ad
 • 139.549 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.929 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.098 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 10 (1998-1999)

3,97 43 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,6 (368.743)

Seizoenen: 32 seizoenen

Afleveringen: 23

Datum van release: zondag 23 augustus 1998

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Simpsons

Afleveringen Seizoen 10 (1998-1999)

 1. 1. Lard of the Dance

  Skinner vraagt aan Lisa om een nieuw meisje, Alex, wegwijs te maken in het reilen en zeilen van de school. De nieuwe gedraagt zich te volwassen voor haar leeftijd: ze draagt make-up, heeft oorbellen, een gsm en heeft een creditcard. Lisa wordt jaloers. Wanneer de nieuwe erin slaagt om Skinner te overtuigen om een dansfeest te organiseren in plaats van een natuurwandeling, vindt Lisa als enige geen vriendje om mee te nemen. Intussen hebben Homer en Bart een nieuwe idee om snel rijk te worden: ze verzamelen afgedankt frituurvet om in te leveren in het herbewerkingsbedrijf, en stoten daarbij op Willie's geheime voorraad.

 2. 2. The Wizard of Evergreen Terrace

  Homer is over de helft van zijn gemiddelde levensverwachting, en hij realiseert dat hij zijn hele leven lang niets zinnigs heeft gedaan. Hij probeert geïnspireerd door Thomas Edison, een revolutionaire uitvinding te doen. Tot blijkt dat zijn uitvinding als eens uitgevonden is.

 3. 3. Bart the Mother

  Nelson heeft op de kermis een geweer met loodjes gewonnen. Hij daagt Bart uit om een vogelnest onder vuur te nemen. Bart heeft zo de hand in de dood van de moeder spreeuw. Verteerd door schuldgevoelens neemt hij de eieren van de vogel onder zijn hoede. Wanneer de eieren uitkomen, wacht hem echter een verrassing.

 4. 4. Treehouse of Horror IX

  Hell Toupee: Snake wordt tot de elektrische stoel veroordeeld, en zweert om diegenen af te maken die tegen hem hebben getuigd. The Terror Of Tiny Toon: Bart heeft de batterijen in de afstandsbediening vervangen door een plutoniumstaaf. Hierdoor worden hij en Lisa in de Itchy en Scratchy-show gezogen. Starship Poopers: De echte vader van Maggie blijkt Kang, de eenogige Alien te zijn. Wanneer de aliens de baby komen opeisen, besluit de familie om Jerry Springer te laten uitmaken van wie de baby is.

 5. 5. When You Dish upon a Star

  Na een ongelukje bij het parasailen ontmoet Homer Alec Baldwin en Kim Basinger, die hun jachtige leven proberen te ontvluchten nabij Springfield Lake. Homer belooft hen te helpen, maar kan niet zwijgen over hun geheime locatie, en leert een belangrijke les over wanneer hij iets geheim moet houden.

 6. 6. D'Oh-in' in the Wind

  Homer is op zoek naar waar de J. in zijn tussen-naam voor staat. Grampa vertelt hem dat zijn moeder hem als kind heeft meegenomen naar een hippie-commune. Homer wil zijn jeugd herbeleven, en wordt hippie. Samen met twee geestesgenoten zet hij Springfield op stelten. Wanneer hij echter de biologische groentesap-machine van de hippies om zeep helpt en zijn fout tracht recht te zetten, haalt hij de stommiteit van zijn leven uit.

 7. 7. Lisa Gets an "A"

  Terwijl ze in bed ligt met een verkoudheid, ontdekt Lisa hoe verslavend videospelletjes kunnen zijn, en ze vergeet te leren voor een test. Op aanraden van Bart spiekt ze voor de eerste keer in haar leven. Ze haalt een A+++, maar krijgt spijt en besluit alles aan Directeur Skinner op te biechten. Maar die ziet zo de subsidies voor zijn school aan zijn neus voorbijgaan. Intussen heeft Homer een nieuwe hobby: hij heeft een klein kreeftje gekocht, met de bedoeling die vet te mesten. Wanneer het moment is aangebroken, kan hij het niet meer over zijn hart krijgen om het dier in een pot kokend water te gooien.

 8. 8. Homer Simpson in: "Kidney Trouble"

  De Simpsons gaan naar een Wild West-themapark. Omdat Homer Grampa op de terugweg niet naar het toilet wil laten gaan, worden beide nieren van Grampa beschadigd. Hij heeft dringend een transplantatie van een van Homers nieren nodig. Aanvankelijk gaat Homer akkoord, totdat Moe en zijn bar-genoten Homer vertellen hoe miserabel zijn leven zal worden als hij zijn nieren zou afstaan. Op het laatste nippertje loopt Homer van de operatietafel weg, en neemt een schip met onbekende bestemming.

 9. 9. Mayored to the Mob

  De Simpsons bezoeken de Science-fiction conventie in Springfield, alwaar er al snel een Star Wars-gerelateerd opstootje ontstaat bij de nerds die het optreden van Mark "Luke Skywalker" Hamill bijwonen. Homer redt hem en Burgemeester Quimby van de bende dolgedraaide Science-fiction fans. Hij wordt hierdoor de nieuwe bodyguard van de burgemeester. Homer ondervindt dat de burgemeester zich met de regelmaat van de klok laat omkopen. Nadat hij Quimby ervan heeft overtuigd dat die Fat Tony moet stoppen wanneer die probeert rattenmelk te verkopen aan de scholen, brengt hij het leven van de burgemeester in gevaar.

 10. 10. Viva Ned Flanders

  Ned voelt zich miserabel omdat hij niet genoeg van zijn leven heeft geprofiteerd, en hij gaat naar Homer om uit te zoeken hoe die zo van het leven kan profiteren. Homer neemt hem mee naar Las Vegas om er eens goed de bloemetjes buiten te zetten, en geraken er niet alleen straalbezopen, maar bovendien ook nog eens getrouwd met twee serveersters. Ze moeten er dan ook alles aan doen om dat 'huwelijk' ongedaan te maken.

 11. 11. Wild Barts Can't Be Broken

  Na een gewonnen match van de Springfield Isotopes slaan Homer en een beschonken meute de school kort en klein. De schoolkinderen krijgen hier echter de schuld van. Chief Wiggum stelt hierop een avondklok in voor de kinderen. Bart heeft echter een idee om de volwassenen te dwingen de avondklok weer op te heffen.

 12. 12. Sunday, Cruddy Sunday

  Homer wordt benaderd door een reisorganisator van wie hij gratis naar de Super Bowl mee mag als hij de bus vol krijgt. Half Springfield (de mannelijke helft) gaat op het aanbod in, maar aan de kassa blijkt dat ze een stapel valse toegangstickets hebben. Homer doet er alles aan om de meute woedende Springfielders te kalmeren en op de een of andere manier in het stadion binnen te geraken.

 13. 13. Homer to the Max

  Een sitcom op televisie, 'Police Cops' pakt uit met een nieuw personage, dat ook Homer Simpson heet. Wanneer na enkele afleveringen het personage wordt aangepast, zodanig dat die op een eersteklas idioot lijkt, verandert Homer zijn naam in Max Power om zo te voorkomen dat de mensen in Springfield hem uitlachten. Met zijn nieuwe identiteit breekt Homer, euh, Max, door in de betere kringen van Springfield.

 14. 14. I'm with Cupid

  Apu en zijn vrouw Manjula nodigen Homer en Marge uit om te komen eten. Ze krijgen ruzie, wanneer blijkt dat Apu veel harder werkt dan hij zou moeten en zo zijn vrouw verwaarloost. Om dat terug goed te maken, plant Apu iets speciaals voor Valentijn. De mensen van Springfield zijn allemaal stikjaloers op hem, wanneer hij zijn vrouw overlaadt met steeds maar duurdere valentijn geschenken.

 15. 15. Marge Simpson in: "Screaming Yellow Honkers"

  Homer koopt een nieuwe auto, een Canyonero. Hij ontdekt echter dat hij het 'dames'-model heeft gekocht, en doet de auto dan maar aan Marge cadeau. Die komt meer en meer in de ban van het dynamisme van de wagen, en wordt zo gevaar nummer één op de weg. Ze moet van de politie een anti-agressiviteitscursus volgen. Wanneer ze zakt, moet ze haar rijbewijs inleveren.

 16. 16. Make Room for Lisa

  Homer vernielt op een tentoonstelling de 'Bill of Rights.' Als schadevergoeding moet hij toestaan dat een bedrijf een gsm-mast in hun huis plaatst, pal door Lisa's kamer. Lisa wordt danig gestresseerd wanneer ze hierdoor tijdelijk een kamer met Bart moet delen. Intussen merkt Marge dat ze via de babyfoon de gsm-gesprekken van de inwoners van Springfield kan afluisteren.

 17. 17. Maximum Homerdrive

  Homer en de familie bezoeken een nieuw steakrestaurant, de 'Slaughterhouse'. Hij daagt een trucker uit wie het meeste vlees kan eten. De trucker legt echter het loodje, en als ultiem eerbetoon wil Homer zijn lading in Atlanta gaan afleveren. Zo stuit hij op een truckers geheim. Intussen proberen Lisa en Marge een nieuwe deurbel te installeren van bij de Senor Ding-Dong Doorbell Fiesta, namelijk een die voortdurend 'Close to you' van de Carpenters speelt. Alleen wil de bel maar niet stoppen.

 18. 18. Simpsons Bible Stories

  Dankzij alweer een van dominees Lovejoy's slaapverwekkende preken, vallen de Simpsons in de kerk in slaap, en dromen ze dat ze figuren uit de bijbel zijn: Adam en Eva, Mozes en David tegen Goliath.

 19. 19. Mom and Pop Art

  Homer wordt woedend wanneer hij door middel van een zelfbouwpakket een barbecue in elkaar probeert te knutselen. Het resultaat lijkt uiteraard op niks, maar een vrouwelijke kunstkenner ziet in hem een onontgonnen talent voor een nieuwe kunstvorm.

 20. 20. The Old Man and the "C" Student

  Bart is er de oorzaak van dat zijn mede-Springfielders de toewijzing van de Olympische Spelen verliezen. Als straf moet hij de ouderlingen in het tehuis helpen. Hij vindt dat de oudjes wat meer ontspanning mogen gebruiken, en hij neemt ze mee op een tochtje naar zee. Homer probeert intussen nog de overtollige Olympische mascottes, die hij nog had geproduceerd, aan de man te brengen.

 21. 21. Monty Can't Buy Me Love

  Mr. Burns is stikjaloers op Arthur Fortune, een miljardair die graag geld uitdeelt en daardoor mateloos populair is. Hij doet zijn uiterste best om de gunst van het publiek te winnen door op radio talk-shows te verschijnen en het legendarische monster van Loch Ness weer tot leven te wekken.

 22. 22. They Saved Lisa's Brain

  Lisa schrijft een essay over de manier waarop Springfield in het algemeen en haar vader in het bijzonder de mensheid vernederen. Ze wordt uitgenodigd om lid te worden van Mensa, een club voor mensen met een hoog IQ. Na een corruptieschandaal met Diamond Joe Quimby wordt aan de leden van Mensa gevraagd om voorlopig Springfield te besturen. Maar hun briljante ideeën vinden niet bij iedereen gehoor.

 23. 23. Thirty Minutes over Tokyo

  Homer is al zijn geld verloren bij een cyber-bankoverval. Om toch nog op reis te kunnen gaan proberen ze een last-minute ticket te pakken te krijgen. De Simpsons gaan uiteindelijk naar Japan, en nadat ze er hun laatste miljoen yen hebben doorgedraaid, moeten ze in de vismijn werken om hun terugreis te betalen. Daar trekt een bijzonder sadistische tv-show hun aandacht, omdat de kandidaten elke prijs krijgen die ze maar willen, bijvoorbeeld een terugreisticket. Het spel is echter niet alleen zeer gevaarlijk, het is voor The Simpsons de ultieme vernedering.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2071 berichten
 • 303 stemmen

Ook hier weer vele iconische momenten en afleveringen, al lijken de plots steeds vergezochter en van de hak op de tak, wat ik niet erg vind.

O.a. deze Ralph Wiggum: "Hi Lisa, Hi Super Nintendo Chalmers!"... *

* "Prince Nipple Skinster" uit een eerder seizoen blijk ik zelf verzonnen te hebben (toch niet onaardig, al zeg ik het zelf); "Prinskipper Skippel! Prinipple Skimster!"


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,59 (99)

The Simpsons Seizoen 1

1989

13 reacties

The Simpsons
3,81 (81)

The Simpsons Seizoen 2

1990

7 reacties

The Simpsons
3,98 (77)

The Simpsons Seizoen 3

1991

1 reactie

The Simpsons
4,07 (74)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,16 (70)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,11 (71)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
4,07 (68)

The Simpsons Seizoen 7

1995

3 reacties

The Simpsons
3,98 (64)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
4,1 (42)

The Simpsons Seizoen 9

1997

Geen reacties

The Simpsons
3,89 (41)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (42)

The Simpsons Seizoen 12

2000

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (35)

The Simpsons Seizoen 13

2001

Geen reacties

The Simpsons
3,91 (32)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (34)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,73 (28)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,67 (26)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (25)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,63 (24)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,57 (23)

The Simpsons Seizoen 20

2008

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (22)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,7 (20)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,5 (21)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,53 (20)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (21)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,48 (22)

The Simpsons Seizoen 26

2014

1 reactie

The Simpsons
3,63 (15)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,75 (12)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,69 (13)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,58 (12)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,79 (7)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties