menu

Film / Filmgames / Vrouwelijke Regisseurs Challenge - maart 2020

zoeken in:
avatar van Baggerman
geplaatst:
16. Diep (2005)
FTV - 2 punten - totaal: 32 punten
90 minuten
regisseur: Simone van Dusseldorp

Jemig met wat een verschrikkelijk irritante camerastandpunten is deze film geschoten, zeg! Het verklootte voor mij wel deze film, want we zien alleen scherp het - inderdaad Ebenezer Scrooge!- wassenbeelden gezicht van Melody Klaver en alle andere personages en de omgeving zijn vertroebeld zichtbaar. Was er geen budget voor een degelijke jaren zeventig set en probeert men dit zo te verhullen?

Daarnaast is Heleen sowieso voor mij al een personage waarvoor ik weinig sympathie kan opbrengen. Gewoon een stomme tut en een zeikpuber. Waarom ze ook kiest voor die suffe Axel? (die alleen aan zichzelf denkt)

Ik kon hier niet veel mee.

https://images.justwatch.com/backdrop/11487193/s1440/deep

avatar van Woland
geplaatst:
En dat is 31!

31. The Nightingale (2018)
FTV, 2 punten - totaal 62 punten
136 minuten
Regisseur: Jennifer Kent

https://www.moviemeter.nl/images/cover/1120000/1120926.jpg?cb=1558590224

The Babadook beviel een tijdje terug prima, dus dit leek een uitstekend ook de volgende van mevrouw Kent uit de kast te pakken. The Nightingale is een heel ander soort film; een hard, grimmig historisch drama over het Britse koloniale verleden in Tasmanië. Clare en haar man zijn verbannen naar Tasmanië, waar het koloniale regime (of in ieder geval, individuen daarin) ongestraft zich uit kunnen leven. Als een bijzonder nare kolonel Clare verkracht en vervolgens zowel haar man als baby vermoordt, zint zij op wraak - en dat komt uit, want ook haar Aboriginal-gids kan hun bloed wel drinken. En waarom, dat wordt langzamerhand wel duidelijk, als je ziet hoe de Aboriginals als beesten worden behandeld, mishandeld en uitgemoord door de Britten, onder het mom van "beschaving brengen".

De film is behoorlijk hard in wat het laat zien, met een hoop bruut geweld dat plaatsvindt, en je kan je de haat van Clare en Billy uitstekend voorstellen. Prachtige setting ook, over een periode en locatie waar ik niet superveel vanaf wist, al is het basisverhaal over wraak al vele malen verteld. Toch haperde de film ook wel een beetje, voornamelijk door de wat bordkartonnen figuren - met name de Britse soldaten zijn compleet eendimensionale schurken, en zelfs Billy en Clare komen niet heel gelaagd over. De film duurt ook wel wat langer dan nodig, er is niets mis met de tijd nemen om een verhaal te vertellen, maar hier heeft de traagheid en herhaling niet altijd veel meerwaarde. Al gaat het ook weer niet ten koste van de spanningsboog. Desondanks een sterke film, die met haar heftigheid wel wat los weet te maken, en ook na The Nightingale is Jennifer Kent voor mij een regisseuse om in de gaten te houden. 3.5*

avatar van alexspyforever
geplaatst:
27. Mädchen in Uniform (1931)
FTV - 2 punten Totaal: 54 punten
88 minuten
Regisseur: Leontine Sagan (en Carl Froelich)

https://i.pinimg.com/originals/36/33/9a/36339a38663da70c8ecc0c8d49cc266a.jpg

Erg gewaagd thema voor de tijd inderdaad en ik denk dat alle latere films met een lesbisch thema of ondertoon hier hun mosterd hebben gehaald. Het is geen verrassing dat deze film in het latere Nazi-Duitsland verboden werd. Sterke vertolkingen van Hertha Thiele als Manuela en Dorothea Wieck als Fraulein von Bernburg. Maar ook de rest doet het erg goed. De eindscène deed me sterk denken aan de film Lost and Delirious met een gelijkaardig thema in een kostschool maar dan wel een relatie tussen twee studentes en niet tussen lerares en leerlinge.. En denk heel zeker dat Loving Annabelle (2006) zich door deze heeft laten inspireren. Ik vind deze Duitse film eigenlijk een van de betere in het genre en zeker beter dan die wat ik heb vermeld.

3,5*

avatar van John Milton
geplaatst:
Woland schreef:
En dat is 31!
Not too shabby, my mate!

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
geplaatst:
Leuk om te vermelden, maar niet geschikt om punten te sprokkelen:

In de film Strangers on a Train (1951) werd de gekende cameo van Hitchcock geregisseerd door zijn dochter Patricia Hitchcock, die zelf ook een rol speelt in de film. Toch even een vrouwelijke regisseur.

https://miro.medium.com/max/3840/1*IjtnRy5RGsAwP7Jvup9umw.jpeg

avatar van Baggerman
geplaatst:
17. Riding the Bus with My Sister (2005)
FTV - 2 punten - totaal: 34 punten
90 minuten
regisseur: Anjelica Huston

Rosie O'Donnell vond ik eerst erg overdreven en irritant acteren, maar nadat ik een foto zag van de dame waarop haar personage is gebaseerd kom ik hierop terug. Deze dame is in werkelijkheid dus echt zo.

De film is een niemendalletje en ziet er uit als een TV-film, maar wel met het hart op de juiste plaats. Wat me toch nog wel raakte was hoe de buschauffeurs en sommige passagiers om Beth gaven en haar gewoon tolereerden.

https://www.hotflick.net/flicks/2005_Riding_The_Bus_With_My_Sister/005RBS_Andie_MacDowell_017.jpg

avatar van Collins
geplaatst:
19. Systemsprenger (2019)
FTV: 2 - Totaal: 38 punten
118 minuten
Regisseur: Nora Fingscheidt
https://media.outnow.ch/Movies/Bilder/2019/Systemsprenger/001.jpg
Een iets te lijvig, maar wel bijzonder roerend drama over een 9-jarig meisje (fantastische rol van de (toen) eveneens 9-jarige Helena Zengel) dat bij de onmachtige jeugdzorg geen doeltreffende hulp krijgt. Ze is een ‘systemsprenger’. Een onofficiële term voor kinderen die hulpbehoevend zijn, maar met wie absoluut niets valt aan te vangen.
Een intens verhaal. De film is erg afgestemd op de hoofdrolspeelster. De omlijsting is verder vrij zwak. De film is ook iets te lang. Systemsprenger was de Duitse inzending voor de Oscars in 2019.

3.0*

Review.

avatar van Baggerman
geplaatst:
18. Frida (2002)
FTV - 2 punten - totaal: 36 punten
123 minuten
regisseur: Julie Taymor

Hûuuuuh! Brrrr! Die doorgetrokken wenkbrauw van Salma Hayek in deze film. Blijkbaar had men in Mexico toentertijd het epileren nog niet uitgevonden? Ik kon er gewoon niet omheenkijken, net een Muppet:

https://i.pinimg.com/236x/33/ff/a9/33ffa9e395e16aa03c0a9149e753e3cf--angry-face-eye-shapes.jpg

Soms kan zoiets bij mij de hele filmbeleving verpesten. Frida was wel een interessante, sterke vrouw, al vind haar partnerkeuze als volstrekt monogame man wel erg dom. Sowieso twee karakters waar ik weinig mee kan, maar wel goed geportretteerd door Hayek en Molina. Boeiende biopic! 3,5*

https://filmscoreclicktrack.com/wp-content/uploads/2010/08/frida.jpg

avatar van IH88
geplaatst:
29. Hooligans (2005) - MovieMeter.nl
Regisseur: Lexi Alexander
RW - 1 punt
Totaal - 51 punten
https://i.pinimg.com/originals/ef/2c/e8/ef2ce85662d9090cc7f8c23e69ddb64c.jpg
Prima film. Subtiel is Hooligans zeker niet, en vooral op het laatst gaat regisseur Lexi Alexander als een sloopkogel te keer. Want uiteraard moet de "held" wel iets leren van het aftuigen van fans van rivaliserende voetbalclubs, en uiteraard moet er ook iemand doodgaan. Maar het familiegevoel dat ontstaat in zo'n supportersgroep wordt goed weergegeven, en het voetbal is bijna secundair aan de band die de supporters onderling hebben. Wood is niet geweldig, maar gelukkig is Hunnam uitstekend op dreef. Dat rauwe Britse sfeertje van bier, vervallen huizen, slecht weer, voetbal en vechtpartijen komt goed over.
3.5*

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
geplaatst:
21. Mae West and the Men Who Knew Her (TV Movie 1994) - IMDb

Een link naar IMDb omdat de film nog niet op Moviemeter staat. Ondertussen zelf ingezonden om toe te voegen.

FTV - 2 punten - 37 punten
Regie: Gene Feldman en Suzette Winter
Score: 3,5*

Het leven van actrice Mae West, het eerste grote sekssymbool in Hollywood. Ze verlegde de grenzen van seks, positie van vrouwen en rassen op het podium, in de film en op radio. Een uitgerekend 'gevecht' met in de jaren '30 de Hays Code (censuur reglement in Hollywood). Ze was op een bepaald moment de best betaalde filmster, ze schreef meestal haar eigen dialogen en wist meer dan wie ooit hoe ze zichzelf moest profileren. Op zich geen hoogstaande documentaire, maar het hele verhaal is wel goed gebracht, duurt niet te lang en heeft best wel wat te vertellen. Hoe ze Paramount van bankroet redde, Cary Grant mee heeft gelanceerd, W.C. Fields op zijn plaats heeft gezet, ... Een aanrader.

https://img.youtube.com/vi/JpcEEyXo7QQ/maxresdefault.jpg

avatar van tbouwh
geplaatst:
#13 Meru (2015)
FTV - 2 pntn - Tot 26 p.
Regie: Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/sgp-catalog-images/region_US/06ubi-ED8JHAZMYHZ-Full-Image_GalleryBackground-en-US-1549923958262._SX1080_.jpg

Vind het vooral echt knap dat je topklimmer kunt zijn, zelf één van de subjecten bent en dan nog aan filmen/''regisseren'' kunt denken. Free Solo is daarin anders, omdat Jimmy Chin vooral topklimmer moest zijn om de escapades van een andere klimmer goed vast te kunnen leggen (en hem niet uit z'n concentratie te halen - dan moet je eigen techniek dus naadloos zijn). Overigens is Elizabeth Chai een documentairemaakster die in 2013 met Chin trouwde, twee jaar voor de voltooiing van Meru.

geplaatst:
De filmdip begint na iedere dag film kijken wel een beetje in te slaan. Eens kijken of de eindstreep nog gehaald kan worden..

23. The Miseducation of Cameron Post (2018)
FTV – 2 punten – Totaal: 44 punten
91 minuten
Regisseur: Desiree Akhavan
https://www.vera-groningen.nl/content/uploads/2019/08/37ccb67e-b117-11e8-87e0-d84e0d934341.jpg

Het onderwerp is interessant en de film is mooi om te zien, maar na het kijken van de film heb ik niet het gevoel dat ik de personages echt goed heb leren kennen en dat is een flink gemis. Juist in een film met dit onderwerp. Hierdoor mist de film voor mij de diepte die het een indrukwekkende film had kunnen maken en laat het me achter met een gevoel dat ik dit snel vergeten zal zijn.

*3

24. Can You Keep a Secret? (2019)
FTV – 2 punten – Totaal: 46 punten
95 minuten
Regisseur: Elise Duran
https://www.chicklit.nl/ckfinder/userfiles/images/Chicklit/artikelen/Films/Can%20you%20keep%20a%20secret.jpg

Geen idee wat er gebeurd is in het maken van deze film, maar dit was niet best. Het grootste minpunt, waar ik echt niet omheen kon kijken, was het acteerwerk van Alexandra Daddario. Ik vind haar geen slechte actrice. In films als Baywatch, When We First Met en San Adreas doet ze het echt niet onaardig, maar in Can You Keep A Secret? is het gewoon pijnlijk om naar te kijken en voelt het ontzettend amateuristisch aan. Normaal heb ik daar niet zoveel moeite mee en kan ik het voorspelbare romcom-verhaal ook heel goed hebben met de juiste combinatie van leuke grappen, een bepaalde chemie tussen hoofdrolspelers en leuke bijpersonages. Romcoms vind ik normaal gesproken heel fijn om weg te kijken, maar deze sloeg wel heel slecht aan.

*1.25

avatar van John Milton
geplaatst:
41. Madeline's Madeline (2018)
FTV - 2 punten - Totaal 82 + 10 = 92 punten
95 minuten
Regisseur: Josephine Decker

https://www.movienewsletters.net/photos/263823R2.jpg

Niet de meest toegankelijke film die ik deze challenge zag, Josephine Deckers Madeline's Madeline. Ik weet nog niet goed wat ik ervan moet vinden. David Ehrlich van IndieWire noemde het een van de meest verfrissende en opwindende films van de 21e eeuw, maar hij is wel arty, en speelt ook nog eens in de theaterwereld. Decker laat zich geen regels opleggen in hoe ze haar verhaal verteld, en de cast is uitstekend; nieuwkomer Helena Howard (wat lijkt die op Zendaya!) gaan we nog meer van horen. Maar sommige scènes werkten me eerlijk gezegd toch op de zenuwen.

3,2*

avatar van Rvdz
geplaatst:
7. In the Cut (2003)
FTV: 2 punten - Totaal: 14 punten
119 minuten
Regisseur: Jane Campion

https://filmkrant.nl/wp-content/uploads/2010/12/in_the_cut-1000x563.jpg

Mijn tweede Campion beviel helaas een stuk minder goed dan mijn eerste. Deze erotische thriller wil maar niet spannend worden, wat vooral te wijten is aan het vrij stompzinnige (en voorspelbare) scenario. Het helpt ook niet dat Meg Ryan zich duidelijk geen raad weet met haar hopeloos geschreven personage en Kevin Bacon en Jennifer Jason Leigh vooral op de zenuwen werken. Mark Ruffalo doet het dan op zich nog wel aardig, maar moet wel wat van de meest tenekrommende dialogen die ik in lange tijd gehoord heb uitkramen. De cinematografie van Dion Beebe is erg mooi, maar dat is dan ook het grootste pluspunt dat ik heb kunnen ontwaren. 2*

avatar van Baggerman
geplaatst:
19. Hooligans (2005)
FTV - 2 punten - totaal: 38 punten
109 minuten
regisseur: Lexi Alexander

Aardige film die goed weergeeft hoe de aantrekkingkracht vam de kameraadschap onder hooligans werkt. Elijah Wood is een miscast. Dat zit hem niet in zijn acteertalent, maar hij past gewoon niet in deze rol. Zoiets als The Rock Dwayne Johnson casten om Marc-Marie Huijbregts in een film te laten spelen.

Heerlijk die pubscènes en dat heerlijke Britse sfeertje. Dit soort gasten als in de film heb ik ook wel ontmoet en je zult je verbazen hoe normaal ze zijn in het dagelijkse leven. En inderdaad zit er in die groepen echt wel een stevige hierarchie en zijn ze loyaal tot op het bot. Voor de loyaliteit en kameraadschap heb ik bewondering en begrip, de stompzinnige vechtpartijen vind ik onbegrijpelijk.

https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article2353286.ece/ALTERNATES/s615/Green-Street-200.jpg

avatar van joolstein
geplaatst:
35. Outrage (1950)
FTV - 2 punten - Totaal: 80 punten
75 minuten
regisseur: Ida Lupino
https://media.newyorker.com/photos/5cc71530e2959561ac31b966//w_657,h_1032,c_limit/outrage_1-1847.jpg
Deze film is geregisseerd en geschreven door Ida Lupino, een pionier van vrouwelijke filmmakers... en zij is buitengewoon bekwaam. Dit was haar derde film, de tweede film waarvoor ze werd gecrediteerd als regisseur, en een goed voorbeeld van haar films die vaak gaan over sociale kwesties.

In 1950, toen deze film werd uitgebracht moet het zowel controversieel als opmerkelijk zijn geweest omdat het een Hollywood-film was die rechtstreeks inging op de kwestie van verkrachting. Het woord 'verkrachting' kon natuurlijk niet worden gebruikt in speelfilms, daarom werd het consequent 'een aanval' genoemd van een vicieuze en gewelddadige aard.

Deze film zorgt ervoor dat we begrijpen hoe emotioneel schadelijk verkrachting kan zijn.Het is dus geen film die ervoor kiest, de route te volgen om de 'aanvaller' op te sporen. In plaats daarvan richt het zich volledig op de strijd van Ann Walton. Die op de een of andere manier door moet gaan met haar leven. Actrice Mala Powers is een schatje, die je direct mee kan laten leven. Al is het acteren van Powers soms wat te melodramatisch. Zo ook, al wel goed bedoeld, het bijna soap-moment in de rechtszaal, in deze tijd misschien wat vreemd en zeker te melodramatisch Voor de jaren '50 was dit misschien meer gewoon.

Ida Lupino heeft mijn bewondering verdiend voor het direct aanpakken van de gevolgen van een verkrachting in een grote film en dit te doen met filmische flair en verbeeldingskracht.

avatar van joolstein
geplaatst:
36. The Trouble with Angels (1966)
FTV - 2 punten - Totaal: 82 punten
112 minuten
regisseur: Ida Lupino
https://ff2media.com/wp-content/uploads/2017/03/June-Harding-Hayley-Mills-The-Trouble-With-Angels-1966.jpg
"I've got the most scathingly brilliant idea!"

"I've got the most scathingly brilliant idea!"

Laatste speelfilm van Ida Lupino als regisseur, hierna deed ze voornamelijk nog televisie-werk. En gezien de inhoud van de film, een productie die ze kreeg vanwege haar geslacht en niet haar vaardigheid. Er is een volledig vrouwelijke cast en de film gaat over vrouwelijke vriendschap (relaties) en volwassen (coming of age) worden. De twee vrouwelijke hoofdrolspelers raken vanaf de eerste paar minuten van de film verstrikt in allerlei soorten kattenkwaad, en gelukkig is het geen al te 'meisjesachtig' soort onheil

Ik vond het echter op geen enkele manier echt geweldig, het is verder ook een hele onschuldige film. Het deed me vooral denken aan een soort wanna-be Disney-film (komedie is ook een te groot woord) maar positief genoeg om niet kinderachtig te zijn. Iets wat destijds misschien schandalig moet zijn geweest, was het roken van sigaretten en later een sigaar Maar verder doen de ondeugende dames niet veel echt schokkends.

Ida Lupino is efficiënt en voldoende gevarieerd om het er nog sympathiek uit te laten zien. Maar terwijl het toch lang genoeg is, springt het op een lukrake manier door de tijd zodat het soms voelt alsof scènes ontbreken (mogelijk een budgetprobleem)

De uitvoeringen van Hayley Mills, June Harding (Mary en Rachel) en Rosalind Russell (moeder-overste) zijn leuk en goed. De verschillende nonnen worden aan het begin van de show geïntroduceerd en vervolgens als personages genegeerd. Zoals ook de rest van de personage bijna niet zichtbaar zijn. De film is braaf, veilig maar nog wel goed voor wat het is. Echter voor Ida Lupino's doen is haar laatste film (ook mijn laatste die ik nog moest zien) te teleurstellend.

De film was wel een grote hit in de bioscopen, en er kwam dan ook een vervolg Where Angels Go, Trouble Follows (1968)

avatar van joolstein
geplaatst:
37. Sutures (2009)
FTV - 2 punten - Totaal: 84 punten
76 minuten
regisseur: Tammi Sutton
https://files.scary-movies.de/Autopsy-2-Szenenbild-7.jpg
Wat begon als een matige slasher horrorfilm, veranderde uiteindelijk in middelmatig Hostel variant. Tja gekke dokters die op een clandestiene locatie organen voor de zwarte markt oogsten (het kan de reden zijn dat film ook onder de naam Autopsy II - Black Market Body Parts bekend is?) Opgezet met flashback in flashbacks om meer achtergrondverhaal te laten zien, echter daardoor verlies je interesse in de personages. Een verhaal dat lukraak aan elkaar is gehecht. Toegegeven, dit lijkt meer een domme beslissing te zijn dan algemene slordigheid. Kan het soms zijn dat er twee versies bestaan? Er wordt vermeld dat de film 83 minuten duurt maar degene die ik zag was maar 76 minuten lang. Het kan verklaren waarom veel van het bloed en de gore waren weggelaten. Zodoende was de film behoorlijk tam. Het acteren was behoorlijk consistent en het zag er zeker niet heel slecht uit. Dus voor mij waren sommige delen nog best interessant om naar te kijken, maar zinkt het verder weg naar een middelmatige film.

avatar van Rvdz
geplaatst:
8. Punisher: War Zone (2008)
FTV - 2 punten Totaal - 16 punten
103 minuten
Regisseur: Lexi Alexander

https://bombreport.com/wp-content/uploads/2018/12/punisher-war-zone.jpg

Een van de weinige Marvel-verfilmingen die ik nog moest zien en toevallig ook überhaupt een van de weinige Marvel-verfilmingen met een vrouwelijke regisseur aan het roer, dus dat kwam voor deze challenge goed uit. Het was alleen niet veel soeps. Af en toe zitten er wat coole strip-achtige shots in, met lekker veel neon-belichting, en de actie is dusdanig over de top dat ik daar zo nu en dan nog wel om kon lachen, maar op technisch vlak is het een beetje een broddelwerkje, waarbij vooral de actiescenes in de derde akte veelal echt aan gort geknipt zijn. Daar komt dan nog bij dat Stevenson maar een saaie Punisher is. Voor een late avond op zich wel een keertje vermakelijk, maar absoluut geen hoogvlieger. 2,5*

avatar van IH88
geplaatst:
30. Dumplin' (2018) - MovieMeter.nl
Regisseur: Anne Fletcher
FTV - 2 punten
Totaal - 53 punten
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzM2Yzc1[email protected]._V1_.jpg
Leuk. Dumplin’ had gemakkelijk een zeer sentimentele en belerende film op kunnen leveren over een jonge vrouw met overgewicht, die besluit om aan een Missverkiezing mee te doen. Maar regisseur Anne Fletcher houdt het vooral luchtig met uiteraard een feel good einde, maar ook met een aardig familiedrama subplot waarin Aniston en Macdonald kunnen laten zien wat ze waard zijn. Heel diep gaat het niet, maar als je er dan ook nog Dolly Parton nummers tegenaan gooit ben ik verkocht.
3*

avatar van Baggerman
geplaatst:
20. Linha de Passe (2008)
FTV - 2 punten - totaal: 40 punten
108 minuten
regisseur: Walter Salles en Daniela Thomas

Deze film wist mij niet te imponeren en het tevens Braziliaanse 'Cidade de Deus' is wat mij betreft duizend maal beter dan deze film. Wat beide films wel gemeen heeft is dat de onervaren acteurs een prima prestatie neerzetten.

Wat ik minder vond aan deze film is dat het wel èrrug toevallig is dat allevier de halfbroers op vrijwel hetzelfde moment ontsporen!

Ik vind de commentaren bij deze film ook wel erg vergoeielijkend. Okay, ze zitten in een moeilijke en soms uitzichtloze situatie, maar ze maken ook wel willens en wetens domme en foute keuzes!

Dario blijft ook maar tevergeefs een carrière als profvoetballer najagen, maar gewoon een baantje daarnaast zoeken doet hij niet. Dênis probeert wel echt werk te zoeken, maar zonder opleiding en ervaring lukt dit niet. Uiteindelijk maakt hij ook foute keuzes, maar het kon ook anders. In plaats van de gestolen tas terug te brengen naar de eigenaresse geeft hij deze aan zijn moeder (met de id-kaart van de eigenaresse er nog in!).

Evengoed verdient de film best een voldoende.

https://media.pathe.nl/nocropthumb/1600x590/gfx_content/films/filmstill/42271.jpg

avatar van IH88
geplaatst:
31. Lore (2012) - MovieMeter.nl
Regisseur: Cate Shortland
FTV - 2 punten
Totaal - 55 punten
https://images.justwatch.com/backdrop/12279947/s1440/lore
Uitstekende film. Er zijn al veel films gemaakt die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Lore kiest voor een origineel uitgangspunt. Net na de zelfmoord van Hitler valt Duitsland uiteen, en de kinderen uit een verscheurt gezin (de vader en moeder waren nazi’s) proberen te overleven onder moeilijke omstandigheden. Saskia Rosendahl is fantastisch als Lore en draagt de film op formidabele wijze. Regisseur Cate Shortland kiest er voor om de camera dicht op huid van de acteurs te houden, en het zorgt voor een indringende, beklemmende en intieme filmbelevenis.
4*.
- 31 films gehaald, en eindelijk een echte voltreffer


avatar van joolstein
geplaatst:
IH88 schreef:
31. Lore (2012) - MovieMeter.nl
Regisseur: Cate Shortland
FTV - 2 punten
Totaal - 55 punten
- 31 films gehaald, en eindelijk een echte voltreffer


Proficiat met het behalen van 31 films! Dit betekent dat je 10 extra punten heb behaald

geplaatst:
20. Jumbo (2020)
FTV - 2 punten - Totaal: 39 punten
93 minuten
RegisseurL Zoé Wittock

Net als film hierboven nu te bekijken via Vitamine Cineville en een aanrader om nog even in laatste dagen challenge mee te pakken. Bizarre film over mensenschuw meisje dat stapelverliefd wordt op een kermisattractie, gebaseerd op bestaande liefde voor objecten: objecto­filie, een tot nu toe voor mij onbekend fenomeen. Nu kun je dit absurdistisch of komisch afdoen (in Deerskin zag ik eerder dit jaar een man die volledig in de ban van een leren jasje aan het moorden sloeg), maar het bijzonderen deze film is dat Wittock haar verhaal bloedserieus neemt. Dat is een deels geslaagde keuze, de liefdesscènes met de machine overtuigen zonder uitzondering, door sterke spel van Noémie Merlant (zag haar van de week voor eerst in portrait de la jeune fille, opvallend: Haenel verliefd op jasje in Deerskin, nu Merlant verliefd op kermisattractie) en mooie beelden en geluid, de machine lijkt werkelijk tot leven te komen. Minder goed werkt de partij drama die over dit liefdesverhaal wordt gegoten, veel schreeuwen, huilen en botsingen tussen moeder/dochter, het gaat allemaal wat over de top. Eindscene viel mij ook wat tegendie domme etterbakjes zijn de finale van deze film niet waard, had graag een 'groen' ja gehoord van Jumbo. Maar al met al toch bijzonder en dikke 3,5

https://images4.persgroep.net/rcs/1dbRFN41pogL4Hj11V-6mk9zTdQ/diocontent/168783003/_fitwidth/1240?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.9

avatar van Baggerman
21. Hævnen (2010
FTV - 2 punten - totaal: 42 punten
119 minuten
regisseur: Susanne Bier

Mooie film die ik best leuk vond om te kijken, maar waarschijnlijk niet eentje die me lang zal bijblijven. Ik vond het ook allemaal wat tè gemaakt om me werkelijk te overtuigen. Het acteren was meer dan voldoende en ook filmisch meer dan okay. Ik kom uit op 3*

https://www.information.dk/sites/information.dk/files/styles/open_graph/public/media/2010/08/25/20100825-135438-400803_0.jpg?itok=u4DEY3uB

avatar van joolstein
38. All the Creatures Were Stirring (2018)
FTV - 2 punten - Totaal: 86 punten
80 minuten
regisseur: Rebekah McKendry ( David Ian McKendry)
https://bloody-disgusting.com/wp-content/uploads/2018/10/Screen-Shot-2018-10-17-at-3.41.31-PM.png
Verkort bericht over de film;
De kerst-horrorfilm en de anthologie-film zijn beide subgenres binnen de horror. Dit regiedebuut van man en vrouw Rebekah en David Ian McKendry combineert beide tot een makkelijke en luie wegkijk film. Hier dan ook geen verschillende regisseurs die voor de shorts zorgde.

Het idee dat elke short op het podium wordt gespeeld, was best origineel.Het is aardig amusant om het eigenlijke stuk te zien versus de minimale podiumopvoering. Toch werkt het hele performance art-ding helaas niet zo goed als bedoeld. De regie is verder goed, en de acteurs hebben plezier. Het is duidelijk dat de McKendrys het genre kennen (evenals veel mensen uit de horror-scene van Los Angeles), maar deze film blijf vooral in aardig hangen. Nergens stijgt naar iets beters.

avatar van Collins
20. Slums of Beverly Hills (1998)
FTV:2 - Totaal: 40 punten
91 minuten
Regisseur: Tamara Jenkins
https://d2e111jq13me73.cloudfront.net/sites/default/files/styles/review_gallery_thumbnail_large/public/screenshots/csm-movie/slums-of-beverly-hills-ss2.jpg?itok=cwxlDdly
Een tragikomedie met een prima balans tussen tragiek en komedie. Nergens uitschietend in extravagante situaties. Behoorlijk verfijnd in de situatiekomedie en in de tekstuele humor. Prettig ingetogen in het melodramatische. Het gevolg van een geraffineerd en evenwichtig script geschreven door regisseur Tamara Jenkins. En het gevolg van fijnzinnig acteerwerk.

3.5*

Review.

avatar van tbouwh
#15 Berlin Syndrome (2017)
FTV - 2 pt. - Tot 30 p.
Regie: Cate Shortland

https://rogermooresmovienation.files.wordpress.com/2017/05/syn1.jpg

Wilde deze erg graag gaan zien in het jaar dat 'ie op Imagine draaide. Nu 'weet' ik waarom.

avatar van alexspyforever
Dit weekend toch proberen de 31 te halen, dit is alvast een van de betere misschien wel de bestevan de challenge voor mij

28. Professor Marston and the Wonder Women (2017)
FTV - 2 punten - Totaal: 56 punten
108 minuten
Regisseur: Angela Robinson

https://www.brainfreeze.be/wp-content/uploads/2017/07/profmposter.jpg

Eigenlijk kan ik enkel meegaan inde lofzangen vooral dan van joolstein die het eigenlijk heel goed heeft verwoord. Fascinerende film dankzij een sterk acterend trio van protagonisten. Als je een origin story wil van Wonder Woman die zal je hier niet krijgen maar het is wel interessant hoe haar schepper vele onconventionele dingen en vooral fascinaties uit zijn dagelijkse leven in de comics heeft verwerkt. Zo kunnen we stellen dat eigenlijk twee vrouwen model hebben gestaan voor de superheldin.

En inderdaad joolstein Angela Robinson is lesbisch dat weet ik nog uit de tijd van DEBS, een komische romantische actiefilm waarin de liefde tussen twee vrouwen van een heel andere achtergrond centraal staat én met een gay positive message die erg zeldzaam waren in die tijd. En eigenlijk brengt ook deze film een positieve boodschap op dit vlak ondanks alles hebben ze hun onconventionele driehoeksverhouding doorgezet.
En ja ze regisseerde ook nog Herbie Fully Loaded, ook wel een leuke film. Het leek wel alsof ze gestopt was want tussen Herbie en Professor Marson zit 12 jaar.
Robinson regisseerde dus niet veel qua films (meer afleveringen in series zoals the L Word) maar het is wel fijn dat ze nog min of meer actief is en vooral die leuke boodschap die ze brengt nooit opdringerig. Dat de SJW's maar eens een voorbeeld nemen aan haar.

Dus ja joolstein misschien DEBS eens bekijken Misschien herkijk ik deze ook nog wel voor de challenge, is al meer dan 10 jaar geleden dat ik die nog heb gezien.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 10:43 uur

geplaatst: vandaag om 10:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.