Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Sean Penn, Adrien Brody en Jim Caviezel
Gesproken taal: Engels, Japans en Grieks
Releasedatum: 25 februari 1999
Plot The Thin Red Line
"Every man fights his own war."
De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen.
Pvt. Robert Witt
Cpl. Geoffrey Fife
Brig. Gen. David Quintard
2nd Lt. William Whyte
Jordy
Gaap. De film is mooi gefilmd, dat moet ik toegeven, maar verder was deze film totaal niet aan mij besteed. De film probeert de oorlog een beetje van een filosofische kant te benaderen, maar ik vond het niet erg boeiend. 2 sterren.
neo
een prachtige oorlogsfilm.een van de weinige waarin poetische,emotionele scenes samengaan met harde actiescenes.vooral de dromerige scenes met daarbij een voice over en de muziek van hans zimmer zijn prachtig.die voice overs van caviezel vond ik erg interessant,omdat ze veel over zijn ware gedachte vertelde.verder veel interessante personages,die ieder iets hebben wat me boeide.zoals een soldaat die zo graag vietcongsoldaten wil neerschieten
en als die dat dan doet er spijt van krijgt.of een soldaat die zo bang is en kwaad dat hij schreeuwend gaat staan en vraagt waarom niemand hem neerschiet.net als saving private ryan geef je eindelijk weer eens om de personages en hun daden.iets wat in het meren deel van oorlogsfilms ontbreekt.
er schieten zoveel bekende gezichten voorbij dat er wat kleine stukjes waren dat ik even werd afgeleid.en de oorlogscenes zijn erg heftig en onthutsend.kortom een gewaagde tweede verfilming van een boek door mallick,die zich een apart terrein begeefde met deze film.zoals wouter al zei een film die anders durft te zijn.het is trouwens
schandalig dat george clooney zo hoog op de creditlijst staat met zijn rol van 30 seconden.
4.5 sterren
FisherKing
Neo; wil hem graag weer herzien; Welke drie acteurs stel jij voor om op de credits te zetten ?( Nick Nolte, Woody Harrelson, Sean Penn, John Cusack etc )
Jordy
ik geef toe dat ik deze wel graag nog een keer zou willen proberen, best kans dat die 2 destijds kwam omdat ik er niet helemaal klaar voor was of niet voor in de stemming was...
neo
vind het al helemaal raar dat bij de informatie bovenaan george clooney (30 seconden) en john travolta (2 min ongeveer) staan. zal wel ff correctie doorgeven.
neo
ik schat in dat de film voor jou de 2e keer misschien ietsje beter zal uitpakken,maar nog steeds erg saai zal zijn. ik hoop in ieder geval dat er van deze film een dvd versie uitkomt met de normale versie en de 'iets' langere versie van bijna 6 uur.
FisherKing
neo
de rol die door nick nolte wordt gespeeld was eigenlijk oorspronkelijk bedoeld voor nicolas cage. maar doordat mallick na een paar berichten te hebben gestuurd naar cage over de rol geen antwoord kreeg besloot hij maar iemand anders te zoeken. volgens cage zijn die berichten nooit aangekomen, maar heeft er spijt van dat ie ze nooit heeft gehad.
Brooklyn
Zou wel tof zijn als de 6 uur durende versie ooit wordt uitgebracht. In de deleted scenes zul je dan Billy Bob Thornton, Bill Pulman en Mickey Rourke terugvinden.
Hobbes
blijf het hilarisch vinden dat Billy Bob Thornton 6 uur aan voice overs heeft ingesproken die ze vervolgens niet gebruiken
verder vind ik de film té saai. het gaat eigenlijk nergens naar toe en de film is te bang om zelf een oordeel te geven. uiteraard hulde voor het feit dat er een oorlogsfilm gemaakt is die es niet moralistisch is en objectief probeert te maken maar 't schiet z'n doel voorbij en ontaard in een brij van karakters.
wel schitterende beelden. hoger dan 2* kom ik niet.
tessai
Oneens Mega boeiend stuk gestyleerde oorlog ...dat de grote acteurs kleine rollen hadden maakte hem alleen maar beter....dan weet je ten minste niet van te voren wie dood gaat en wie blijft leven net als in een echte oorlog........mooie anti-oorlogsfilm.
en dan de ultra mooie lokaties niet te vergeten.........
wackyboy
Ik was destijds erg benieuwd naar deze film, omdat ik "Days of Heaven" had gezien en erg goed vond.
Maar goed, dat liep dus een beetje uit op een teleurstelling. Kan me herinneren dat ik blij was dat ie afgelopen was.
Desondanks; als Terrence Malick ooit nog eens een film maakt (leeft ie nog?) sta ik wel weer vooraan om hem te gaan kijken.
frenzy
ik snap egt nie waarom jullie dit allemaal zo'n *gaap*-film vinden. het is gewoon een prachtige, filosofische film tegen oorlog die uniek is in zijn soort. het is mijn lievelingsfilm en ik geef hem dan ook 5 sterren.
frenzy
wackyboy; terrence mallick leeft nog gewoon. ik weet nie of hij nog ooit een nieuwe film zal maken. hij heeft behalve "the thin red line" en "days of heaven" nog 1 andere film gemaakt: Badlands met martin sheen. jammer genoeg heb ik die nog nie gezien (
ik kan die nergens vinden).
de groeten,
frenzy
neo; ken jij misschien een film die enigszins in de buurt komt / lijkt op the thin red line?
Jos2
Misschien wel zijn beste.
neo
een film die op the thin red line lijkt?
tja er zijn maar weinig films de erg lijken op deze film, daarom geef ik de film ook 5 sterren omdat er simpel weg eigenlijk geen film als deze is. er zijn wel wat films waarvan sommige scenes erg lijken op bepaalde scenes uit thin red line (from here to eternity bv).maar de enigste aanrader die ik je kan geven is het origineel (jawel dit is eigenlijk een soort van remake) uit 1964 wat vergezeld wordt van dezelfde titel.overigens heb ik die film nog niet gezien.
frenzy
neo; de film die mallick maakte n.a.v. het boek van the thin red line, geschreven door james jones, is (naar wat ik erover heb gehoord) een hele vrije interpretatie van het boek. Mallick heeft die film in totaal eigen stijl gemaakt. het boek is welliswaar een hard en een statement tege oorlog en geweld, maar mallick heeft er iets anders van gemaakt met prachtige natuur en overweldigende cinematografie. verder zijn er in het boek veel meer karakters die veel uitgebreider beschreven worden (mallick wilde eerst Fife de hoofrol late spele ipv Wit). ik denk dus, gezien het boek en ook gezien de 'filmmaking' van de jare 60 da die ouwe thin red line verfilming maar heel weinig op de film van mallick lijkt.
mzzl,
frenzy
p.s. ik wil die eerste thin red line film toch nog wel een keer zien; lijkt me wel geinig.
frenzy
heeft iemand van jullie badlands misschien gezien? (als er namelijk 1 film is die ik nog wel es zou wille zien, is het die wel.)
en als je die film heb gezien kun dan ff reply'e hoe die was?
neo
nou ik er even over nadenk zal die film inderdaad heel weinig op malick's film lijken. er zijn wel 2 films (apocalypse now en platoon) die ook wat dromerige beelden bevatten met dialogen, die een (heel heel af en toe) klein beetje op de stijl lijken van deze film.
frenzy
die 2 film hebbe idd wel iets weg van the thin red line, de sfeer is in bijv. appocalypse now wel een stukje grimmiger.
heb je trouwens van apocalypse now de redux versie gezien? als je em nie gezien hebt zou je die egt es moete bekijke
frenzy
voor deze film heeft mallick trouwens meer dan 6 uur aan beeldmateriaal/film geschoten, maar hij moest het inkrimpen tot (slechts
) 3uur. weet iemand misschien waar/of er ergens op het net of op een speciale versie dvd die andere 3 aan beeldmateriaal beschikbaar zijn??

De drie best beoordeelde WOII-films in het aanbod van Disney+

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

Drie willekeurige aanraders die je vanaf vandaag alleen op Disney+ ziet

Vijf films met een indrukwekkende ensemblecast

Apocalypse Now

Marketa Lazarová
Drama / Romantiek, 1967

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989
gebaseerd op boektweede wereldoorlogbattle assignmentinvasionmarine corpsons legerepischcommanderpacificpacific warriflegun battleoverlevingjungleinfantrysteel helmetsergeantpacific islandsoldaatstrijdvechtenguadalcanal pacific theateranti warawol japanese armyjaren 40philosophic conflictbattlefield traumashell shocked soldierww2philosophical depiction of war