• 9.176.530 stemmen

Ontwikkeld door: Terence Winter

Met onder meer: Steve Buscemi, Stephen Graham en Vincent Piazza

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 19 september 2010

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Boardwalk Empire

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw in Atlantic City. Een stad die als een trekpleister voor toeristen begon, groeit dankzij de drooglegging in geen tijd uit tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie. Enoch "Nucky" Thompson is één van de vele corrupte, Republikeinse politici die achter de schermen de touwtjes in handen hebben.

Acteurs en Actrices

Meningen over Boardwalk Empire

avatar van richiedoom

richiedoom

dinsdag 3 december 2019
Boardwalk Empire seizoen 1 Na een aantal maanden geleden The Sopranos afgerond te hebben, was het tijd voor een nieuwe HBO topserie. De keuze viel op Boardwalk Empire en dat is me absoluut niet tegengevallen! Toen ik bij de openingcredits zag staan: 'Directed by Martin Scorsese' dacht ik al aan iets moois te beginnen. En de hand van de meester was in deze eerste aflevering duidelijk merkbaar. De muziekkeuze, de dialogen, de sfeerschepping, allemaal vintage Scorsese. Ik vond de introductie van de belangrijkste personages alleen wel een beetje rommelig. Het duurde voor mij een paar afleveringen voordat ik namen bij gezichten kon plaatsen. Echter na een aantal afleveringen komt de vaart er in en beginnen de personages kleur te krijgen en hun persoonlijke strubbelingen te boeien. Glansrollen voor Steve Buscemi, Kelly MacDonald, Michael Pitt en vooral Michael Shannon als verknipte agent. Enorm boeiend wereldje wordt hier neergezet, bevalt me uitstekend!
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

dinsdag 17 november 2015
Boardwalk Empire seizoen 1 HBO stond lange tijd eenzaam aan de top in het produceren van magistrale producties. Wederom een oogverblindend mooi staaltje cinema teruggebracht tot episodes van 60 minuten. Met het vakmanschap waar de zender om bekend staat worden de mooiste sets gekoppeld aan goed geschreven verhaallijnen en overtuigend camerawerk. Het is een waar genoegen om als toeschouwer te mogen kijken naar de tot leven gebrachte wereld van het Amerika onder de drooglegging. Finesse zit hem dan ook hier in de details. Daar komt nog eens bij dat de rollen fantastisch gecast zijn en dat het ook op het muzikale vlak swingt. Alles klopt? Nou, sommige verhaallijntjes worden simpel uigewerkt en het geheel is wat voorspelbaar.