ad
 • 139.549 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.930 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.184 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 12 (2000-2001)

3,81 42 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,6 (368.743)

Seizoenen: 32 seizoenen

Afleveringen: 21

Datum van release: woensdag 1 november 2000

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Simpsons

Afleveringen Seizoen 12 (2000-2001)

 1. 1. Treehouse of Horror XI

  G-G-Ghost D-D-Dad: Homer stikt in een stukje broccoli, en zijn geest mag het paradijs niet binnen vooraleer hij een goede daad heeft verricht. Scary Tales Can Come True: Homer en Marge laten Bart en Lisa zoals Hansje en Grietje achter in een sprookjesbos. Night Of The Dolphin: Lisa bevrijdt de leider van de dolfijnen uit gevangenschap. De dolfijnen nemen echter de controle over de wereld over, en verdrijven de mensen, en Lisa krijgt de schuld.

 2. 2. A Tale of Two Springfields

  Wanneer Springfield in twee telefoonzones verdeeld wordt, weet Homer niet beter dan maar ineens de hele stad in twee te verdelen volgens de nieuwe zonenummers. Hij wordt zelf verkozen tot burgemeester van New Springfield, maar maakt van zijn beleid een zodanig zooitje dat al zijn inwoners naar Old Springfield vluchten. Homers enige hoop is het aankomende concert van The Who naar zijn deel van de stad te kunnen verplaatsen.

 3. 3. Insane Clown Poppy

  Krusty blijkt een onechte dochter te hebben van ongeveer Barts leeftijd. Toen hij tijdens de Golfoorlog optrad voor de soldaten had hij namelijk een relatie met een vrouwelijke marinier. Hij is echter zo wanhopig dat hij bij Homer te rade gaat voor tips in verband met vaderschap. Wanneer hij de viool van zijn dochter aan Fat Tony verliest met kaarten, moeten ze op de maffiaconventie binnenbreken.

 4. 4. Lisa the Tree Hugger

  Bart probeert een centje bij te verdienen om een nieuwe gameconsole te kunnen kopen. Daarom heeft hij een nieuwe job: foldertjes van een restaurant verspreiden. Lisa vindt dat hij te veel papier verspilt. Ze raakt betrokken bij de pro-vegetarische ecologische beweging 'Dirt First' na een gewaagde actie tegen de Krustyburgerketen. Ze verzet zich mee tegen de kap van de oudste sequoia van Springfield. Wanneer deze uiteindelijk door de bliksem wordt getroffen, denkt iedereen dat Lisa is omgekomen, en willen ze het bos tot een herdenkingsmonument omvormen. Of was het nu toch een pretpark?

 5. 5. Homer vs. Dignity

  De Simpsons komen in acute geldnood wanneer ze het feestje ter ere van Barts eerste tien niet kunnen betalen. Waylon Smithers neemt een weekje vrij om in een Malibu Stacy-musical te gaan spelen, en Homer ziet zijn kans schoon en vraagt aan Mr. Burns opslag. Hij krijgt die tot zijn verbazing ook, als hij tenminste voor Mr. Burns aan de slag gaat als persoonlijke grappenmaker. Hij moet allerlei vernederende dingen doen tegen betaling. Hierdoor verliest Homer, en ook de rest van zijn gezin, elk streepje waardigheid dat ze nog hadden.

 6. 6. The Computer Wore Menace Shoes

  Homer blijkt de enige te zijn die geen PC heeft, en komt daarom per ongeluk op een verlofdag werken. Omdat dit toch echt niet kan, koopt hij een computer en Lisa helpt hem op internet. Alleen wil het niet zo vlotten met zijn homepage, totdat hij, als Mr. X, probeert allerlei schandalen aan het licht te brengen. Hij onthult dat Mayor Quimby met stadssubsidies een privézwembad heeft laten bouwen en dergelijke. Maar zijn geheimen geraken al snel op, en dan begint hij maar wat zaken te verzinnen.

 7. 7. The Great Money Caper

  Bart en Homer hebben weer een nieuwe manier gevonden om op malafide wijze geld te verdienen: ze troggelen goedgelovige mensen geld af met één of ander zielig verhaaltje. Wanneer ze bijna betrapt worden, betrekken ze in hun plannetje een nog grotere bedrieger; Grampa. Immers, wie weet er beter hoe men oude mensen geld kan aftroggelen. Maar één en ander loopt verkeerd, en ze worden gearresteerd door een undercover-FBI agent.

 8. 8. Skinner's Sense of Snow

  De Simpsons gaan naar een Canadees circus, het Cirque Du Purée, en geraken maar ternauwernood thuis door een plots opstekende sneeuwstorm. Bart en Lisa moeten 's anderendaags toch naar school, ondanks het weer, en tegen dat de school uit is, is de terugweg ondergesneeuwd. Hierdoor moeten de kinderen een nacht in de school doorbrengen. Bart schuift directeur Skinner aan de kant en neemt samen met de andere kinderen de macht in de school over.

 9. 9. HOMR

  Homer verspeelt al het spaargeld van de Simpson-familie door te investeren in computeranimatietechnologie. Om terug wat geld in het laatje te brengen biedt hij zich aan als medisch proefkonijn. Hij wordt een superintelligente geleerde nadat dokters hierbij in zijn brein een potlood vinden dat op een cruciale plaats voor kortsluiting heeft gezorgd. Hierdoor komt hij nader tot Lisa, maar door zijn intelligentie gaat hij zijn baan als veiligheidsinspecteur te ijverig doen. Hierdoor moet de kerncentrale sluiten.

 10. 10. Pokey Mom

  Na een gevangenis-rodeo heeft Homer zijn rug bezeerd, en moet naar een chiropractor. Chiropraxie lijkt hem echter zo gemakkelijk dat hij zelf een praktijk begint. Marge trekt zich het lot aan van een gevangene, die volgens haar onterecht in de cel zit. Nadat ze met succes heeft gelobbyd voor zijn vrijlating, kan ze hem een baantje bezorgen om in de Springfield-school een muur te schilderen. Het schilderij is echter niet zonder controverse, en wanneer er dan ook nog brand wordt gesticht is het hek helemaal van de dam.

 11. 11. Worst Episode Ever

  Bart en Milhouse worden uit de Android's Dungeon gebannen wanneer ze eerlijk aan de moeder van Martin vertellen hoeveel haar Star Wars-memorabilia wel waard zijn terwijl de Comic Book Guy er maar vijf dollar voor wil geven. De Comic Book Guy krijgt een hartaanval wanneer hij een special effects make-up artiest bezig ziet. Hierdoor moeten Bart en Milhouse zijn stripwinkel openhouden, terwijl hij van zijn ziekte bekomt en intussen verliefd wordt op Agnes Skinner. Milhouse laat zich door een verkoper een stapel onverkoopbare strips van de nerd-held Biclops aansmeren, en de zaak dreigt failliet te gaan. Totdat ze op de geheime collectie bootleg-video's van de Comic Book Guy stuiten.

 12. 12. Tennis the Menace

  Grampa wint een talentenjacht in het bejaardentehuis. Terwijl de Simpsons op zoek zijn naar een goede uitvaartverzekering voor hem, verspillen ze het geld aan een tennisveld. Homer kan helemaal niet tennissen, en iedereen lacht hen uit; maar tegelijkertijd wil iedereen wel gratis van hun tennisveld komen profiteren. Om toch hun waardigheid te behouden schrijft Marge zich in voor het kampioenschap gemengd dubbel, met als partner Bart. Homer is zo jaloers dat hij Lisa dwingt om zich samen met hem ook in te schrijven.

 13. 13. Day of the Jackanapes

  Sideshow Bob is terug! Wanneer hij verneemt dat Krusty de Clown alle tapes van zijn show heeft gewist waarin hij nog Krusty's assistent was, bedenkt hij een duivels plan waardoor Bart Krusty tijdens een live-uitzending in de lucht zal doen vliegen. Krusty wil er namelijk mee stoppen, en heeft een grootse afscheidsshow in gedachte.

 14. 14. New Kids on the Blecch

  Homer doet mee aan de Springfield Marathon, een eerbetoon aan stichter Jebediah Springfield. De race wordt op het nippertje gewonnen door Bart, die uiteraard heeft vals gespeeld. Terwijl hij wordt achternagezeten door het razende publiek, wordt hij opgepikt door L.T. Smash, eigenaar van een goed draaiend platenlabel. Smash wil een boysband, de "Party Posse" oprichten.Dankzij een uitgedokterde marktstrategie wil hij hen in no time aan de top krijgen. Echter, niemand van hen kan ook maar één deftige noot zingen. Maar daar bestaan technische oplossingen voor... De platenmaatschappij heeft echter minder nobele motieven.

 15. 15. Hungry, Hungry Homer

  De Simpsons gaan naar het pretpark Blockoland. Omdat er aan het souvenir-Eiffeltorentje van Lisa iets mankeert, gaat Homer voor haar klagen. Hij voelt zich zo goed door andere mensen te helpen, dat hij dat zo vaak mogelijk probeert. Wanneer hij voor Lenny seizoenskaartjes van de Springfield Isotopes probeert in te ruilen, komt hij te weten dat het team spoedig naar Albuquerque gaat verhuizen. Niemand wil hem echter geloven, en om te bewijzen dat hij gelijk heeft, gaat hij voor het stadium geposteerd in hongerstaking.

 16. 16. Bye Bye Nerdie

  Lisa wordt gepest op school door een van de nieuwe leerlingen, Francine. Ze ontdekt dat het pestgedrag wordt uitgelokt door de geur die door nerds wordt afgescheiden. Ze ontdekt tevens een remedie, en wordt hierdoor door alle nerds van Springfield op handen gedragen. Homer heeft intussen iets uitgevonden om op een goedkope manier kleine kinderen te beschermen.

 17. 17. Simpson Safari

  Wanneer de kruideniers-loopjongens in Springfield in staking gaan, wordt Homer gedwongen om een dertig jaar oud pak koekjes op te eten. Een van de koekjes is een gouden giraf, en dat betekent dat de Simpsons een exclusieve safarireis naar Ngorongoro, Afrika hebben gewonnen. Tijdens een lokale dansceremonie breekt er een nijlpaard los en ze moeten de wildernis in vluchten. Ze komen terecht bij een vrouwelijke wetenschapster die chimpansees onderzoekt.

 18. 18. Trilogy of Error

  Een ongelukje met een ontbijt-mes en Homers duim wordt vanuit verschillende standpunten van Simpsons-familieleden bekeken. Terwijl Marge en Homer naar het hospitaal rennen, brengt Lisa haar taalrobot naar de Springfield-wetenschapskermis en Bart krijgt problemen wanneer hij samen met Milhouse op een illegale depot vol vuurwerk van Fat Tony stuit.

 19. 19. I'm Goin' to Praise Land

  Ned ontmoet Rachel, en omdat hij toch nog te veel aan zijn overleden vrouw moet denken, vraagt hij de Simpsons om hulp om haar spulletjes te verwijderen. Zo ontdekken ze dat dat het een van Maude's laatste wilsbeschikkingen was om een themapark te bouwen rond de bijbel. Het park krijgt geen bezoekers, maar dan gebeurt er een mirakel vlak voor het standbeeld van Maude. Hierdoor verandert het park in een bedevaartsoord. Dan ontdekt Ned dat het zogenaamde mirakel een collectieve hallucinatie is, veroorzaakt door een gaslek. Maar nu moet Ned kiezen: ofwel de waarheid vertellen, ofwel de kassa laten rinkelen.

 20. 20. Children of a Lesser Clod

  Homer, die zijn knie heeft gebroken bij een basketbalwedstrijd voor veteranen, is tijdelijk niet in staat om te werken. Om zich bezig te houden opent hij bij hem thuis een dagopvangcentrum voor kleintjes, "Uncle Homer's Daycare", wat een enorm succes wordt. Hij krijgt er zelfs een onderscheiding voor. Maar Bart en Lisa voelen zich gepasseerd doordat de vreemde kinderen wel en zij geen aandacht krijgen. Op het cruciale moment van de uitreiking vervangen ze het beeldmateriaal door enkele homevideo's waarop Homer te zien is als een dronken wildeman.

 21. 21. Simpsons Tall Tales

  Homer wil op vakantie naar Delaware de luchthaventaksen niet betalen, en ze moeten hun reis noodgedwongen als blinde passagier op een trein voortzetten. Een zwerver vertelt hen enkele Amerikaanse volkslegenden, zoals Paul Bunyan (Homer) die de aarde redt van een meteoor, Connie Appleseed (Lisa) die de eerste kolonisten overtuigt van de gezondheid van appels, en de avonturen van Tom 'Bart' Sawyer en Huckleberry 'Nelson' Finn.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,59 (99)

The Simpsons Seizoen 1

1989

13 reacties

The Simpsons
3,81 (81)

The Simpsons Seizoen 2

1990

7 reacties

The Simpsons
3,98 (77)

The Simpsons Seizoen 3

1991

1 reactie

The Simpsons
4,07 (74)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,16 (70)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,11 (71)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
4,07 (68)

The Simpsons Seizoen 7

1995

3 reacties

The Simpsons
3,98 (64)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
4,1 (42)

The Simpsons Seizoen 9

1997

Geen reacties

The Simpsons
3,97 (43)

The Simpsons Seizoen 10

1998

1 reactie

The Simpsons
3,89 (41)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (35)

The Simpsons Seizoen 13

2001

Geen reacties

The Simpsons
3,91 (32)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (34)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,73 (28)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,67 (26)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (25)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,63 (24)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,57 (23)

The Simpsons Seizoen 20

2008

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (22)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,7 (20)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,5 (21)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,53 (20)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (21)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,48 (22)

The Simpsons Seizoen 26

2014

1 reactie

The Simpsons
3,63 (15)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,75 (12)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,69 (13)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,58 (12)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,79 (7)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties