ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.073 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.429 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Simpsons - Seizoen 13 (2001-2002)

3,81 35 stemmen

Show titel: The Simpsons

IMDb beoordeling: 8,6 (368.596)

Seizoenen: 32 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: dinsdag 6 november 2001

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Simpsons

Afleveringen Seizoen 13 (2001-2002)

 1. 1. Treehouse of Horror XII

  Hex And The City: Homer vernielt een bureau van een waarzegster. Ze vervloekt hem, zodanig dat iedereen die hem na is, gedood wordt of verminkt. House Of Wacks: De Simpsons nemen een volautomatische huishoudmachine in huis. De Hal 9000-achtige computer wordt verliefd op Marge en probeert Homer te elimineren. Wiz Kids: Er is een nieuwe Springfield Basisschool voor Tovenaars. Lisa is de beste leerling van de klas, en Bart is stikjaloers op haar. Hij sluit een pact met Lord Montymort om haar optreden tijdens de schoolvoorstelling te verstoren.

 2. 2. The Parent Rap

  Bart moet voor de rechter verschijnen nadat hij samen met Milhouse aan het joyriden was in Chief Wiggums patrouillewagen. Judge Snyder is echter met vakantie en vervangen door Constance Rage, een bijzonder strenge vrouwelijke rechter. Omdat ze vindt dat Barts onaanvaardbare gedrag tenminste gedeeltelijk de schuld van de ouders is, legt ze als straf op dat Homer en Bart aan elkaar geketend moeten worden. Marge kan de situatie niet langer aanzien, en verbreekt de keten... waardoor zij nu het mikpunt van de represailles van de rechter wordt.

 3. 3. Homer the Moe

  Bart heeft een nieuwe obsessie: tunnels graven. Moe besluit zijn oude bar-universiteit een bezoekje te brengen. Homer houdt intussen zijn bar open. Wanneer Moe terugkeert heeft hij nieuwe ideeën opgedaan om zijn bar te moderniseren tot een trendy yuppen-café. Alleen zijn zijn oude klanten, zijn daar niet zo mee blij mee. Homer begint dan maar in zijn garage een eigen bar, tot grote vreugde van het publiek laat hij zelfs R.E.M. optreden. Moe beweert dat Homer geen bar mag openen zonder vergunning. Hij veranderd het dan in een jachtclub. Maar dan moet Homer wel op regelmatige basis gaan jagen, en dat was net geen goed idee.

 4. 4. A Hunka Hunka Burns in Love

  Homer heeft als nieuwe bijverdienste tekstschrijver voor gelukskoekjes. Hij kan Mr. Burns wijsmaken dat er een liefde in zijn leven zal komen. En inderdaad, hij wordt verliefd op een parkeerwachtster die hem net op de bon wilde slingeren. Mr. Burns beleeft de romance van zijn leven. Net wanneer hij Gloria, zijn verloofde ten huwelijk wil vragen in de bowlingzaal, duikt haar vroegere vriendje weer op, en het is Snake! Snake gijzelt Gloria en Homer, terwijl Mr. Burns denkt dat Homer er met zijn vriendin vandoor is.

 5. 5. The Blunder Years

  Na een vreselijke grap die hij met Marge had willen uithalen, trakteert Homer de familie op een avondshow met een hypnose-therapeut. Wanneer Homer gehypnotiseerd wordt, blijkt hij een onverwerkt jeugdtrauma te hebben. Samen met Lenny, Carl en Moe heeft Homer tijdens zijn jeugd in een waterreservoir een lijk gevonden. Samen met Chief Wiggum gaan ze op onderzoek uit, en ze vinden het lijk dat ooit toebehoorde aan de vader van Smithers.

 6. 6. She of Little Faith

  Homer en Bart branden met een amateurraket de kerk af. Burns wil de kerk terug financieren, maar de vieringen worden "opgeluisterd" door de massale aanwezigheid van commerciële publiciteit. Voor Lisa is de maat vol: ze verlaat de kerk, en wordt boeddhist. Maar betekent dit dat ze met haar familie geen kerstmis zal kunnen vieren?

 7. 7. Brawl in the Family

  Na een uit de hand gelopen spelletje monopoly moeten de Simpsons een therapeut in de arm nemen, Gabriel. Samen gaan ze op een picknick en Gabriel zorgt ervoor dat ze moeten samenwerken als één familie. Wanneer alles weer koek en ei is en de Simpsons terug huiswaarts keren, wacht hen echter nog een verrassing: de twee slonzen uit Vegas met wie Ned en Homer getrouwd waren in een dronken bui staan voor de deur, om hun rechtmatige plaats op te eisen.

 8. 8. Sweets and Sour Marge

  Homer wil perse in het Duff Book of Records komen, en daarom gaat hij met zijn collega-stadsgenoten een menselijke piramide bouwen. Wanneer de piramide in elkaar stort, blijkt dat de bevolking van Springfield het grootste gemiddeld gewicht van Amerika heeft, waardoor ze toch nog in het boek komen. Maar Marge ontdekt dat iemand stiekem al jaren suiker in al het eten in Springfield mengt. Ze organiseert een publiek proces, en wint: vanaf nu is het gebruik van suiker in Springfield verboden.

 9. 9. Jaws Wired Shut

  Homer raakt geïrriteerd door de vele voor-filmpjes in de bioscoop. In het daarop volgende tumult breekt hij zijn kaak tegen een standbeeld van Drederick Tatum, en zijn kaak moet worden gehecht. Doordat hij een tijdje niet meer kan spreken, leert hij wel beter luisteren naar Marge en de kinderen. Wanneer het moment eindelijk aangebroken is dat zijn klem eraf mag, vreest Marge dat Homer zijn nieuw aangeleerde goede gewoonten overboord gaat gooien.

 10. 10. Half-Decent Proposal

  Homer snurkt zo erg dat de Simpsons overwegen hem te laten opereren. De prijs is echter schandalig hoog. Om eens een nachtje te kunnen doorslapen, gaat Marge bij haar zusters logeren, en toevallig ziet ze daar een tv-programma waarin blijkt dat Artie Ziff, Marges vroegere vlam, miljardair is geworden. Dronken en aangespoord door Patty en Selma stuurt ze hem een mail. 's Anderendaags staat Ziff, die heel zijn leven door Marge geobsedeerd is gebleven, voor de deur. Hij biedt Homer een miljoen dollar voor één weekeindje met zijn vrouw. Uiteraard weigeren Homer en Marge maar het snurkprobleem verergert zienderogen.

 11. 11. The Bart Wants What It Wants

  Bij een bezoekje aan de kermis van een dure privé-school redt Bart het meisje Greta van een paar pestkoppen. Greta blijkt de dochter te zijn van filmacteur Rainier Wolfcastle, en voor zowel Homer als Bart gaan de deuren van de filmster open. Greta is tot over haar oren verliefd op Bart, maar Bart niet op haar. Wanneer hij de relatie verbreekt nadat Bart liever een avond Skinner gaat uitlachen dan met haar naar het schoolbal te gaan, stort ze zich in de armen van Milhouse.

 12. 12. The Lastest Gun in the West

  Op de vlucht voor een verwilderde straathond komt Bart bij Buck McCoy terecht, een vergane western-ster. Bart is zo onder de indruk van de man, dat hij hem koste wat het kost een comeback wil laten maken. Bart maakt bij de kinderen van Springfield Elementary het westerngenre weer hip. Een optreden op de Krusty The Clown-show loopt echter bijna verkeerd af: McCoy is namelijk alcoholist geworden, en niemand scheen dat op voorhand te weten.

 13. 13. The Old Man and the Key

  De Simpsons krijgen het nieuws dat Grampa overleden is, maar het blijkt om een andere bejaarde te gaan die Sampson heette. Er neemt een nieuwe vrouw, Zelda, haar intrek in de vrijgekomen kamer en Grampa wil indruk op haar maken. Ze valt echter voor mannen met een eigen auto, en daarom is Grampa vastbesloten om zijn rijbewijs terug te halen. Wanneer een bende straat-nozems hem uitdaagt tot een helse rit door de stad, rijdt Grampa Homers auto in de vernieling. In een ultieme poging om toch nog indruk bij zijn geliefde te kunnen maken, nemen Bart en hij de wagen van Marge.

 14. 14. Tales from the Public Domain

  Homer vindt een verhalenboek dat al lang had moeten terugbezorgd zijn in de bibliotheek. In het eerste verhaal reist Homer als Odysseus terug naar Ithaca, waar Marge als Penelope de trouwlustige kandidaten van zich moet afweren. In het tweede verhaal is Lisa als Jeanne D'Arc van mening dat ze de goddelijke opdracht heeft, dauphin Milhouse op de troon moet krijgen. Tenslotte moet Bart als Hamlet de dood van zijn vader wreken, die door Moe als Claudius is afgezet, en wiens vrouw Marge door de nieuwe koning is ingepalmd. Het komt tot het historische duel tussen Hamlet en Ralph als Laertes.

 15. 15. Blame It on Lisa

  De Simpsons krijgen een torenhoge telefoonfactuur, omdat Lisa naar een kind in Brazilië heeft gebeld dat ze sponsort. Het jongetje, Ronaldo, is echter verdwenen. De Simpsons besluiten naar Rio te reizen. Ter plekke worden ze beroofd, en Homer wordt gekidnapt. Wanneer die zijn vrienden telefonisch om losgeld vraagt, loopt zijn rekening alsmaar hoger op. Bovendien blijkt het weeskindje het best goed te maken, beter dan men zou vermoeden. En Bart wordt opgegeten door een anaconda.

 16. 16. Weekend at Burnsie's

  Homer wordt aangevallen door een bende wilde kraaien, en hij krijgt een medicinaal product op basis van marihuana voorgeschreven tegen de pijn. Hierdoor wordt hij aan het spul verslaafd, en is hij de enige die kan lachen om de slechte resultaten van de Springfield Nuclear Power Plant, omdat hij zo stoned als een garnaal is. Mr. Burns houdt wel van zijn stoutmoedigheid, en huurt hem in om tijdens de aandeelhoudersvergadering de beleggers te paaien. Maar dan wordt na een petitie van Ned Flanders het medisch gebruik van marihuana verboden, en niet alleen Homers hallucinaties, maar ook Mr. Burns' plannetjes gaan in rook op.

 17. 17. Gump Roast

  Clip show opgevat als parodie op Forrest Gump, waarin Homer wordt gehuldigd en verschillende fragmenten uit zijn leven worden getoond. Op het cruciale moment vallen zelfs Kodos en Kang de zaal binnen om Maggie te 'proben'.

 18. 18. I Am Furious Yellow

  Bart wil, nadat een internet-cartoonist de school heeft bezocht, ook strips beginnen te tekenen. Wanneer hij zijn schrijfsels publiek maakt in de Comic Book Store, raadt de enige, echte Stan Lee hem aan om een figuurtje te ontwerpen dat niemand hem heeft voorgedaan. Bart creëert "Angry Dad", een stripfiguurtje dat op Homer lijkt en waarin die belachelijk wordt gemaakt door zijn als maar groter wordende woedeaanvallen. De strips trekken de aandacht van iemand met een dotcom-bedrijfje. Die wil Barts strips tot een internet-cartoon omwerken. Homer vindt dit allemaal geestig, totdat hij doorheeft dat Angry Dad een parodie op hemzelf is.

 19. 19. The Sweetest Apu

  Apu's drukke leven en zijn acht koters zorgen ervoor dat hij in de armen van een andere vrouw wordt gedreven, namelijk de vrouw die de Squishee-automaten in de Kwik-E-Mart komt bijvullen. Wanneer Manjula de schuinsmarcheerderij van haar man op een beveiligingstape van de winkel ziet, zet ze hem de deur uit, en moet hij zijn beste beentje voorzetten om haar terug te winnen door een waslijst aan opdrachten te vervullen, de ene net wat vernederender dan de andere.

 20. 20. Little Girl in the Big Ten

  Lisa doet zich als hogeschoolstudente voor om bij een paar campusmeisjes in een goed blaadje te komen. De intellectuele bezigheden van de studenten passen Lisa namelijk beter dan de kinderachtige opdrachten van de school. Bart is intussen gestoken door een tropische mug, en moet een tijdje zich voortbewegen in een plastieken doorschijnende bal om besmetting te voorkomen.

 21. 21. The Frying Game

  Homer vertrapt een beschermde rupssoort. Als straf moet hij warme maaltijden rondbrengen voor oude mensen. Wanneer hij en Marge een oud vrouwtje voorthelpen, die wel erg veel beslag op het koppel legt, en het vrouwtje dan ook nog eens onder verdachte omstandigheden overlijdt, zijn ze verdachte nummer één voor moord. Als ze dan ook nog in het testament blijken te staan, worden ze ter dood veroordeeld.

 22. 22. Papa's Got a Brand New Badge

  Een hittegolf teistert Springfield en de kerncentrale draait op vol vermogen om alle airconditioners van stroom te voorzien. Homer veroorzaakt met nog nét iets te veel stroom af te tappen een elektriciteitsuitval, en de burgers van Springfield slaan aan het plunderen. Chief Wiggum kan de orde niet herstellen. Homer neemt het recht in eigen handen en wordt veiligheidsagent. Quimby benoemt hem tot de nieuwe commissaris, en al snel wordt Homer geconfronteerd met Fat Tony's maffia in onvervalste Sopranos-stijl.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Meer seizoenen

The Simpsons
3,59 (99)

The Simpsons Seizoen 1

1989

13 reacties

The Simpsons
3,81 (81)

The Simpsons Seizoen 2

1990

7 reacties

The Simpsons
3,98 (77)

The Simpsons Seizoen 3

1991

1 reactie

The Simpsons
4,07 (74)

The Simpsons Seizoen 4

1992

2 reacties

The Simpsons
4,16 (70)

The Simpsons Seizoen 5

1993

3 reacties

The Simpsons
4,11 (71)

The Simpsons Seizoen 6

1994

10 reacties

The Simpsons
4,07 (68)

The Simpsons Seizoen 7

1995

3 reacties

The Simpsons
3,98 (64)

The Simpsons Seizoen 8

1996

10 reacties

The Simpsons
4,1 (42)

The Simpsons Seizoen 9

1997

Geen reacties

The Simpsons
3,97 (43)

The Simpsons Seizoen 10

1998

1 reactie

The Simpsons
3,89 (41)

The Simpsons Seizoen 11

1999

1 reactie

The Simpsons
3,81 (42)

The Simpsons Seizoen 12

2000

Geen reacties

The Simpsons
3,91 (32)

The Simpsons Seizoen 14

2002

Geen reacties

The Simpsons
3,81 (34)

The Simpsons Seizoen 15

2003

2 reacties

The Simpsons
3,73 (28)

The Simpsons Seizoen 16

2004

1 reactie

The Simpsons
3,67 (26)

The Simpsons Seizoen 17

2005

Geen reacties

The Simpsons
3,58 (25)

The Simpsons Seizoen 18

2006

9 reacties

The Simpsons
3,63 (24)

The Simpsons Seizoen 19

2007

Geen reacties

The Simpsons
3,57 (23)

The Simpsons Seizoen 20

2008

Geen reacties

The Simpsons
3,59 (22)

The Simpsons Seizoen 21

2009

2 reacties

The Simpsons
3,7 (20)

The Simpsons Seizoen 22

2010

Geen reacties

The Simpsons
3,5 (21)

The Simpsons Seizoen 23

2011

Geen reacties

The Simpsons
3,53 (20)

The Simpsons Seizoen 24

2012

Geen reacties

The Simpsons
3,6 (21)

The Simpsons Seizoen 25

2013

Geen reacties

The Simpsons
3,48 (22)

The Simpsons Seizoen 26

2014

1 reactie

The Simpsons
3,63 (15)

The Simpsons Seizoen 27

2015

Geen reacties

The Simpsons
3,75 (12)

The Simpsons Seizoen 28

2016

Geen reacties

The Simpsons
3,69 (13)

The Simpsons Seizoen 29

2017

3 reacties

The Simpsons
3,58 (12)

The Simpsons Seizoen 30

2018

25 reacties

The Simpsons
3,79 (7)

The Simpsons Seizoen 31

2019

1 reactie

The Simpsons
NAN (0)

The Simpsons Seizoen 32

2020

Geen reacties