Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 april 2015
Bekijk via Disney+
Plot Avengers: Age of Ultron
"A new age has come."
The Avengers, een buitengewoon team van superhelden bestaande uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America, komt opnieuw samen om de strijd aan te binden tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee heeft dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, lopen de zaken uit de hand.
- Trailer (YouTube)
- Avengers: Age of Ultron (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Thor
Bruce Banner / Hulk
Steve Rogers / Captain America
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Ultron (stemrol)
Nick Fury
James Rhodes / War Machine
Pietro Maximoff / Quicksilver
CorvisChristi
In de bios ging deze een beetje langs me heen, ondanks dat ik de actie-scenes erg de moeite waard vond.
Nu voor de tweede keer herzien kan ik concluderen dat Age of Ultron me net wat beter bevalt dan de eerste. Alhoewel deze film het dan wel weer moet stellen met de afwezigheid van Loki, gezien deze toch echt een véél vermakelijkere schurk is dan de i.m.o. suffe Ultron. Echter beviel deze me gewoon over de gehele linie net ff beter. Kwestie van iets persoonlijks denk ik dan maar...
Net zoals de eerste Avengers-film, moet het verhaal (die behoorlijk warrig kan zijn, vooral als je verder niet bekend bent met de Marvel-films die hierop aansluiten en de serie Marvel Agents of Shield), gewoon voor lief worden genomen. Het gaat i.m.o. toch om de over het algemeen best spectaculaire actie en de personages (de ene leuker dan de ander overigens...).
Ik had wel het idee dat het betreffende chemie dit keer een beetje ontbrak. Er word door een aantal van de hoofdrolspelers toch echt wel op de automatische piloot geacteerd en qua grapjes en droogkomische situaties bleef het ook redelijk uit. M.u.v. van het moment waarop Iron Man (die op dat moment veranderd is in 'Body Builder Iron Man' dankzij zijn Veronica-satelliet) tijdens het intense gevecht met de hulk een tand uit diens mond slaat.
Van de personages ligt de nadruk voor een groot deel natuurlijk weer op Iron Man/Tony Stark, maar stoort niet, omdat Iron Man gewoon tof blijft. Robert Downey Jr. ís ook gewoon Tony Stark en speelt zijn rol ook hier redelijk goed, alhoewel hij niet zo op dreef is als in een aantal van de vorige Iron Man-films. Tevens is het ook, als het je ontbreekt qua voorkennis, een raadsel waarom Tony weer vrolijk rondvliegt in z'n Iron Man-pantser. Zeker als je nagaat dat aan het eind van Iron Man 3 het toch echt leek, dat hij zijn pantser definitief aan de wilgen zou hangen.
Captain America vervolgens is eigenlijk nooit mijn favoriet geweest en dat is ook nu weer zo.
Thor is stiekem toch nogal potsierlijk en komt eigenlijk meer tot z'n recht in z'n eigen films. Hij lijkt zich ook meer met z'n eigen queeste bezig te houden dan zich om het gedoe met Ultron te bekommeren.
Hulk is altijd leuk, maar dan ook alleen als ie Hulk is.
Hawkeye / Clint Barton is als personage best ok en wordt zelfs redelijk naar voren geschoven hier, alhoewel het er op leek dat ie het toch echt niet zou halen vlak tegen het einde van de film. Er leek ook naar toegewerkt te worden. Vervolgens laten ze in plaats daarvan het karakter van nieuwkomer Quicksilver sterven, die overigens zorgt voor een frisse (en rappe) wind in de film en als nieuwkomer best geslaagd is. Ondanks dat ie eigenlijk niet veel te doen heeft en daardoor helaas niet helemaal tot z'n recht komt. I.m.o. een gemiste kans om het zo aan te pakken. Alhoewel ik alweer begrepen heb dat het zomaar eens zou kunnen zijn, dat Quicksilver gewoon weer terugkeert.
Van de twee dames in de film is Scarlet Witch een goede toevoeging en haar karakter wordt sterk neergezet door Elizabeth Olsen. Met haar mysterieuze krachten krijgt ze het voor elkaar om het onze helden even knap moeilijk te maken, met als hoogtepunt het doorslaan van de hulk, als ze eenmaal in zijn hoofd binnendringt.. De scene waarop ze zich beseft dat haar tweelingbroer is omgekomen, zorgt zelfs even voor een kippenvel-momentje.
Helaas vind ik Scarlett Johansson als Black Widow een heel pak minder. Ze moet dan weliswaar overkomen als een stoere spionne, maar komt, om wat voor reden dan ook, totaal niet over. Wat deels komt door Scarlett's zouteloze acteerprestatie. Niet alleen raakt haar karakter me totaal niet, ondanks dat we meer over haar te weten komen, maar ook haar één-tweetje met Bruce Banner/Hulk is eerder irritant en behoorlijk met de haren erbij gesleept, dan dat het wat toevoegt.
Tot slot mag uiteraard Samuel Jackson als Nick Fury ook nog even opdraven en dat is altijd een leuke bijkomstigheid, naast leuke bijrolletjes van o.a. Don Cheadle en de verrassende opkomst van Vision, gespeeld door Paul Bettany. Die laatste blijft als karakter nog redelijk in een waas van mystiek gehuld, maar zorgt wel voor een interessante toevoeging in het verhaal, waar we dan ook ongetwijfeld in toekomstige Marvel-films meer van gaan vernemen.
De film heeft over de gehele linie een net wat grimmigere ondertoon dan de eerste, wat me dan wel weer beviel. Tevens waren de actie-scenes gewoon erg goed gemaakt en zorgt dan ook voor een hoop vermaak en spektakel, precies waar een film als deze om vraagt. Vooral op het laatst met de stad die letterlijk de lucht in gaat, overstijgt de film zichzelf en zorgt voor een daverende finale.
Concreet is Avengers: Age of Ultron een geslaagde Marvel-film die als commerciële actie-blockbuster tot één van de betere van het jaar gerekend mag worden. Niet de beste Marvel-film van dit jaar (die eer gaat denk ik toch naar het persoonlijk verrassend leuke Ant-man), maar ondanks wat kritische punten hier en daar, is ie gewoon geslaagd.
En uiteindelijk is het bij deze gewoon een kwestie van niet te veel over nadenken, lekker kijken en vermaakt worden. En dat doet deze film zeker niet onaardig!!
Pazmaster
Spektakelfilm die het vooral moet hebben van de actie en de special fx. Het verhaal vond ik vrij rommelig en het duurt allemaal te lang. Van het acteerwerk was ik ook niet echt onder de indruk, er wordt wat tekst opgedreunt maar meer is het eigenlijk niet. Dus verstand op nul zetten, dan is het nog wel te doen.
Spektakel genoeg in dit plichtmatige tweede deel, maar het schort een beetje aan leuke groepsdynamiek en de plot is niet bepaald bijzonder. Het anonieme oostblok-gehucht waar een groot deel van de film zich afspeelt is tevens nogal ongelukkig gekozen. Het zorgt vooral voor schouderophalen. Visueel ziet alles er wederom overweldigend uit en over de vrachtladingen eersteklas special effects zul je mij niet horen klagen, maar de personages gaan dit keer een beetje verloren in de chaos.
De_Hollander
IMDB is overrated, deze site is al iets realistischer. Het was gewoon een slechte film, tja. Ik vind 3.5 nog teveel eigenlijk maargoed ieder z'n smaak/mening.
Ethicus
Ik werd hier niet warm of koud van. Visueel is het allemaal gelikt, maar de film wist me geen moment te boeien. Ultron komt wat mij betreft niet goed uit de verf. Het rode personage voegde ook vrijwel niets toe. Je kunt zien dat de makers de personages enige diepgang wilde geven, maar het voelt geforceerd. Nee, dit was 'm niet.
gatygun
Ronduit slechte film, constant de grapjes die echt totaal niet goed overkomen en het verhaal gewoon opbreekt in een grap.
Totaal over de top verhaal, wat leuk is voor worstelfans, maar voor de gemiddelde persoon met ogendraaiende gebaren wordt bekeken.
Nog steeds geen idee wat die hawkeye en die meid er uberhaupt in doen, er zit een god thor in, captain america is al overbodig te noemen. Stark kan ik dan nog begrijpen.
De eind vijand is drukker met zijn grappen bezig dan ook echt iets uit te voeren.
Hulk is nu dus gewoon bestuurbaar geworden, is de hele rede van zijn bestaan juist niet woest en onbeheersbaar. Zo stom.
Al met al een onzinnig verhaal, over de top en slechte humor die het verhaal wat al niks is ook opbreekt. Eindvijand gaat ook overigens nergens over.
Troep. Wou eerder weg lopen, ben maar blijven zitten want dacht dat het nog wel wat beter zou worden.
Niet dus.
Eerste deel was goed te noemen, jammer.
steffv1
niets mis met deze avengers, je moet natuurlijk van het genre houden. Maar de ironman fans hebben hier meer dan hun eigen vingers bij kunnen aflikken! ook capt. america fans zullen ervan genoten hebben. In tegenstelling tot de vorige avenger film kwamen ook alle personages goed aan bod. OOk hulkie dus.
tattoobob
Prima avengers film....helemaal niets mis mee.
Kijk je graag naar superhelden films dan kijk je graag naar spectakel.......en deze film zit er weer vol mee.
Visueel is deze film weer prima gemaakt,lekker veel actiescenes en geinige humor komt ook allemaal aan bod in dit deel.
Acteerwerk ook niets op aan te merken.
Ik moet zeggen Ironman was ik wel een beetje zat in de Ironmanfilms en de vorige Avenger film maar hier vond ik hem weer prima en vermakelijk.
Ja weinig op aan te merken voor een film in dit genre.
Insignificance
Doe een avondje stand up comedy en je krijgt hoogstwaarschijnlijk minder pogingen tot humor voor je kiezen dan tijdens deze film. En ik maar denken dat dat vak iets te maken heeft met timing. Whedon vuurt gewoon de ene na de andere grap op je af. En dan maar hopen dat er af en toe wat landt. Vooral dat geneuzel tijdens de actie is niet te harden. Downey Jr. is dan meestal mijn reddingsvest, maar dat zit er met deze overdaad ook niet meer in. De geslaagde grapjes zijn op één hand te tellen.
Als ze dan ineens serieus gaan doen, en dat doen ze, zelfs iets op amoureus vlak, wordt het natuurlijk meteen lachwekkend. Met de actie en dergelijke is het zo mogelijk nog erger gesteld. Als er al iets leuks uit de effectenbak komt, is het voorbij voordat je er erg in hebt en verder is het maar wat botsen met superhelden en hun suffe krachten. Bay moet het vaak ontgelden. Je vraagt je af waarom als je ziet wat Whedon allemaal aan ollekebolleke taferelen tevoorschijn durft te toveren.
Je moet al een die hard fan zijn wil je meegaan in het verhaaltje, want ook narratief is het een serieuze janboel. Kan me niet veel schelen, maar het valt wel op als Thor ineens een zijpad wordt ingestuurd of het spul onderweg plots besluit om eens een goed gesprek te beginnen over de, ahum, serieuze zaken binnen hun universum. Een aardige bad guy zou dan nog wat kunnen opleveren, maar Ultron, zijn hoe en waarom, zijn doen en laten; het is te onnozel voor woorden. Blijkbaar niet voor een blockbuster.
Kondoro
Avengers: Age of Ultron
Ik had me Avengers: Age of Ultron toch wel ietsjes anders voorgesteld. De film is in mijn ogen sowieso al niet zo goed dan zijn eerste deel. Daarnaast zijn de actie scenes prima te doen, de actie wat erin zit, zit er goed in verwerkt en zo kan je, je toch prima vermaken. De film was naar mijn mening dan ook weer niet super saai maar, het was ook niet de beste deel die je hebt. Deel één is toch wel veel beter! De karakters van de Avengers films vind ik wel super gaaf en daar kan ik me altijd prima mee vermaken.
Het verhaal vond ik niet zo aangrijpend. Ook de spanning was soms ver te zoeken in het verhaal en delen waren dun. Met het actie erin verwerkt word het verhaal op sommige momenten wel wat opgekrikt maar, toch beviel hij mij niet honderd procent. Het concept was wel erg gaaf en ook de opening scene was erg vermakelijk. Zoals boven mij verteld zijn de scenes soms wel iets over te top maar goed, ik keek naar een avengers film dus dat zat me niet erg in de weg! Achteraf, prima te doen!
gauke
Visueel (speciale effecten, snelle gevechten en een ware orgie aan verwoestingen ) zag deze superheldenactiefilm er weer gelikt en indrukwekkend uit. In vergelijking met het eerste deel was het verhaal serieuzer en meer donker, maar echte verrassingen bleven uit. Bovendien miste ik de samenhang en de logica. Verder was er sprake van een overdaad aan personages, waardoor, ondanks de ruime speelduur van 140 minuten, enige diepgang onmogelijk was.
cor1946
Wat een verschrikkelijke film, boeit niet en die gevechten nee dit hoeft niet voor mij.
Leland Palmer
Ach ja. Veel druk gedoe, ontploffingen, chaos, duizend bommen en granaten.. en effecten. Heel veel computerwerk in deze 'Avengers: Age of Ultron'. Prima vermaak verder, althans het eerste 1,5 uur. Naar het einde toe boeide het zogenaamde verhaal(tje) me nog zo weinig dat ik bijna in slaap donderde. Veel pogingen tot humor, het lijkt net of Whedon één of andere komedie wil maken hier. Vond 't niet echt grappig, vooral omdat het zo geforceerd voelt allemaal. Geef mij Iron Man solo maar. Blijft de leukste.
Raffael77
Net zoals het eerste deel inhoudsloos en diepgang is ver te zoeken. Een over de top film met veel CGI. Sommige acteurs heb ik het veel beter zien doen in andere films zoals Rush of Lucy. Dat mensen continu terug vallen op Downey is mij een raadsel. Hij is in deze film maar ook bij Ironman drama net als Depp als Sparrow in Pirates.
Prima acteur helaas moet hij het doen met blockbusters.
Hou je van flink wat spektakel en wil je geen goed verhaal dan is dit een prima film anders kan je hem beter laten gaan.
CorvisChristi
Is het niet zo dat bij álle Marvel-films inhoud en diepgang ver te zoeken zijn, ook al pretenderen sommige Marvel-films dit wel te hebben, zoals bijvoorbeeld X-Men? Sla een gemiddelde Marvel-comic open en het enige wat je op elke pagina tegenkomt zijn confrontaties en gevechten tussen allerlei superhelden en onwaarschijnlijk geboefte. Of die laatsten nu uit de ruimte komen of niet.
Het is puur onzinnig vermaak waar gewoon niet teveel achter gezocht moet worden. Dit geldt ook voor de films. Daar moet je je in kunnen verplaatsen, toch?
En ja...CGI....niet meer weg te denken in dit soort films. Persoonlijk ben ik er ook nooit echt een superfan van geweest. Echter....het is gelukkig een troost dat de meeste CGI er tegenwoordig akelig goed uit ziet. Ik kan me namelijk nog een zekere Scorpion King uit The Mummy Returns (2001) herinneren....
Raffael77
Functioneel cgi heb ik geen bezwaar tegen maar digitale brand of robot achtige bewegingen bij rond vliegende superhelden vind ik toch een grote stoor factor. Helaas is dat een beetje de standaard van nu. Amerika heeft dat sowieso meer omdat ze denken dat je met alleen actie een film kan redden.
Elke film heeft diepgang nodig en dan met name wat emotie. Het hoeft niet een uitgediept verhaal te hebben maar Downey was totaal geen toegevoegde waarde.
blurp194
Veel spektakel en veel gedoe, maar ergens halverwege kreeg ik het gevoel dat de Marvel-helden me een voor een beter bevallen dan in groepen - het is af en toe gewoon wat teveel voor me. De balans tussen actie, verhaal en inhoud - of het gebrek daaraan - is daar op zich nog niet eens het grootste probleem in.
Had van Whedon eigenlijk wel verwacht dat hij er iets meer van zou maken dan een serie actiescenes. Nouja, de actie ziet er op zich best aardig uit af en toe, en ik kon weer even trots op mezelf zijn omdat ik het Forte di Bard herkende tussen alle cgi door.
Ben de Hoog
Naast al die domme, maar zeer vermakelijke, aktie. Die film heeft toch een paar prachtige one-liners/ monoloogjes. "If you go out there, you're an Avenger". En méér van dat soort. En de humor zit hem in secondes. De emoties zijn hier net zo scherp gevangen als in de hedendaagse Pixar-films....ook allemaal nep. Toch die raken je ook, al zijn ze dan scherp bedacht. Hier_en_daar wat Amerikaanse hiaten, te overdreven drama. De rest allemaal standaard....beetje liefde....onverwachte info-voorziening, iedereen op de juiste plek op het juiste moment....gaaaaap. Kortom, heerlijk vermaakt. Je weet immers wat je gaat kijken. Dit is als een McDonalds. Je weet dat het niet puur is. En toch stuur je die kant op en bestelt een menu....
D-pulse
Een overwinning voor CGI, maar tegelijkertijd een hoop geschreeuw maar weinig wol. Op een gegeven moment raak je vermoeid van alle rondvliegende robots, superhelden en de combinatie van deze twee. Zet je verstand dus op "0" en geniet van de CGI, verder is er weinig te genieten van deze film.
Uier
- 2006 berichten
Dit is als een McDonalds. Je weet dat het niet puur is.
Goede vergelijking inderdaad. Mensen die van 'kwaliteit' houden, zullen de film afschieten. Zoals de mensen die graag naar dure restaurants gaan en hun mening over de McDonalds niet onder stoelen of banken schuiven. Daarnaast heb je minder kieskeurige mensen die van simpel vermaak houden, net zoals deze een simpele snelle hap waarderen, met orginaliteit en kwaliteit niet zo hoog in het vaandel.
Ik kan beiden wel waarderen, maar deze Avengers is niet de beste burger die de McDonalds voortgebracht heeft. Prima om een keer te eten, maar smaakt niet naar meer.
tn2543
Weer een zoveelste film in de rij waarbij kunstmatige intelligentie de mens wilt uitroeien... Zeer voorspellend dus en niet veel aan. De actiescenes waren rommelig en druk en leken allemaal op elkaar. Alleen de scenes van Hulk in actie vond ik echt goed. Actie, gebabbel, actie, gebabbel, vervolgens weer actie... en zo ging het maar door. Desondanks heb ik geprobeerd de film door te kijken tot het eind...maar na 90 min. kon ik het echt niet meer aanzien...
1 sterretje wat mij betreft.
_Casper_
Stuk minder dan de eerste film! Verhaal was zeer rommelig en was er eigenlijk bijna niet, actie was hier en daar leuk.. maar miste spanning
geinig gezien te hebben maar meer niet
santaro
Waanzinnig gave film en mooi tweede deel van de avengers, veel actie mooie cgi en toch ook komisch. Ik heb toch weer met veel plezier zitten kijken en is me totaal niet tegengevallen.
mnrk
I just pay for everything and design everything, make everyone look cooler.
Deze 2e Avengers film is gewoon een zeer vermakelijke film...
De gehele cast is weer aanwezig (vullen elkaar goed op en bij) en het verhaal is ook in orde, zit lekker veel vaart in deze film waardoor de gehele film lekker weg kijkt...
Special effecten zijn prima uitgewerkt en zien er ook top uit (vooral de scene's met de Hulk zijn top)...
De score in deze film was ook op zijn plek...
AC1
Met dit gedrocht dat zijn eigen gewicht niet kan dragen heeft Whedon vooral zichzelf verloochend . Ik had er bijna medelijden mee. 4/10
Roger Thornhill
Ik denk dat ik oud aan het worden ben: al die CGI-knokpartijen onderbroken door onderkoelde one-liners laten me inmiddels echt totaal koud (hoewel het gevecht tussen Iron Man en de Hulk natuurlijk wel spectaculair is), maar wanneer de mannen (en vrouwen) minder dan tienduizend kilometer per uur bewegen en warempel echte gesprekken voeren is de film opeens uiterst onderhoudend en soms zelfs interessant, alsof Joss Whedon die testosteronconfrontaties er alleen maar even tussendoor gooit om het popcornpubliek tevreden te stellen en daarna weer verder gaat met het ensemblespel dat hij in Firefly ook al zo goed beheerste. En dan blijken er toch wel een paar prima acteurs tussen te lopen, zoals Johansson en Ruffalo bewijzen met hun ontroerende dialoog over hun kansen (en hun gebreken...). En wat een hoeveelheid bekende namen – zijn er ooit zoveel acteurs van naam in één actiefilm verenigd? De film kostte dan ook een schamele 250 miljoen dollar, maar aan de box-office-results te zien konden de producers zich die paychecks wel veroorloven. Trouwens, het belangrijkste pluspunt van de film wat mij betreft: de briljante stem van James Spader.
Awasiku
Een vermakelijke avontuur van The Avengers met een prima Cast ,gelikte VFX/SFX , chaotische Settings , Acties en Explosies welke uiteindelijk van de vloer wordt geveegd door de sublieme stem van James Spader als Ultron .
TMP
Qua plot niet al te sterk, beduidend minder dan de voorganger. Ultron komt als bad-guy niet helemaal uit de verf. De overige superhelden zorgen daarentegen voor voldoende vermaak, waarbij Iron Man er bovenuit steekt. De actiescènes zijn wederom in orde. Prima popcornvermaak, maar zeker niet memorabel.
Captain Pervert
Na zoveel delen toch nog op je bek gaan. Hoe is het mogelijk.
Ik heb ze allemaal gezien, de films waar de superhelden individueel uit de verf komen en de film waarin alles samenkomt (het eerste Avengers deel). Ze waren allemaal op zijn minst goed en soms zelfs zeer goed. Toch presteren de makers van Avengers: Age of Ultron het een film af te leveren die ronduit saai te noemen is.
Dat komt vooral door de totaal niet imponerende slechterik. Ultron is een welbespraakte, rustige figuur die eigenlijk nooit echt boos wordt, maar de mensheid alleen maar wil helpen. Zijn manier van helpen komt neer op vernietiging - klein detail - dus moet hij gestopt worden door onze helden.
Daar zijn ze weer. Gevoelsmatig is dit deel wat minder de Tony Stark one man show, sterker nog, er is volop aandacht voor Hawkeye en iets wat moet lijken op een romance tussen Hulk en Black Widow. Dat is wel eens aangenaam. De scène dat ze met zijn allen doorzakken en proberen Thor's hamer op te tillen is leuk, vooral wanneer Thor een drankje van thuis heeft meegebracht dat "niet voor stervelingen" is, wat een oude opa die dacht het brouwsel aan te kunnen, daarna aan den lijve ondervindt. En, toegegeven, de "endgame" van Ultron, zijn boosaardige plan is bizar, maar wel leuk bedacht.
Maar wat deze film de nek omdraait is dat ze overduidelijk meer van de verhaallijnen, sfeer, dialogen en filosofie van de stripboeken in deze film hebben willen stoppen. Tien jaargangen aan superhelden strips zijn qua verhaallijn vaak nog onlogischer dan 25 jaar GTST, dus kun je nagaan wat een puinhoop het wordt met helden die al 50, 60 jaar lang getekend worden. Het dieptepunt is wel wanneer Vision ten tonele verschijnt - een emotieloze, charismaloze kwast met een badmuts.
Volgende keer gewoon weer een film losjes gebaseerd op striphelden, in plaats van een bewegend stripboek verfilmen. Dank u
2,5 sterren

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Animatie / Actie, 2018

7th Heaven
Drama / Romantiek, 1927
kunstmatige intelligentieseoul, zuid-koreavervolgsuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadsuperhero teamduringcreditsstingermarvel cinematic universe (mcu)fictitious country3devil robotdon cheadleandy serkis