ad
 • 139.546 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.929 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.073 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 7 (1995-1996)

4,07 68 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,6 (368.743)

Seizoenen: 32 seizoenen

Afleveringen: 25

Datum van release: zondag 17 september 1995

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Simpsons

Afleveringen Seizoen 7 (1995-1996)

 1. 1. Who Shot Mr. Burns?: Part 2

  Wiggum onderzoekt de aanslag op Mr. Burns. Al snel blijkt dat één van de Simpsons de dader is.

 2. 2. Radioactive Man

  Bart verlangt ernaar om Fallout Boy te spelen in de nieuwste film. Ondertussen buit Springfield de film maximaal uit.

 3. 3. Home Sweet Homediddly-Dum-Doodily

  Wanneer Homer en Marge ongeschikt blijken te zijn als ouders, worden de kinderen overgeplaatst naar de Flanders.

 4. 4. Bart Sells His Soul

  Bart verkoopt zijn ziel aan Milhouse voor vijf dollar, maar krijgt hier al snel spijt van. Ondertussen maakt Moe van de Tavern een familievriendelijk restaurant.

 5. 5. Lisa the Vegetarian

  Na een bezoek aan een lokale kinderboerderij, besluit Lisa om vegetariër te worden. Nadat ze vervolgens de barbecue van Homer verpest, krijgt ze een lesje in tolerantie.

 6. 6. Treehouse of Horror VI

  In Attack of the 50 Foot Eyesores komen gigantische reclamestandbeelden tot leven. In Nightmare on Evergreen Terrace neemt Willie revanche op de kinderen. In het laatste deel stapt Homer door een geheim portaal en wordt driedimensionaal.

 7. 7. King-Size Homer

  Homer probeert extra veel gewicht aan te komen, zodat hij de ziektewet in kan. Nadat hij ternauwernood een ramp op de centrale heeft weten te voorkomen, besluit hij zijn levensstijl weer aan te passen.

 8. 8. Mother Simpson

  Homer ontdekt dat zijn moeder nog leeft. Wanneer Burns, haar oude vijand, dit ook ontdekt, moet ze weer onderduiken.

 9. 9. Sideshow Bob's Last Gleaming

  Nadat Sideshow Bob ontsnapt uit de gevangenis, is de Springfield Air Show het decor voor zijn vendetta tegen de televisie en Krusty the Clown.

 10. 10. The Simpsons 138th Episode Spectacular

  Het begin, niet eerder vertoonde beelden en een paar quizvragen vormen de kern van deze aflevering.

 11. 11. Marge Be Not Proud

  Bart probeert het voor zijn ouders geheim te houden dat hij is opgepakt voor winkeldiefstal. Marge wil graag een familiefoto maken voor kerst.

 12. 12. Team Homer

  Mr. Burns en Homer belanden in een bowlteam. Bart heeft een t-shirt aan wat Skinner doet besluiten om schooluniformen verplicht te stellen.

 13. 13. Two Bad Neighbors

  Homer krijgt een bekende nieuwe buurman. Het duurt echter niet lang voordat Homer, door toedoen van Bart, met deze bekendheid overhoop ligt.

 14. 14. Scenes from the Class Struggle in Springfield

  Een toevallige ontmoeting met een oud-klasgenoot levert Marge een uitnodiging op voor de Springfield Country Club.

 15. 15. Bart the Fink

  In een poging om Krusty's handtekening te krijgen, stuurt Bart hem een cheque. Hierdoor komt Krusty echter zwaar in de problemen.

 16. 16. Lisa the Iconoclast

  Tijdens het onderzoek naar het verleden van Jebediah Springfield voor een opstel, ontdekt Lisa dat de oprichter van de stad niet de held is die iedereen denkt dat hij is.

 17. 17. Homer the Smithers

  Smithers wordt gedwongen om een vakantie te nemen en moet op zoek naar een tijdelijke vervanging. Homer lijkt de perfecte keuze.

 18. 18. The Day the Violence Died

  Bart ontmoet de oorspronkelijke bedenker van Itchy. Wanneer Bart hem helpt hem met het krijgen van geld en waardering, leidt hij ongewild de ondergang in van Itchy & Scratchy.

 19. 19. A Fish Called Selma

  Troy McClure ziet een huwelijk met Selma als zijn sleutel terug naar succes.

 20. 20. Bart on the Road

  Bart maakt een vals rijbewijs voor zichzelf en gebruikt het om op een roadtrip te gaan met Milhouse, Nelson en Martin. Ondertussen brengen Homer en Lisa tijd met elkaar door.

 21. 21. 22 Short Films about Springfield

  Bart en Milhouse vragen zich af of er ooit wel eens iets interessants gebeurt in Springfield. Dit leidt tot een reeks bijzondere gebeurtenissen, die allemaal met elkaar verbonden lijken te zijn.

 22. 22. Raging Abe Simpson and His Grumbling Grandson in "The Curse of the Flying Hellfish"

  Wanneer een collega-veteraan overlijdt, strijden opa Simpson en Mr. Burns om een schat uit de tweede wereldoorlog.

 23. 23. Much Apu About Nothing

  Wanneer burgemeester Quimby immigranten gebruikt als inzet bij een politiek schaakspel, ontdekken de Simpsons dat Apu ook een illegale immigrant is.

 24. 24. Homerpalooza

  Om zijn kinderen te laten zien hoe hip hij is, neemt Homer Bart en Lisa mee naar een muziekfestival. Per ongeluk wordt hij zelf onderdeel van de show.

 25. 25. Summer of 4 Ft. 2

  Op een familievakantie, probeert Lisa zich een nieuwe identiteit aan te meten, door op zoek te gaan naar nieuwe vrienden. Dit maakt Bart enorm jaloers.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Flavio

Flavio

 • 2664 berichten
 • 3489 stemmen

Geslaagd seizoen met favorieten Home Sweet Homediddly-Dum-Doodily, King-size Homer en Homer the Smithers.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3149 berichten
 • 2849 stemmen

Een fijn seizoen zonder de pieken of dalen van het zesde seizoen. Hier verschijnt Cletus' vrouw Brandine pas voor het eerst. Met haar erbij wordt hij ook leuker. Disco Stu is ook nieuw, maar die heeft nooit zoveel indruk op mij kunnen maken. Lunchlady Doris wel, helaas is dit het laatste seizoen met haar door het overlijden van de actrice. Gelukkig wel lekker veel Comic Book Guy dit seizoen.

Van Home Sweet Homediddly-Dum-Doodily ben ik juist niet bijzonder gecharmeerd. Het uitgangspunt van Bart en Lisa die bij de Flanders komen wonen klinkt leuk, maar probleem is dat de Flanders wel heel erg als extremisten worden neergezet. Ook wat teveel simpele misverstandenhumor, en de boodschap van de hechtheid van de Simpsons komt ook niet helemaal overtuigend over.

De eerste echte topaflevering is voor mij de aflevering hierna, Bart Sells His Soul. Geinig om weer eens een aflevering met een duidelijke christelijke inslag te zien, zoals de serie die voor mijn gevoel vooral in de eerdere seizoenen had. De verhaallijn over Bart die zijn ziel aan Milhouse verkoopt gaat nog wel, maar die over Moe die een familievriendelijk restaurant probeert te runnen is erg grappig. En Bart die de hymne in de kerk verandert is echt een klassiek moment en zorgt voor een van de beste muzikale scènes in de serie.

Lisa the Vegetarian is misschien geen topper, maar mijn zwak voor Lisa-afleveringen blijft. Het Troy McClure-filmpje over de vleesindustrie is een van zijn beste. En ook wel lief als Apu Lisa over tofu vertelt. De Treehouse of Horror van dit seizoen wil ik ook nog wel even noemen, omdat het derde verhaal met Homer die in een 3D-wereld is opgesloten en op het einde in de heel gedateerd ogende echte wereld belandt zo'n vreemde eend is. En het verhaal ervoor is wel leuk als parodie op A Nightmare on Elm Street, vooral de dood van Willie.

Mother Simpsons geeft me gemengde gevoelens. Ik ben nooit zo'n fan van de flashbackafleveringen, maar het is wel een aflevering met leuke maffe humor en ontroerend op een bescheiden manier. Sideshow Bob's Last Gleaming is teleurstellend voor een Sideshow Bob-aflevering.

Marge Be Not Proud is zo'n aflevering die heel goed is blijven hangen. Wel wat moralistisch allemaal, maar het is wel een hartenbreker van een aflevering, die zich mooi focust op de opvoedkundige twijfels bij Marge en haar band met Bart. Leuke gastrol ook van Tierney.

Team Homer is dan weer een stuk luchtiger en grappiger. Echt hilarisch als Homer "my damn wiener kids are listening" zegt. Lisa the Iconoclast is erg leuk om de mooie manier waarop de verhaallijnen van Lisa en Homer samenkomen. Heel mooi einde ook.

Mr. Burms is haast een garantie voor een leuke aflevering vooralsnog, en dat is niet anders in Homer the Smithers. Een klasseaflevering met perfecte komische timing en verrassende en gevarieerde grappen. Op een of andere manier blijven al die dezelfde soort grappen over Burns leuk, en dit is zo'n uitzonderlijke aflevering waarin een surrealistisch plot en een volkomen onbekwame Homer echt werken.

The Day the Violence Died verdient een vermelding om de laatste minuten, die een tamelijk geniale zelfbewuste twist zijn. A Fish Called Selma valt op doordat Troy McClure eens een grotere rol krijgt. Ik zie hem nog altijd liever in een wat kleinere rol, maar het is een leuke aflevering met het knotsgekke musicalnummer als hoogtepunt. Bart on the Road voelt op een of andere manier als een atypische aflevering, maar het is wel een zeer vermakelijke. Roadtrips zijn altijd leuk en het is lief om de band tussen Homer en Lisa weer te zien. Ook lekker droge humor.

22 Short Films about Springfield is nog een wonderlijk goed lopend geheel voor een aflevering die uit veel verschillende korte filmpjes bestaat. De sitcom-presentatie van Skinner en Chalmers is het leukste, maar ook het verhaal met Maggie die in die krantenbak vast zit is leuk onder andere.

Summer of 4 Ft. 2 is een prachtige afsluiter door die mooie zomervakantiesfeer alleen al. Maar het is ook een leuke aflevering door Lisa die zich totaal anders probeert te gedragen om eens een keer vrienden te maken. Het eindigt dan wel sentimenteel, maar het liet me bepaald niet koud. En fantastisch hoe Milhouse steeds de lul is. Ook Homer die vuurwerk gaat kopen is komediegoud. 4.0*.


avatar van AOVV

AOVV

 • 238 berichten
 • 1292 stemmen

Ook dit is weer een geweldig seizoen van The Simpsons. Wederom slaagt de serie erin om me zowel een traan als een lach (correctie: meer dan één!) te onttrekken met hilarische grappen, ontroerende scènes binnen het gezin Simpson en fraai in elkaar gedraaide plots toch ook wel.

Deze reeks kent, zoals ook al eerder aangehaald, een ontzettend straffe en bonte verzameling nevenpersonages, met Wiggum, Barney en Willie als persoonlijke favorieten.

4,5 sterren


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,59 (99)

The Simpsons Seizoen 1

1989

13 reacties

The Simpsons
3,81 (81)

The Simpsons Seizoen 2

1990

7 reacties

The Simpsons
3,98 (77)

The Simpsons Seizoen 3

1991

1 reactie

The Simpsons
4,07 (74)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,16 (70)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,11 (71)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
3,98 (64)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
4,1 (42)

The Simpsons Seizoen 9

1997

Geen reacties

The Simpsons
3,97 (43)

The Simpsons Seizoen 10

1998

1 reactie

The Simpsons
3,89 (41)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (42)

The Simpsons Seizoen 12

2000

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (35)

The Simpsons Seizoen 13

2001

Geen reacties

The Simpsons
3,91 (32)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (34)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,73 (28)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,67 (26)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (25)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,63 (24)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,57 (23)

The Simpsons Seizoen 20

2008

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (22)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,7 (20)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,5 (21)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,53 (20)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (21)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,48 (22)

The Simpsons Seizoen 26

2014

1 reactie

The Simpsons
3,63 (15)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,75 (12)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,69 (13)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,58 (12)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,79 (7)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties