bovengemiddelde, wegkijker. Nogmaals, ik ben geen kenner wat betreft de Marvel films, dus er zullen me wel enkele dingen ontgaan zijn. Sowieso ben ik toch wel enigszins benieuwd geworden naar de andere Avengers films, dus het kan best zijn dat ik mijn cijfer later nog eens (in positieve of negatieve zin) moet veranderen. Ik heb me met deze film in ieder geval goed vermaakt en kan er ook gemakkelijk een ruime voldoende aan kwijt.

avatar van The One Ring

The One Ring

Tussen de eerste en tweede Avengers zaten vier films, die allemaal op hun eigen manier functioneren in de overbrugging. Captain America: The Winter Soldier is het meest essentieel, omdat die het plot van de gehele reeks verder duwde. Iron Man 3 leek hetzelfde te doen (Tony Stark die stopte met Iron Man zijn), maar na het zien van Age of Ultron blijkt die compleet genegeerd te zijn. Guardians of the Galaxy introduceerde nieuwe personages, maar die duiken hier nog niet op. Thor: The Dark World tenslotte kwam op dat moment op me over als een verplicht filmpje om nog maar een Thor te hebben. Dat blijkt nu nog eens te meer te kloppen, want die heeft maar weinig met alles te maken zo blijkt. Echter, nu we een tweede Avengers hebben verwacht je een grote omslag in de algemene verhaallijn, zoals de eerste Avengers.

Het gekke is, in het grote totaalplaatje voelt deze film meer aan als de tweede Thor. Misschien zitten er in de toekomst essentiële verwijzingen in naar deze en er worden wat nieuwe personages geïntroduceerd (alsof we er meer nodig hebben), maar over het algemeen genomen voelt dit als een plichtmatige film. Ik vond het zielloos, overbodig en misschien wel het meest identiteitsloze deel uit de reeks. Erger nog, ik vond het vaak nogal saai, een hele prestatie op zich met alle actie, robots, Goden, superhelden en wat al niet. Het is net alsof iemand heeft geprobeerd de meest typische blockbuster van het moment te maken, zonder daarbij oog te hebben waar het plezier in zit.

Één scène werkt: die met de grote Iron Man versus de Hulk. Die is oprecht vermakelijk. Toegegeven, ik weet niet wat ze moeten met een zoiets gevaarlijks als de Hulk als je zo'n grote Iron Man hebt, maar logica terzijde was het in ieder geval leuk om naar te kijken. Daarnaast valt er bijzonder weinig te genieten. De actie was buiten die ene scène om standaard en blijft niet in het hoofd hangen. Voor veel coole momenten zoals je die nog nooit gezien hebt moet je hier wat mij betreft niet zijn. Sowieso is Whedon geen sterk visueel regisseur. Die nachtmerriescènes misten sfeer bijvoorbeeld. Een andere gemiste kans is als Black Widow op die zwevende stad zegt dat ze in ieder geval een mooi uitzicht hebben als ze sterven kan Whedon niets anders produceren dan een heel kort te zien standaard, lelijk uitzicht.

Het verhaal is ook wel één grote, armzalige ramp. Ondanks een poging tot humor die zelden werkt (oké, dat gedoe rond Thors hamer is nog wel amusant) neemt deze film zichzelf erg serieus en zitten er ellenlange gesprekken in over moraliteit, technologie of erger: mysterieuze stenen met magische krachten. Deze dialogen zijn pure expositie en enorm droog geschreven en hebben geregeld een lengte waardoor je vermoed dat de makers denken dat het publiek daar voor komt. Komt nog eens bij dat dit niet bepaald een strak geplot verhaal is, dankzij een overkill aan personages. Thor met name lijkt er maar met de haren bijgesleept, omdat hij een Avenger is, maar dit voelt nergens aan als een probleem waarbij hij enige betrokkenheid heeft. Ze geven hem die scène in die grot waarin hij een visioen heeft, maar dat is een dieptepunt in de Marvelfilms, zo slecht uitgewerkt en ook slecht gefilmd is het. Quicksilver is ook enorm saai hier, maar dat komt ook omdat Aaron Taylor-Johnson de rol kreeg en die durf ik inmiddels wel de sufste acteur van zijn generatie te noemen.

Ook schurk Ultron deed het 'm niet. Toegegeven, buiten Loki om zijn ze bij Marvel niet bepaald goed in het creëren van goede bad guys, maar Ultron doorbreekt deze trend niet. Zijn ontstaan en hoe hij praktisch meteen slecht wordt is abrupt en ondramatisch. Zijn plannen voor wereldvrede, de mensheid doden, zijn niet bepaald diep voor een hyperintelligente robot en op een bierviltje uitgewerkt zo lijkt het. Waarom het specifiek nodig is om daarvoor eerst de Avengers uit te roeien, in plaats van ze gewoon mee te nemen met de rest van de mensheid is niet duidelijk. Nog minder snap ik waarom hij ze eerst uit elkaar wilde drijven. Om een punt te maken voor wie? Niet dat het ertoe doet, want ondanks dat de helden jammeren dat ze als groep verdeelt raken zijn ze constant bij elkaar en worden meningsverschillen binnen twee minuten vergeten. Vanuit dramatisch opzicht is dit gewoon ver ondermaats en het zorgt niet voor de spanning die het moet hebben.

Ik ben niet de grootste fan van Marvelfilms, maar ik heb er inmiddels toch al enkele gezien die mij wisten te vermaken. Age of Ultron wil zoveel doen en doet daar ook zo gewichtig over dat juist het entertainment er bij in schiet. Alsof iemand hier voor de gewichtigheid komt.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Ook hier een lichte terleurstelling. Waar het eerste deel een opzwepend tempo had, strakke actie, leuke personages en hier en daar humor, is dat in dit tweede deel toch wat minder.

Het zit 'm wat mij betreft vooral in de opbouw van de film; die is gewoon rommelig. Elke keer zijn er cutaway scenes naar romantische momentjes, filosofisch geleuter of domme grapjes. Allemaal zaken die de sfeer en spanning niet ten goede komen. Precies de dingen die je niet wil zien in een Avengers film; dat hadden de makers eerder wel goed begrepen. Vermoedelijk zijn het pogingen de karakters meer diepgang te geven, maar het faalt op alle fronten.

Het ziet er verder allemaal wat gelikter uit dan het eerste deel, echter voelt het hol aan. Soms lijkt het een verzameling videoclips van losse (actie)scenes. De regisseur neemt nergens de tijd om iets echt goed in beeld te brengen; alles flitst maar heen en weer. Met een verder generieke soundtrack is er eigenlijk nauwelijks een memorabele moment te noemen. Bovendien is Ultron als badguy nogal lame.

Uiteindelijk kon ik me er nog redelijk mee vermaken, want vervelen doet het niet. Ondanks de minpunten vliegt de tijd voorbij, al is de volgende dag ook alles van de film al vergeten. Narratief gehandicapten en misschien de echte fanboys zullen hier wellicht een topper in zien, maar anders kun je deze Marvel met een gerust hart overslaan. Magere 3***.

avatar van JR-Style

JR-Style

Wat een ongelooflijke schijtfilm was dit zeg. Echt walgelijk hoe ze alle clichés uit de kast hebben getrokken en alleen maar alles willen baseren op actie. Bedenk dan eens een goed verhaal als je zo'n budget hebt. Ik zou me als regisseur echt kapot schamen als ik deze bocht gemaakt had.

In eerste instantie wilde ik er al niet heen, maar heb me toch over laten halen. En ik heb me twee uur lang kapot zitten ergeren aan een twee uur durende film zonder enige vorm van verhaal. Of echt goede plottwisten waren er ook niet. Karakterontwikkeling ook helemaal niks.

Die superhelden zijn ook maar sufferdjes en kan je totaal geen binding mee hebben. Alleen Scarlett was nog wel lekker oogjessnoep, vandaar die 1* Maar die Marvel films mogen ze van mij wel mee stoppen en het budget lekker steken in films die echt de moeite waard zijn.

Snap niet dat mensen dit echt vermakelijk kunnen vinden. Allemaal zo clichématig en zonder creativiteit. Walgelijk

avatar van Macmanus

Macmanus

Beter dan deel 1.

Geen groot fan van Whedon. Weet ook niet of dit deel echt door hem beter is. Er is vooral wat meer balans in de karakters. Hawkeye en Black Widow hebben meer een functie. Ze zijn de zwakste van de groep. Maar zijn ook vooral hulpjes op een buit veilig te stellen. Terwijl de helden met abilities het zware geschut aanvallen. Het werkte allemaal wat beter op mij. Helaas blijft Whedon een visuele handtekening missen. Hij focused zich vooral op wat grapjes. Die soms wel eens aankomen maar heeeeel vaak ook niet.

Bij dit soort films ben ik altijd wel blij met een Bay of een Snyder. Allemaal wat dikker aangezet. Neem de opening. One track shot. Zou een hele coole introductie van de helden moeten zijn. Maar het valt vrij flat omdat hij niet de tijd neemt op de helden wat langer en epischer in slow motion te laten staan. De muziek is altijd cliche in dit soort films. Maar ik waardeer een Zimmer dan toch veel meer. Ook Bay die dan een Linkin Park of Imagine Dragons gebruikt waardeer ik meer. Het zijn niet mijn favorieten bands. Maar de verandering geeft het wat meer stijl. Hier trekt de film erg monotoom aan je voorbij.

Daardoor blijven wat losse scenes en het rappe tempo je loeren naar het scherm. Maar nu een halve dag later is vrij veel alweer vergeten en kan ik niet zo snel veel scenes opnoemen die geniaal waren. Wat kudo's voor het Iron Man vs Hulk gevecht. En de bad guy was veel leuker dan deel 1.

Whedon zal nooit mijn held worden helaas, en de super helden vermoeidheid is wel redelijk bereikt. Toch is het allemaal net big blockbuster genoeg dat het kleine jochie in mij het nog net pikt allemaal.

3 sterren.

O ja dat Russische accent was echt slecht.

avatar van ibendb

ibendb

Grote teleurstelling.

Ik heb de eerste Avengers in de bioscoop gezien, en ik had enkele kijkbeurten nodig om hem uiteindelijk te waarderen. Nu, deze film beviel me in vele opzichten helemaal niet. Zo is de eerste helft te rommelig en voelt het niet aan als een geheel, maar eerder als een aaneenschakeling van nietszeggende scènes. Gelukkig wordt dit helemaal goed gemaakt in het tweede deel. Met name het eindgevecht is geweldig.

Van Fase 2 van Marvel zag ik alle films behalve Thor: The Dark World. Dit komt omdat Thor mij gewoon niet interesseert. Dit wordt ook weer hier bewezen. Hij is té arrogant en waar dat bij Tony Stark goed overkomt, slaat het bij Thor de plank mis. M'n favoriete superhelden van Marvel zijn Captain America en Black Widow. Gelukkig krijgt die laatste enorm veel screen time, net als Winter Soldier. Alhoewel, het zijplot met Banner is helemaal niet interessant en eerder een poging om diepgang te creëren. Het werkt niet.

De visuals zijn (zoals we gewend zijn) enorm goed. Met uitzondering van de opening. Dit kwam heel cheap over. Acteerwerk zit ook weer snor. Alleen miste ik Tom Hiddleston als Loki. Die was wat beter dan Ultron. Ultron zag er wel goed en dreigend uit in de trailer , samengesteld uit andere robots, maar dit kwam niet zo over in de film. Erg jammer.

De 3,5* gaan naar de vermakelijke tweede helft, want het eerste deel krijgt maar 2* van mij.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best leuke blockbuster, al is de opzet inmiddels bekend en is een mogelijke route wel uit te stippelen. De regisseur maakt er een fraaie dosis spektakel van, waarbij je niet teveel moet letten op de clichés en de gebrekkige toegevoegde waarde van enkele personages (zo leek Jarvis niet bepaald noodzakelijk om het team te redden van een ondergang terwijl hij moeiteloos die hamer van Thor kon optillen en eveneens dezelfde soort krachten als Iron Man bezit). Voor mij zat er eigenlijk niet echt iets uitblinkends tussen, het was over de algehele linie best stabiel en de luchtige humor laat zien dat er niet echt getracht wordt om een bloedserieus avontuur op gang te brengen maar voornamelijk het amusement als doel te laten dienen. De scène tussen Hulk en Iron Man mocht er ook wezen en de aanwezige dames zagen er mooi uit.