ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.073 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.429 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 9 (1997-1998)

4,10 42 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,6 (368.596)

Seizoenen: 32 seizoenen

Afleveringen: 25

Datum van release: zondag 21 september 1997

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Simpsons

Afleveringen Seizoen 9 (1997-1998)

 1. 1. The City of New York vs. Homer Simpson

  Vijf uur bij Moe, en de reguliere klanten komen een glaasje drinken. Barney heeft pech, want hij moet nuchter blijven en rijden, net op het ogenblik dat hij een reuze-glas Duff heeft gewonnen! Uit frustratie rijdt hij met Homers auto tot in New York. Twee maanden later krijgt Homer een aanmaning omdat zijn auto tussen de twee torens van het World Trade Center staat geparkeerd, intussen met zijn voorruit vol parkeerbonnen. De familie Simpson reist naar New York, alleen Homer kijkt er niet zo naar uit, want hij vindt New York een broedplaats van onheil.

 2. 2. The Principal and the Pauper

  Seymour Skinner is twintig jaar directeur, en het personeel heeft een feestje gebouwd. Op het feestje komt er echter een man binnenstormen die beweert dat hij Seymour Skinner is, en dat de Skinner die we allemaal kennen een van zijn mannen is die na zijn 'ongelukje' in Vietnam zijn identiteit heeft overgenomen.

 3. 3. Lisa's Sax

  Bart gooit Lisa's saxofoon uit het raam, en deze wordt door een auto verpletterd. Om de pijn te verzachten vertelt Homer hoe ze ooit haar saxofoon heeft gekregen: toen Bart vijf was en Lisa drie, moest Bart voor het eerst naar school. Al snel werd het voor hem een desillusie, maar Lisa bleek hoogbegaafd te zijn. Marge en Homer wilden haar naar een school voor getalenteerde kinderen laten gaan, maar konden de hoge prijs niet betalen. Marge stelde voor om Lisa's talent anders te laten ontplooien, maar met het geld dat daar voor moest dienen, had Homer heel andere plannen: hij wilde een airconditioning kopen.

 4. 4. Treehouse of Horror VIII

  The Homega Man: Mayor Quimby heeft de Fransen beledigd door ze kikkers te noemen. Uit wraak gooien die een neutronenbom op Springfield. De enige overlevende is Homer. Fly Vs. Fly: De Simpsons kopen op de garage sale van Professor Frink een materie-transporteur. Natuurlijk kan Bart er niet afblijven, en hij verandert in een vlieg. Easy Bake Coven: Sprynge-field anno 1649. In het dorp is een golf van heksenvervolgingen aan de gang. Marge en haar twee zussen blijken heksen te zijn.

 5. 5. The Cartridge Family

  Nadat de familie Simpson naar een voetbalmatch is gaan kijken, breken er in Springfield overal rellen los. Marge verwijt Homer dat hij zijn gezin niet beschermt. Om het tegendeel te bewijzen, koopt hij een revolver. Homer vindt een hoop andere toepassingen voor het ding, zoals het vervangen van een afstandsbediening en zo; Marge is gechoqueerd door Homers onverantwoord gedrag en neemt de kinderen mee naar een motel totdat Homer tot bezinning is gekomen.

 6. 6. Bart Star

  Een medisch onderzoek toont aan dat het gros van de schoolkinderen in Springfield lijdt aan overgewicht. Alle kinderen gaan in het rugby-team van coach Ned Flanders, en vooral Nelson Muntz ontpopt zich tot een geboren rugby-talent. Homer echter zit constant Ned Flanders uit te lachen, totdat die het beu is en Homer zijn plaats als coach laat innemen. Homer trekt echter Bart in het team voor; hij laat hem Nelsons plaats innemen, en het team verliest.

 7. 7. The Two Mrs. Nahasapeemapetilons

  In Springfield wordt er voor een goed doel een vrijgezellen-veiling gehouden. Apu blijkt veel succes te hebben bij de vrouwen. Maar zijn vrijgezellenbestaan komt in gevaar wanneer zijn moeder hem schrijft om hem te herinneren aan zijn uithuwelijking. Homer wil Apu helpen met een van zijn plannetjes: hij "leent" hem zijn familie uit om moeder Nahasapeemapetilon ervan te overtuigen dat haar zoon getrouwd is. Maar het plannetje lekt uit, en Apu moet alsnog trouwen met een vrouw die hij jaren niet heeft gezien. Homer probeert in een ultieme poging de huwelijksceremonie te verstoren, verkleed als de olifantengod Ganeesha.

 8. 8. Lisa the Skeptic

  Er komt een nieuw winkelcentrum in Springfield. Lisa krijgt Skinner zo ver dat de ganse klas archeologische opgravingen gaat doen op het terrein. Lisa vindt het skelet van een man met vleugels: heeft ze een fossiel van een engel ontdekt? Voor Homer doet het er niet toe, want die steelt het fossiel en richt bij de Simpsons thuis een bedevaartsoord op. Lisa van haar kant probeert op wetenschappelijke wijze te bewijzen dat de engel vals is. Ze wordt echter gebrandmerkt als heiden, en de Springfielders vernietigen alles wat wetenschappelijk is. En dan verdwijnt de engel.

 9. 9. Realty Bites

  Marge wil geld verdienen, en gaat voor het louche vastgoedkantoor van Lionel Hutz werken. Het eerste huis dat ze verkoopt is er één waar een moordenaar een familie aan stukjes heeft gehakt. De nietsvermoedende sukkel die toehapt is Ned Flanders. Marge krijgt wroeging omdat ze Ned belogen heeft. Intussen heeft Homer op de politieveiling de auto van Snake gekocht, en die breekt uit om zijn wagen terug te krijgen, en om wraak te nemen op Homer.

 10. 10. Miracle on Evergreen Terrace

  Nieuwsgierigheid speelt Bart parten, en hij opent voortijdig alle kerstcadeautjes. Hij steekt echter per ongeluk het hele boeltje in brand, inclusief de kunstkerstboom, en wanneer de rest van de familie zich afvraagt wat er met de cadeautjes is gebeurd, verzint Bart dat hij een inbreker ze heeft zien wegslepen, terwijl hij in werkelijkheid het in de tuin heeft begraven. Na een indringende reportage van Kent Brockman slaan de Springfielders de handen in elkaar en halen al snel 15.000 dollar op, om de Simpsons schadeloos te stellen. Maar met het geld kopen de Simpsons een auto!

 11. 11. All Singing, All Dancing

  Homer wil niet toegeven dat hij van musicals houdt, en Marge laat hem een selectie van de beste gezongen momenten uit de show zien. Intussen probeert Snake het huis binnen te dringen en de Simpsons te gijzelen.

 12. 12. Bart Carny

  Wanneer een kermis Springfield bezoekt, vernielt Bart op een freakshow de auto van Hitler. Om de schade af te betalen gaan Bart en Homer op de kermis werken. Omdat ze Chief Wiggum geen smeergeld willen geven, wordt er al snel door hun schuld de kermiswagen van twee kermisreizigers in beslag genomen, en uit medelijden laten ze de 'carnies' in hun huis wonen. In een ogenblik van onoplettendheid sluiten die echter de Simpsons buiten het huis, en Homer moet al zijn verstandelijke vermogens aanwenden om hen weer het huis uit te krijgen.

 13. 13. The Joy of Sect

  Homer mag op een gratis weekeinde bij de Movementarian Cult, een sekte die vooral op het bezit van haar volgelingen uit is. Homer schenkt al zijn bezittingen aan de sekte, en verplicht zijn gezinsleden om mee te doen. Half Springfield wordt gebrainwasht, behalve Marge, dominee Lovejoy, Ned Flanders en... Willy!

 14. 14. Das Bus

  In het kader van een project rond de VN maken de schoolkinderen van Springfield een uitstapje met de bus. Een uit de hand gelopen grap met een pompelmoes zorgt er echter voor dat de bus de zee in duikt, en de kinderen spoelen aan op een onbewoond eiland, geheel in de traditie van 'Lord Of The Flies.' Intussen probeert Homer een Internet-business op te zetten, maar hij wordt gedwarsboomd door niemand minder dan Bill Gates!

 15. 15. The Last Temptation of Krust

  Tijdens een Comedy-festival in Springfield blijkt dat de humor van Krusty de Clown volledig passe is. Bart probeert Krusty te overhalen om toch nog comedy te blijven maken, maar Krusty trekt zich terug uit de showbizz. Maar dan komt hij totaal onverwachts met een nieuw genre comedy op de proppen, gebaseerd op het 'echte leven'. En om straat geloofwaardigheid te krijgen, zweert de clown alle merchandising af.

 16. 16. Dumbbell Indemnity

  Wanhopig gaat Moe te rade bij Homer, die hem alsnog aan een vrouw moet helpen. Na alle vruchteloze pogingen van Homer ontmoet Moe Renee, een bloemenverkoopster. Moe probeert alles te doen wat ze verlangt, maar wanneer Moes centen op zijn, vraagt hij Homer om zijn auto stelen, om de verzekering op te lichten. Alles draait echter verkeerd uit, en Homer belandt in de gevangenis. In plaats van zijn op een na beste klant ter hulp te komen, boekt Moe met het verzekeringsgeld een reis naar Hawaii.

 17. 17. Lisa the Simpson

  Lisa komt tot de conclusie dat zowel Bart als Homer lui zijn geworden op de leeftijd van negen jaar. Ze heeft angst dat het "luiheidsgen" bij haar ook gaat toeslaan. Apu heeft intussen zo zijn eigen problemen: hij vindt het ingevroren lichaam van Jasper in de diepvries-afdeling van de Kwik E-Mart, die zich heeft laten invriezen om terug tot leven te worden gewekt in de toekomst. Apu verandert de Kwik-E-Mart daarom in de Freak-E-Mart.

 18. 18. This Little Wiggy

  In het wetenschap-museum ziet Marge hoe Ralph Wiggum wordt gepest door Jimbo's bende. Ze moedigt Bart aan om met hem op te trekken. Dit komt Barts populariteit zeker niet ten goede. Tijdens een nachtje logeren bij Ralph krijgt Bart de loper van Chief Wiggum in handen, en Bart en Ralph brengen het leven van Major Quimby in gevaar door de schakelaar van de elektrische stoel op 'aan' te laten staan.

 19. 19. Simpson Tide

  Samen met Moe, Barney en Apu gaat Homer bij de reservisten van de marine en moet de controle over een atoom-onderzeeër overnemen nadat hij de kapitein per ongeluk door de torpedobuis heeft gelanceerd. Spijtig genoeg vaart hij de territoriale wateren van Rusland binnen en veroorzaakt zo een internationale crisis.

 20. 20. The Trouble with Trillions

  Homer wordt aangeslagen door de belastingen, en zal de gevangenis in moeten, tenzij hij zijn collega's verraadt. Hij moet Mr. Burns een briefje van een triljoen dollar afhandig maken, hetgeen Burns heeft achtergehouden bij de wederopbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de IRS Mr. Burns arresteert, voelt Homer zich een verrader, en hij helpt Burns ontsnappen. Samen met Smithers vlucht het drietal naar... Cuba!

 21. 21. Girly Edition

  Het tv-station in Springfield begint met een jeugdjournaal. Lisa wordt nieuwslezeres, en alles loopt prima, totdat Bart op aanraden van Kent Brockman begint met een rubriek 'Bart's people', een serie meelijwekkende portretten van de Springfieldse medemens. Intussen heeft Homer bij de sociale dienst een aap weten te versieren, die normaal dient om motorisch gehandicapten te helpen.

 22. 22. Trash of the Titans

  Nadat hij de vuilnismannen beledigt, ondervindt Homer hoe het is als hij zijn eigen vuilnis moet recycleren. Om toestanden in de toekomst te vermijden, solliciteert hij voor de job van hygiënisch-inspecteur. Hierbij misbruikt hij de media-aandacht tijdens een U2-concert. Wanneer hij uiteindelijk verkozen wordt, slaagt hij erin om het jaarbudget er binnen een maand door heen te draaien.

 23. 23. King of the Hill

  Tijdens de parochiepicknick is Bart gegeneerd door Homers absolute gebrek aan conditie. Om het respect van zijn zoon terug te winnen, gaat Homer 's nachts stiekem fitnessen in het fitnesscentrum van Rainier Wolfcastle. Een van de sponsors van McBain, AppleSauce, sponsort Homer om de Murderhorn, de hoogste berg van Springfield, te beklimmen. En daar ontdekt Homer een lijk.

 24. 24. Lost Our Lisa

  Bart heeft allerlei fop-artikelen aan zijn gezicht geplakt met contactlijm, en omdat Marge in allerijl met hem naar Dr. Hibbert moet, kan ze haar belofte aan Lisa niet nakomen en dus niet met haar naar het museum rijden, waar voor de laatste dag een tentoonstelling van Egyptische kunst loopt. Alhoewel Marge niet wil dat ze alleen gaat, geeft Homer haar toch de toestemming. Maar door de verkeerde bus te nemen, een die midden in de woestijn stopt, raakt ze verdwaald.

 25. 25. Natural Born Kissers

  Na hun elfde huwelijksverjaardag ontdekken Homer en Marge dat seks opwindender is wanneer er een kans is om betrapt te worden. Een stoeipartij in het molentje op de mini-golfbaan wordt hun echter bijna fataal. Bart en Lisa graven met behulp van Grampa's metaaldetector een schat op: een alternatief einde van de film Casablanca.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,59 (99)

The Simpsons Seizoen 1

1989

13 reacties

The Simpsons
3,81 (81)

The Simpsons Seizoen 2

1990

7 reacties

The Simpsons
3,98 (77)

The Simpsons Seizoen 3

1991

1 reactie

The Simpsons
4,07 (74)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,16 (70)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,11 (71)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
4,07 (68)

The Simpsons Seizoen 7

1995

3 reacties

The Simpsons
3,98 (64)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
3,97 (43)

The Simpsons Seizoen 10

1998

1 reactie

The Simpsons
3,89 (41)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (42)

The Simpsons Seizoen 12

2000

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (35)

The Simpsons Seizoen 13

2001

Geen reacties

The Simpsons
3,91 (32)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (34)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,73 (28)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,67 (26)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (25)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,63 (24)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,57 (23)

The Simpsons Seizoen 20

2008

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (22)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,7 (20)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,5 (21)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,53 (20)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (21)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,48 (22)

The Simpsons Seizoen 26

2014

1 reactie

The Simpsons
3,63 (15)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,75 (12)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,69 (13)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,58 (12)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,79 (7)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties