• 9.375.049 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

Relschopper

Elijah Wood; van Hobbit naar Hooligan?!?!

Jazeker! Althans, in een nieuwe film waarvan de opnames in April van dit jaar zullen beginnen!

Het Plot:

Elijah Wood kruipt de huid van een Amerikaans student die in het Engelse Hooligan milieu verzeild geraakt. Wood speelt een Harvard student die naar Londen verhuist nadat hij van school wordt gestuurd voor iets dat hij niet gedaan heeft. 'Hooligans' is een onafhankelijke film. De opnames gaan in april van start.

Op de site van één van engelands bekendste auteur van Hooligan boeken staat het volgende over commentaar over Elijah en de film:

Isn't Elijah Wood a bit girlie?

To be honest, that was what the producers expected my reaction to be but the simple truth is that he is absolutely perfect for the part. Once people see the film and understand the journey the character makes, I'm sure they'll realise that as well.

Please tell me it isn't going to be a 'Yanks do football and run everyone' piss take?

I can make that assurance categorically. There will be no American firm taking on all-comers on the streets of London and a Burberry clad Elijah Wood will not be steaming in all alone wielding a machete, AK47 or even a razor sharp wit. Nor will there be any martial arts or 'Matrix' style fight scenes.

The reality is that from day one of this project (which was about three years ago) both the director and myself have taken great pains to ensure that the story is as credible and authentic as it can possibly be. Indeed in terms of the actual violence in the film, everything has been based on real life events. It may have been tweaked a bit but that's understandable given that we have to make it look exciting on screen and appeal to an American audience.

Equally, during production we will be taking great care to use only people who really know their football and will be asking them to point out anything they think might be wrong as we go so that if we are making a mistake, we can deal with it before it's too late. It's a very simple process which we used on It's A Casual Life and it worked really well.

Op dezelfde website staat ook dat Brimson nog op zoek is naar figuranten voor bepaalde scenes! Dus voel je je geroepen om op het witte doek los te gaan, ga dan snel naar de site en geef je op!! Houd er echter wel rekening mee dat de opnamens vooral in Londen plaats vinden!

Zodra er meer nieuws is over deze onafhankelijke film dan melden we dat natuurlijk direct!

Bron: www.fanzine-aftrap.nl / Filmfan.be/Brimson.net

Ik weet niet of ik de enige ben die uitkijkt naar deze film? En of mensen de film 'ID' wel eens hebben gezien? Ik hoop in ieder geval dat deze nieuwe film net zo goed zal worden als ID voor zijn tijd was!

ID is voor deze tijd ook nog steeds geniaal.

Ik heb geen idee wat ik van deze film moet verwachten (Elijah Wood en Engelse voetbalhooligans ( what the fuck??). Maar vergelijkingen met ID mogen vooralsnog niet gemaakt worden vind ik .

kos schreef:

ID is voor deze tijd ook nog steeds geniaal.

ID is inderdaad een genial film.. Een beetje Donnie Brasco maar dan in de hoolie wereld...;)

Als ik het plot zo hoor dan klinkt het wel aardig...

Relschopper

ID is wel een gedateerde film...met de huidige technieken moet het echt een stuk mooier worden!

Na, ik vind het niet echt een film die het van 'technieken' moet hebben. Maar oke.

avatar van dennis1984

dennis1984

ik heb eigenlijk nog nooit een film over hooligans gezien. Dit lijkt me dus wel een goed plot. Ga ik zeker kijken al hij uitkomt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

... en raakt verzeild in de strijd tussen de hooligans van West Ham United en Millwall ...

Zal Sam hem nu weer helpen ? of gaat hij het dit keer alleen doen ?

avatar van starbright boy

Charlie Hunnam als hooligan? Daar was ik nooit opgekomen, maar dat maakt het wel interessanter.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Waarom heet de film The Yank, maar staat op de poster Hooligans?

Over de film: Verhaal klinkt in ieder geval erg oninteressant en dan Frodo als hooligan ik hou mijn hart vast...

avatar van Noodles

Noodles

Over de film: Verhaal klinkt in ieder geval erg oninteressant

Dat is jouw mening... Mij lijkt het iig een aardig filmpje.

avatar van Phoenix

Phoenix

Sjoerd schreef:

en dan Frodo als hooligan ik hou mijn hart vast...

Lijkt me juist leuk om hem in een andere rol te zien man! Al helemaal als een wannabe agressieve aso .

avatar van Sjoerd

Sjoerd

En dan ook hooli van Millwall en West Ham he... Ik bedoel... kies dan op zijn minst een goede club

avatar van Noodles

Noodles

Sjoerd schreef:

Wellicht ten overvloede, maar Millwall staat te boek als club met een van de meest, zoniet de meest gevreesde aanhang van Engeland...dus op dat gebied is het wel een goede keuze . En West Ham is natuurlijk een roemruchte club, met een zeer sympathieke uitstraling.

Overigens heb ik begrepen dat de hooligans van beide clubs meewerken aan de film. Ben benieuwd.

Precies, het is juist leuk dat ze voor Millwall hebben gekozen

avatar van T.O.

T.O.

Ik vraag me af wat de betrokken clubs hier zelf van vinden.

avatar van TukkerBart

TukkerBart

Nee hier kijk ik echt naar uit , er waren met amstel finale ook westham hooligans bij ons in het vak. Super coole film lijkt me dit hier ga ik meer over opzoeken.

avatar van jester

jester

Interview met Elijah Wood naar aanleiding van deze film, en het loskomen van Frodo.

avatar van Bloompje

Bloompje

ja, het was heel groot in de Volkskrant. mooie timing.

avatar van Flipman

Flipman

Elijah Wood als Hooligan: Hmmm... Lijkt me erg interessant!

avatar van PatrickL

PatrickL

Noodles schreef:

Bovendien zijn de supporters van Millwall en West Ham aartsrivalen. De wijken waarin deze clubs spelen grenzen aan elkaar of liggen in ieder geval dicht bij elkaar en iedere wijk steunt daar zijn club in hart en nieren.

avatar van tonymacaroni

tonymacaroni

PatrickL schreef:

Ja precies ik denk dat het voor vele mensen die niet echt van voetbal houden of de scene kennen de film niet echt te volgen zal zijn. Ik als voetballiefhebber en de documentaires, films en boeken die ik over hooligans heb gelezen ben er juist razend benieuwd naar en vindt het een uitstekende keuzen dat ze voor milwall en west ham gekozen hebben. De Millwall bushwackers werden in de jaren 80 en 90 door elke burgemeester gevreesd als de club naar hun stad kwam!

Al iets bekend wanneer die uitkomt in amerika en Nederland?

Relschopper

Hoewel deze topic al een jaar oud is wil ik hem toch even omhoog halen.... Weet iemand al meer over deze film? Filmen is tijdens de EK afgerond dus je zou toch denken dat de er eerdaags een verschijningsdatum bekend gaat worden?

Ik kan niet wachten man.... :$

avatar van empirekees

empirekees

Jullie begrijpen het verhaal niet. Het is juist een rol voor hem.

empirekees schreef:

Jullie begrijpen het verhaal niet. Het is juist een rol voor hem.

Wat begrijpen wij niet aan het verhaal dan??

Relschopper

Ja zeker, kijk eens naar Cass Pennant, een van Engelands bekendste hooligan en voormalig leider van de ICF (Harde Kern van West Ham) http://uk.geocities.com/dougie... Ik heb het boek CASS nog in mijn tas van de vakantie .

Overigens waren hooligans van Millwall ook al te zien in The Football Factory. Hier ging het echter over de rivaliteit tussen twee Londense ploegen, Millwall en Chelsea.

Ik ga er vanuit dat deze film echt een toppertje wordt. Op de foto's die je her en der kunt vinden zie je in ieder geval dat ze heel veel aandacht hebben besteed aan de kledingstijl van de acteurs en figuranten... Dat belooft wat.

avatar van jedymaster

jedymaster

ben zeer benieuwd naar deze film, trouwens wie weet er nog meer hooligans films of voetbal films?

avatar van Art

- A Casual Life

- The Firm

- I.D.

- The Football Factory

Docu's is 'Hooligan' een aanrader, verhaal over de ICF van West Ham in de jaren '80!

avatar van jedymaster

jedymaster

bedankt voor de info ik heb vannacht naar de football factory gekeken vond het een goede film zeker omdat hij engels is daarom vrees ik dat deze amerikaanse film niet dezelfde hooligan sfeer heeft

avatar van starbright boy

Zal wel meevallen. De film is grotendeels opgenomen in Groot-Brittannie en zowat alle acteurs zijn ook Brits. Alleen Wood dan, maar die speelt ook een Amerikaan.