Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Sean Penn, Adrien Brody en Jim Caviezel
Gesproken taal: Engels, Japans en Grieks
Releasedatum: 25 februari 1999
Plot The Thin Red Line
"Every man fights his own war."
De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen.
Pvt. Robert Witt
Cpl. Geoffrey Fife
Brig. Gen. David Quintard
2nd Lt. William Whyte
FisherKing
Jammer, die van Play had NL subs en een subliem beeld.
neo
Kwaliteit van beiden is precies hetzelfde, dus je kan de Nederlandse ook gewoon kopen Jordy.
En voor welke prijs als ik vragen mag? Kan ik misschien nog even lachen
ThaMovieVoter
Ik heb ook inmiddels de dvd in huis en dus herzien.
Ik schaam me voor mijn 3,5 die ik eerst had gegeven voor deze film.
Het is schitterend gefilmd in een waar paradijs wat door oorlog getergt is en daardoor haar ware pracht verliest.
Op één of andere manier wordt ik gewoon relexed tijdens het kijken naar dit fenomenale gebeuren, ik heb trouwens nog nooit zo'n zootje bekende gezichten bij elkaar gezien, erg leuk.
Hans Zimmer, de componist, maakt weer lekker op zijn manier hele mooie achtergrondmuziek wat perfect in het plaatje past.
De filosofische texten van (de hoofdrolspeler :S) zijn heel apart maar op bepaalde stukken bijna irritant als je juist heerlijk wegvalt in de sfeer, gelukkig houd het dan net op tijd weer op voordat je zo iets hebt van; houd je bek dicht.
Sean Penn, één van mijn favoriete acteurs past naar mijn verbazing toch erg goed in deze oorlogsfilm, alleen Travolta kon ik niet serieus zien als generaal, maar gelukkig zie je die dan maar enkele minuten.
Nick Nolte fucked de zaak weer positief op met zijn gekraai en zorgt zo nu en dan eens voor wat komische momenten (voor mij dan)
Gepromoveerd tot generaal
4,5 ster dus.
Jordy
En voor welke prijs als ik vragen mag? Kan ik misschien nog even lachen
14 euro
Art
Ik heb hem een tijdje terug voor €10,99 gekocht bij Bol.com waar hij nu overigens €12,49 is
joeri15
Wel een mooie film, alleen hij is wel wat sloom en duurt ontzettend lang. Op een gegeven moment heb je echt het idee in je hoofd om hem uit te zetten en later af te kijken. Wel in een mooie omgeving gefilmd. Ik had hem heel anders verwacht, maar dit was ook superieur 4*
hans050
De mensen die denken dat ze hier met een actie-film te maken hebben......kies een andere film. De actie zit'm met name in het hoofd, dwz de film dwingt je tot nadenken over de waanzin van oorlog en hoe daarin te overleven. Oorlog is een gevecht tussen MENSEN, hoe beelden uit bijv. Irak ons soms ook anders doen geloven. De diepliggende tragedies tijdens en NA een oorlog is helaas zelden zichtbaar. Deze film heeft mij diep geraakt, en durft oorlogs-clichées te doorbreken.
De prachtige muziek van Zimmer is magnifiek. En die subtiele openings-scene. waarvan je meteen afvraagt wat die betekent...ik noem hem dus een klassieker, ondanks de discussie hier welke maatstaven je daarbij moet aanleggen.
Deek
Deze film heeft de twijfelachtige eer om het voor mekaar te krijgen dat ik in slaap ben gevallen tijdens de film, ik vond het echt een slaapverwekkende film, in ieder geval het gedeelte wat ik er nog van gezien had.
0,5 verdiend als slaapmiddel.
Deek
Grote flauwekul natuurlijk. Grote delen van de film kwamen me totaal niet bekend voor, vraag me af of ik de film destijds niet in de videotheek heb aangezet onder het werken, en daar m'n mening op heb gebaseerd.
Anyway, fascinerende film. Wat ik zo goed vind aan deze film: Ergens in het wereldje van deze film speelt zich een Grote Oorlogsfilm af. Boten, explosies, strategie, Grote Hollywoodnamen in leidinggevende rollen. En in die bijna cliché wereld wordt je als kijker samen met de onbekende soldaten gedropt. Het enige dat je kan doen is door het gras kruipen en af en toe wazig om je heen kijken, je afvragend waarom en hoe je daar toch terecht bent gekomen. Je ziet dus eigenlijk zo'n standaardoorlogsfilm door de ogen van een soldaat die er in meespeelt.
Een user op imdb vergeleek de film wat dat betreft met Pulp Fiction, waarover je hetzelfde kunt zeggen: Ergens in dat wereldje speelt zich een cliché gangsterfilm af, maar jij zit lekker op de achterbank bij twee huurmoordenaars die in die fictionele film een klusje moeten doen.
Ik vond net geen topper, vooral omdat ik het in het laatste uur (ongeveer) allemaal wel gezien had, maar zeker een erg bijzondere film.
Dit is nou het zelfde oeverloze gezever als dat ik voorgeschoteld krijg als ik deze film bekijk, Als ik dit lees dan heb ik nog minder zin om de film nog een keer te bekijken, dan ben ik met andere woorden "zeker van m'n zaak". Slaapverwekkende tekst cq film.
ThaMovieVoter
Dan doe ik er gelijk 2 sterren bij, oh shit dat kan al niet meer.
Consurgo
Mooie film die je aan het denken zet!
Deed me een beetje denken aan american beauty.
Hannibal
Mooie film die je aan het denken zet!

Deed me een beetje denken aan american beauty.
Dan moet je wel heel erg lang doordenken.
neo
Lijkt mij het zo mooie van de natuur en op het eerste gezicht onschuldige van de natuur, waar veel meer aan de gang is...
Mooi gezegd. Ik vond 'm goed en apart, al ben ik nog niet overtuigd van de genialiteit ervan. Ik wil 'm over een jaar ofzo nog eens zien. Tot die tijd:
Blokland
Nooit gedacht dat een extreem langdradige film tegelijkertijd zo boeiend kon zijn: ****
tevelenco
mooie aangrijpende oorlogsfilm
met mooie harde en aangrijpende beelden van de gevechten
en erg sterk geakteerd , met mooie dialogen
maar in de film zitten ook genoeg mooie sfeervolle en rustige momenten met tijd voor bezinning
en dat geeft de film net wat meer inhoud dan de standaard oorlogsfilm
kortom EEN MOOI GEFILMDE DRAMATISCHE OORLOGSFILM
Diederik58
Boeiende anti-oorlogs film. Laat weer eens de zinloosheid van de oorlog zien. Goede muziek. Sterke camerabewegingen en -standpunten. De film had wel wat korter gekund om de boodschap over te brengen.
Ash Krueger
tja, wat zal ik zeggen. op zich wel mooi gefilmd, maar wel wat langdradig en soms wat veel filosofisch geneuzel. maar aan de andere kant kan ik hem ook niet slecht noemen.3*
Jensing
Een merkwaardige oorlogsfilm. Echt gruwelijk om te zien, maar ook zeer interessant en adremalinepompend. Het is zeer vreemd te zien hoe een brede marinier die eerst zonder twijfelen een Japanner met een shotgun doodschiet dagen later troost zoekt bij een kameraad. Je ziet dat de marinier geestelijk gebroken is...de waanzin van oorlog. Deze film laat het goed zien, in combinatie met het geweldige muziek. Het kijken zeker waard.
stefkuh
kheb de film net bekeken. Het was wel goed, maar ik had er meer van verwacht. Goed gefilmd, meeslepend, maar het totaal was niet zo speciaal vond ik. Saving private ryan bv. is een vele betere oorlogsfilm vind ik persoonlijk
mabo
Zat constant op de climax te wachten en dan is de film afgelopen, na een niet geringe speelduur. De film heeft geen indruk op me gemaakt en ik zou me geen scene meer voor de geest kunnen halen.:Z **1/2
as
Saving private ryan bv. is een vele betere oorlogsfilm vind ik persoonlijk
BoordAppel
Niets glad aan SPR. De laatste actiescene is misschien nog wel lomper dan de landing op Omaha beach.

De drie best beoordeelde WOII-films in het aanbod van Disney+

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

Drie willekeurige aanraders die je vanaf vandaag alleen op Disney+ ziet

Vijf films met een indrukwekkende ensemblecast

Apocalypse Now

Marketa Lazarová
Drama / Romantiek, 1967

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989
gebaseerd op boektweede wereldoorlogbattle assignmentinvasionmarine corpsons legerepischcommanderpacificpacific warriflegun battleoverlevingjungleinfantrysteel helmetsergeantpacific islandsoldaatstrijdvechtenguadalcanal pacific theateranti warawol japanese armyjaren 40philosophic conflictbattlefield traumashell shocked soldierww2philosophical depiction of war