• 9.414.165 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van IH88

IH88

“You don't run, not when you're with us... You stand your ground and fight!”

Prima film. Subtiel is Hooligans zeker niet, en vooral op het laatst gaat regisseur Lexi Alexander als een sloopkogel te keer. Want uiteraard moet de "held" wel iets leren van het aftuigen van fans van rivaliserende voetbalclubs, en uiteraard moet er ook iemand doodgaan. Maar het familiegevoel dat ontstaat in zo'n supportersgroep wordt goed weergegeven, en het voetbal is bijna secundair aan de band die de supporters onderling hebben. Wood is niet geweldig, maar gelukkig is Hunnam uitstekend op dreef. Dat rauwe Britse sfeertje van bier, vervallen huizen, slecht weer, voetbal en vechtpartijen komt goed over.

avatar van Baggerman

Baggerman

Aardige film die goed weergeeft hoe de aantrekkingkracht vam de kameraadschap onder hooligans werkt. Elijah Wood is een miscast. Dat zit hem niet in zijn acteertalent, maar hij past gewoon niet in deze rol. Zoiets als The Rock Dwayne Johnson casten om Marc-Marie Huijbregts in een film te laten spelen.

Heerlijk die pubscènes en dat heerlijke Britse sfeertje. Dit soort gasten als in de film heb ik ook wel ontmoet en je zult je verbazen hoe normaal ze zijn in het dagelijkse leven. En inderdaad zit er in die groepen echt wel een stevige hierarchie en zijn ze loyaal tot op het bot. Voor de loyaliteit en kameraadschap heb ik bewondering en begrip, de stompzinnige vechtpartijen vind ik onbegrijpelijk.

avatar van Movie_Hvdm

Movie_Hvdm

"Pete Dunham's life taught me that there's a time to stand your ground. His death taught me there's a time to walk away"

Dit blijft in mijn ogen toch wel een parel van de voetbal hooligan films. Naast dat de film over voetbal gaat, draait hij ook om vriendschap, verbroedering en loyaliteit. Je word meegezogen in de ruige wereld van engelse hooligans die alles over hebben voor de club die zij supporten.

Elijah Wood vond ik goed acteren. Ik het begin zie je hem opgroeien van Yank tot een volwaardig lid van GSE. Je ziet zijn verandering in gedrag, maar ook in uiterlijk naarmate de film vordert.

Daarnaast ben ik al lange tijd fan van Charlie Hunnam. Er was wat kritiek op zijn Londense accent, maar persoonlijk heeft mij dat totaal niet gestoord. Ik vond hem juist erg overtuigend in zijn rol als leider van de firm van West Ham United.

Een film die elk voetballiefhebber wel een keer gezien moet hebben.

avatar van SammyK

SammyK

Te veel drama in deze film, daarom 1 ster naar beneden.

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

Movie_Hvdm schreef:

Een film die elk voetballiefhebber wel een keer gezien moet hebben.

Dat accent noemen ze cockney,er is ook een band genaamd cockney rejects .dit is de oude OI muziek.misschien iets om je in te verdiepen,weinig die er iets van snappen.